Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Mina de campie - Muntii Trascau

Atractii turistice <-- Autentificare/Inregistrare
 

Pixel

Minele de fier medievale de la Rimetea..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Mina de campie - Muntii Trascau - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Trepte din piatra Piatra Soimului fortareata
Trepte din piatra
Biserica reformata Caluseri
Biserica reformata
Un mic lac Sangeorgiu de Mures
Un mic lac
Onestiul vazut de pe Dl. Perchiu perchiu onesti
Onestiul vazut de pe Dl. Perchiu

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Mina de campie Muntii Trascau!

Pornind de la Rimetea spre nord, gasim urmele unor furnale si mine de fier parasite in mai multe locuri. Pe hartile istorice vechi apare denumirea de Eisenhammer (ciocane de fier, furnale) langa Tibloc, Bufnita. Vizitati Mina de campie - Muntii Trascau si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Cea mai apropiata localitate este Rametea, se afla la 2,52 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Rametea: 4
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Mina de campie Muntii Trascau?
(detalii dupa autentificare)
Piatra Secuilor Nord Muntii Trascaului la la 3,3 km.
Un loc foarte bun, recomand pentru toata lumea. Am gasit-o azi. Gasita azi de Acasenii.
Ardascheia Muntii Trascau la la 3,8 km.
Varful Ugerului la la 4,3 km.
Mihaela si Robert.
Pestera Studentilor Muntii Trascau la la 4,5 km. :) am gasit-o azi.
Piatra Secuilor Sud Muntii Trascau la la 4,6 km. Gasita azi de Acasenii. Un peisaj foarte frumos ori unde te uiti.
Coltesti la la 5,4 km. Gasit azi de Alex Faur, Cristi Faur si Manu. L-am gasit, cu ocazia turei de 1 mai Multumim.
Cetatea Coltesti la la 5,6 km.
In Tukane express TB. In prima zi din octombrie am facut o mica plimbare cu bicicleta pana la cetatea Coltesti. Gasit azi de Alex Faur, Cristi Faur si Manu.
Cheile Borzesti la la 7,7 km.
nu aveam GPS cand umblam pe acolo. Am gasit geocutia. Am gasit aceasta geocutie.
Cheile Plaiului la la 8,5 km.
Apartine de comuna Livezile, satul Izvoarele.
Pestera de la Poarta Zmeilor la la 9,2 km. Am gasit aceasta geocutie cu ocazia unei excursii in zona.
Cascada La Sipote la la 10,3 km. Am gasit aceasta geocutie cu ocazia unei excursii in zona.
Cheile Runcului la la 10,4 km.
Am participat la alegerea ascunzisului si la ascunderea geocutiei.
Cheile Valisoarei la la 11 km.
Raul Aiud isi are izvoarele in extremitatea de nord-est a Muntilor Trascau, strabatand cu apele sale pe o mica distanta Masivul Bedeleu, Depresiunea Trascaului, Depresiunea Poiana Aiudului, Piemontul Trascaului si Culoarul Muresului.
Cascada Ciucas la la 11,7 km. Am fost la cascada Ciucas cu bicicleta. Izbucurile Bujor si Feredeu Posaga la la 12,4 km.
Pestera Huda lui Papara la la 12,5 km.
Cutia nu este foarte usor de gasit deoarece sunt destul de multe locuri care se potrivesc descrierii. Am gasit aceasta geocutie cu ocazia unei excursii in zona.
Pestera Cetatea Mica Cheile Turzii la la 13,6 km. Cosul Hilii Via ferrata Cheile Turzii la la 13,7 km.
Cascada Vanatara la la 13,7 km. Dupa o scurta cautare, am gasit geocutia.
Crucea Sindului Cheile Turzii la la 13,8 km.
A fost ridicata in anul 1939.
Panorama Scarita-Belioara la la 14,3 km.
Scarita-Belioara 1 la la 14,8 km. Din pacate nu era nimic de trade in ea si ce am pregatit eu pt trade era prea mare si nu a incaput in geocutie. Am scos o maimuta verde care ulterior a ajuns la Piatra Singuratica. Lacul Padureni-Ciurila la la 16,6 km. Lacul Sutu-Ciurila la la 16,7 km. Padurea de stejar pufos Miraslau la la 17,1 km. Lacul Sandulesti la la 17,3 km. Lacul Filea-Ciurila la la 17,5 km. Padurea Sloboda la la 17,5 km.
Cetatea Liteni la la 17,9 km. Am fost la cetatea Liteni cu bicicleta. Am gasit geocutia ascunsa la Cetatea Liteni, cu ocazia participarii la Congresul National de Speologie 2009 Cluj.

Mina de campie Muntii Trascau in limba maghiara - magyarul: Mezőségi bánya Torockói-hegység

Valori naturale - Judetul Alba
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Mina de campie
  • Localizare pozitie pe harta Muntii Trascau
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

  • Ciuperca de piatra de pe Plaiul Henter: Ciuperca de piatra ascunsa - Multumim geotrekkingului, care ne-a condus la aceasta ciuperca de piatra ascunsa, caci, fiind cam departe de poteca marcata (punct galben) de pe plaiul Henterului si relativ ascunsa intr-o padurice tanara de fagi, este, de regula, neobservata de majoritatea turistilor care se multumesc cu Piatra Predicatorului (sau Piatra Egrici), aflata ceva mai jos, spre Malnas, chiar pe poteca marcata (de curand, si ea, geoobiectiv).
  • Baile Fantana Sarata: Baile Soskutfurdo - Probabil perioada de iarna a facut ca locatia sa arate neingrijit. Trebuie putina renovare.
  • Sfinxul si Babele - Muntii Bucegi: Cu spatele la Babe - Venind dinspre Cabana Piatra Arsa am pornit GPS pe telefon, ca nu cumva sa trec si sa trebuiasca sa ma intorc. Aparatul mi-a aratat directia, dar a strambat din nas la cum arata muntele.
  • Coloanele de bazalt de la Racos: Primul meu geoascunzis - Am gasit cutia, a fost primul meu geocache.
  • Piatra ovala - Lacul Sfanta Ana: Fara ursi in zona - De data asta nu erau ursii in zona. Am putut s-o cautam.
  • Poarta Schei: Intr-o zi cu ploaie - Intr-o zi cu ploaie m-am plimbat prin Brasov, si am gasit si aceasta geocutie.
  • Lacul Crab - Porumbenii Mari: New Year - Found it in a short trip on New Year's Day.
  • Biserica reformata din Talisoara: Cutie disparuta cu ocazia unor lucrari - Eram intr-o excursie in valea Cormosului. In drum spre casa am trecut pe langa biserica reformata din Talisoara.
  • Cetatea Rabsonne: Suna foarte pitoresc si misterios - Desi nu chiar in drum, am decis sa caut acest loc. Am trecut pe sosea de un drum nou, si am ajuns unde nu era nimic in apropiere.
  • Lacul Mierlei - Sovata: Bomboane tictac cu gust de portocala - Exista o multitudine de alei si poteci, marcate si nemarcate, in padurea in care afla lacurile Sovatei. Am incercat sa leg noile geoascunzisuri intr-un circuit, cu pornirea de la lacul Tiroli-Tineretului, unde mi-am lasat masina intr-o parcare neamenajata si gratuita.
  • Lacul Alunis - Sovata: Comoara de dupa zid - Chiar daca lacul Mierlei si lacul Alunis sunt foarte aproape, la aproximativ 150-200 m distanta, intre cele doua lacuri nu calea dreapta este drumul cel mai bun. Inspre sud-est exista un podet, peste care am trecut, in locul in care se intalnesc paraiasele care curg din cele doua lacuri.
  • Vila Franka Sighisoara: Priveliste superba - Great view.
  • Varful Harghita Madaras: Superb loc - Deja iarna a sosit aici, brazii erau acoperiti de zapada. Cutia este in conditii foarte bune.
  • Parc aventura Adrenalin Plus - Sovata: Dupa exact o luna - Avand in vedere seria de geoascunzisuri noi, amenajate la Sovata, am decis sa le caut intr-o dupa-masa. In urma cu 11 ani ascundeam aici prima geocutie a parcului de aventura, o preforma pet infipta dupa tampoanele platformei tirolianei.
  • Monumentul si cimitirul din Pasul Casin - Culmea Nyerges: Monumentul si cimitirul din Pasul Casin - Culmea Nyerges - Un loc deosebit, cu o istorie tragica si loc de pomenire a inaintasilor, in lupta lor de libertate. Desi ascunzisul este la indemana, cred ca soferii sunt prea grabiti ca sa mai si opreasca in varful rampei.
  • Capela Sfantul Iosif - Barzava: Traducerea binevoitorului :-) - In Barzava, in cimitirul vechi de langa capela din piatra, se afla monumentul funerar al locotenentului major Balogh Ignác (1822-1890) . Detalii despre el sunt oferite de catre invatatoarea din Barzava.
  • Cetatea Bufnitei - Harghita Bai: Harghita - Peisaj perfect, un pic greu de urcat, dar merita efortul.
  • Izvorul Sarat - Olteni: Inima pietrei resuscitata - In trecere de la Cetatea Herecz la Izvorul Salus am facut un scurt popas la Izvorul Sarat, caruia i-am gustat apa - baubila, nu foarte sarata - si unde am vrut sa vedem inima pietrei. Intr-adevar un foarte interesant martor de eroziune, pe care il poti remarca doar daca esti geotrekker.
  • Varful Mare - Muntii Retezat: Pe Varful Mare - Am ajuns pe varful Mare pornind de la Carnic, dupa ce am trecut pe langa lacurile Taul dintre Brazi si Gales. Dupa un urcus destul de abrupt, am ajuns in saua Varful Mare.
  • Canionul Dofteana: Cutie noua la Canionul Dofteana - De astazi exista o cutie noua la canion. In acelasi loc in care a fost ascunsa cea veche.
  • Troita Sfanta Maria Regina - Lupeni: O jumatate de ora dus-intors - Am coborat din varful dealului Gordon la statuia Mariei, pe jos. Puteti ajunge la monumentul Inima lui Isus cu masina, de la Bisericani, respectiv Bulgareni, la inceput pe asfalt, apoi pe un drum bun de pamant.
  • Capela Sfantul Petru si Pavel - Muntele Iavardi: Capela Sfantul Petru si Pavel - Muntele Iavardi - Am ajuns aici intr-o tura de iarna, cu fulguieli razlete. Accesul in lacas este la indemana celor doritori.
  • Cocosul de Aur - Targu Mures: Scormoneala de sambata - In drumul meu spre casa, am trecut pe langa Cocosul de Aur, si mi-am amintit de geocutia care se ascunde aici. Dupa vreo 5 minute de cautare am gasit ascunzatoarea.
  • Dealul Melcului - Corund: In drum spre casa - M-am oprit sa vad starea actuala a amenajarilor de pe Dealul Melcului. Nu am mai fost demult aici, intretimp au reconstruit baile sarate Unicum.

Ai ajuns in Muntii Trascau si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Mina de campie? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Alba, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice.