Localitatea Caila (judetul Bistrita-Nasaud) Resedinta: Sintereag. Denumire maghiara: Kajla. Denumire germana: Köllendorf. Alta denumire: Keldref.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Caila, judetul Bistrita-Nasaud

Castelul Banffy Castelul Banffy Bontida la 49,45 km
Castelul Banffy din Bontida este monument istoric, avand codul CJ-II-a-A-07534.
Burgberg Batos la 36,45 km
Pe dealul Burgberg din apropierea localitatii Batos pot fi vazute santurile unei vechi fortificatii.
Piatra Corbului Piatra Corbului la 26,88 km
Piatra Corbului reprezinta un perete stancos cu o inaltime de 90 m.
Biserica romano-catolica Sfanta Treime Bistrita la 9,61 km
Biserica romano-catolica Sfanta Treime din Bistrita este unul dintre cele mai importante monumente de arhitectura religioasa din regiunea Transilvaniei.
Padurea de larice Posmus la 25 km
Padurea de larice, de la marginea localitatii Posmus, este o arie naturala protejata, de tip botanic, care se intinde pe o suprafata de 2 hectare.
Podul graniceresc Cosbuc la 24,28 km
In satul Cosbuc se afla un pod acoperit din lemn, Podul graniceresc, construit peste raul Salauta.
Castelul Huszar Castelul Huszar Apalina la 49,98 km
Monument istoric, aflat intr-o stare foarte avansata de degradare, care se afla pe teritoriul localitatii componente a municipiului Reghin, Apalina.
Biserica reformata Biserica reformata Sic la 42,64 km
Biserica reformata din Sic a fost construita dupa 1241.
Fantana cu steme Fantana cu steme Reghin la 47,62 km
Fantana cu steme din Reghin, se afla la intersectia strazii Sarii si Piata Petru Maior, sub nivelul carosabilului acestuia din urma.
Parcul dendrologic Arcalia Parcul dendrologic Arcalia la 6,49 km
Arcalia este un sat din judetul Bistrita-Nasaud, care apartine administrativ de comuna Sieu-Magherus.
Laleaua pestrita de la Valenii de Mures la 40,83 km
Rezervatia cu lalea pestrita este situata pe partea dreapta a raului Mures, pe raza comunei Brancovenesti, satul Valenii de Mures.
Glimeele de la Craiesti Glimeele de la Craiesti la 44,41 km
Glimeele sunt piramide de pamant care au luat nastere prin alunecari de teren.
Baile Sarate Baile Sarate Sic la 44,09 km
Baile Sarate din Sic se afla la sud de sat, langa drumul judetean DJ109D, spre satul Coasta.
Biserica de lemn Sacalu de Padure la 38,67 km
Biserica de lemn din Sacalu de Padure, comuna Brancovenesti, a fost ridicata in anul 1809.
Stanca Calului Stanca Calului Rastolita la 49,92 km
Stanca Calului se afla la iesirea din localitatea Rastolita spre Deda, aproape de intersectia cu Valea Visa, vizavi de Iod.
Baltile Uila la 31,93 km
Din drumul care duce din Batos spre Uila, aproximativ la jumatatea distantei, se desprinde din sosea un drumulet, spre stanga, care duce spre o cladire.
Lacul din spatele castelului Teleki la 24,53 km
Lacul din spatele castelului Teleki, Posmus
Stufarisul de la Sic Stufarisul de la Sic la 43,02 km
Stufarisul de la Sic se afla la sud-est de sat, si se intinde pe o suprafata de 505 hectare.
Stejarul singuratic Stejarul singuratic Reghin la 46,61 km
Stejarul singuratic se afla in partea de nordvest a Reghinului, la marginea din vest a Padurii Rotunde (Ziegenwald).
Biserica Scroafei Dipsa la 19,94 km
Localitatea Dipsa apartine de comuna Galatii Bistritei, si se afla la 22 km de Bistrita pe DN 15A.
