Localitatea Sebes (judetul Alba) Resedinta: Sebes. Denumire maghiara: Szászsebes. Denumire germana: Mühlbach. Alta denumire: Melnbach.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Sebes, judetul Alba

Rapa Rosie. Rapa Rosie este o rezervatie geologica cu o suprafata de 10 ha. Zona foarte interesanta. Am gasit cutia, multumesc. Rapa Rosie - punct ajutator. Felicitari pentru gasirea geocutiei. Inca una. Intr-una din zilele de concediu, trecand din Fagaras spre Cluj, ne-am oprit la Sebes pentru o raita pe la Rapa Rosie.
Calnic. Este atestata documentar pentru prima data in anul 1269. Gasita. Am gasit cutia.
Traseul celor 3 Fortificatii. Traseul celor 3 Fortificatii Geocutie lipsa la Traseul celor 3 Fortificatii. Prima data am incercat sa caut acest ascunzis anul trecut, in iulie.
Santurile Cetatii. Habsburgii au redenumit orasul in Karlsburg in onoarea sa. Santurile amenajate ale Cetatii. Avand in vedere ca santurile cetatii au fost amenajate, mai mult ca sigur ca ascunzisul a fost distrus in timpul lucrarilor.
Pictura murala Alba Iulia. Pictura murala Alba Iulia
Varful Mamut. Varful Mamut
Piatra Corbului. Piatra Corbului Transformare in POI. Multumesc pentru atentionare. Cutii. Pai uite ca abia reusim sa le gasim pe-ale voastre care oricum, is puse in locuri foarte-foarte faine, locuri cheie. Cireasa de pe tort. Din punctul meu de vedere, important este ca ati ajuns in locul respectiv.
Calcarele de la Ampoita. Calcarele de la Ampoita Am gasit-o in stare buna. Jurnalul avea o singura pagina scrisa si continea injuraturi la adresa geocacherilor. Acces restrictionat. Incercam protejarea geocutiilor prin restrictionarea accesului la informatii sensibile, in functie si de performanta si seriozitate.
Oul Arsitei. Oul Arsitei
Case din piatra Ceru-Bacainti. Case din piatra Ceru-Bacainti
Cheile Ampoitei. Cheile Ampoitei
Calcarele de la Valea Mica. Calcarele de la Valea Mica
Poiana Inimii Bucerdea Vinoasa. La aproximativ 3 km distanta de la iesirea nord-vestica din localitatea Bucerdea Vinoasa, porneste o poteca spre stanga.
Piatra Bulbuci. Piatra Bulbuci
Piatra Craivei Muntii Trascaului. Se afla in partea de sud-est a Muntilor Trascaului, pe cumpana de ape dintre bazinele Galzii si Ampoiului, si apartine de comuna Cricau, satul Craiva. Piatra Craivei. Am urcat azi pe Piatra Craivei. Geocutie noua in apropierea varfului. Dupa ce am ascuns o geocutie in punctul care ofera privelistea cea mai buna spre Poiana Inimii, si care se afla chiar pe poteca marcata cu triunghi rosu, am decis sa ne continuam aici drumul spre Piatra Craivei.
Ruinele bisericii reformate Benic. In 1332 a fost amintita ca o biserica parohiala platitoare de taxe, aflata in anul 1337 in proprietatea episcopului catolic de Alba Iulia. Acces usor. Locatie frumoasa pentru o iesire cu copii mici. Relativ usor de gasit. A fost relativ usor de gasit desi nu am mers foarte pregatiti. Am gasit cutia. Am luat o scoica si o piatra, am pus un breloc racheta de tenis-lanterna si un dinozaur Danonino.
Pietrele Caprei Cheile Fenesului. Pietrele Caprei, cele doua stanci inalte si subtiri, au o inaltime de 67 m, respectiv 75 m.
Hornul Magura Dudasului Zlatna. Un turn de evacuare a gazelor, numit horn de localnici, inalt de peste 220 m.
Cheile Galzii Muntii Trascau. Intr-un loc cheile sunt atat de stramti, incat ramane loc doar pentru o singura banda a drumului, langa parau.
Pestera Cainilor Bacaia. Denumirea pesterii provine de la o legenda, dupa care pe vremuri se aruncau aici animalele bolnave si puii de caini nedoriti.
Baile termale romane Germisara Geoagiu Bai. Mamelonul de travertin si tuf calcaros pe care au fost identificate termele, are o forma aproape circulara, cu diametrul de 90-95 m.
Belvedere Cheile Fenesului Muntii Trascau. Belvedere Cheile Fenesului Muntii Trascau
La Pietri Cetea. Cele 3 puncte distincte sunt Picuiata, Ierboasa, si Mariuta.
Refugiul Saruni Muntii Trascau. Este destinat pentru turistii care urca pe varful Dambau, si sunt prinsi de vreme rea sau alte pericole.
Salasul Boarilor Muntii Trascau. Muntele Dambau se ridica deasupra orasului Zlatna, varful avand altitudinea de 1369 m, fiind cel mai inalt varf din Muntii Trascau.
