Localitatea Scarisoara (judetul Caras-Severin) Resedinta: Cornereva. Denumire maghiara: Szkerisóra.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Scarisoara, judetul Caras-Severin

Podul lui Dumnezeu Podul lui Dumnezeu este cel mai cunoscut pod natural din tara, unicul pasaj rutier natural la nivel national. Caprele de sub capra podului - Ascunzisul si geocutia (simplu si bine mascata) se pot gasi usor si fara GPS.
Varful Biliana Varful Biliana Muntii Cernei la 7,68 km
Este vorba despre un varf putin proeminent prin altitudinea sa (1361 m) si in comparatie cu cea a varfului din preajma (aproape 1500 m), dar mai ales cu forma si constitutia (calcaroasa) a acestuia (Zascolul Arjanei).
Moara Dracilor din Cheile Tesnei Moara Dracilor din Cheile Tesnei Muntii Mehedinti la 7,67 km
Cheile Tesnei constiuie unul dintre obiectivele turistice de prim rang aferente Vaii Cernei, prin pitoresc si accesibilitate.
Castrul roman Teregova la 24,17 km
Castrul roman de la Teregova se afla la confluenta raurilor Rece si Timis, la aproximativ 2 km nord de sat, intre raul Rece si drumul european, pe malul stang al raului.
Izvorul si stancariile de la Camana la 14,67 km
Izvorul si stancariile de la Camana, Podeni
Lacul Gales Muntii Retezat la 48,81 km
Lacul Gales este cel mai frumos lac din bazinul Galesul, asezat pe o treapta suspendata langa varful Valea Rea.
Complexul megalitic Muntele Mic la 37,7 km
Complexul megalitic de langa complexul turistic Muntele Mic din Muntii Tarcu se afla in locul unde izvoreste paraul Valsan.
Cascada Vanturatoarea Cascada Vanturatoarea Muntii Cernei la 8,79 km
Cascada Vanturatoarea, avand cca 40 m inaltime, este una dintre cele mai inalte, frumoase, accesibile, si cunoscute cascade din Romania.
Cheile Butii Cheile Butii la 45,18 km
Cheile Butii se afla in apropierea cabanei Cheile Butii din muntii Retezat.
Taul Custura Mare Muntii Retezat la 46,95 km
Lacul Mare al Custurii, sau Taul Custura Mare.
Cascadele Pietrele Cascadele Pietrele la 49,05 km
Va propunem traseul cel mai des folosit, pentru a ajunge in Retezat din nord.
Manastirea Piatra Scrisa Manastirea Piatra Scrisa la 28,16 km
Loc sfant, icoana cu origine miraculoasa, in Defileul Timisului, in apropierea si la nord-vest de satul Armenis. Manastirea Piatra Scrisa - In urma unor lucrari de reabilitare a locului, clopotnita a fost desfiintata. Ascunzis aproape drive-in - Langa podul de cale ferata, respectiv stanca Sfanta Treime exista cate o parcare mare pe ambele sensuri ale drumului.
Morile de apa Morile de apa Eftimie Murgu la 39,6 km
Intr-o excursie pe Valea Rudariei, pe langa spectacolul fascinant al cascadelor imbinat cu zgomotul salbei de mori, locurile iti ofera surprize nebanuite. Intr-o zi cu ploaie continua - Nu am pornit intr-o excursie, dar am avut un drum prin zona.
Tunelul Ad Orientem Teregova la 21,48 km
Calea ferata Timisoara - Caransebes - Orsova, denumita initial Orientbahn, a fost construita intre anii 1875-1879.
Cleantul Gainii Muntele Mic la 37,61 km
Statiune renumita in zona Banatului de munte, prin practicarea schiului pe partiile moderne si Crucea amplasata pe formatiunea de teren ce poarta denumirea Cleantul Gainii, ce strajuieste statiunea si de unde se poate admira panorama, in toata splendoarea ei, spre campia Timisului. La peste 1600 m - Am gasit geocutia de pe Muntele Mic.
Cascada Scurtele Muntii Godeanu la 30,87 km
Cascada Scurtele, cu o inaltime de peste 290 m, se afla intr-un loc salbatic, greu accesibil.
[ Sus ↑ ]
Poteca suspendata Piatra Puscata
Poteca suspendata Piatra Puscata la 1,38 km
Pestera Salitrari - Muntii Cernei
Pestera Salitrari - Muntii Cernei la 3,89 km
Pestera Fluturilor Dubova la 53,47 km. Pestera Fluturilor (Gaura Fluturilor sau Gaura de la Salitrari) - Dubova.
Cetatea Colt Cetatea Colt la 56,04 km. Sud de orasul Hateg, din localitatea Santamaria Orlea, se desprinde un drum asfaltat catre localitatea Rau de Mori. Am gasit-o in stare buna - Accesul a fost ceva mai dificil. Superba privelistea - Gasita in stare buna. Cetatea Colt - Dupa un efort sustinut am ajuns si la cetate, dupa ce am vizitat Manastirea Colt.
Cetatea Caras Cetatea Caras la 55,09 km. Cetatea Caras se afla in apropierea comunei Carasova, pe Dealul Zaglavac, pe traseul turistic marcat cu triunghi rosu. Peripetii cu aceiasi caini - Am reusit sa ajung la cetate dupa ceva peripetii, cu aceiasi caini cred.
Ochiul Beului Lacul Ochiul Beului Ochiul Beului - In drumul spre cascada Beusnita, nu ai cum sa ratezi aceasta locatie superba, Ochiul Beului.
Sistemul subteran de canalizare Oravita la 64,97 km. Bolta paraului Oravita si canalul aval de lacuri sunt declarate monument istoric.
Casa Verde Sasca Montana la 66,69 km. Casa Verde este o casa construita din cob, pe malul Nerei, la Sasca Montana, de catre arhitecta timisoreana Ileana Mavrodin.
Taul fara fund Pesteana la 60,22 km. Rezervatia botanica Taul fara fund - Pesteana.
Cheile Carasului Raul Caras traverseaza de la est la vest Muntii Aninei, in care a daltuit cu maiestrie si forta, pe o lungime de aproximativ 19 km, unul dintre cele mai frumoase sectoare de chei din tara.
Cascada Beusnita Cascada Beusnita este una dintre cele mai impresionante caderi de apa din Muntii Aninei. Cascada Beusnita - Cand am fost, debitul era foarte mic si vegetatia zvantata, de am reusit sa urc pe culmile cele mai inalte.
Canionul Valea Rea Cheile Nerei la 60,83 km. Canionul Valea Rea, Cheile Nerei
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.