Localitatea Martineni (judetul Covasna) Resedinta: Catalina. Denumire maghiara: Kézdimartonfalva.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Martineni, judetul Covasna

Castrul roman Comolau Reci la 17,3 km
Castrul roman de la Comolau, azi asimilat satului Reci, a reprezentat un punct militar strategic.
Izvorul de apa minerala Elisabeta Izvorul de apa minerala Elisabeta Hosasau la 49,17 km
Apa minerala din Hosasau este o apa foarte bogata in bicarbonati, foarte buna pentru servit cu vin.
Babele la Sfat Babele la Sfat Muntii Ciucas la 46,5 km
Sub acest nume sunt cunoscute doua formatiuni stancoase ce fac parte din multitudinea de stanci de pe piciorul sud-estic al Varfului Ciucas, numite Tigaile Mari, de aici si numele culmii respective. Sfatoasele bunicute - Locul atrage atentia calatorului, ca toate celelalte tentatii inconjuratoare.
Piatra cu Palarie Piatra cu Palarie Piatra Soimului Oituz la 49,99 km
De la Piatra Soimului se urmeaza o poteca de-a coasta, pe sub impresionantul brau de piatra al dealului, din care se evidentiaza o stanca uriasa. Jos palaria pentru Piatra cu Palarie - Titlul comentariului se refera la ideea excelenta a administratorului acestui site de a amenaja un ascunzis la interesanta stanca numita de locuitorii Oituzului Piatra cu Palarie.
Sub varful Murgo Sub varful Murgo Pasul Hatod la 28,26 km
Intre Muntii Harghita si Muntii Baraolt, la 710 m inaltime, se afla pasul Hatod, care face legatura intre Depresiunea Trei Scaune si Baraolt.
Biserica romano-catolica Biserica romano-catolica Estelnic la 20,69 km
Este o biserica tip cetate, fiind inconjurata cu un zid inalt de cca 2 m cu cornisa din tigla. Primul ascunzis chiar ca a fost temporar - In drum spre casa, mi-a ramas timp sa mai caut geocutiile ascunse la bisericile catolice din Estelnic si Poian.
Fosta mina de cinabru Fosta mina de cinabru Santimbru-Bai la 46,73 km
In anul 1960, la Santimbru-Bai a luat fiinta o mina de cinabru (mercur), care dupa scurt timp, in 1970 a fost inchisa.
Biserica catolica Biserica catolica Sasausi la 11,88 km
Satul Sasausi apartine comunei Lunga si se afla pe DN 11 la nici 3 km de Targu Secuiesc. Geocutie noua in interiorul curtii bisericii - Azi fiind deosebit de cald, am decis sa pornesc intr-o excursie de cautare geoobiective in jurul orasului Targu Secuiesc.
Cimitirul Zathureczky Cimitirul Zathureczky Baraolt la 40,87 km
Cimitirul Zathureczky se afla la capatul nord-estic al orasului Baraolt. Cimitir reamenajat - Planuiam demult sa vizitez aceasta locatie, azi a venit si ocazia asteptata.
Troita de pe Dealul Monyasd Troita de pe Dealul Monyasd Ciucsangeorgiu la 48,34 km
Dealul Monyasd e un mic fragment al interfluviului Fisag-Fitod.
Biserica romano-catolica Biserica romano-catolica Hosasau la 49,25 km
Hosasau este un catun montan aflat in valea paraului Hosasau, la 6,3 km de Fitod prin valea paraului pe drum forestier. Nici locuitori, nici cutie - Am ajuns la Hosasau pe traseul unei drumetii. Geocutia este in ascunzis - La Hosasau sunt cativa locuitori, iar geocutia se afla in ascunzis deja de peste 11 ani.
Apa minerala Ercesi Mohas Apa minerala Ercesi Mohas Batanii Mici la 36,74 km
Apa minerala Ercesi Mohas se afla in bazinul hidrografic al vaii paraului Bradul Mare, sub si in stanga potecii care duce catre pestera cu apa minerala Benedek Elek.
Poarta Ako Poarta Ako Ciucsangeorgiu la 43,72 km
Denumirea de Poarta Akó exista cu mult timp inainte sa vedem o poarta secuiasca in acest loc. Usor de gasit - Desi aici nu apare nimeni, jurnalul contine inca 8 gasiri.
Piatra cu caldare mare Piatra cu caldare mare Piatra Soimului Oituz la 49,8 km
De la Piatra Soimului se urmeaza o poteca sub braul de piatra al dealului. Caldarea Mare din Piatra Soimului a fost cu plin - Cunoscand bine locatia, ne-a fost usor sa gasim ascunzisul.
