|
|
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.
|
| | |
|
|
| |
Castelul Bohus a fost construit in prima jumatate din secolul al XIX-lea. Consta dintr-un singur corp de cladiri, care prezinta 30 de camere. Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Castelul Bohus - dupa inregistrare.
***
|
Cateva poze de pe Geotrekking.ro:Poteca asigurata cu lant Podul acoperit 4 Coltul de nord-est si intrarea de pe latura nordica Sub constructie Pasul Ghimes-Palanca Mecanism ceas
Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Castelul Bohus!
Vizitati Castelul Bohus si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!
>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!
|
Afla care sunt obiectivele turistice din Siria, cea mai apropiata localitate, care se afla la 0,36 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Siria: 18 Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare) Valea Sighistel Turnul de apa din Iosefin Timisoara Turnul de apa din Iosefin-Timisoara a fost ridicat intre anii 1913-1914, dupa planurile inginerilor Janos Lenarduzzi si Richard Sabathiel din Budapesta. Iosefin este un cartier vechi din Timisoara, aici si in cartierul Fabric au fost ridicate turnuri de apa similare. Acumularea Topolovatu Mare Moara Farasesti Saraturile de la Dinias Cucurbata Mare Muntii Bihor Cascada Varciorog Cascada Varciorog este situata in perimetrul comunei Arieseni in
apropiere de localitatea Vanvucesti la o altitudine de 1090 m. Canyonul minune Canyonul Meduza Pestera Coiba Mare Pestera Coiba Mare se afla in Valea Gardisoara. Pentru a ajunge la ea, urmam soseaua forestiera de pe Valea Garda Seaca cale de 12 km, de la comuna Garda de Sus, pana la catunul Casa de Piatra. Vulcanii noroiosi Forocici Podul natural de la Grohot Avenul Giloasa Am gasit geocutia, impreuna cu elevii, Tornabacsi. Biserica de lemn si manastirea Cebza La marginea de nord a localitatii se afla manastirea de calugarite Cebza, iar in cimitirul din apropiere biserica de lemn a lacasului de cult. Satul Cebza apartine de comuna Ciacova, si se afla la aproximativ 30 km sud-vest de Timisoara, 34 km pe drum auto. Casa Pianului Jacques Faix Arad Casa Pianului, in care se afla azi si un centru cultural, se afla pe strada Episcopiei (fosta Batthany) numarul 25 din Arad. Casa memoriala Jacques Faix, care include si celebrul Salon al Pianului, gazduieste azi evenimente culturale. Cascada Iadolina Lavanda de Margina Ponorul din Barsa Cohanului Magura Fericei Muntii Bihor Moara Borzak Variasu Mare Moara Borzak cu instalatie originala intacta, azi muzeu de istorie industriala, se afla in satul Variasu Mare, la numarul 59-60. A fost construita in anul 1940, a functionat pana in anii 1950, dupa care a fost sechestrata de statul roman. Fortificatia de la Cornesti Belvedere Pestera Huda Orbului Este constituita dintr-o tabara veche din epoca comunista, un camping privat cu cabane si vile, si un parc de sculptura amplasat in padure. Zona de agrement Casoaia se afla la aproximativ 50 km de Arad. Pestera Hodobana Pietrele Negre Dealul cu melci Avenul Bortig Castelul Bohus in limba maghiara - magyarul: Bohus-kastély
Obiective cultural-istorice - Judetul Arad * Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa autentificare.
|
Dupa autentificare
- Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
- Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
- Ultimele comentarii si obiective gasite
- Urmarire Castelul Bohus
- Localizare pozitie pe harta
- Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
- Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
- Navigare pe teren in timp real!
|
|
Geoobiective
Stii locuri de vizitat din judetul Arad, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! |
|
Comentarii
- Cascada Scaricica - Comanesti Cascada Scaricica - Comanesti. Am nimerit locatia mergand prin padure. Desi afara erau 15 grade Celsius, am avut surpriza sa gasesc cascada inghetata.
- Am verificat astazi ascunzisul, geocutia este in stare buna. Am pus in cutie un GeoKret.
