Localitatea Berindesti (judetul Arges) Resedinta: Corbeni.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Berindesti, judetul Arges

Braul Rosu Braul Rosu Muntii Piatra Craiului la 46,7 km
Partea Braului de Mijloc de sub creasta sudica, incepand de la Marele Grohotis, poarta denumirea de Braul Rosu sau Muchia Rosie.
Parcul terapeutic Vatra Nicolae Balcescu la 38,93 km
Prima alee terapeutica din Oltenia se afla in comuna Nicolae Balcescu, la poalele dealului Mangureni.
Refugiul Spirla Refugiul Spirla Muntii Piatra Craiului la 47,72 km
Refugiul Spirla se afla pe traseul marcat cu banda rosie, care porneste de la cabana Plaiul Foii, si atinge creasta Pietrei Craiului in Saua Grind.
Canionul Oratii Canionul Oratii la 44,52 km
Canionul de langa ruinele cetatii Oratia este un canion deosebit de spectaculos.
Rapa Evantai la 40,2 km
Rezervatia Ocnele Mari se intinde pe o suprafata de 1,4 ha, se afla in apropierea orasului Ocnele Mari.
Canionul Valea lui Stan Canionul Valea lui Stan la 6,63 km
Valea lui Stan se afla in masivul Fruntii, parte a Muntilor Fagarasi, la sud-vest de lacul Vidraru.
Cetatea Poienari Cetatea Poienari la 4,29 km
Rolul cetatii Poienari a fost de a asigura refugiu pentru domnitor si de a adaposti o mica garnizoana, compusa din 5-7 osteni - cetatea a fost construita in 2 etape.
Iesirea din Poiana Inchisa la ora 14 Iesirea din Poiana Inchisa la ora 14 Muntii Piatra Craiului la 46,93 km
Poiana Inchisa este un loc greu accesibil, dar nu chiar atat de inchis.
Schitul Patrunsa Schitul Patrunsa la 45,24 km
Schitul este una dintre multele ctitorii, aceasta din anul 1740, ale episcopului Climent al Ramnicului.
Turnuletul cu Poarta Turnuletul cu Poarta la 50 km
Stanca Turnuletul cu Poarta se afla in apropiere de Malul Galben, la baza peretelui de stanca care porneste spre sud.
Cetatea Talmaciu Cetatea Talmaciu la 47,93 km
Construita in anul 1370, cetatea Talmaciu este situata la sudul localitatii, pe un deal ce domina trecerea spre defileul Oltului. Geocutie cu soareci - Am gasit cutia + 2 soareci. Dupa zgarieturi si urzicaturi - Am gasit cutia, dar dupa o cautare amanuntita si dupa cateva zgarieturi de spini si urzicaturi. La vanatoare fara pusca - Cand am ajuns sus la cetate am constatat ca ne lipseste gps-ul (uitat jos la masina).
Poarta de Piatra Poarta de Piatra la 24,28 km
Poarta de Piatra este un imens portal deschis in stanca, situat pe muchia ingusta ce se desprinde spre vest din Varful Portii de Piatra.
Turnul Spart Boita Turnul Spart Boita la 43,38 km
Turnul Spart, cum il numesc boicenii, ale carui ziduri se mai vad si astazi la 5 km sud de Boita, la varsarea raului Meghis in Olt, este a patra fortificatie medievala din complexul de aparare a Turnului Rosu. Am gasit cutia - Am gasit cutia. Turnul Spart Boita - Am gasit cutia in Turnul spart de la Boita.
Caderile de apa ale Caltunului Caderile de apa ale Caltunului la 28,87 km
De la cabana Piscu Negru, pe valea Caprioara, urmand marcajul triunghi albastru, putem ajunge la lacul Caltun.
Cheile Mari ale Dambovitei la 41,37 km
Cheile Mari ale Dambovitei incep din marginea de sud-est a comunei Rucar, ele desfasurandu-se pe o lungime de circa 2,8 km, pana la marginea de sud a localitatii Podu Dambovitei.
Castelul de lut Valea Zanelor Castelul de lut Valea Zanelor se afla pe teritoriul satului Porumbacu de Sus.
Acul din Valea Urzicii Acul din Valea Urzicii Piatra Craiului la 45,97 km
Acul din Valea Urzicii, Piatra Craiului.
Cheile Cheia Cheile Cheia la 42,62 km
Cheile Cheia, situate in Parcul National Buila-Vanturarita, Muntii Capatinii, sunt unele dintre cele mai inguste si salbatice sectoare de chei din tara.
Poarta potecii Poarta potecii Valea Balea Muntii Fagaras la 33,49 km
De la Balea Cascada putem ajunge sus, la lacul Balea, in trei moduri.