Apa minerala Buzgo Apa minerala Buzgo Valea paraului Bradul Mare la 38,25 km
Apa minerala Buzgo se afla in bazinul hidrografic al vaii paraului Bradul Mare.
Baile Fantana Sarata Baile Fantana Sarata la 30,71 km
Starea actuala a bailor este deplorabila, mai toate amenajarile fiind aproape distruse sau cu un aspect jalnic, la care se adauga mizeria lasata de autoturistii ce mai opresc aici pentru popas. Baile Soskutfurdo - Probabil perioada de iarna a facut ca locatia sa arate neingrijit. A doua oara - Am trecut de mai multe ori in ultima vreme pe langa Baile Fantana Sarata, azi fiind a doua oara cand caut aceasta geocutie.
Pestera cu apa minerala Benedek Elek Pestera cu apa minerala Benedek Elek Batanii Mici la 36,75 km
Pesterile cu apa minerala denumite dupa marele povestitor Benedek Elek, considerate ca raritati naturale ale Secuimii, se afla in apropiere de Batanii Mici, in valea afluentului de stanga a paraului Bradul Mare, paraul Erces.
Izvorul Andras Pista Izvorul Andras Pista Sancraieni la 47,56 km
Fantana cu apa minerala András Pista - Borsáros, Sancraieni.
Biserica fortificata saseasca Biserica fortificata saseasca Harman la 39,25 km
Biserica-cetate din Harman a fost construita in stil romanic in secolul al XII-lea. Geocutie probabil disparuta - Am sosit in Harman, la primele ore ale diminetii, sperand ca voi reusi sa caut, fara a fi deranjat.
Poarta secuiasca Poarta secuiasca Turia la 11,07 km
Cea mai mare poarta secuiasca din lume se afla la Turia, la intrarea dinspre Targu Secuiesc.
Varful Nemira Mica Varful Nemira Mica la 38,72 km
Varful Nemira Mica este poate cea mai frumoasa zona a muntilor Nemira. Cutia de pe cel mai frumos varf al Nemirei - Indiciul e suficient pentru descoperirea cutiei. Varful Nemira Mica - Sunt al treilea an consecutiv pe varf si nu pot trece resemnat pe langa felul cum inteleg unii turisti sa-si marcheze trecerea.
Apa minerala Alszeg Apa minerala Alszeg Tusnad la 35,01 km
Fantana cu apa minerala Alszeg a fost amenajata in anul 1960, in partea de vest a satului Tusnad.
La Ziduri La Ziduri la 20,35 km
Pe harta site-ului Muntii Nostri, zub Varful Zarna, apare un punct consemnat cu denumirea La Ziduri.
Varful Magura Casinului Varful Magura Casinului la 43,95 km
Magura Casinului, avand 1165 m, este ultimul bastion din nordul Muntilor Vrancei de dincolo de 1000 de metri, aflat la granita lor cu Subcarpatii.
Stanca Soimilor Stanca Soimilor Baile Tusnad la 31,75 km
Pornim de la intersectia strazilor Garii si Ciucas si urmarim drumul pietruit spre stanga, care ne va conduce la lacul Ciucas. Trekking GeoKret 1 - Am verificat astazi ascunzisul, geocutia este in stare buna. Panorama - Dupa ce am coborat de la Stancile Turnuri am urcat pe Stanca Soimilor. A doua vizita - Dupa un an de la prima.
Castelul Szentkereszty Arcus la 24,3 km
Castelul Szentkereszty se afla in capatul de sud-est al localitatii Arcus.
Ruinele capelei catolice Ruinele capelei catolice Vama Buzaului la 39,84 km
Dezvoltarea localitatii Vama Buzaului, atestata documentar din anul 1449, este legata de infiintarea aici a vamii comerciale de catre Imperiul Habsburgic in anul 1699, pentru punctul de granita cu Tara Romaneasca existent la izvoarele Buzaului.
Fagul uimitor Fagul uimitor Dealul Poienii la 27,21 km
Intre Iacobeni si Catrusa, la est de Piscul Mare, se afla Dealul Poienii.
Biserica catolica Biserica catolica Petriceni Sanzieni la 16,6 km
Atestata din 1825, a inlocuit biserica veche a satului, zice-se, din secolul XII, ale carei urme au fost gasite de Orban Balazs. Cautand la lumina frontalei - Eram in drum spre casa, nu mai aveam mult timp pana la inserare, dar nu puteam sa trec pe langa cele doua ascunzisuri noi de la Petriceni si Valea Seaca.