- Podul prabusit si disparut Cutia a disparut de 2 ori. Apoi am abandonat acel ascunzis, in schimb a fost inlocuita de o alta cutie, apropiata. Intre timp, podul prabusit a fost canibalizat si furat, pentru ca structura metalica a disparut integral.
- Apa Rosie - Baile Tusnad Trei culori. Am incheiat excursia in zona cu o partida de ski. Am cercetat si imprejurimile, si asa am gasit herghelia si apa rosie.
- Campurile de lapiezuri La culesul murelor si al cutiilor. La zona cu lapiezuri se ajunge, fie suind pe jos, de la nivelul Podului Natural de la Ponoare pe Dealul Pesterii. Fie continuand cu masina pe sosea, de la pod spre vest, pana se suie pe acelasi deal, dupa 500 m.
- Am gasit aceasta cutie pe 5.09.
- Varful Gropsoarele - Muntii Ciucas Gropsoara mai inalta. Ciucas-Relaxare de la munte. Parafrazand reclama, am inceput relaxarea pe culmea Gropsoarele-Zaganu.
- Am aflat, ulterior descoperirii geocutiei, amanunte interesante legate de acest ascunzis. In cimitirul capelei se afla mormantul locotenentului Balogh Ignac (1822-1890), fiu al Barzavei, participant la revolutia din 1848-1849.
- Manastirea Cerbu Manastire langa padurea Topolog. Dupa ce am facut o plimbare in padurea Topolog, si am gasit boboci de bujori, m-am oprit la Manastirea Cerbu. Aici, acum doi ani nu am gasit geocutia.
- Ultima data nu am reusit sa ma apropii de ascunzis. Din cauza unor domnisoare care fumau linistite, stand exact pe ascunzis.
- Acces usor de la Colibele Haiducilor sau Zoo. Gasit usor geocutia dupa indiciile foto.
- Piatra Predicatorului - Muntii Bodoc Ceea ce m-a derutat. Primul animal mergea (sarea la fiecare pas de jos in sus) foarte tantos (mandru). Coarne mari cu siguranta nu avea.
- Orasul de Floci Hai sa-i zicem flocaiala. Trebuie sa recunosc ca nu am cautat cutia, insa plimbarea prin vechiul Targ de Floci a meritat. Stiam cate ceva despre el, mai precis partea legata de Mihai Viteazu.
- Izvorul Maria - Izvoru Muresului Izvorul da, cutia ba. Gasirea locatiei nu ridica nici un fel de probleme, noi am abordat-o de pe drumeagul ce duce pe Varful Gretes. Din pacate, cutia, se pare, ca a disparut.
- Cetatea Varjuvar Varju cum?. Ma incapatanez sa ajung la Varjuvar de vreo doi ani. Am reusit.
- Santul cetatii - Moacsa Cetatea Moacsa?. Este vorba sigur despre Cetatea (dacica) Moacsa? Am gasit informatii foarte firave despre ea si chiar am fi vrut sa vedem situl.
- Am gasit cutia.
- Capela din Deal - Bancu Capela din Deal - Bancu. Despre capela din Deal n-am reusit sa aflam mai nimic. Pe frontispiciul ei apare inscris anul 1833.
- Turn belvedere - Sumuleul Mare Sumuleu Ciuc. Am gasit geocutia intr-o stare critica. Înauntru era umed peste tot.
- Craterul vulcanic de la Racos Primul. De-si un loc cu o frumusete foarte rara, geocutia ascunsa din 2009, eu am gasit primul. E o mare pierdere sa nu vezi acest crater ratacit prin milenii.
- Sub Pietrele Mariei - Muntii Macinului Pietrele erau, pe Maria nu am vazut-o. Pietrele le-am gasit, ascunzisul de asemeni, vant cat cuprinde. De Maria, insa, nici urma :o) In zona nu era decat un cioban care se ascundea si el de vant la adapostul micii creste, sabotandu-ne fara sa stie activitatile de cautare.
- Si pentru gasirea geocutiei. Ce pacat ca nu ati anuntat gasirea cutiutei mai devreme.
Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Castelul Bohus? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! |
|
|
|
| |
|