Localitatea Bozovici (judetul Caras-Severin) Resedinta: Bozovici. Denumire maghiara: Bozovics. Denumire germana: Bosowitsch.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Bozovici, judetul Caras-Severin

Varful Biliana Varful Biliana Muntii Cernei la 36,74 km
Este vorba despre un varf putin proeminent prin altitudinea sa (1361 m) si in comparatie cu cea a varfului din preajma (aproape 1500 m), dar mai ales cu forma si constitutia (calcaroasa) a acestuia (Zascolul Arjanei).
Cascada Buraul Mare Moldova Noua la 29,76 km
Cascada Buraul Mare se afla in Parcul National Portile de Fier, langa drumul care duce din Moldova Noua spre localitatea Padina Matei.
Sistemul subteran de canalizare Oravita la 25,5 km
Bolta paraului Oravita si canalul aval de lacuri sunt declarate monument istoric.
Pasul Porta Orientalis Domasnea la 31,14 km
Pasul Porta Orientalis se afla la nord de satul Domasnea, pe cumpana apelor.
Cascada Bordanc si Modavita Padina Matei la 28,73 km
Cascadele Bordanc si Modavita sunt caderi de apa de pe raul Mudavita, din aria naturala Valea Mare situata in apropierea satului Padina Matei, comuna Garnic.
Cascada Vanturatoarea Cascada Vanturatoarea Muntii Cernei la 37,63 km
Cascada Vanturatoarea, avand cca 40 m inaltime, este una dintre cele mai inalte, frumoase, accesibile, si cunoscute cascade din Romania.
Podul turcesc Gradinari la 37,56 km
Intre Gradinari si Greoni, un sat care apartine de comuna, peste raul Caras, putem vedea ramasitele unui vechi pod din piatra, cu trei deschideri.
Cheile Teregovei Armenis la 37,81 km
Culoarul Timis-Cerna este cel mai lung culoar din Carpati, are 90 km lungime, intre Armenis si Teregova se ingusteaza, formand Cheile Teregovei.
Izvorul Cosustei la 42,61 km
Peretii calcarosi de la Izvorul Cosustei.
Cascada Roset la 36,58 km
Cascada Roset (Cociului)
Pestera Ponicova Dubova la 42,05 km
Pestera Ponicova (Cuina Turcului, Pestera de la Curba Periculoasa) - Dubova.
Dealul Danila Ocna de Fier la 48,58 km
Dealul Danila se inalta deasupra platoului de marmura Poiana Danilii, la sud-vest de Ocna de Fier.
Muzeul de mineralogie Constantin Gruescu Ocna de Fier la 49,62 km
Muzeul particular de mineralogie estetica a fierului Constantin Gruescu se afla la Ocna de Fier, pe strada Vale numarul 113.
Moara Dracilor din Cheile Tesnei Moara Dracilor din Cheile Tesnei Muntii Mehedinti la 40,44 km
Cheile Tesnei constiuie unul dintre obiectivele turistice de prim rang aferente Vaii Cernei, prin pitoresc si accesibilitate.
Fagul urias Fagul urias Crovul Medved Muntii Mehedinti la 44,18 km
Obiectivul in sine este mai putin important, locatia sa reprezentand insa un punct de reper pentru cei ce doresc sa realizeze un traseu lejer, de o zi, al marilor crovuri mehedintene.
Castrul roman Teregova la 36,09 km
Castrul roman de la Teregova se afla la confluenta raurilor Rece si Timis, la aproximativ 2 km nord de sat, intre raul Rece si drumul european, pe malul stang al raului.
Ansamblul de mori din Mehadica la 24,2 km
Ansamblul de mori din valea paraului Mehadica cuprinde Moara Orzasca, Moara Aurasca, Moara de la Piatra Surului, Moara Vegeasca, Moara Gherghineasa, Moara de la Stiubei, Moara Gaiceasca, Moara Chiceasca, Moara Mica, Moara din Salciile Late, Moara din Zacatoare, Moara din Anin, Moara Giurceasca.
Izvorul si stancariile de la Camana la 38,66 km
Izvorul si stancariile de la Camana, Podeni
Punct panorama Dealu Golului Resita la 40,85 km
Pornind din parcarea Lidl, din sud-vestul orasului Resita, o poteca urca pe Dealul Golului.
[ Sus ↑ ]
Cascada Bigar - Muntii Semenic
Cascada Bigar - Muntii Semenic la 9,11 km
Cascada Beusnita
Cascada Beusnita la 15,47 km
Cascada Beusnita, din judetul Caras-Severin, este una dintre cele mai impresionante cascade din Muntii Aninei. Caderea apei de la o inaltime de aproximativ 15 m, intr-o poiana in mijlocul padurii, creeaza un peisaj deosebit de pitoresc.
Ciucevele Cernei Ciucevele Cernei la 54,57 km. Rezervatia naturala Ciucevele Cernei se intinde pe o suprafata de 1166 ha. Adevarul despre Ciucevele Cernei - Privind fotografiile atasate obiectivului ai putea crede ca ciucevele sunt reprezentate de micul laculet - e adevarat, pitoresc - de vizavi de placa informativa privind existenta rezervatiei cu numele generic Ciucevele Cernei.
Campurile de lapiezuri Campurile de lapiezuri la 59,94 km. Campurile de lapiezuri de langa localitatea Ponoarele sunt unice in Romania prin dimensiunile, compactitatea, si altitudinea la care se gasesc (sub 600 m), ele fiind caracteristice Muntilor Alpi. La culesul murelor si al cutiilor - La zona cu lapiezuri se ajunge, fie suind pe jos, de la nivelul Podului Natural de la Ponoare pe Dealul Pesterii.
Tunelul Dragostei Tunelul Dragostei Obreja la 65,83 km. Tunelul Dragostei este un tunel format din vegetatie pe o cale ferata abandonata. Tunelul Dragostei - Am profitat de ziua frumoasa de toamna. Corectie coordonate - Multumesc pentru corectie, am modificat coordonatele ascunzisului.
Castrul Roman Tibiscum la 61,86 km. Vestigii istorice, ce definesc radacinile poporului nostru prin influenta culturii romane, aflate in apropierea localitatii Jupa de pe comunicatia Lugoj - Caransebes.
Cheile Corcoaia Cheile Corcoaia la 59,14 km. Cheile Corcoaia, desi lungi de doar 150 m, sunt o adevarata bijuterie peisagistica, rezultata din felul apate, dar nu singular (a se vedea, de exemplu, Cheile Carasului).
La Blide Muntele Mic Muntii Tarcu la 63,6 km. La nord de complexul turistic Muntele Mic din Tarcu, la nord-vest de mai cunoscutele Pietrele lui Scorilo, in locul cunoscut sub numele La Blide, gasim o valoare naturala unica.
Cleantul Gainii Muntele Mic la 61,01 km. Statiune renumita in zona Banatului de munte, prin practicarea schiului pe partiile moderne si Crucea amplasata pe formatiunea de teren ce poarta denumirea Cleantul Gainii, ce strajuieste statiunea si de unde se poate admira panorama, in toata splendoarea ei, spre campia Timisului. La peste 1600 m - Am gasit geocutia de pe Muntele Mic.
Complexul megalitic Muntele Mic la 61,95 km. Complexul megalitic de langa complexul turistic Muntele Mic din Muntii Tarcu se afla in locul unde izvoreste paraul Valsan.
Pestera cu tezaurul Serbiei Isverna la 54,35 km. Pestera cu tezaurul Serbiei, Isverna.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.