Localitatea Munteni (judetul Bihor) Resedinta: Bulz. Denumire maghiara: Muntény.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Munteni, judetul Bihor

Varful Bohodei Varful Bohodei la 24,92 km
Varful Bohodei - Muntii Bihor.
Biserica reformata Biserica reformata Ginta la 48,33 km
Satul Ginta apartine de comuna Capalna, biserica sa reformata fiind construita in stil gotic, in 1865. Surpriza - Motivul? Prima geocutie virgina pe care am gasit-o de cand particip la acest interesant joc. Cu greu am ajuns la cutie - Lupta cu natura:-), plus ca trebuia sa ma grabesc sa nu ma prinda furtuna.
Biserica de lemn Biserica de lemn Ciumarna la 43,2 km
Biserica de lemn Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril este monument istoric si arhitectural. Cea mai frumoasa usa taraneasca? - Daca cineva calatoreste dinspre Cluj spre Zalau, se recomanda sa identifice din timp straduta care conduce la biserica de lemn, pe harta. Se pare ca a fost construita in jurul anilor 1700-1710, fara dovezi concludente in acest sens.
Moara veche de apa Ginta la 48,74 km
In urma cu peste o suta de ani, pe Crisul Negru, a fost construit un dig, pentru a dirija apa catre moara de apa a satului.
Biserica de lemn din Zimbor la 45 km
Biserica de lemn din Zimbor este monument istoric, dateaza din mijlocul secolului al XVII-lea. Dintre trasaturile vechi pot fi mentionate fereastra cu oblon prins in structura peretilor, piciorul de altar sculptat in forma de potir.
Buteasa Buteasa Muntii Bihor la 19,81 km
Buteasa Cutia de pe Buteasa - Este un pic mai mult decat o simpla plimbare, dar merita.
Crucea Granicerului Agarbiciu la 45,56 km
Crucea Granicerului, 1944 - Agarbiciu
Castrul roman Sutoru la 45,1 km
Castrul roman, Sutoru
Statuia Isus Mantuitorul Borumlaca la 40,56 km
Statuia Cristos Mantuitorul (Cristo Redentor), din Rio de Janeiro, Brazilia? Nu!
Pestera Casa Zmeului Pestera Casa Zmeului Vadu Crisului la 17,12 km
Cetatea Zanelor, denumita si Casa Zmeului, se afla in Muntii Padurea Craiului, pe versantul drept al defileului Crisului Repede, la aproximativ 300 m nord de tunelul feroviar. In evul mediu se transporta aici pe plute sare si lemn spre Ungaria, turnul indeplinea rolul de punct vamal.
Mina evreilor Agarbiciu la 45,15 km
Mina de metale pretioase a evreilor - Agarbiciu
Biserica reformata Biserica reformata Zalau la 43,4 km
Biserica reformata din Zalau este monument istoric, are codul SJ-II-a-B-05001. Biserica de pe deal - Pentru a urca pe dealul pe care se afla biserica avem mai multe posibilitati. A fost construita la inceputul secolului al XX-lea, pe locul unei biserici romano-catolice medievale.
Biserica reformata din Zimbor la 45,39 km
Biserica reformata din Zimbor este un ansamblu de monumente istorice, format din cladirea bisericii reformate si un turn-clopotnita din lemn. Primele insemnari despre biserica dateaza din 1330.
Cetatea Varjuvar Cetatea Varjuvar la 34,14 km
Cetatea Varjúvár O zi splendida - Intr-o excursie cu bicicleta am gasit geocutia de la Varjuvar. Varju cum? - Ma incapatanez sa ajung la Varjuvar de vreo doi ani.
Biserica de sub lac Belis-Fantanele la 34,96 km
Biserica de sub lac, Belis-Fantanele
Canyonul minune Canyonul Meduza la 27,36 km
Canyonul minune - Canionul Meduza
Pestera Coiba Mare Pestera Coiba Mare la 38,43 km
Pestera Coiba Mare se afla in Valea Gardisoara. Pentru a ajunge la ea, urmam soseaua forestiera de pe Valea Garda Seaca cale de 12 km, de la comuna Garda de Sus, pana la catunul Casa de Piatra.
[ Sus ↑ ]
Cascada Boilor - Muntii Padurea Craiului
Cascada Boilor - Muntii Padurea Craiului la 6,48 km
Valea Draganului
Valea Draganului la 10,05 km
Cheile Runcului Cheile Runcului la 69,36 km. Cheile Runcului este o rezervatie complexa, constituita dintr-un relief deosebit de pitoresc, un ansamblu de abrupturi, creste, tancuri si turnuri. Am ales impreuna ascunzisul - Cheile Runcului - Am participat la alegerea ascunzisului si la ascunderea geocutiei.