Cheile Ardeului. Cheile Ardeului
Casa Andrei Otetea Sibiel. Casa de creatie si odihna Andrei Otetea, Sibiel
Cetatea Salgo Sibiel. Cetatea Salgo Sibiel Unii pe jos, altii motorizati. M-am apropiat de locatie dinspre Sibiel.
Biserica Sfanta Treime Sibiel. Biserica Sfanta Treime din Sibiel a fost contruita in anul 1765. Crucea, fantana, si cantarul. Mi-a placut crucea veche de la Pomana, datand din 1877.
Muzeul de icoane pe sticla din Sibiel. Muzeul de icoane pe sticla din Sibiel
Piatra Cetii. Se remarca printr-o mare diversitate floristica, adapostand o serie de endemisme si plante rare aflate pe lista rosie a plantelor superioare din Romania ca specii care necesita ocrotire. geocutie Piatra Cetii. A Geokret. Am depus geokretul geokopacz03.
Padurea Barcul Rosu Sibiel.
Biserica Sfantul Nicolae Fantanele. Biserica Sfantul Nicolae Fantanele In ultimul loc, ca de obicei. Era deja trecut de miezul noptii, cand am ajuns la Fantanele, dupa concertele primei seri ale festivalului rock Artmania.
Cetatea Scurta Orlat. In aceasta zona cercetarile arheologice si mentiunile documentare identifica numeroase situri printre care o asezare neolitica si doua fortificatii cu valuri de pamant: Cetatea Scurta si Cetatea Lunga La Zidu.
Stejarul lui Avram Iancu Blaj. Stejarul lui Avram Iancu Blaj
Biserica de lemn Ghioncani. In data de 5 mai 2024, in noaptea de Inviere, biserica a fost distrusa in totalitate de un incendiu, cauzat probabil de o lumanare aprinsa si lasata nesupravegheata.
Podul minciunilor Blaj. Podul face legatura intre zona centrala a Blajului si cartierul Hula, respectiv sase artere principale ale municipiului.
Cibinburg. Deasupra raului Cibin, respectiv in apropierea vechiului drum de transport al sarii, in jurul anului 1100, a fost ridicata o fortificatie.
Lacul Sancel. Lacul Sancel, Tarnava Seaca
Biserica Reformata Ocna Sibiului. Biserica Reformata Ocna Sibiului Biserica Reformata - Ocna Sibiului. Biserica este foarte interesanta prin stilul constructiei sale.
Gura Raului. Barajul are si scopul de a atenua viiturile si de a produce energie electrica. Gasita. Am gasit cutiuta.
Lacurile Horea Closca Crisan Ocna Sibiului. Pe locul lor, in 1770, erau mentionate: Lacul Rosu Interior, Lacul Rosu Exterior, Lacul Verde Interior, Lacul Verde Exterior, Lacul Femeilor, Lacul Liber.
Lacul Verde Ocna Sibiului. Originea lacului este prabusirea a doua saline apropiate, neatestate documentar, ce se exploatau concomitent si care au fost abandonate din cauza infiltratiilor de apa.
Balta cu namol Ocna Sibiului. Balta cu namol Ocna Sibiului
Lacul Gura Minei Ocna Sibiului. Lacul Gura Minei Ocna Sibiului
Lacul Negru Ocna Sibiului. Suprafata sa este de 505 m2.
Lacul Austel Ocna Sibiului. Supra­fata lacului este de 254 m2 si adancimea maxima de 2,50 m.
Ocna Pustie de la Ocna Sibiului. Ocna Pustie de la Ocna Sibiului
Lacul Inului Ocna Sibiului. Lacul Inului Ocna Sibiului
Lacul Ocnita Ocna Sibiului. Lacul Ocnita Ocna Sibiului
Lacul Brancoveanu Ocna Sibiului. Lacul Brancoveanu Ocna Sibiului
[ Sus ↑ ]
Lacul Randunica. Salina a fost exploatata intre anii 1722-1877, in sistem clopot, cu doua puturi pana la adancimea de 80 m.
Lacul fara fund Ocna Sibiului. Lacul fara fund Ocna Sibiului
Lacul Matelor Ocna Sibiului. Salina pe locul careia se afla nu este atestata documentar, insa era exploatata in evul mediu tarziu, cu sistem clopot, la adancimea de peste 80 m, prin, doua puturi.
Lacul Vrajitoarelor Ocna Sibiului. Lacul Vrajitoarelor Ocna Sibiului
Biserica din Grossau Cristian. Biserica din Grossau a fost ridicata in a doua jumatate a secolului al XIII-lea ca o basilica romanica cu trei nave. Gasita. Am gasit cutiuta.
Castelul Izvorul Ampoiului Botesti. Castelul si ruinele uzinei de  mercur sunt vestigii arhitectonice ale exploatarii cinabrului din zona Zlatna - Izvorul Ampoiului.
Cetatea Blidaru. Situl arheologic Costesti-Blidaru
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.