Refugiul Saua Grind Refugiul Saua Grind Muntii Piatra Craiului la 48,22 km
Saua Grind se afla la doar 350 m distanta de cel mai inalt varf al Pietrei Craiului, Piscul Baciului.
Dealul Verde Porumbacu de Sus la 42,65 km
Pensiunea Dealul Verde este o locatie unica, asezata in mijlocul padurii.
Panoramic Dino Park Valea Avrigului la 47,02 km
Loc de joaca pentru copii in zona turistica Valea Avrigului, langa Avrig.
Lespezi Star Lespezi Star la 29,52 km
Locatie la inaltime, pazita de o stea. Pe varful Lespezi de la Piscul Negru - Pentru a ajunge pe varful Lespezi am urcat pe piciorul Lespezilor. Oau felicitari - Cred ca sunteti primi. La steaua care a rasarit, e o cale atat de lunga - Am ajuns aici dupa o tura pe Acoperisul Romaniei, nimic planificat.
Cheia Cheii la 43,02 km
Cheile vaii Cheita se infatiseaza ca o anexa a Cheilor Mari, prezenta acestora fiind legata de paraul Cheita, afluent pe stanga a Dambovitei.
Schitul Iezer Schitul Iezer la 40,29 km
Schitul Iezer, una dintre cele mai izolate sihastrii din nordul Olteniei, se afla la o distanta de 5 kilometri nord de satul Cheia, judetul Valcea.
Buila-Vanturarita Buila-Vanturarita la 44,72 km
Vanturarita Mare, 1885 m, este cel mai inalt varf al masivului Buila, aflat in judetul Valcea. Vanturarita Mare sau Vioreanu? - Am gasit cutia, putin ruginita, cu jurnalul putin umed, cu pixul, intr-adevar, nefunctional.
[ Sus ↑ ]
Canionul Valea lui Stan
Canionul Valea lui Stan la 5,86 km
Circuit Cozia
Circuit Cozia la 25,61 km
Culmile muntoase care se ridica pe stanga Oltului, in dreptul statiunii balneoclimaterice Calimanesti, sunt cunoscute sub numele de Masivul Cozia. Asociere de culmi aproape radiare ce se desprind din varful Cozia si separate de vai adanci, aproape complet impadurite, pastreaza, datorita izolarii lor de muntii si de dealurile inconjuratoare, aspectul unui masiv unitar.
Malu Rosu Malu Rosu Vulcana de Sus la 60,69 km. Un microfenomen geologic determinat de o pornitura de teren si completat de eroziunea ulterioara, ambele fenomene fiind active in continuare.
Izvorul La Botorog Izvorul La Botorog Piatra Craiului la 54,56 km. Izvorul Fantana lui Botorog este un important punct de reper din aceasta zona a masivului Pietrei Craiului.
Cheia Pisicii Cheia Pisicii Piatra Craiului la 51,87 km. La aproximativ 2 km de la intrarea in Cheile Zarnestilor dinspre Zarnesti, ajungem la intersectia cu valea Vladusca, respectiv la intrarea in cheile inguste ale acesteia, Cheia Pisicii.
Cetatea Cisnadioara Cetatea Cisnadioara la 60,4 km. Este o cetate taraneasca, in interiorul careia se afla ruinele bisericii Sfantul Mihai - cea mai veche atestare istorica este din anul 1223 cand MagisterGocelinus doneaza biserica manastirii din Carta. Super locatia - Imi pare rau ca nu am citit cum trebuie comentariile postate anterior. Poze cu pietrele rotunde - Felicitari pentru gasirea geocutiei. Geocutia - Geocutia este/era in partea dreapta, cum stam fata in fata cu poarta.
Cascada Sapte Izvoare Muntii Bucegi la 59,63 km. Moroeni - DJ 714 - 15 km pana o bifurcatie unde vom vede o cabana din lemn negru si grinzi rosii.
Refugiu Salvamont Prapastiile Zarnestilor Refugiu Salvamont Prapastiile Zarnestilor la 52,68 km. Refugiu Salvamont Prapastiile Zarnestilor - Piatra Craiului
Padurea Trivale Padurea Trivale la 53,72 km. Padurea Trivale, Pitesti. Am gasit comoara ieri duminica - Destul de bogata si bine ascunsa. Am gasit comoara - Nu am luat nimic.
Chirpar Chirpar la 63,89 km. Chirpar (in germana Kirchberg, in maghiara Kürpöd), este un sat in partea de est a judetului Sibiu, in Podisul Hartibaciului. Gasita - Am gasit cutiuta.
Piateta Vulturii Libertatii Sinaia la 69,71 km. Vietile marilor oameni ne reamintesc ca ne putem face existenta sublima si in trecere, sa lasam in urma noastra urme de pasi pe nisipurile timpului - Henry W Longfellow.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.