Localitatea Ineu (judetul Harghita) Resedinta: Carta. Denumire maghiara: Csíkjenőfalva.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Ineu, judetul Harghita

Turn belvedere Turn belvedere Sumuleul Mare la 20,2 km
Loc de pelerinaj al secuilor, al ceangailor din Moldova si al romano-catolicilor in general, Sumuleu Ciuc este un cartier al orasului Miercurea Ciuc, in partea de nord-est a acestuia. Lost World GeoKret - Am scos din cutie cartita calatoare. Sumuleu Ciuc - Am gasit geocutia intr-o stare critica. Sumuleul asediat de lacramioare - Am facut un circuit pe Sumulee la o saptamana dupa pelerinajul de Rusaliile catolice.
Mofeta Mofeta Santimbru-Bai la 30,72 km
Mofeta din Santimbru-Bai, construita pe o groapa cu gaze pucioase, a fost folosita initial de ciobani, pentru uz propriu. In octombrie - Am gasit geocutia in timpul unei vizite la Santimbru-Bai in luna noiembrie. Gasita - Am gasit cutia.
Gura de mina Gura de mina Baile Harghita la 21,36 km
Pe teritoriul statiunii Baile Harghita a functionat in trecut o exploatare subterana de caolin, care in 2018 a intrat in faliment, si a fost inchisa gradual.
Copacul singuratic Copacul singuratic Remetea la 35,73 km
In partea sudica a localitatii Remetea, in lunca plata dintre raul Mures si cimitirul catolic, putem observa un copac singuratic.
Lavanda Bokor Valea lui Pavel la 43,11 km
In anul 2023, se va organiza al doilea festival Lavanda Valea lui Pavel cu programe pentru familii, in weekendul 8-9 iulie, sambata si duminica.
Cozmeni Cozmeni la 38,18 km
Cozmeni este vestita ca fiind una cu cea mai veche Lege sateasca (1608). Am gasit foarte usor copacul - Dar nu si cutia.
Cimitirul de animale Cimitirul de animale Odorheiu Secuiesc la 43,84 km
Cimitirul de animale mici din Odorheiu Secuiesc se afla la sud-est de oras, dupa unitatea militara, si inainte sa ajungem la terenul de fotbal din padure.
Castelul Lazar Castelul Lazar Lazarea la 28,89 km
Castelul Lazar din Lazarea este una din cele mai frumoase constructii renascentiste din Ardeal. Geocutie suplimentara - Vizitarea castelului este suspendata pentru o perioada nedeterminata.
Stejaris Tulghes la 47,48 km
Rezervatia Stejaris se afla pe versantul stang cu expunere sudica al Bistricioarei, Fata Runcului, unde apare stejarul brumariu pe o suprafata de 8 hectare.
Cimitirul din Bodvaj Cimitirul din Bodvaj la 43,02 km
In cimitirul coloniei din Bodvaj, in anul 2011 s-a organizat o actiune de igienizare si restaurare a cimitirului, cand au fost restaurate 8 morminte din cele gasite. Geocutia sparta din cimitir - Cunosteam deja zona, deoarece am mai fost la furnalul din Bodvaj, respectiv la pestera cu apa minerala din apropiere. Obstacol diluvial - Cu ocazia unei drumetii ce viza Varful Cucu, trecand pe la Furnalul Bodvaj, unde am pus o cutie noua.
Dealul Gordon Dealul Gordon Lupeni la 42,26 km
Pe varful dealului Gordon, la poalele caruia se afla Bisericani si Bulgareni, este ridicata o statuie a lui Iisus inalta de 22 m, care se doreste a fi cea mai mare statuie al lui Iisus din Europa de Est.
Varful Cetatii II Varful Cetatii II Baile Tusnad la 44,93 km
Varful Cetatii II Baile Tusnad Cu prieteni - Am gasit aceasta geocutie. Cucerirea Varfului Cetatii - Am profitat de prima zi din weekend-ul de Paste la Tusnad ca sa cucerim Varful Cetatii, un traseu pe care nu am mai fost pana acum.
Gradina pasarilor ornamentale Corund la 44,87 km
In gradina pasarilor ornamentale din Corund se afla pauni, pasari acvatice, gaste si rate, fazani exotici, pagagali, potarnichi, porumbei, prepelite, si lebede.
Grotele militare de pe Muntele Cristes Grotele militare de pe Muntele Cristes la 35,58 km
Muntele Cristes, de 1451 m, singularizat prin seile joase din jurul sau, se afla in Muntii Ciucului, pe interfluviul Sulta-Ciobanus.
Cetatea Kustaly Cetatea Kustaly Ocland la 49,76 km
Cetatea Kustaly se afla in saua crestei principale ale Muntilor Persani.