Statuia Sfantului Donath Parcul Etnografic Romulus Vuia la 66,79 km. Statuia Sfantului Donath este amplasata in cadrul Parcului Etnografic Romulus Vuia, sectia in aer liber a Muzeului Etnografic al Transilvaniei.
Dealul Hoia la 65,22 km. Padurea Hoia se afla pe un deal, in nordvestul orasului Cluj-Napoca.
Strada oglindita Cluj-Napoca la 69,19 km. Partea vestica a strazii Iuliu Maniu (intre Piata Unirii si strada Bolyai) a fost construita in secolul al XIX-lea, in stil eclectic. Denumirea de Strada oglindita se datoreaza celor doua cladiri de colt identice, care se afla dinspre Piata Unirii, deoarece sunt oglindirea una a celeilalte.
Parcul de sculpturi Arkhai Vlaha la 60,08 km. Parcul de sculpturi Arkhai a fost creat de artistul plastic Bartha Ernõ, in curtea proprie, unde a expus sculpturi din fan, de dimensiuni monumentale, fiind astfel unic in lume. Constructia parcului terasat pe trei nivele a inceput in 2008, iar pe 29 iunie 2014 si-a deschis oficial portile.
Lumea pierduta din gradina botanica Lumea pierduta din gradina botanica la 69,16 km. Lumea pierduta din gradina botanica Alexandru Borza - Cluj. I am just curious - How did you found this cache? It is not published anywhere else, and you just registered here today.
Cetatea de pamant Biharia la 66,79 km. Cetatea Biharia pe vremuri, a devenit resedinta de judet, ce a dat numele judetului. Cetatea ei uriasa de pamant, a devenit cel mai impozant monument de aceasta natura a tarii noastre.
Poiana cu narcise Padurea Goroniste Gurbediu la 62,72 km. Poiana cu narcise de la Padurea Goroniste, Gurbediu.
Piramida mortuara Mauksch-Hintz Cluj-Napoca la 69,39 km. Cripta piramidala a lui Mauksch-Hintz se afla in cimitirul Hajongard din Cluj, cimitirul central al orasului. Monumentul funerar construit in forma unei piramide a fost realizat din blocuri de piatra.
Izvorul Bilascu Izvorul Bilascu Padurea Faget la 69,34 km. Izvorul Bilascu este una dintre cele mai apreciate izvoare din padurea Faget de langa Cluj-Napoca. A fost o plimbare placuta prin padure - Zbuciumel, nu fi suparat. Am gasit cutia impreuna cu dadfac - Are nevoie de mentenanta. Se ascunde la doar un kilometru de Casele Micesti.
Copacul Cerbul Minune Copacul Cerbul Minune Padurea Faget la 66,48 km. Una dintre atractiile turistice deosebite ale padurii Faget din Cluj-Napoca este copacul Cerbul Minune. Succes - Am gasit si aceasta geocutie. Multi au auzit despre acest copac, dar putini l-au vazut personal.
Poiana Rotunda Padurea Hoia la 63,01 km. Padurea Hoia se afla la vest de orasul Cluj-Napoca, respectiv Taietura Turcului. Se intinde pe o suprafata de aproximativ 295 hectare, iar cel mai inalt punct se afla pe Dealul Hoia, la altitudinea de 506 m.
Parcul Colina Parcul Colina Cluj la 65,87 km. Parcul Colina se afla la iesirea din Cluj-Napoca spre Oradea. Continut umed - Am gasit cutia azi, intreg continutul era foarte umed. Colina - Nu e un loc extraordinar de interesant, dar totusi multumim. Se extinde pe suprafata destul de mare, dar numai o suprafata mica este intretinuta corespunator.
Cripta Beldi de Ozun Cluj-Napoca la 69,42 km. Cripta familiei Beldi de Ozun este a doua cripta piramidala din cimitirul Hajongard. Se presupune ca forma de piramida a mormantului are legatura cu masoneria.
Lacul Somesul Cald la 50,54 km. Lacul de acumulare Somesul Cald
Pomi cu coroana cubica Oradea la 61,29 km. In anul 2018 pe strada Vasile Alecsandri din Oradea au fost plantati 12 arbori Carpinus Betulus cu coroana cubica, prinse in structuri metalice. Inaltimea copacilor este de 3,3 m, circumferinta trunchiului 25-35 cm.
[ Sus ↑ ]
Atractii turistice Traian - Atractii turistice Dudasu Localitati apropiate: Ponoara la 2,95 km, Bulz la 4,3 km.
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.