Parcul Pompierilor Parcul Pompierilor Baile Tusnad la 30,95 km
Parcul Pompierilor Baile Tusnad Plimbare - Intr-o plimbare alaturi de trekkingklub, am gasit-o. Masinaria infernala - Din tot weekendul la Tusnad, Parcul Pompierilor a fost ascunzisul preferat al fiului meu. Cu placere - Sper ca v-a placut Baile Tusnad, o statiune linistita, dar intr-un cadru natural deosebit, cu o densitate foarte mare de geoobiective.
Podul suspendat Podul suspendat Comandau la 22,62 km
Podul suspendat de la Comandau.
Izvorul Sarat Izvorul Sarat Olteni la 20,25 km
Izvorul Sarat se afla langa localitatea Olteni. Inima pietrei resuscitata - In trecere de la Cetatea Herecz la Izvorul Salus am facut un scurt popas la Izvorul Sarat, caruia i-am gustat apa - baubila, nu foarte sarata - si unde am vrut sa vedem inima pietrei. A disparut si a doua geocutie - Cand am descoperit inima de piatra am fost foarte entuziasmat.
Biserica reformata Biserica reformata Lisnau la 23,05 km
Lisnau este situat intr-una din vaile Muntilor Intorsurii, la marginea estica a Depresiunii Trei Scaune, in valea Paraului Lisnau. Contrar legilor lui Murphy - In drum spre Saciova, unde ma asteptau prietenii cu bunatati traditionale, am nimerit la Lisnau.
Santul din Poiana Berzete Santul din Poiana Berzete Muntii Bodoc la 12,37 km
Poiana Berzete este una din cele mai mari pasuni de pe culmea versantului stang al vaii Padureni.
Muzeul National Secuiesc Muzeul National Secuiesc Sfantu Gheorghe la 24,88 km
Muzeul National Secuiesc, a fost construit dupa proiectele lui Kós Károly, intre 1911-1912. Geocutie inaccesibila la Muzeul National Secuiesc - Dupa verificarea tuturor locurilor posibile, potrivite pentru un ascunzis in jurul Muzeului National Secuiesc din Sfantu Gheorghe, am gasit in sfarsit ascunzisul. MNS - Sfantu Gheorghe - Am gasit cutia, chiar daca este amplasata intr-o zona cu foarte multi trecatori. Orarul muzeului la sfarsit de saptamana - Sambata si duminica, muzeul este deschis pana la ora 14.
Izvorul mineral Feherkoi Izvorul mineral Feherkoi Plaiesii de Sus la 37,39 km
In comuna Plaiesii de Jos (satele Iacobeni, Imper, Plaiesii de Jos si de Sus) au fost captate si amenajate mai multe izvoare minerale - apa unora fiind cunoscuta, comercial, sub numele Perla Casinului. Multumiri - Multumim pentru refacerea ascunzisului distrus de lucrarile de reabilitare a izvorului Feherko. Lucrarile de restaurare, poteca Tomlohozo - Lucrarile de restaurare au fost desfasurate de catre fundatia Mihai Eminescu Trust din Sighisoara, in colaborare cu consiliul local si asociatia composesorala din Plaiesii de Jos, respectiv voluntari locali, cu sprijinul financiar Horizon Foundation. Inca o incercare - Ieri, pe parcursul unui traseu ce a vizat Varful Ciutacos din Muntii Repatului (parte ai Ciucului), am trecut pe la Izvorul Piatra Alba (Feherko).
Cetatea Fetei Cetatea Fetei Olteni la 19,58 km
Asezarea fortificata Cetatea Fetei se afla la nord-est de satul Olteni, comuna Bodoc, pe malul stang al Oltului. O cetate interesanta - Cetatea se afla pe un platou, si are o terasa spre sud.
Muzeul de apa minerala Tusnad Muzeul de apa minerala Tusnad la 34,4 km
Muzeul din centrul satului Tusnad este finantat de Muzeul Secuiesc al Ciucului. Muzeu Tusnad Sat - La prima trecere de pietoni, venind dinspre Tusnad Bai, pe partea stanga a drumului, sunt amenajate izvorul si muzeul apelor minerale.
[ Sus ↑ ]
Imprejurimile orasului Covasna
Imprejurimile orasului Covasna la 14,28 km
Cetatea Zanelor, Planul inclinat Covasna-Comandau.
Lacul Reci - Judetul Covasna
Lacul Reci - Judetul Covasna la 15,43 km
Baile Fantana Puturoasa Baile Fantana Puturoasa Rupea la 69,26 km. Fostele bai din orasul Rupea, mai sunt denumite Baile Cohalm (dupa denumirea orasului in limba maghiara Kohalom), respectiv Capul Fantanii Puturoase (dupa numele izvorului sarat si sulfuros Budoskutfo, 1868).
