Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Piatra Boului

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (3066 atractii turistice, 13510 poze si 1447 comentarii)
 

Pixel

Piatra Boului..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Piatra Boului - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Casete pictate Saciova biserica
Casete pictate
Cheia Pisicii 3 Cheia Pisicii Piatra Craiului
Cheia Pisicii 3
Paraul cu trepte piatra soldatului oituz
Paraul cu trepte
Cascada de apa termala 2 Toplita cascada apa termala
Cascada de apa termala 2
Filagorie Craciunel Baile Dungo
Filagorie
Loc de odihna Baia Hammas paraul Jombor
Loc de odihna
Amvon Saciova biserica
Amvon
Indicatoare la intrare in drumul din Paraul Minei izvor koncsag indicatoare tusnad
Indicatoare la intrare in drumul din Paraul Minei
Tablitele de pe cruce Crucea Sindului Cheile Turzii
Tablitele de pe cruce
555 Santamaria Orlea
555
Raul Cibin Grossau Cristian biserica
Raul Cibin
Poate deveni alunecos daca ploua Sovata lac lacul Mierlei
Poate deveni alunecos daca ploua

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Piatra Boului!

>>> Vizitati Piatra Boului si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Afla care sunt obiectivele turistice din Ampoita, cea mai apropiata localitate, care se afla la 1,36 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Ampoita: 4
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Piatra Boului?
(detalii dupa autentificare)
Santurile Cetatii la 9,4 km
Principala zona istorica a orasului este Cetatea Alba Carolina, dezvoltată foarte mult de Carol al VI-lea. Habsburgii au redenumit orasul in Karlsburg in onoarea sa. Avand in vedere ca santurile cetatii au fost amenajate, mai mult ca sigur ca ascunzisul a fost distrus in timpul lucrarilor.
Traseul celor 3 Fortificatii la 9,7 km
Traseul celor trei fortificatii ofera vizitatorilor posibilitatea de a calatori in timp de-a lungul a doua milenii, printre vestigiile a trei fortificatii, din trei epoci diferite. Construite succesiv pe aceeasi locatie, fiecare noua cetate o include pe cea veche: Castrul Roman, Cetatea Medievala si Cetatea Alba Carolina, fortificatie de tip Vauban. Prima data am incercat sa caut acest ascunzis anul trecut, in iulie.
Poiana Inimii Bucerdea Vinoasa la 10,2 km
Poiana Inimii se afla la 2,4 km distanta de Piatra Craivei, in directia sud-est. La aproximativ 3 km distanta de la iesirea nord-vestica din localitatea Bucerdea Vinoasa, porneste o poteca spre stanga.
Piatra Craivei Muntii Trascaului la 11,6 km
Piatra Craivei este o rezervatie complexa care conserva un relief pitoresc, o vegetatie de stancarie caracteristica si urme ale unui sanctuar dacic. Se afla in partea de sud-est a Muntilor Trascaului, pe cumpana de ape dintre bazinele Galzii si Ampoiului, si apartine de comuna Cricau, satul Craiva. Am cautat cutia de acolo, dar nu am gasit-o.
Izvor Limba la 13,9 km
Punct de oprire pentru drumeti si ciclisti, loc de relaxare si popas intr-un peisaj rural. Izvor care se afla la sud-est de satul Limba, cu o apa rece si proaspata, utilizata de localnici si trecatori.
Pietrele Caprei Cheile Fenesului la 14,3 km
Pietrele Caprei, cele doua stanci inalte si subtiri, au o inaltime de 67 m, respectiv 75 m. Cheile Fenesului, cunoscuta dupa numele raului care o strabate, este numita impropriu Cheile Caprei, dupa numele celor doua turnuri de stanca de la intrarea in chei dinspre Fenes.
Cheile Galzii Muntii Trascau la 15,5 km
Drumul 107K dinspre Galda de Sus spre Poiana Galdei trece si prin Cheile Galzii. Intr-un loc cheile sunt atat de stramti, incat ramane loc doar pentru o singura banda a drumului, langa parau.
Cheile Intregalde Muntii Trascau la 16,1 km
Necesita ceva intretinere, capacul e spart. Gasita la plezneala, avand in vedere ca GPS-ul arata aiurea.
Salasul Boarilor Muntii Trascau la 16,7 km
Muntele Dambau se ridica deasupra orasului Zlatna, varful avand altitudinea de 1369 m, fiind cel mai inalt varf din Muntii Trascau. In apropiere de varful Dambau gasim 3 avene, carora localnicii le spun sunatori sau cantatori.
Rapa Rosie la 16,9 km
Rapa Rosie este o rezervatie geologica cu o suprafata de 10 hectare. Felicitari pentru gasirea geocutiei. Am gasit cutia, multumesc. Rezervatia Naturala Rapa Rosie este situata la 3 km de orasul Sebes, pe drumul spre satul Daia Romana, in partea de nord.
Cheile Cetii la 17,3 km
Am ajuns aici pe o caldura torida, dar a meritat, multumim. Excelent loc, multumim ca ati pus-o acolo pentru ca am avut parte de experiente surprinzatoare prin chei.
La Pietri Cetea la 17,4 km
Cele 3 puncte distincte sunt Picuiata, Ierboasa, si Mariuta. Locul numit La Pietri de langa localitatea Cetea cuprinde 3 formatiuni calcaroase invecinate, ce domina, incepand cu Baile Romane in aval, malul stang al vaii Cetea.
Piatra Cetii la 17,7 km
Se remarca printr-o mare diversitate floristica, adapostand o serie de endemisme si plante rare aflate pe lista rosie a plantelor superioare din Romania ca specii care necesita ocrotire. Am depus geokretul geokopacz03. Am lasat un fluier rosu si un micro sd card de 512 mb cu harta romaniei 3d free de pe openmaps preinstalata. Rezervatia Naturala Piatra Cetii este o arie naturala complexa constituita dintr-un relief pitoresc reprezentat de creste, abrupturi, tancuri si stancarii pe partea sudica si partial de versanti acoperiti cu vegetatie forestiera.
Cheile Rametului la 20,7 km
Salut zbuciumel. O vizita in Cheile Rametului.
Cheile Manastirii Valea Manastirii la 22,2 km
Langa Manastirea Ramet, spre vest, se intinde o creasta stancoasa care porneste de la Varful Plesii (Plesa Rametiului) si continua dincolo de Valea Rametiului. Paraul Ramet (Goagiu) a taiat aceasta creasta si a format o stramtoare foarte scurta, Cheile Manastirii.