Carta Carta la 1,15 km
Carta timp indelungat a fost centrul Ciucului de Sus, o vreme fiind si centru administrativ, in comuna functionand vreme indelungata chiar si un spital comunal. Vom reveni cu mai multa imaginatie - Pe langa indiciul (incitant) din descrierea ascunzisului am primit de la administratorul site-ului indicatii in plus.
Dealul Melcului Dealul Melcului Corund la 45,55 km
Dealul Melcului este un depozit carbonatic de 1,5 ha. Geocutie noua la Dealul Melcului - Am instalat o geocutie noua la geoobiectiv. In drum spre casa - M-am oprit sa vad starea actuala a amenajarilor de pe Dealul Melcului.
Lacul Nimanui Lacul Nimanui Miercurea Ciuc la 21,34 km
Putini stiu, dar langa Miercurea Ciuc se afla un lac destul de mare.
Pestera cu apa minerala Benedek Elek Pestera cu apa minerala Benedek Elek Batanii Mici la 43,64 km
Pesterile cu apa minerala denumite dupa marele povestitor Benedek Elek, considerate ca raritati naturale ale Secuimii, se afla in apropiere de Batanii Mici, in valea afluentului de stanga a paraului Bradul Mare, paraul Erces.
Cioboteni Cioboteni la 18,67 km
Denumirea satului provine din numele familiei "Csobod", una din familiile secuiesti din vremea stabilirii acestora pe aceste meleaguri. Inauntru, inca nu! - Am cercetat minutios prezumtivul ascunzis (scara acoperita), dar in zadar.
Izvorul Baile Jigodin Izvorul Baile Jigodin la 24,27 km
Baile Jigodin, statiunea de aceasi varsta cu cea din Borsec, se situeaza la iesirea din municipiul Miercurea Ciuc, in directie sudica, pe partea dreapta a raului Olt.
Tinovul Luci Tinovul Luci Muntii Harghita la 27,26 km
Tinovul Luci este o mlastina oligotrofa, situata pe creasta Muntilor Harghita pe un platou situat la vest de cumpana apelor, avand suprafata de 273 hectare.
Biserica ortodoxa noua Biserica ortodoxa noua Recea la 38,79 km
Satul Recea, sat al comunei Tulghes, se afla pe drumul ce leaga Tulghesul de Ditrau. Dupa zece ani de la ascunderea geocutiei - Dupa ce cu o luna si jumatate in urma am ratat vizitarea geoobiectivelor din Recea, am revenit acum in zona.
Baile Homorod Baile Homorod la 31,12 km
Baile Homorod lies at an altitude of 740-760 m in the valley ofNagy-Homoród river and the Bath brook. Ultima oprire pe drum inapoi - Fiind aproape de sosea, am zis s-o incercam, nici o sansa. Copaci rupte - Chiar acolo sunt mai multe copaci rupte in doua, Istvan. Ascunzis mult mai bun - Am gasit si aceasta geocutie.
Descult in parc Descult in parc Odorheiu Secuiesc la 45,19 km
Aleea terapeutica din cadrul terenului de joaca al parcului central din Odorheiu Secuiesc a fost realizata in 20 ore de lucru, de catre 50 voluntari.
Baile Madicea Baile Madicea Carta la 4,22 km
Baile Madicea, sau Baile Carta, sunt situate la 4 km nord-vest de localitatea Carta, pe versantul estic al sectorului nordic al Muntilor Hargita. Izvoarele de sub parau - In drum spre Piatra Mesei, am vizitat piscina aflata in paragina, si cele doua izvoare cu apa minerala de la Baile Madicea. De Rusalii - Multa lume la incarcat sticle cu apa miraculoasa.
Valea paraului Oroci Valea paraului Oroci la 20,56 km
Soimeni se afla la est de Pauleni si Cioboteni, localitate tipic subalpina de la poalele muntilor Ciucului.
Apa minerala de la Rompatel Apa minerala de la Rompatel Nadejdea la 10,29 km
Apa minerala de la Rompatel contine calciu-magneziu-bicarbonat si depune tufa de calcar. Pasunat si urme traditionale de urs - Am ajuns in acest loc, dupa ce am parcurs poteca Rompatel. Izvor neingrijit - M-am intors la Nadejdea, unde in cadrul unei drumetii mai lungi am identificat si izvorul Rompatel.
Chipul de piatra Chipul de piatra Odorheiu Secuiesc la 42,05 km
Crucea de piatra, denumita Chipul de piatra, se afla la est de orasul Odorheiu Secuiesc, si la nord-vest de Piatra Tarcii.
Izvorul de apa minerala Delloi Izvorul de apa minerala Delloi Selters la 31,06 km
Izvorul de apa minerala Delloi se afla la 300 m distanta de izvorul Selters, in directia nord-est.
Varful Highes Varful Highes Muntii Hasmasului la 42,64 km
Muntele Highes se afla la extremitatea nordica a Muntilor Hasmasului, printr-unul dintre picioarele sale facandu-se racordul cu Ceahlaul.
Troita cu palarie Troita cu palarie Drumul Muntelui Frumoasa la 12,04 km
Din Frumoasa porneste un traseu turistic marcat cu cruce rosie. Un ascunzis ingenios si un nou obiectiv pe Drumul Muntelui - In iunie 2013 am ascuns in acest loc o geocutie, ascunzisul fiind chiar in palaria troitei.
Piatra Ghilcos Piatra Ghilcos Muntii Hasmas la 26,71 km
Piatra Ucigasul, Muntii Hasmas
[ Sus ↑ ]
Piatra Mesei Carta - Muntii Harghita
Piatra Mesei Carta - Muntii Harghita la 9,82 km
Crucea Condra - Varful Trei Pietre
Crucea Condra - Varful Trei Pietre la 12,81 km
Ciuperca de piatra Ciuperca de piatra Nemira Mica la 55,22 km. In jurul varfului Nemira Mica gasim mai multe formatiuni stancoase interesante, de forma unor ciuperci, turnuri sau piramide, produse de actiunea eoliana asupra gresiei friabile. Ciuperca Nemirei Mici isi are acum cutie proprie - Indiciul conduce la sigur, ciuperca fiind in cararea de acces pe varful Nemira Mica. Ciuperca de piatra - Nemira Mica - Desi nu deschide orizonturi, este un obiectiv la fel de fotografiat ca varfurile de munte.
Mocanita Sovata Mocanita Sovata Campu Cetatii la 61,87 km. Mocanita Sovata este o locomotiva cu aburi pentru linie ingusta, avand o garnitura de tren compusa din 3 vagoane, doua inchise si unul de tip gondola. In lastaris - Pe locul ascunzisului a crescut un lastaris verde.
Lacul Verde Lacul Verde Sovata la 52,3 km. Lacul Verde - Sovata. Pastele romano-catolic - Statiunea balneoclimaterica Sovata ne-a asigurat niste locuri nemaipomenite, interesante, cum sunt si lacurile Verde si Rosu.
Parcul Arpad Aici se afla cel mai mare stalp secuiesc sculptat din lemn din lume. Nu 8, ci 9! - Gasirea cutiei nu ridica nici un fel de probleme.
Fortareata lui Mihai Fortareata lui Mihai la 63,76 km. Fortareata lui Mihai, de langa Mateias.
Biserica catolica Biserica catolica Turia la 62,58 km. Biserica catolica Sfantul Nicolae, Turia
Cimitirul Eroilor de la Poieni Cimitirul Eroilor de la Poieni Targu Ocna la 68,58 km. Satul Poieni, ce reprezinta azi o suburbie a orasului Targu Ocna, e aflat la 1,5 km vest de oras, pe DN 12A, Miercurea Ciuc - Onesti. Cimitirul Eroilor de la Poieni - Targu Ocna - Am parcat pe ulita de langa monument, este loc suficient in spatele edificiului. Stanga sau dreapta? - Am parcat pe marginea drumului, undeva intre sonda straveche si cimitirul eroilor, deplasandu-ma apoi pe jos pana la ambele ascunzisuri.
Lacul Paraschiva Lacul Paraschiva Sovata la 52,25 km. Unul dintre cele mai frumoase lacuri dintre cele de la Sovata este Lacul Paraschiva.
Biserica din Lunga Biserica din Lunga la 67,84 km. Satul Lunga - tinand de Tg.
Piatra Teiului Piatra Teiului Roseni Poiana Teiului la 62,51 km. Piatra Teiului este o stanca solitara, ce se afla in albia raului Bistrita, in amonte de Viaductul Poiana Teiului.
Urma de picior a lui Hristos Urma de picior a lui Hristos Culmea Avas la 63,33 km. Blocul de piatra pe care localnici presupun ca se afla urmele pasilor lui Isus, precum si urma magarului sau, se afla initial sub ruinele cetatii Mereni, in albia paraului Lemnia. Gocutie lipsa - Se poate ajunge la ascunzis, pe varful dealului, chiar si cu o masina cu garda nu prea joasa.
Varful Chircus Varful Chircus Muntii Berzunti la 63,36 km. Varful este unul dintre cele cateva de peste 900 m ale Muntilor Berzunti, acesta de 903 m.
Lacurile de langa Varghis Lacurile de langa Varghis la 50,86 km. Lucrarile miniere, unele de suprafata, desfasurate in periada 1954-1989, in preajma Varghisului (vestul imediat) auinterceptat ici-colo panza freatica.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.