Localitatea Hatuica (judetul Covasna) Resedinta: Catalina. Denumire maghiara: Hatolyka.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Hatuica, judetul Covasna

Varful Nemira Mare Varful Nemira Mare la 38,29 km
Avand 1649 m, Nemira Mare este cel mai inalt varf din muntii cu acelasi nume. Varful Nemira Mare - Localizarea ascunzisului mi-a pus ceva probleme. Inca un 10! - Intr-adevar, fara GPS, nu e usor de localizat ascunzisul, asa se explica nota acordata.
Sub Varful Lepsa Sub Varful Lepsa la 23,54 km
Culmea Musat-Lepsa-Stanisoara-Clabuc-Zboina Neagra reprezinta una dintre unitatile structurale majore ale Muntilor Vrancei, continuand spre nord, culmea principala a acestora, Musat-Lacauti-Goru. Varful lepsa e sub el - bis - Rugam primul gasitor al acestei cutii sa adauge pe titlului de pe eticheta si de pe coperta jurnalului cuvantul SUB, iar daca suie si pe Varful Lepsa si gaseste cutia de acolo sa taie de pe eticheta aceleia acelasi cuvant . GeoStana de sub Varful Lepsa - Desi am trecut de vreo trei ori cu bicicleta pe drumul ce trece pe sub varf, deabia iarna acesta am reusit, in sfarsit, sa caut geocutia.
Casa Babei Vrancioaia Casa Babei Vrancioaia Barsesti la 45,91 km
Conform legendei care circula in tinut, numele ar veni de la Tudora Vrancioaia, batrana care ar fi gazduit, ospatat si incurajat in casa ei pe domnitorul Moldovei, Stefan cel Mare.
Apa minerala Ercesi Mohas Apa minerala Ercesi Mohas Batanii Mici la 37,22 km
Apa minerala Ercesi Mohas se afla in bazinul hidrografic al vaii paraului Bradul Mare, sub si in stanga potecii care duce catre pestera cu apa minerala Benedek Elek.
Cozmeni Cozmeni la 34,78 km
Cozmeni este vestita ca fiind una cu cea mai veche Lege sateasca (1608). Am gasit foarte usor copacul - Dar nu si cutia.
Varful Pilistea Varful Pilistea Munceii Intorsurii la 30,58 km
Unitatea montana numita Munceii Intorsurii cuprinde muntisorii aflati in interiorul curburii Carpatilor, prinsi intre arcul format de Muntii Siriu, Podu Calului, Penteleu si Depresiunea Brasov-Sfantu Gheorghe. Pilistea sau Pilisca, acelasi varf - Denumirea Pilistea, pe care am adoptat-o pentru cel mai inalt varf al Munceilor Intorsurii, este cea folosita de localnici.
Piatra cu ochi Piatra cu ochi Santimbru Bai la 47,8 km
Piatra cu ochi se afla langa traseul turistic marcat cu cruce albastra, care duce spre Santimbru Bai.
Conacul Henter Conacul Henter Santimbru la 42,82 km
Ansamblul conacului Henter este format din cladirea conacului si poarta baroca.
Pasul Musat Pasul Musat la 20,99 km
Pasul Musat - 1157 m - este situat pe culmea Musat-Lepsa, la baza primului varf.
Fagul uimitor Fagul uimitor Dealul Poienii la 25,06 km
Intre Iacobeni si Catrusa, la est de Piscul Mare, se afla Dealul Poienii.
Stalp comemorativ cu cruce Stalp comemorativ cu cruce Santimbru la 42,96 km
Monument votiv, executat in secolul al XVIII-lea, la comanda lui Timár Lajos si sotia.
Santul din Poiana Berzete Santul din Poiana Berzete Muntii Bodoc la 14,45 km
Poiana Berzete este una din cele mai mari pasuni de pe culmea versantului stang al vaii Padureni.
Capela Xantusz Capela Xantusz la 49,26 km
Capela Xantusz se afla la mijlocul distantei dintre Fitod si Hosasau, la marginea padurii, in valea paraului Hosasau. Papucul-doamnei - Am inclus cautarea ascunzisului intr-o mica drumetie pe un traseu in circuit.