Piatra Boului in limba maghiara - magyarul: ökör sziklája

Valori naturale - Alte locuri
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Piatra Boului
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din alte locuri, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Pasul Vlahita Ascunzis drive-in. Am trecut de foarte multe ori pe langa acest loc. Vroiam si eu sa ascund o geocutie aici, dar niciodata nu am gasit un loc potrivit, langa monument sau in apropiere.
  • Borsaros Posibil sa lipseasca. Nu am gasit cutia. Am cautat in amplasamentul de la coordonate, dupa instructiuni, dar cutia nu am gasit-o.
  • Cheile Dofteanei Precizari suplimentare. Voi aveti un gps dedicat, sau folositi o tableta? Ori gps-ul dintr-un telefon destept?
  • Parcul zoologic Cozla - Piatra Neamt Parcul Zoo. Acces usor de la Colibele Haiducilor sau Zoo. Gasit usor geocutia dupa indiciile foto.
  • Piatra cu ceaun - Stogul de piatra Drum in stare buna. Drumul de la Bolatau prin padure este in stare buna, cu ceva urme de exploatare a lemnului. Se termina la Piatra cu ceaun, asa ca nu puteti rata locatia.
  • Podul acoperit Urmanczy - Toplita Am descoperit cutia dinauntrul podului acoperit. Podul a fost construit la initiativa (si, probabil, pe cheltuiala) familiei Urmanczy in anul 1871. Rezista si astazi foarte bine, caci daca ne uitam la diametrul boltarilor de lem care il sustin (cca 25 cm) intelegem de ce.
  • Bastionul Croitorilor - Cluj Ascunzis curat. Unul dintre ascunzisurile curate. Atat imprejurimea cat si locul cutiei.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Piatra Boului? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 11 luni si 14 zile!