Localitatea Recea (judetul Buzau) Resedinta: Bisoca.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real dupa inregistrare/autentificare

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Recea, judetul Buzau

- Lacul cu Ciuciur Recea Bisoca la 1,5 km. Lacul cu Ciuciur se afla la marginea nord-vestica a satului Recea al comunei Bisoca, aparand pe unele harti si cu numele Moldoveanului.
- Lacul Ograzii la 2,22 km. Este un frumos lac, datorita marii poieni care il inconjoara sub forma unei polii si aflata sub dealurile Sindrila (est) si Piatra Ograzii (vest).
- Manastirea Poiana Marului la 3,4 km. Manastirea Poiana Marului este una dintre cele mai cunoscute și mai vechi manastiri buzoiene.
- Piatra Matei Jitia la 4,7 km. Piatra Mâței se afla pe malul stang al Ramnicului Sarat, in amonte de satul Jitia.
- Lacul de sub Schitul Dealu Sarii la 4,93 km. Schitul Dealu Sarii se afla pe teritoriul satului omonim (comuna Jitia).
- Schitul Sarile Bisoca la 5,13 km. Sarile este un sat al comunei Bisoca, schitul fiind construit intr-o zona departata de vatra satului.
- Lacul Sarile Bisoca la 5,29 km. Localitatea Sarile este un sat apartinator comunei Bisoca accesibil pe un drum comunal pietruit - accesibil pentru orice autovehicule - ce vine din drumul judetean ce leaga Vintila-Voda de Bisoca, drum in curs de modernizare.
- Zidul Uriasilor la 5,43 km. Este vorba despre un perete de calcar cochilifer cu matrice grezoasa.
- Izvoarele sarate Jitia la 6,67 km. Chiar inainte de a intra in satul Jitia, putin mai sus de baza versantului pe care suie drumul asfaltat spre Dealu Sarii, se afla unul dintre cele doua izvoare sarate ce constituie geoobiectivul.
- Stramtura de la Jitia de Jos la 7,41 km. La Jitia de Jos Ramnicul Sarat a trebuit sa strapunga un aliniament de strate redresate la verticala.
- Grunjul de la Manzalesti la 7,76 km. Grunjul de la Manzalesti este un munte micut si alb, care se ridica singuratic din albia raului, chiar pe marginea drumului spre Lopatari.
- Pesterile in sare la 8 km. Pesterile in sare 6S Manzalesti si Pestera cu trei intrari sunt cele mai mari pesteri din zona.
- Lacul Meledic la 8,01 km. Lacul Meledic se afla pe platoul Meledic.
- Sfinxul din Bustea la 9,23 km. Sfinxul din Bustea se afla in masivul Breazau.
- Muntele de sare de la Lopatari la 9,42 km. Muntele de sare de la Lopatari se afla la intrarea in localitate, pe dreapta.
- Odaia de pe Piatra Muntele Macesu la 9,98 km. Pe plaiurile sudice terminale ale Muntilor Vrancei, acoperite de fanete sunt imprastiate așa-zise adai.
- Focul Viu din Terca la 11,21 km. Focul Viu de pe un deal din localitatea Terca, comuna Lopatari, arde fara intrerupere si poate fi admirat oricand, dar mai ales seara.
- Piatra Mortatului Masivul Ivanetu la 13,64 km. Culmea principalã a Masivului Ivanetu, intre radacina ei din culmea principala a Muntilor Vrancei si Varful Ivanetu este una calma.
- Crucea Eroilor Poienita la 17,26 km. O monumentala cruce de beton a fost ridicata in satul Poienita, comuna Dumitresti in cinstea eroilor din Primul Razboi Mondial.
- Vulcanii noroiosi Paclele de la Beciu la 18,4 km. Vulcanii noroiosi sunt o rezervatie botanica si geologicaaflata pe raza comunei Berca, Buzau.
- Vulcanii Noroiosi la 22,12 km. Vulcanii noroiosi sunt o rezervatie botanica si geologica aflata pe raza comunei Berca, Buzau.
- Chilia lui Dionisie Nucu la 24,3 km. Chilia lui Dionisie Torcatorul - Nucu.
- Focul Viu Andreiasu de Jos la 24,91 km. Focurile Vii reprezinta unele dintre cele mai spectaculoase fenomene naturale, nu foarte multe in tara noastra, cele despre care stim noi fiind concentrate in Subcarpatii Vrancei.
- Cimitirul de onoare Bordesti la 26,18 km. Este cunoscut ca cimitirul ostasilor romani si germani.
- Biserica rupestra Alunis la 26,64 km. Chilii, biserica rupestra - Alunis.
- Trovantii din Ulmet la 26,83 km. Trovantii din Ulmet pot fi admirati in Valea Teiului, langa satul Ulmet, comuna Bozioru, judetul Buzau.
