Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Biserica rupestra - Alunis

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (3066 atractii turistice, 13510 poze si 1447 comentarii)
 

Pixel

Chilii, biserica rupestra - Alunis...

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Biserica rupestra - Alunis - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Cuib de cotofeni cetatea Fergettyu Aninoasa
Cuib de cotofeni
Vedere dinspre cariera vila bloc cariera Racadau Brasov
Vedere dinspre cariera
Linie de cale ferata Caracau viaduct feroviar Livezi-Ciuc
Linie de cale ferata
7698 Dealul Dracoaia
7698
Nou si vechi Slimnic Stolzenburg cetate
Nou si vechi
Parau Valcele drumul apelor minerale
Parau
Godzila vazuta de pe cararea turistica de sub Vf. Pietrele Rosii pietrele rosii calimani
Godzila vazuta de pe cararea turistica de sub Vf. Pietrele Rosii
Turn 6 Benic
Turn 6
Treptele fortificatiei cetatea Rakoczi Ghimes Faget
Treptele fortificatiei
Verde de aprilie Sona piramide pamant
Verde de aprilie
Pensiune cu patru stele Sighisoara casa Georgius Georg Krauss
Pensiune cu patru stele
Perdea Cascada Csorgoko Varsag
Perdea

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Biserica rupestra Alunis!

>>> Vizitati Biserica rupestra - Alunis si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Afla care sunt obiectivele turistice din Alunis, cea mai apropiata localitate, care se afla la 0,19 km distanta.
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Biserica rupestra Alunis?
(detalii dupa autentificare)
Trovantii din Ulmet la 6 km
Au forme ciudate, care se aseamana unor nave spatiale prabusite si pietrificate. Am cautat ascunzisul indicat de coordonate cu multa asiduitate in ciuda tufelor de catina vie dimprejur dar impiedicat de o gramada de catina taiata in urma curatarii potecii si aruncata exact unde ar fi putut fi ascunzisul. Trovantii din Ulmet pot fi admirati in Valea Teiului, langa satul Ulmet, comuna Bozioru, judetul Buzau.
Cascada Casoca la 15,8 km
Dupa coborarea de la barajul de la Siriu, pe partea stanga a soselei se desprinde un drum forestier. La aproximativ 6 km distanta, in mijlocul padurii descoperim micuta, dar frumoasa cascada Casoca, o cadere de apa de aproape zece metri.
Chiojdu la 17,1 km
Chiojdu este o comuna formata din 6 sate, situata in judetul Buzau, la limita cu judetele Brasov, Covasna si Prahova. Localitatea nu este chiar o asezare de poveste, cum suna reclama, dar in jurul comunei putem descoperi cateva atractii turistice deosebite.
Sfinxul din Bustea la 17,6 km
Sfinxul din Bustea se afla in masivul Breazau. Declarat monument al naturii, este vizibil de la mare departare.
Sarea lui Buzau la 19 km
Poate am cautat cam grabit cutia de n-am gasit-o, desi am cercetat destul de amanuntit subsolul indicat in fotografie si de coordonate. Sarea lui Buzau este o rezervatie geologica si paleontologica, care se afla langa localitatea Badila, pe Valea Buzaului.
Calcarele de la Badila la 19,5 km
In albia Buzaului se afla aproximativ 40 de blocuri masive din calcar, cu dimensiuni de pana la 7 m inaltime, 10 m lungime si 7 m grosime. Multa mizerie in jurul obiectivului - rezervatie naturala in custodia cuiva - nesemnalat si ca atare, fara nici o prezentare la locul cu pricina, desi este foarte interesant, macar prin insolit in peisaj. Calcarele de la Badila, de pe Valea Buzaului, reprezinta o rezervatie geologica si paleontologica.
Vulcanii noroiosi Paclele de la Beciu la 23,8 km
Momentan cutia este dezactivata. Vulcanii noroiosi sunt o rezervatie botanica si geologicaaflata pe raza comunei Berca, Buzau.
Lacul Vulturilor Muntii Siriului la 24,4 km
Lacul Vulturilor sau Lacul fara Fund se afla in Muntii Siriului, pe versantul Malaia, intr-o zona salbatica, foarte putin umblata de turisti. Asa cum a mentionat si Sorin Iov, am cautat in zadar cutia, bazandu-ne doar pe coordonatele ascunzisului si pe precizia GPS-ului (neexistand o fotografie), care ne-a tinut langa gardul imprejmuitor al cabanei de langa lac, in apropierea portii. Intr-o drumetie postata pe site-ul munte si flori, urmand traseul triunghi albastru pe apa Crasna Urlatoare din jud.
Piatra Regelui Ladislau Cheile Buzaului la 25,5 km
O parte din stancarie a fost distrusa cu ocazia lucrarilor de modernizare a drumului, construit initial in anii 1876-96. Piatra Regelui Ladislau cel Sfant (in zona La Chei - Tabla Cheii, Varful Craiului) se inalta deasupra Cheilor Buzaului, la limita judetelor Covasna si Buzau.
Cetatuia Cucuiata de la Grajdana la 27,4 km
Desi apare semnalata ca existenta in sat pe diferite site-uri de promovare a turismului buzoian, Cetatea - Cetatuia Cucuiata - de pe Dealul Cucuiata localizarea ei exacta ca si imaginea ei nu pot fi gasite niciunde. Textul descrierii ascunzisului contine coordonatele mai multor puncte ajutatoare. Grajdana este un sat al comunei Tisau aflat pe valea Niscovului la cca 20 km de Buzau.
Cetatea dacica de la Carlomanesti la 29,8 km
Carlomanesti este un sat al comunei Vernesti aflat aproape de gura de varsare a Niscovului in Buzau si la cca 10 km de orasul Buzau. Un grup de trei dealuri in forma de trunchiuri de con si cu inaltimi relative de cca 30 m aflate la periferia Carlomanestiului atrag in mod deosebit atentia amintind de alte asemenea dealuri ce gazduiesc cunoscute cetati dacice.
Zidul Uriasilor la 30,8 km
Este vorba despre un perete de calcar cochilifer cu matrice grezoasa. Face parte dintr-un aliniament de strate redresate la verticala.
Lacul de sub Schitul Dealu Sarii la 31,5 km
La schit se ajunge pe un drum asfaltat, până la ieșirea din sat, ce pornește de la intrarea în Jitia. Schitul Dealu Sarii se afla pe teritoriul satului omonim (comuna Jitia).
Mina de petrol Sarata-Monteoru la 32,6 km
Mina de petrol, a doua din lume si unicat in Europa, a fost construita aproximativ pe la 1874. Titeiul se extrage din galerii aflate la 240 si 320m adancime. Insa drumul pana acolo este foarte dificil, cu auto.
Obiective cultural-istorice - Judetul Buzau
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Biserica rupestra
  • Localizare pozitie pe harta Alunis
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Buzau, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Mofeta - Gradina Herko - Turia Noutati. Am ajuns in zona numita Gradina Herko. Denumire gasita de noi doar pe harta Dimap a zonei Balvanyos si in prezentarea unui traseu prin zona in revista de turism, de limba maghiara, Gyopar/Floarea de Colti.
  • Turnul Negru Brasov Am trecut si noi pe aici. Harabeck si Iris (UC Team). In Travel bug.
  • Cheile Tisitei Raspuns. POI este abrevierea de la Point of Interest, adica Punct de Interes. In acest loc nu este inca ascunsa o geocutie, deci poti fi tu acela care ascunde una.
  • Cetatea Harom - Baile Jigodin O frumoasa priveliste catre oras. Am gasit geocutia. A fost o experienta interesanta, nici nu stiam de existenta acestei cetati, dealtfel parasita de tot.
  • Capela Sfanta Ana Ascunzis penibil. Un foarte simpatic si ingenios ascunzis, din pacate compromis de faptul ca spatiul din jurul sau este destul de intens utilizat ca toaleta. Am reusit sa fotografiez toate paginile jurnalului, sub asediul tantarilor, dar cardul este, deocamdata, pe jumatate inaccesibil, exact partitia cu fotografiile respective.
  • Fantana Rece - Valea Boros Multumiri calduroase pentru cutia de la Fantana Rece. Cred ca am mai trecut pe la Fantana Rece dupa ce am ascuns prima cutie - cea, intre timp, disparuta. De ce oare n-am verificat ascunzisul?
  • Cascada Varciorog Cascada Varciorog. Cascada Varciorog este situata in perimetrul comunei Arieseni in apropiere de localitatea Vanvucesti la o altitudine de 1090 m. Un drum forestier de circa 4 km ne conduce la cascada Varciorog de la drumul national DN75, unde exista si un indicator.

Ai ajuns in Alunis si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Biserica rupestra? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 11 luni si 3 zile!