Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic!
Cetatea Tilisca - Ghid turistic atractii turistice - Autentificare/Inregistrare
 

Pixel

Cetatea Tilisca, atractii turistice

Cetatea Tilisca..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - dupa autentificare.

***

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Cetatea Tilisca! In prezent avem in total 12123 poze pe site.

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

>>> Vizitati Cetatea Tilisca si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Cea mai apropiata localitate este Tilisca, se afla la 0,43 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Tilisca: 3
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Cetatea Tilisca?
- Biserica Sfanta Treime Sibiel la 6,4 km. Biserica Sfanta Treime din Sibiel a fost contruita in anul 1765. Crucea, fantana, si cantarul. Mi-a placut crucea veche de la Pomana, datand din 1877.
- Muzeul de icoane pe sticla din Sibiel la 6,5 km. Muzeul de icoane pe sticla Zosim Oancea se afla langa biserica din Sibiel, si cuprinde cea mai mare colectie de icoane pe sticla din Ardeal (secolul XVIII-XIX).
- Cetatea Salgo Sibiel la 6,6 km. Cetatea Salgo se afla la sud-vest de satul Sibiel, pe Varful Zidului, la altitudinea de 1098 m. Unii pe jos, altii motorizati. M-am apropiat de locatie dinspre Sibiel.
- Casa Andrei Otetea Sibiel la 7,1 km.
- Padurea Barcul Rosu Sibiel la 7,2 km. Padurea Barcul Rosu este o padure de stejar aflata langa Sibiel, cu o legenda interesanta.
- Lacul Sacel la 7,7 km.
- Biserica Sfantul Nicolae Fantanele la 7,7 km. Fantanele, mai demult Cacova sau Cacova Sibiului, (Krippesseifn sau Krebsbach in germana, Szebenkákova in maghiara) este un sat situat la 20 km vest de Sibiu. In ultimul loc, ca de obicei. Era deja trecut de miezul noptii, cand am ajuns la Fantanele, dupa concertele primei seri ale festivalului rock Artmania.
- Cetatea Scurta Orlat la 8,6 km. Riesenberg, Dealul Cetatea Scurta sau Dealul Lidii se afla la vest de comuna Orlat.
- Cibinburg la 10 km. Comuna Orlat se afla la 15 km vest de orasul Sibiu.
- Lacul Miercurea Sibiului la 10,6 km.
- Lacul Cristian la 11,1 km.
- Gura Raului la 11,7 km. Barajul are si scopul de a atenua viiturile si de a produce energie electrica. Gasita. Am gasit cutiuta.
- Varful Pogoana la 13,9 km.
- Biserica din Grossau Cristian la 14,1 km. Biserica din Grossau a fost ridicata in a doua jumatate a secolului al XIII-lea ca o basilica romanica cu trei nave. Gasita. Am gasit cutiuta.
- Bradul urias de 500 de ani la 14,2 km.
- Pintenii din Coasta Jinei la 16 km.
- Calnic la 17,5 km. Calnic este situata in partea sud-estica a judetului Alba, la o distanta de 28 km de municipiul Alba Iulia si la 15 km de Sebes. Gasita. Am gasit cutia.
- Lacul Dostat la 18 km.
- Biserica Reformata Ocna Sibiului la 18,1 km. Biserica Reformata-Calvina din Ocna Sibiului a fost construita intre anii 1240-1280 pe ruinele unei manastiri a cavalerilor din ordinul Sfantul Gheorghe. Biserica Reformata - Ocna Sibiului. Biserica este foarte interesanta prin stilul constructiei sale.
- Lacul Verde Ocna Sibiului la 18,3 km. Originea lacului este prabusirea a doua saline apropiate, neatestate documentar, ce se exploatau concomitent si care au fost abandonate din cauza infiltratiilor de apa.
- Poiana Padina Rudarilor la 18,5 km.
- Lacul Austel Ocna Sibiului la 18,5 km. Supra­fata lacului este de 254 m2 si adancimea maxima de 2,50 m.
- Lacul Brancoveanu Ocna Sibiului la 18,5 km. Lacul Brancoveanu de la Ocna Sibiului este situat pe locul unei saline ce se afla in exploatare pana in anul 1699, cand infiltratiile de apa au determinat parasirea ei, la adancimea de 140 m.
- Lacul Gura Minei Ocna Sibiului la 18,5 km. Lacul Gura Minei de la Ocna Sibiului s-a format prin prabusirea unui put din nordul salinei Ignatiu, deschisa in anul 1780.
- Balta cu namol Ocna Sibiului la 18,6 km. Lacul Balta cu Namol de la Ocna Sibiului s-a format intr-o excavatie in acoperamantul sarii.

Cetatea Tilisca in limba maghiara - magyarul: Cetatea Tilisca

Obiective cultural-istorice - Alte locuri
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Posibilitatile utilizatorilor inregistrati

  • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Cetatea Tilisca
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

    Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Cetatea Tilisca? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! Citeste si comentariile scrise de ceilalti utilizatori, in total 1413!

    Obiective ascunse din apropiere

    Stii locuri de vizitat din alte locuri, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! Utilizatorii nostri au prezentat deja 3507 geoobiective turistice.

    [ Sus ↑ ]
    Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, atractii turistice.