La Gloduri Vulcanii noroiosi de langa Monor la 33,13 km
Vulcanii noroiosi de la Gloduri, comuna Monor sunt o rezervatie geologica pe o suprafata de 2 hectare.
[ Sus ↑ ]
Piatra Corbului - Muntii Calimani
Piatra Corbului - Muntii Calimani la 26,88 km
Scaunul Domnului - Muntii Calimani
Scaunul Domnului - Muntii Calimani la 43,06 km
Stancile Lucaciu Stancile Lucaciu Muntii Calimani la 65,67 km. Stancile Lucaci Onestenii la putere - Varful Lucaciu este primul pe lunga culme secundara a Calimanilor, ce se ridica usor din Depresiunea Dornelor racordandu-se de culmea principala la coada Pietrosului.
Pestisorul de Aur Pestisorul de Aur Sancraiu de Mures la 66,38 km. Complexul Pestisorul de Aur se afla in Sancraiu de Mures, la 5 minute de Targu Mures.
Cetatea Vityal Cetatea Vityal la 67,44 km. Ruinele cetatii Vityal. Excursie de tabara - Am gasit cutia cu ocazia unei excursii de tabara cu copiii (cca 45 persoane).
Scena in aer liber Scena in aer liber Platoul Cornesti Targu Mures la 68,2 km. In partea de vest a Platoului Cornesti, aproape de statia de sud a trenuletului pentru copii, gasim o scena amenajata in aer liber.
Cadere in gol Strada Valea Visei la 50,25 km. Cei care sosesc in Visea pe strada Valea Visei, pot avea parte de o experienta similara cu caderea pe un roller coaster.
Varful Omu Muntii Suhard la 67,9 km. Suhard sunt o grupa muntoasa a Carpatilor Maramuresului si Bucovinei, apartinand de lantul muntos al Carpatilor Orientali.
Cascada Lomasita Cascada Lomasita este o cadere de apa spectaculoasa, pe mai multe trepte dreptunghiulare, din roca dura. Domnisoara Lomasita si Domnul Lomasel - Ne-am apropiat de locatie de-a lungul paraului Lomasul, trecand prin Poiana Izvor si Poiana Puturosul. La cascada Lomasitei, apa multa in cutie - Dupa ce am ascuns o cutie la Manastirea de la Gura Izvorului, am gasit-o pe cea a Domnului Lomasel, i-a venit randul celei de la Cascada Lomasitei.
Varful Zespezel la 64,33 km. Varful Zespezel se situeaza in Muntii Gurghiului si are 1279 m altitudine.
Casa pian Casa pian Ceuasu de Campie la 58,55 km. Intre Ceuasu de Campie si Voiniceni, aproximativ la jumatatea drumului, calatorul atent va putea vedea doua case interesante.
Izvorul Gorunul Izvorul Gorunul Targu Mures la 69,52 km. Izvorul Gorunul, de pe strada Moldovei din Targu Mures Bulevardul Durilor - Am ajuns la fata locului, dupa-masa la ora 5.
Cea mai veche poarta secuiasca Cea mai veche poarta secuiasca Calugareni la 69,19 km. Poarta bisericii si manastirii franciscane din Calugareni, ridicata in 1673, a fost cea mai veche poarta secuiasca ramasa in picioare, pana in anul 1930.
Punctul de belvedere Busola Punctul de belvedere Busola Calugareni la 69,8 km. Cercetarile arheologice de aici au necesitat prezentarea rezultatelor, astfel a fost proiectata o belvedere pentru a facilita intelegerea topografiei sitului.
Curmatura Tihu la 56,26 km. Curmatura Tihului
Canalul Turbina Uzina Electrica Canalul Turbina Uzina Electrica Targu Mures la 67,53 km. Intre anii 1914-1944, orasul Targu Mures a fost alimentat cu energie electrica de la Uzina Electrica (azi monument istoric) din Parcul Elisabeta (azi Parcul Municipal), aflata pe Canalul Turbina.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.