- Poarta Dracilor Valea Milcovului la 28,65 km. Poarta Dracilor face parte din Rezervatia geologica Reghiu-Scruntaru, aflandu-se la limita sudica a acesteia.
- Biserica de lemn de la Odobasca Cotesti la 28,92 km. In catunul Odobasca, al satului Cotesti, existã o veche biserica de lemn, ridicata, conform traditiei, in 1471.
- Groapa Deleanului la 29,01 km. Deleanu este un varf de 675 m din Subcarpații Vrancei, important nod orografic al acestora, mai precis, al celor din interfluviul Milcov - Ramnicu Sarat.
- Manastirea Cotesti la 29,44 km. Manastirea Cotesti are o vechime apreciata la 300 de ani (se avansweaza ca an al infiintarii, 1720), date certe despre istoricul ei memaiexistand, din cauza distrugerii arhivei in timpul Primului Razboi Mondial.
- Manastirea Dalhauti la 29,59 km. Manastirea Dalhauti a fost, pe la mijlocul secolului XIX, frecventata de protipendada focsaneana, doi reprezentanti ai ei, ctitorind si o biserica, acum o ruina.
- Rezervatia geologica Reghiu-Scruntaru la 29,88 km. Rezervatia se suprapune peste zona de confluenta a Milcovului cu afluentul sau Reghiu, in perimetrul localitatilor Sindrilari, Reghiu, Valea Milcovului.
- Biserica de lemn din Soresti la 30,12 km. Satul Soresti este in componenta comunei Blajani, iar in catunul Flamanda al satului se afla o veche biserica din lemn.
- Fosta Manastire Mera la 30,6 km. Mera este singura manastire ctitorita de familia domnitoare a Cantemirestilor, fiind construita de Antioh Cantemir, fratele mai cunoscutului Dimitrie Cantemir, si menita a deveni necropola domneasca a familiei.
- Cascada Casoca la 30,6 km. Dupa coborarea de la barajul de la Siriu, pe partea stanga a soselei se desprinde un drum forestier.
- Manastirea de la Podul Bulgarului Cotatcu la 30,68 km. Accesul la manastire se face de pe DN 2, Bucuresti-Suceava, dintr-o intersectie semnalata de un indicator si aflata la 6 km nord de Ramnicu Sarat, 27 km sud de Focsani.
[ Sus ↑ ]
- Piatra Rosie Muntisoarele Vrancei la 30,91 km. Piatra Rosie este numit versantul stancos etalat spre nord-vest al varfului omonim situat, relativ, in extremitatea vestica a Muntisoarelor Muntilor Vrancei, fiind, poate, cel mai spectaculos dintre acesti muntisori.
- Biserica din Stanila Nehoiu la 31,08 km. Satul Stanila este incorporat actualmente in orasul Nehoiu, nu cu multi ani in urma tinand de comuna Mlajet (acum si ea, sat component al Nehoiului).
- Statuia generalului Suvorov Dragosloveni la 32,39 km. Impresionanta statuie a generalului rus Alexandr Suvorov (1729-1800), care nu a pierdut nici o batalie, se afla amplasata in cuprinsul satului Dragosloveni (Dumbraveni/VN), la marginea DN 2, Bucuresti-Suceava, la 22 km de Ramnicu Sarat si 20 de Focsani.
- Cataractele de la Setu la 33,91 km. Dintre numeroasele formatiuni stancoase - martori ai eroziunii raului Buzau care i-au rezistat cat de cat - formand repezisuri, praguri, cataracte, zdrumicandu-i cursul, cele mai spectaculoase par cele de la Setu.
- Varful Goru Muntii Vrancei la 34,8 km. Varful Goru, cu cei 1785 m ai sai, este cel mai inalt pisc al Muntilor Vrancei, fiind secondat de mai cunoscutul Varful Lacauti (1776 m).
- Gaterul vechi de la Gyula la 35,04 km. Primul gater pentru prelucrarea lemnului de la Comandau a fost amenajat la Gyula, aflat la 6,6 km distanta de Comandau.
- Cetatea dacica de la Carlomanesti la 35,74 km. Carlomanesti este un sat al comunei Vernesti aflat aproape de gura de varsare a Niscovului in Buzau si la cca 10 km de orasul Buzau.
- Sarea lui Buzau la 36,56 km. Sarea lui Buzau este o rezervatie geologica si paleontologica, care se afla langa localitatea Badila, pe Valea Buzaului.
[ Sus ↑ ]
* Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe harta in timp real - dupa autentificare.
Atractii turistice Condeesti - Atractii turistice Calugareni Localitati apropiate: Bisoca la 1,43 km, Sindrila la 2,18 km.
Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.