Dealul Lisnau Dealul Lisnau la 23,4 km
Dealul Csere sau Lisnau (dupa localnici), cu altitudinea de 718 m, ofera o panorama extraordinara spre Muntii Pilisca (1222 M), Muntii Ciucas (1951 m), Muntii Piatra Mare (1848 m), Bucegi, Piatra Craiului.
Coasta Pietroasa Coasta Pietroasa Jigodin la 49,4 km
Coasta Pietroasa este o faleza mai mica, aproape de orasul Miercurea Ciuc, unde incepatorii pot exersa catararea pe stanca.
Piatra Soimilor Piatra Soimilor Bixad la 28,98 km
Piatra Soimilor, Bixad
Varful Oituz-Izvor Varful Oituz-Izvor la 18,4 km
Varful Oituz-Izvor se afla in apropierea, si la nord de drumul national 2D care leaga Targu Secuiesc de Focsani. Canina - Confirm prezenta stanelor si a cainilor aferenti in zona, din cauza carora nu m-am putut apropia de ascunzis.
Piatra ovala Piatra ovala Lacul Sfanta Ana la 27,82 km
Lacul Sfanta Ana din masivul Puciosu (Ciomatu), aflat intr-un crater nedrenat, geaman cu craterul Mohos, este singurul lac de crater de la noi din tara. Gasita - Am gasit geocutia ascunsa aici. In ploaie - Dar am gasit si aceasta geocutie. Lipsa semnal gsm - Sfat pentru cei care ajung, si vor sa gaseasca cutiutele.
Biserica catolica Biserica catolica Armaseni la 47,67 km
Armaseni se intinde la o distanta de 25 km de Miercurea-Ciuc, la 12 km de drumul national 12, langa drumul judetean numarul 123C, in valea paraului Toplita, la altitudinea de 822 m. Obiectiv de nota 10 - Am avut norocul sa ne vada la poarta bisericii cel care tine cheia (are casa langa biserica).
Mofeta Mofeta Baile Balvanyos la 23,18 km
Din centrul statiunii Baile Balvanyos, la doar aproximativ 300 m distanta spre nord, se afla mofeta.
Varful Ascutit Cernatu de Sus la 11,51 km
Varful Ascutit (Hegyes) este un promontoriu dintre doua vai inguste, care se afla la nord-vest de localitatea Cernatu de Sus.
Baile Mikes Baile Mikes Paraul Jombor la 25,06 km
Baile Mikes sau Vallato, paraul Jombor. Baia Vallato si o mofeta - Dupa ce am gasit geocutia ascunsa la Baia Hammas, mi-am continuat drumul.
Biserica catolica Biserica catolica Turia la 10,33 km
Biserica catolica Sfantul Nicolae, Turia
Aleea Sfanta Ana Aleea Sfanta Ana Baile Tusnad la 31,15 km
Aleea Sfanta Ana, Baile Tusnad. Ultima zi din Tusvanyos - Si in timpul pregatirilor de plecare, ma opresc si aici. Geocutie noua in ascunzis - Prima geocutie ascunsa in acest loc nu a supravietuit.
Sub podul CFR Sub podul CFR Baile Tusnad la 31,46 km
Sub podul CFR Baile Tusnad In drum spre tabara - Pentru cina (cu gratar si mititei, adica ca de obicei la dugheana preferata) si concert, un mic ocol, pe langa gara, doar era in drum. Nimic sub pod - Capatul de pod l-am dibuit analizand fotografiile de pe site. Geocutie noua in ascunzisul vechi - Dupa ce mi s-a semnalat posibila disparitie a geocutiei ascunse aici.
Varful Goru Varful Goru Muntii Vrancei la 27,48 km
Varful Goru, cu cei 1785 m ai sai, este cel mai inalt pisc al Muntilor Vrancei, fiind secondat de mai cunoscutul Varful Lacauti (1776 m).
Cetatea Comorii Cetatea Comorii Muntii Bodoc la 18,65 km
In apropierea varfului Bodoc se afla un altul, cu un profil usor sesizabil - trapezoidal, datorita largii platforme somitale - numit Varful Comorii.
