Localitatea Negiudin (judetul Caras-Severin) Resedinta: Cornereva.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Negiudin, judetul Caras-Severin

Castrul Roman Tibiscum la 48,23 km
Vestigii istorice, ce definesc radacinile poporului nostru prin influenta culturii romane, aflate in apropierea localitatii Jupa de pe comunicatia Lugoj - Caransebes.
Lacul de acumulare Zervesti este situat la aproximativ 6 km de Caransebes, la iesirea din satul Zervesti, inspre Muntele Mic. Pe malul lacului - Am gasit geocutia ascunsa pe malul lacului de acumulare Zervesti.
Moara Dracilor din Cheile Tesnei Moara Dracilor din Cheile Tesnei Muntii Mehedinti la 13,6 km
Cheile Tesnei constiuie unul dintre obiectivele turistice de prim rang aferente Vaii Cernei, prin pitoresc si accesibilitate.
La Blide Muntele Mic Muntii Tarcu la 37,48 km
La nord de complexul turistic Muntele Mic din Tarcu, la nord-vest de mai cunoscutele Pietrele lui Scorilo, in locul cunoscut sub numele La Blide, gasim o valoare naturala unica.
Locul fosilifer Globu Craiovei la 12,18 km
Locul fosilifer de la Globu Craiovei, aflata pe teritoriul comunei Iablanita, este o arie protejata de interes national.
Campurile de lapiezuri Campurile de lapiezuri de langa localitatea Ponoarele sunt unice in Romania prin dimensiunile, compactitatea, si altitudinea la care se gasesc (sub 600 m), ele fiind caracteristice Muntilor Alpi. La culesul murelor si al cutiilor - La zona cu lapiezuri se ajunge, fie suind pe jos, de la nivelul Podului Natural de la Ponoare pe Dealul Pesterii.
Tunelul Ad Orientem Teregova la 9,83 km
Calea ferata Timisoara - Caransebes - Orsova, denumita initial Orientbahn, a fost construita intre anii 1875-1879.
Crovurile Medved si al Porcului Crovurile aflate sub culmea Muntilor Mehedinti, intre cheile Tesnei si cele ale Beletinei, sunt microdepresiuni formate in urma dizolvarii calcarului din subsol, numite, stiintific, polii, numele de crov fiind, de fapt, un regionalism.
Ansamblul de mori din Mehadica la 10,82 km
Ansamblul de mori din valea paraului Mehadica cuprinde Moara Orzasca, Moara Aurasca, Moara de la Piatra Surului, Moara Vegeasca, Moara Gherghineasa, Moara de la Stiubei, Moara Gaiceasca, Moara Chiceasca, Moara Mica, Moara din Salciile Late, Moara din Zacatoare, Moara din Anin, Moara Giurceasca.
Podul lui Dumnezeu Podul lui Dumnezeu este cel mai cunoscut pod natural din tara, unicul pasaj rutier natural la nivel national. Caprele de sub capra podului - Ascunzisul si geocutia (simplu si bine mascata) se pot gasi usor si fara GPS.
Sfinxul Banatean la 24,55 km
Sfinxul Banatean, sau Sfinxul de la Toplet.
Cheile Teregovei Armenis la 16,43 km
Culoarul Timis-Cerna este cel mai lung culoar din Carpati, are 90 km lungime, intre Armenis si Teregova se ingusteaza, formand Cheile Teregovei.
Gara Baile Herculane Gara Baile Herculane la 21,82 km
Monument istoric, Gara Baile Herculane este considerata cea mai frumoasa gara din tara. Gara Baile Herculane - Este pentru a doua oara cand ajung in acest loc, dar fara succes in a gasi cutia.
Cheile Corcoaia Cheile Corcoaia, desi lungi de doar 150 m, sunt o adevarata bijuterie peisagistica, rezultata din felul apate, dar nu singular (a se vedea, de exemplu, Cheile Carasului).
Sequoiadendron Giganteum la 36,93 km
Arborele sequoia din Parcul National Semenic - Cheile Carasului are diametrul de 5,7 m si inaltimea de 45 m.
Cheile Armenisului Armenis la 19,56 km
Raul Timis si-a taiat drum in roca dura a Muntilor Semenic, in mai multe locuri.
Campusel la 43,49 km
Acces: DN66A Petrosani - Uricani - Campu lui Neag - Campusel, drum asfaltat. Capusel - Am plecat intr-o plimbare cu familia pe aceasta vale si a ajuns si pe aici.
Pestera cu tezaurul Serbiei Isverna la 27,76 km
Pestera cu tezaurul Serbiei, Isverna.
Cetatea Caras Cetatea Caras la 43,24 km
Cetatea Caras se afla in apropierea comunei Carasova, pe Dealul Zaglavac, pe traseul turistic marcat cu triunghi rosu. Peripetii cu aceiasi caini - Am reusit sa ajung la cetate dupa ceva peripetii, cu aceiasi caini cred.
Castrul roman Teregova la 14,12 km
Castrul roman de la Teregova se afla la confluenta raurilor Rece si Timis, la aproximativ 2 km nord de sat, intre raul Rece si drumul european, pe malul stang al raului.
Izvorul Cosustei la 16,25 km
Peretii calcarosi de la Izvorul Cosustei.
Triunghiul misterios la 15,96 km
Triunghiul misterios din padure.
[ Sus ↑ ]
Pestera Salitrari - Muntii Cernei
Pestera Salitrari - Muntii Cernei la 11,67 km
Pestera Roland - Muntii Cernei
Pestera Roland - Muntii Cernei la 11,72 km
Cetatea Colt Sud de orasul Hateg, din localitatea Santamaria Orlea, se desprinde un drum asfaltat catre localitatea Rau de Mori. Am gasit-o in stare buna - Accesul a fost ceva mai dificil. Superba privelistea - Gasita in stare buna. Cetatea Colt - Dupa un efort sustinut am ajuns si la cetate, dupa ce am vizitat Manastirea Colt.
Casa Verde Sasca Montana la 56,43 km. Casa Verde este o casa construita din cob, pe malul Nerei, la Sasca Montana, de catre arhitecta timisoreana Ileana Mavrodin.
Coloana fara sfarsit Coloana fara sfarsit la 69,71 km. Coloana fara sfarsit, Targu Jiu.
Taul Custura Mica Muntii Retezat la 53,32 km. Lacul Mic al Custurii, sau Taul Custura Mica.
Poarta sarutului la 68,39 km. Poarta sarutului, Targu Jiu.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.