Varful Tatalui Varful Tatalui Muntii Ciucului la 65,99 km. Precizat pe harti si cu numele Apahavas sau Ciughes, Varful Tatalui reprezinta unul dintre punctele de altitudine mai importante (1334 m) ale complexului de culmi din extremitatea nord-vestica a Muntilor Ciucului, oferind o deschidere de 360 de grade asupra imprejurului. Am ajuns aici prin Ciughes-Palanca, pe paraul Palistanenilor - Desi este iarna, am avut parte de un curcubeu. Iarna adevarata si geocutie noua pe Muntele Tatalui - In zilele precedente a nins. Deocamdata starnit - Disparitia celor doua cutii de pe Muntele Tatalui (varf si Fantana Rece) mai mult m-a starnit, sa mai trec sa verific ascunzisurile - mai ales cand, se intampla, ca aici, - sa fac cate un traseu prin zona.
Cascada Surduc Cascada Surduc Selters la 60,89 km. Partea vaii Varghisului, denumita Surduc, se afla la est de orasul Vlahita, intre Culmea Stejarului si Dealul Fagul Surducului.
Piatra Soimului Piatra Soimului Baile Chirui la 58,05 km. Ajuns la fata locului, am salutat un localnic, care tocmai a trecut pe langa mine. Cea mai rapida modalitate de acces - Odata ajuns sus, am pornit gps-ul.
Belvedere Belvedere Capalnita la 66,68 km. In partea de nord-vest si deasupra localitatii Capalnita, pe versantul sud-estic al varfului Homorod, se afla un perete de stanca.
Trovantii de la Viisoara Trovantii de la Viisoara Muntii Berzunti la 59,63 km. Trovantii constituie o curiozitate, deja destul de comuna. Trovantii de la Viisoara si mai mult decat atat! - Felicitari initiatorului care a consemnat pe site acest punct de interes. Trovantii de la Viisoara - Muntii Berzunti - Pe acoperisul lumii-asa te simti langa crucea de pe dealul Docmana. Trovanti langa poteca, geocutie pe varful dealului - Ascunzisul amenajat pe delalul Docmanei a fost ultimul obiectiv cautat in acea zi.
Dumbrava Castanilor Dumbrava Castanilor Craciunel la 59,44 km. Dumbrava cu castanii de peste o suta de ani se afla la nord-vest de satul Craciunel, la marginea localitatii.
Fantana de apa sarata Fantana de apa sarata Sanpaul la 61,68 km. Fantana de apa sarata se afla la intrarea in sat, pe langa drumul ce vine dinspre localitatea Ocland.
Zidul Uriasilor Zidul Uriasilor la 66,57 km. Este vorba despre un perete de calcar cochilifer cu matrice grezoasa.
Belvedere Piatra Soimului Belvedere Piatra Soimului Oituz la 50,19 km. Piatra Soimului, zona stancoasa preferata de alpinistii locali, se afla pe un versant de munte, plina cu stancarii de gresie, deasupra comunei Oituz, din judetul Bacau. Eroare - Localitatea Piatra Soimului se afla in judetul Neamt, nu in Covasna. Cele doua localitati cu denumirea Oituz - Este vorba de stanca Piatra Soimului, care se afla deasupra comunei Oituz din judetul Bacau. Ascunzis bine ales - Gasirea cutiei oferind emotie si satisfactie.
Piatra cu belvedere Piatra cu belvedere Magura Codlei la 58,95 km. Traseul turistic, marcat cu punct rosu, de pe culmea sudica a Magurii Codlei, are doua puncte cu belvederi ce nu trebuie ratate.
Canionul Sapte Scari Canionul Sapte Scari Muntii Piatra Mare la 52,82 km. Cheile Sapte Scari sunt situate in partea central-vestica a Muntilor Piatra Mare, la o altitudine medie de 980 m, nu departe de Valea Timisului (Dambu Morii), pe paraul Sapte Scari, afluent de stanga al Vaii Sipoaie. Verificare cutie Sapte Scari - Am verificat geocutia, care este in stare buna. 9 din cele 7 scari - Desi am fost si vara, nu puteam rata peisajele unice de iarna.
Varful Cosna Varful Cosna Plaiurile Nemirei la 52,72 km. Varful Cosna este ultimul, mai rasarit (784 m), de pe cel mai zdravan - lungime și altitudini - dintre Plaiurile Nemirei: Muntele Mic - Pãltinis - Cosna. Fara priveliste, dar cu transee - De la monument am facut o mica plimbare spre varful care se afla la doar 500 m.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.