Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Cimitirul german de la Tisita

Atractii turistice <-- Autentificare/Inregistrare
 

Pixel

Nu departe de aceasta intersectie, la doar 4 km, pe drumul spre Panciu se afla un cimitir al ostasilor germani cazuti in primul razboi Mondial, in luptele duse in zona Vrancei. A fost infiintat in anii 1924-1929. Amanunte, pe muntesiflori...

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Cimitirul german de la Tisita - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Cimitirul Zencani - partea dedicata eroilor din WW1 zencani toplita
Cimitirul Zencani - partea dedicata eroilor din WW1
Privire inapoi Nadejdea drumul crucii
Privire inapoi
Balustrada din lemn pod lemn Jigodin
Balustrada din lemn
Geam pictat Pauleni-Ciuc biserica catolica
Geam pictat

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Cimitirul german de la Tisita!

Vizitati Cimitirul german de la Tisita si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Tisita, sat apartinator Marasestiului, este cunoscut, mai degraba, prin intersectia cu sens giratoriu de pe DN 2, Bucuresti-Suceava. Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Cea mai apropiata localitate este Batinesti, se afla la 3,17 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Batinesti: 2
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Cimitirul german de la Tisita?
(detalii dupa autentificare)
Monumentul Victoriei Tisita la la 3,8 km.
Am cautat dupa coordonate fara succes. Cutia este la locul ei si ne-am scris deja numele in ea, iar celelalte portdrapeluri sunt goale.
Lacul Doaga la la 10,1 km. Lacul Calimanesti la la 12,8 km.
Biserica de lemn din Straoane la la 12,8 km.
Puteti vedea un fotoreporaj cuprinzand un traseu cultural in comuna Straoane pe Munte si Flori.
Manastirea Tarnita Magura Odobesti la la 15,6 km.
Pe Magura Odobesti se afla nu mai putin de 4 asezaminte monahale, printre care Manastirea Tarnita, la cea mai mare altitudine.
Monumentul Ecaterinei Teodoroiu Straoane la la 15,9 km.
In drum spre Soveja ne-am oprit si la acest ascunzis foarte accesibil la prima vedere.
Lacul Movileni la la 16,3 km.
Magura Odobesti la la 16,6 km.
Magura Odobesti este o structura geografica bine singularizata, aflata la periferia estica a Subcarpatilor Vrancei.
Asezarea geto-dacica de la Poiana la la 16,8 km.
Asezarea geto-dacica de la Poiana este localizata pe un promontoriu al malului stang al Siretului ce domina de la o inaltime relativa de 200 m oglinda lacului de acumulare Calimanesti.
Fantanile cu cumpana Paunesti la la 19,8 km.
In total 30 la numar, au o vechime de pana la 200 de ani, majoritatea lor sunt folosite si azi de localnici.
Fosta Manastire Mera la la 20,5 km.
Mera este singura manastire ctitorita de familia domnitoare a Cantemirestilor, fiind construita de Antioh Cantemir, fratele mai cunoscutului Dimitrie Cantemir, si menita a deveni necropola domneasca a familiei.
Groapa Deleanului la la 21,4 km.
Deleanu este un varf de 675 m din Subcarpații Vrancei, important nod orografic al acestora, mai precis, al celor din interfluviul Milcov - Ramnicu Sarat.
Manastirea Dalhauti la la 21,5 km.
Manastirea Dalhauti a fost, pe la mijlocul secolului XIX, frecventata de protipendada focsaneana, doi reprezentanti ai ei, ctitorind si o biserica, acum o ruina.
Manastirea Buciumeni la la 21,7 km.
Smaranda Braescu - prima femeie-parasutist din Romania - si Natalia Negru, scriitoare, sotia poetilor St O Iosif si Dimitrie Anghel.
Manastirea Sihastru Ploscuteni la la 22,8 km.
Interesanta si prin prezenta unei populatii majoritar, 95 la suta, catolica intr-o zona eminamente ortodoxa.
Lacul Tutovanului Dealul Motocu Mare la la 23 km.
Cunoscut de localnici sub numele de Lacul Tutovanului, sau Motoc in textele putinelor ghiduri turistice care descriu zona.
Manastirea Cotesti la la 24,8 km.
Date certe despre istoricul ei nemaiexistand, din cauza distrugerii arhivei in timpul Primului Razboi Mondial.
Rezervatia geologica Reghiu-Scruntaru la la 24,9 km.
Circa 30 km est de Focsani.
Poarta Dracilor Valea Milcovului la la 25,4 km.
Satul Valea Milcovului cca 35 km de Focsani.
Biserica de lemn de la Odobasca Cotesti la la 26,6 km.
In catunul Odobasca, al satului Cotesti, existã o veche biserica de lemn, ridicata, conform traditiei, in 1471.
Lunca Siretului la la 26,8 km.
Lacul de Argint Adjud la la 28,2 km.
Intr-o zi torida, am cautat racoarea luncii Siretului.
Focul Viu Andreiasu de Jos la la 28,3 km.
Focurile Vii reprezinta unele dintre cele mai spectaculoase fenomene naturale, nu foarte multe in tara noastra, cele despre care stim noi fiind concentrate in Subcarpatii Vrancei.
Paraul Bozu la la 29,4 km.
Mausoleul de la Marasti la la 30,9 km.
Mausoleul se afla in capatul nordic al satului Marasti (comuna Racoasa), accesibil pe un drum comunal asfaltat ce pleaca din soseaua judeteana (asfaltata) ce leaga Tișita (de pe DN 2 - Bucuresti-Suceava) de Panciu si Soveja.
Obiective cultural-istorice - Judetul Vrancea
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Cimitirul german de la Tisita
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

