Localitatea Catunele (judetul Gorj) Resedinta: Catunele.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Catunele, judetul Gorj

Sfinxul Banatean la 40,74 km
Sfinxul Banatean, sau Sfinxul de la Toplet.
Cascada Vanturatoarea Cascada Vanturatoarea Muntii Cernei la 36,02 km
Cascada Vanturatoarea, avand cca 40 m inaltime, este una dintre cele mai inalte, frumoase, accesibile, si cunoscute cascade din Romania.
Podul lui Dumnezeu Podul lui Dumnezeu la 16,87 km
Podul lui Dumnezeu este cel mai cunoscut pod natural din tara, unicul pasaj rutier natural la nivel national. Caprele de sub capra podului - Ascunzisul si geocutia (simplu si bine mascata) se pot gasi usor si fara GPS. Peste acest pod trece soseaua ce leaga Baia de Arama cu municipiul Drobeta Turnu Severin.
Campurile de lapiezuri Campurile de lapiezuri la 16,86 km
Campurile de lapiezuri de langa localitatea Ponoarele sunt unice in Romania prin dimensiunile, compactitatea, si altitudinea la care se gasesc (sub 600 m), ele fiind caracteristice Muntilor Alpi. La culesul murelor si al cutiilor - La zona cu lapiezuri se ajunge, fie suind pe jos, de la nivelul Podului Natural de la Ponoare pe Dealul Pesterii.
Izvorul si stancariile de la Camana la 33,16 km
Izvorul si stancariile de la Camana, Podeni
Poiana Beletina Poiana Beletina Muntii Mehedinti la 29,5 km
Poiana Beletina este cel mai mare, ca intindere (cca 1,5 km) dintre crovurile Muntilor Mehedinti, fiind si la extremitatea nordica a lantului de crovuri ce debuteaza la sud cu Plostina.
Izvorul Cosustei la 30,51 km
Peretii calcarosi de la Izvorul Cosustei.
Poarta sarutului la 34,47 km
Poarta sarutului, Targu Jiu.
Biserica din Inelet Biserica din Inelet Valea Cernei la 33,49 km
Satul Inelet are cele 6-8 case imprastiate pe Cracul Inelet, un picior al Culmii Muntilor Cernei indreptat spre valea Cernei.
Cheile Corcoaia Cheile Corcoaia la 34,3 km
Cheile Corcoaia, desi lungi de doar 150 m, sunt o adevarata bijuterie peisagistica, rezultata din felul apate, dar nu singular (a se vedea, de exemplu, Cheile Carasului).
Biserica de lemn Sfantul Nicolae la 16,05 km
Biserica de lemn cu hramul Sfantul Nicolae este un obiectiv turistic religios de marca din Ponoarele, declarat monument istoric. Biserica din lemn de stejar a fost edificata in anul 1763, avand aspectul unei casute de lemn, cu pridvor sustinut de patru stalpi.
Pestera cu tezaurul Serbiei Isverna la 18,1 km
Pestera cu tezaurul Serbiei, Isverna.
Punct belvedere 3 Bahna la 36 km
Punct de belvedere in apropierea locului fosilifer Bahna.
Gara Baile Herculane Gara Baile Herculane la 40,91 km
Monument istoric, Gara Baile Herculane este considerata cea mai frumoasa gara din tara. Gara Baile Herculane - Este pentru a doua oara cand ajung in acest loc, dar fara succes in a gasi cutia. A fost construita intre 1878 si 1886, in stil baroc, dupa planurile arhitectului AD Serres.
La Oglinda Baltile Meris la 9,76 km
Lacul Oglinda - Baltile Meris
Cetatea Mehadia Cetatea Mehadia la 42,57 km
Cetatea Mehadia, monument istoric, dateaza din secolul XIV-XV - turnul locuinta, cu o inaltime pastrata de circa 15 m, cuprinde parterul si doua etaje. S-a format in jurul unui donjon cu plan hexagonal, laturile cuprinse intre 6,5-7,7 m si ziduri groase de 2,2-2,3 m.
Cheile Butii Cheile Butii la 48,99 km
Cheile Butii se afla in apropierea cabanei Cheile Butii din muntii Retezat.
Crovurile Medved si al Porcului Crovurile Medved si al Porcului Muntii Mehedinti la 31,31 km
Crovurile aflate sub culmea Muntilor Mehedinti, intre cheile Tesnei si cele ale Beletinei, sunt microdepresiuni formate in urma dizolvarii calcarului din subsol, numite, stiintific, polii, numele de crov fiind, de fapt, un regionalism.
[ Sus ↑ ]
Campurile de lapiezuri, Lacul Zaton - Muntii Mehedinti
Campurile de lapiezuri, Lacul Zaton - Muntii Mehedinti la 16,86 km
Podul lui Dumnezeu - Ponoarele
Podul lui Dumnezeu - Ponoarele la 16,87 km
Pestera Veterani Dubova la 58,8 km. Pestera Veterani (Pestera Maovat, Pestera de sub Panza Curii, Piscabara, Peth) - Dubova. Reprezinta o pestera naturala, fosila, amenajata de om.
Ansamblul de mori din Mehadica la 54,21 km. Ansamblul de mori din valea paraului Mehadica cuprinde Moara Orzasca, Moara Aurasca, Moara de la Piatra Surului, Moara Vegeasca, Moara Gherghineasa, Moara de la Stiubei, Moara Gaiceasca, Moara Chiceasca, Moara Mica, Moara din Salciile Late, Moara din Zacatoare, Moara din Anin, Moara Giurceasca.
Morile de apa Morile de apa Eftimie Murgu la 63,56 km. Intr-o excursie pe Valea Rudariei, pe langa spectacolul fascinant al cascadelor imbinat cu zgomotul salbei de mori, locurile iti ofera surprize nebanuite. Intr-o zi cu ploaie continua - Nu am pornit intr-o excursie, dar am avut un drum prin zona. Intreaga zona este rupta parca din basme.
Taul Custura Mare Muntii Retezat la 54,34 km. Lacul Mare al Custurii, sau Taul Custura Mare.
Cheile Globului Globu Craiovei la 53,27 km. Cheile Globului sunt o arie protejata de interes national, pe teritoriul comunei Iablanita, satul Globu Craiovei. Este strabatuta de apele raului Globu, sau Craiova.
Lacul Gales Muntii Retezat la 58,06 km. Lacul Gales este cel mai frumos lac din bazinul Galesul, asezat pe o treapta suspendata langa varful Valea Rea.
Cleantul Gainii Muntele Mic la 65,38 km. Statiune renumita in zona Banatului de munte, prin practicarea schiului pe partiile moderne si Crucea amplasata pe formatiunea de teren ce poarta denumirea Cleantul Gainii, ce strajuieste statiunea si de unde se poate admira panorama, in toata splendoarea ei, spre campia Timisului. La peste 1600 m - Am gasit geocutia de pe Muntele Mic.
[ Sus ↑ ]
Obiective turistice Fagetu de Jos - Atractii turistice Dosu Luncii Localitati apropiate: Campu Mare la 1,6 km, Dealu Viilor la 1,65 km.
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.