Varful Malaia Varful Malaia Muntii Siriu la 48,22 km
Varful Malaia (1662 m) este cel mai inalt al Muntilor Siriu - la baza culmii omonime se afla Lacul Sec si Lacul Vulturilor.
Gorun sub Murgul Mare Gorun sub Murgul Mare Ozunca-Bai la 29,25 km
Pe partea de nord-est a muntelui Murgul Mare, la liziera padurii, putem vedea un gorun cu circumferinta de 4 m.
Planul inclinat Planul inclinat la 15,25 km
Calea ferata cu ecartament ingust, construita la sfarsitul secolului XIX a pornit din Ghiula (Comandau) spre Covasna. Un ascunzis ce merita gasit - Un ascunzis simplu, dar care nu sare in ochi. Nici sa varuim - Am participat la un traseu organizat prin site-ul Munte si Flori, prin imprejurimile statiunii Covasna.
Liceul pedagogic Bod Peter Liceul pedagogic Bod Peter Targu Secuiesc la 6,98 km
Liceul pedagogic Bod Peter din Targu Secuiesc a fost construit in anul 1896.
Resturile cazematelor de pe Dealul Beleu Resturile cazematelor de pe Dealul Beleu la 25,26 km
Dealul Beleu este versantul stang al paraului omonim, afluent al Casinului cam in zona catunului Catrusa-Sanzieni. Culmea de pe dealul Beleu are multe cazemate - Multumesc pentru identificarea acestor cazemate, respectiv pentru amplasarea unei geocutii in zona. Fortificatia Casinu Nou - Multumita comentariului anterior am reusit sa adunam cateva informatii despre fortificatia de pe Dealul Beleu.
Cetatea Melcului Cetatea Melcului Bicfalau la 27,25 km
Gasirea cetatii nu ridica niciun fel de probleme, existand doua trasee marcate ce conduc la ea. Eroare - Cetatea Melcului (Csigavar) este situata in perimetrul localitatii Bicfalau. Explicatie - Geoascunzisul Cetatea Melcului este, mai bine zis a fost conceput ca si o multi-geocutie, a se vede tipul ascunzisului. Ascunzis nou langa cetatea Melcului - Pentru ca nu am reusit sa aflu coordonatele vechiului ascunzis de aici.
Fortareata de piatra Fortareata de piatra Piatra Soimului Oituz la 46,71 km
Coborand de pe culme pe latura vestica a dealului Piatra Soimului, am descoperit o interesanta fortareata construita din pietre, de fapt o amenajare militara din Primul Razboi Mondial. Am cucerit fortareata - Inca un obiectiv interesant de pe Piatra Soimului pe care il stiam de mult.
[ Sus ↑ ]
Imprejurimile orasului Covasna
Imprejurimile orasului Covasna la 14,47 km
Cetatea Zanelor, Planul inclinat Covasna-Comandau.
Lacul Reci - Judetul Covasna
Lacul Reci - Judetul Covasna la 18,67 km
Varful Colos Varful Colos Muntii Ciucului la 54,31 km. Colos este un varf remarcabil de 1246 m, aflat pe interfluviul Fisag-Olt al Muntilor Ciucului. Bere blonda - Se pare ca e vorba despre o sponsorizare. Cu bicicletele - Am sosit cu masina, pornind de la Lacul de baraj Frumoasa, si am ajuns pana la capatul drumului asfaltat Drumul Fanului, cu bicicletele pe port-bicicleta. Scuze si multumiri - Multumirile sunt pentru ca ai reamenajat ascunzisul cu o cutie noua.
Lacurile de la Strandul Codlea Lacurile de la Strandul Codlea la 59,41 km. Strandul Codlea este un obiectiv turistic ce tine de municipiul Codlea si se afla la poalele sudice ale Magurii Codlei. Un strand in renastere - Am umblat mult in zona Magurei Codlei.
Chilia lui Dionisie Nucu la 62,28 km. Chilia lui Dionisie Torcatorul - Nucu
Poarta Schei Poarta Schei la 53,68 km. Poarta Schei (Schei Gate) was built in 1827 and is an important landmark in Brasov. Intr-o zi cu ploaie - Intr-o zi cu ploaie m-am plimbat prin Brasov, si am gasit si aceasta geocutie. A treia cutie gasita astazi - Nu am gasit-o din prima, dupa cautari destul de insistente am renuntat, ne-am retras pe o terasa in Piata Sfatului, pe urma am mers la Turnul Negru, unde am gasit geocutia si am hotarat sa cautam din nou la Poarta Schei. Bun venit in Scheii Brasovului - Trafic intens, taximetristi parcati in apropiere, si doi nebuni care sar parapetii sa caute o cutiuta.
Dumbrava Castanilor Dumbrava Castanilor Craciunel la 60,63 km. Dumbrava cu castanii de peste o suta de ani se afla la nord-vest de satul Craciunel, la marginea localitatii.
La Jgheaburi La Jgheaburi Dealul Cosna la 51,94 km. Sub Dealul Chichilau - terminația nordica a Dealului Coșna, ce domina dinspre sud-est confluenta Slanic-Trotus, pe versantul sau estic, se afla un brau de gresie, ce iese la zi sub forma unor stanci de diferite forme.
Bisericuta Paganilor Bisericuta Paganilor Rasnov la 63,81 km. Bisericuta Paganilor este o formatiune stancoasa interesanta, in mijlocul padurii, la 30 minute departare de Pestera Rasnoavei.
Biserica din Stanila Biserica din Stanila Nehoiu la 60,95 km. Satul Stanila este incorporat actualmente in orasul Nehoiu, nu cu multi ani in urma tinand de comuna Mlajet (acum si ea, sat component al Nehoiului).
Conacul Bialis Conacul Bialis Mihaileni la 63,74 km. Conacul Bialis a fost construit in jurul anului 1800, se afla in satul Mihaileni la numarul 254 A.
Lacul cu Ciuciur Lacul cu Ciuciur Recea Bisoca la 60,12 km. Lacul cu Ciuciur se afla la marginea nord-vestica a satului Recea al comunei Bisoca, aparand pe unele harti si cu numele Moldoveanului.
Sura de Piatra Sura de Piatra Piatra Mare la 56,81 km. Sura de Piatra este o stanca care are forma unui acoperis, care se afla in spatele cabanei Piatra Mare, pe partea sudica a Poienii Surii de Piatra. Prima intodeauna conteaza - Fiind din zona si cu o mica experienta, a fost usor sa gasim cutia.
Poteca Rompatel Poteca Rompatel Nadejdea la 65,72 km. O poteca interesanta care porneste din centrul satului Nadejdea, din apropierea bisericii catolice, si continua de-a lungul paraului Rompatel pana iese din sat. O poteca interesanta cu traditii - Am parcat vizavi de caminul cultural, apoi am pornit spre est pe strada Piata Bisericii. Caini ciobanesti pe poteca educativa - M-am reintors la Nadejdea, printre altele si pentru a gasi izvorul Rompatel.
Cetatea Neagra Cetatea Neagra la 62,65 km. Cetatea Codlea era probabil una dintre cele 5 fortificatii construite de cavaleri teutoni in Tara Barsei. Cetatea Neagra - Am gasit-o usor, pozele dau cam multe detalii. Pe Magura Codlei - Am gasit cutia in buna stare, fara dificultate.
Biserica catolica Sfantul Stefan Biserica catolica Sfantul Stefan Nadejdea la 65,68 km. Prima biserica a localitatii Nadejdea, o capela romano-catolica, a fost construita in 1514, din donatia familiei Bernáld.
Varful Maguricea Varful Maguricea Darmanesti la 55,71 km. Maguricea este un deal cu doua cocoase proeminente, de 522 m si 512 m, aflat in capatul estic, extrem, al uneia dintre culmile secundare importante ale Muntilor Ciucului, interfluviul Uz-Ciobanus.
Izvorul Bogat Izvorul Bogat Racu la 64,25 km. Baile Oltbogát sunt o mica baie cu ape minerale de interes local, cu apa mezotermala, la o altitudine de 700 m.
Gradinita Gradinita Ocland la 59,54 km. Gradinita din Ocland se afla langa cladirea primariei, in partea Felszeg a satului.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.