  • Park and grab - N-a fost chiar park and grab caci n-am intrat cu masina pe aleea ce duce la cimitir. Am lasat-o in parcarea de la sosea langa containerul mai mult decat plin cu gunoi de acolo.
  • Universitatea Babes-Bolyai: Duminica dupa masa - Felicitari pentru ascunzis. Este un loc foarte ingenios.
  • Cheile Tisitei: Raspuns - POI este abrevierea de la Point of Interest, adica Punct de Interes. In acest loc nu este inca ascunsa o geocutie, deci poti fi tu acela care ascunde una.
  • Cindrel: Bomboane si alte alimente - Felicitari pentru gasirea geocutiei. Te rog sa nu mai pui bomboane in geocutii, nici alte alimente sau cosmetice.
  • Locomotiva veche din Pasul Ghimes-Palanca: Coaja unui ou de ciocolata in locomotiva - Cand am sosit la fata locului, erau niste persoane in apropiere, asa ca am pornit sa caut mai intai ascunzisul de langa cetatea din valuri de pamant. La intoarcere tocmai a sosit un autobuz plin cu turisti, asa ca am urcat pe ruinele punctului de supraveghere vamala.
  • Lacul Spalatorul de pietre - Racu: Locul se afla sub constructie - Geocutia poate fi gasita destul de usor. In prezent se lucreaza acolo, s-ar putea sa darame barajul.
  • Sugas Bai: A fost odata - Sugas Bai pentru mine e un loc minunat. Gasesti aici mofeta, izvor de apa minerala, loc de agrement, partie de schi, si numeroase locuri pentru excursii.
  • Lacul Balea: Multumesc - Multumesc pt ascunzis.
  • Parcul Indragostitilor - Targu Mures: Ale tineretii valuri, frumoase amintiri - Am gasit cutia, si am retrait momentele tineretii. Intr-un parc asemanator din localitatea Onesti ma plimbam pe alei si faceam declaratii de dragoste fetei ce astazi imi este sotie.
  • Carnetelul calatorului: Felicitari - Am fost la Bucuresti si cu aceasta ocazie am gasit aceasta geocutie. Raportat la circulatia de zi a Bucurestiului, un ascunzis foarte bun si bine gandit.
  • Bucin: Gasita - Am gasit geocutia.
  • Cetatea Enisala: Cetatea soarelui - Dupa descoperirea plajei de la Vadu cu minunatul ei cadou de bun venit. Ma refer la cei cativa delfini care au pufait foarte aproape de tarm, si ale caror spinari am reusit sa le prind intr-un filmulet.
  • Lazaresti: Nu am gasit nimic - Coordonatele duc langa o biserica veche, langa cea noua. Gardul pare sa aibe cateva cavitati in partea inferioara, le-am cercetat in doi pe toate, dar nu am gasit nimic.
  • Muntele Fratele: Tabara SCA - Varful Fratele este una din cele mai frumoase locuri din judetul Harghita.
  • Varful Harghita Madaras: Harghita Madaras - Am gasit geocutia in stare buna. Sa speram ca nu vor lua pietrele de pe ascunzis pentru construirea unor gramezi sau inscriptii proprii.
  • Podul Minciunilor: Am gassit cutiuta - Am gassit cutiuta de linga Podul Minciunilor.
  • Varful Viscolul - Muntii Ciucului: Umezeala mare pe Viscolul - Am reusit sa gasesc geocutia in pofida indicatiei putin derutanta. Poate expresia intre brazi ar trebui citita sub un brad.
  • Capela Sfanta Ana: Iarna la capela - Cum pe cursul Oltului iernile sunt serioase, am gasit capela inconjurata de un strat de zapada de min. 50 cm.
  • Varful Harghita Madaras: Fara coordonatele ascunzisului - Am ajuns pe varf venind de la Cetatea Racu. Dupa ce am trecut pe la Piatra Tabulata, plecati fiind din Siculeni.
  • Universitatea Babes-Bolyai: On the way back from trekking in Muntii Rodnei - We have visited Cluj for some sightseeing. Took me a while until I found it.
  • Stanca Faraonul - Valea Supanului - Comanesti: Stanca Faraonul - Valea Supanului - Comanesti - Zona e interesanta, mai ales vara. Desi e accesibila si auto, putini cunosc locurile.
  • Capul Fagului: M-am uitat in jos, apoi spre cer - Am pornit in cautarea acestei geocutii, cu bicicleta. Am luat-o prin Jigodin, unde am ascuns o geocutie langa biserica catolica.
  • Cetatea Brasov: La cetate - Am gasit cutia. Ne-a placut foarte mult cetatea.
  • Biserica ortodoxa din Radeana - Stefan cel Mare: Biserica ortodoxa din Radeana - Stefan cel Mare - Omul sfinteste locul, e valabil in Radeana. Te simti binecuvantat in acest loc.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Cimitirul german de la Tisita? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Vrancea, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice.