Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Simian

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (3066 atractii turistice, 13510 poze si 1447 comentarii)
 

Pixel

Simian..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Simian - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Poteca ingusta Cheile Zugreni
Poteca ingusta
9340 Dealul Oul Arsitei
9340
Pietrele Mariei Spinarea dinozaurului Pietrele Mariei
Pietrele Mariei
Acul spre est, sub Varful Pietrele Rosii pietrele rosii calimani
Acul spre est, sub Varful Pietrele Rosii
Deasupra canionului Cheia Canionul Oratii
Deasupra canionului
Fereastra oarba Closdorf Cloasterf biserica evenghelica fortificata
Fereastra oarba
Apus de soare Cetatea Mehadia
Apus de soare
Paraul Dregan paraul Dregan
Paraul Dregan
Grădina Zmeilor 9 Gradina Zmeilor
Grădina Zmeilor 9
De sus spre vest rakoczi ghimes
De sus spre vest
Turnul bisericii Sic biserica reformata
Turnul bisericii
Lacul Cuejdel Lacul Cuejdel
Lacul Cuejdel

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Simian!

Vizitati Simian si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Afla care sunt obiectivele turistice din Simian, cea mai apropiata localitate, care se afla la 0,71 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Simian: 5
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Simian?
(detalii dupa autentificare)

La iesirea spre nord a localitatii Pir, langa drumul care duce spre Piru Nou, se afla un tumul de marime considerabila. Are inaltimea de aproximativ 10 m, denumirea locului pe harta, Pir Nord.

In urma acestei descoperiri a fost construita strandul termal de la Sannicolau de Munte. Apa termala de 60-65 grade Celsius a fost gasita in anii 70 in timp ce se cauta petrol in zona.
Casa muzeala svabeasca Petresti la 24,2 km
Petresti este situata la 43 km de municipiul Satu Mare, pe drumul DN 19 Satu Mare-Oradea. Casa muzeala svabeasca din Petresti este una dintre cele mai reprezentative pentru arhitectura populara svabeasca.
Biserica reformata Marghita la 25,1 km
Biserica reformata din Marghita a fost construita intre secolele XVI-XVIII, in stil baroc. La transformarile si reparatiile bisericii a contribuit si sotia principelui Transilvaniei, Gheorghe Rákóczi I, Zsuzsanna Lórántffy.
Biserica romano-catolica Abram la 29,1 km
Azi apartine bisericii reformate. Biserica a fost construita in secolul XIII, in stil romanic si a functionat in cadrul fostei manastiri premonstratense.
Cetatea de pamant Biharia la 38,2 km
Cetatea Biharia pe vremuri, a devenit resedinta de judet, ce a dat numele judetului. Cetatea ei uriasa de pamant, a devenit cel mai impozant monument de aceasta natura a tarii noastre.
Statuia Isus Mantuitorul Borumlaca la 43 km
Copia celei mai mari statui ale lui Isus Cristos din lume, avand dimensiunile unui om, a fost realizata de catre invatatorul Rudolf Docolonansky in anul 1938. Statuia Cristos Mantuitorul (Cristo Redentor), din Rio de Janeiro, Brazilia? Nu! Statuia Isus Mantuitorul din scola slovaca a satului Borumlaca, comuna Suplacu de Barcau.
Podul pietonal Garasos hid la 50,1 km
Intr-o plimbare nostalgica la Oradea, am gasit geocutia. Am gasit cutia dupa o cautare mai indelungata.
Pestera Casa Zmeului Vadu Crisului la 66,4 km
In evul mediu se transporta aici pe plute sare si lemn spre Ungaria, turnul indeplinea rolul de punct vamal. Cetatea Zanelor, denumita si Casa Zmeului, se afla in Muntii Padurea Craiului, pe versantul drept al defileului Crisului Repede, la aproximativ 300 m nord de tunelul feroviar.

Comuna Socond, satul Cuta. Am fost acolo dar nu am gasit cutia, poate din cauza zapezii, sau poate din cauza ca nu am citit atent toate detaliile de aici. Traseul este: Satu Mare > spre aeroport > Madaras > Ardud > Ratesti > din Ratesti la stanga spre Socond > din Socond la stanga spre Hodisa si imediat dupa pod la dreapta pe langa padure spre Cuta.
Colonia de pasari de la Padurea Radvani la 74,1 km
Colonia de pasari de la Padurea Radvani este o arie protejata de interes national, rezervatie naturala, tip zoologic, situata in vestul judetului Bihor, pe teritoriul comunei Cefa. Este inclusa in Parcul Natural Cefa, se intinde pe o suprafata de 3 hectare.
Biserica de lemn din Bucea la 75,8 km
Am gasit cutiuta in drum spre Cluj.
Biserica catolica Zalau la 80,8 km
Am ajuns la fata locului, seara, dupa ora sapte.
Cladirea Transilvania Zalau la 80,9 km
Cladirea Transilvania, fostul teatru orasenesc (denumire anterioara Vigado) se afla pe Piata Iuliu Maniu la numarul 5-7. Construita intre anii 1895-1899 in stil eclectic, cladirea este monument istoric avand codul SJ-II-m-B-04992.
Podul natural Sura Usorilor Cabesti la 81,6 km
Sura Usorilor este un pod natural, care se afla aproape de intalnirea Vaii Stramturii (Stramtura Valea Usorilor) si Valea Osoiului. Conform dexoline usor (la plural usori) inseamna fiecare dintre cei doi stalpi verticali de care se prind canaturile portii sau ale usii, partile laterale ale tocului usii sau ferestrei. Formatiunea stancoasa prezinta doua arcade naturale, denumite sugestiv Puntea Paradisului si Puntea Infernului.

Simian in limba maghiara - magyarul: Érsemjén

Obiective cultural-istorice - Judetul Bihor
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Simian
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Bihor, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • GR0518 - Cand am ajuns sus la cetate am constatat ca ne lipseste gps-ul (uitat jos la masina). N-am disperat, desi nu mai stiam exact despre ce fel de zid era vorba in indicatia de cautare NV, NE, SE.
  • Izvorul geografic al Trotusului Cand fug fetele dupa tine, e bine sa te opresti. Azi a fost a doua oara, cand am incercat sa ajung (din nou) la izvoarele Trotusului. Duminica trecuta am pornit prea tarziu, si s-a intunecat inainte sa ajung la locatie.
  • Statuia marelui povestitor Benedek Elek O banca ca in povesti. Nu am putut sa caut linistit. Statea cineva pe banca, si nu vroia sa se miste, sa plece.
  • GR0662 - Iata doua trasee de drumetie in circuit, avand Pasul Ghimes ca punct de tranzit. Si care trec si pe la cateva alte geoascunzisuri.
  • Dealul Melcilor Priveliste frumoasa. Am gasit cutia. Privelistea este, intr-adevar foarte frumoasa.
  • Varful Nemira Mare Inca un 10!. Intr-adevar, fara GPS, nu e usor de localizat ascunzisul, asa se explica nota acordata. Multumiri pentru completarile toponimice si pentru detaliile de pe trasee.
  • Fantana cu apa sarata - Corund Provocare si satisfactie. Nu sunt adeptul ascunzisurilor de tip mistery. Unde trebuie sa rezolvi acasa cuvinte incrucisate, inainte sa afli coordonatele ascunzisului.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Simian? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 11 luni si 5 zile!