Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Muntii Tarcu

Atractii turistice <-- Autentificare/Inregistrare
 

Pixel

... ..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Muntii Tarcu - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Godzila vazuta de pe cararea turistica de sub Vf. Pietrele Rosii pietrele rosii calimani
Godzila vazuta de pe cararea turistica de sub Vf. Pietrele Rosii
Lacul Kalman-t 1 lacul kalmant calmant sancraiu mures
Lacul Kalman-t 1
Jurnalul pod natural ponoarele
Jurnalul
Capela Sfintii Petru si Pavel - 1 capela petru si pavel iavardi
Capela Sfintii Petru si Pavel - 1

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Muntii Tarcu!

Muntii Tarcu Vizitati Muntii Tarcu si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Cea mai apropiata localitate este Plopu, se afla la 9,88 km distanta.
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Muntii Tarcu?
(detalii dupa autentificare)
Cascadele Sucului la la 9 km. Varful Tucila Mic Muntii Godeanu la la 9,3 km. Varful Tucila Muntii Godeanu la la 9,8 km. Saua Tucila Muntii Godeanu la la 9,8 km. Varful Olanelor Muntii Godeanu la la 9,9 km. Cascada Ropote la la 10,1 km.
Complexul megalitic Muntele Mic la la 10,3 km.
Pe una dintre stanci se afla o scriere rupestra, petroglife ce nu au putut fi interpretate pana in acest moment.
Varful Godeanu Muntii Godeanu la la 10,4 km.
Cleantul Gainii Muntele Mic la la 10,6 km.
Am gasit geocutia de pe Muntele Mic.
Pietrele Scorilo la la 10,9 km. Varful Gugu Muntii Godeanu la la 11 km. Varful Scarita Muntii Godeanu la la 11,3 km. Varful Moraru Muntii Godeanu la la 11,6 km.
La Blide Muntele Mic Muntii Tarcu la la 13,3 km.
Se prezinta sub forma unei lespezi din sist, pe care putem vedea 3 semisfere sau blide, de unde si denumirea blocului de piatra.
Lacul Poiana Marului la la 14,1 km. Bisericile din Plaiul Bulzului la la 14,5 km. Varful Oslea Romaneasca Muntii Godeanu la la 14,6 km.
Turnul medieval Ruieni la la 19,2 km.
Am gasit geocutia amplasata la acest foarte interesant turn de observatie.
Manastirea Piatra Scrisa la la 19,5 km.
In urma unor lucrari de reabilitare a locului, clopotnita a fost desfiintata. Langa podul de cale ferata, respectiv stanca Sfanta Treime exista cate o parcare mare pe ambele sensuri ale drumului.
Cheile Armenisului Armenis la la 19,7 km.
Langa cheile aflate la nord de satul Teregova, si langa Armenis s-a format un surduc epigenetic, frumos si salbatic, Cheile Armenisului.
Lacul Iovanu la la 20,4 km.
Cheile Teregovei Armenis la la 20,6 km.
Prin cheile inguste ale Teregovei se face trecerea spre nord din depresiunea Teregova spre Depresiunea Caransebesului.
Cheile Corcoaia la la 20,6 km.
Cheile Corcoaia, desi lungi de doar 150 m, sunt o adevarata bijuterie peisagistica, rezultata din felul apate, dar nu singular (a se vedea, de exemplu, Cheile Carasului).
Varful Zlata Muntii Retezat la la 20,6 km.
Castrul roman Teregova la la 21,7 km.
Castrul a fost amplasat intre Mehadia si Tibiscum, de-a lungul drumului care marcheaza granita de sud-vest a Daciei.

Muntii Tarcu in limba maghiara - magyarul: Szárkő-hegység

Valori naturale - Judetul Caras-Severin
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Muntii Tarcu
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

  • Falx Dacica: Sabia lui Decebal - De fiecare data cand trec prin preajma locului, opresc, vizitez acest monument foarte frumos si admir peisajul ce mi se deschide in fata ochilor intr-un tur de 360 de grade. Astept sa se deschida si biserica din vale, din apropierea monumentului sa o pot vizita.
  • Cladirea Furnica - Targu Mures: Din doua incercari - Prima data am incercat sa gasesc geocutia, dupa miezul noptii. O masina a politiei locale, cu doua persoane inauntru, era parcata chiar vizavi de cladire, in parcarea bancii.
  • Lacul fabricii de caramida - Targu Mures: Ultimele zile ale iernii - Cand am ajuns la fata locului, tocmai a inceput ploaia. Cei drept, una nu foarte serioasa.
  • Geo Negoiu - Muntii Fagaras: La mare altitudine - Am reusit sa ajung in sfirsit si la aceasta cutie aflata pe Negoiu. Am parcurs un frumos traseu.
  • Apa Rosie - Baile Tusnad: Indoiala ramane - Am cautat ce am cautat, as zice ca am acoperit tot ce era metalic in zona coordonatelor, ba chiar si prin prejur, insa cum n-am gasit nimic magnetic am cazut de acord ca geocutia lipseste. Totusi, avand in vedere ca partea cu Becks-ul n-am inteles-o, indoiala ramane.
  • Parcul natural rezervatia Cheile Tisitiei: Cea mai de succes cutie - Cred ca e cea mai de succes cutie din cate am vazut. Poti sa gasesti de toate inauntru.
  • Podul si cazematele germane de langa Balta Salcuta: Dupa ce a plecat ciobanul cu turma de oi - Prima data am ajuns la capatul nordic al ramasitelor podului german. Vazand ciobanul si turma de oi care se odihneau chiar langa ascunzis, langa capatul sudic, am decis sa urc mai intai pe dealul Bugeac.
  • Parcul Indragostitilor - Targu Mures: Am gasit-o - Am gasit geocutia, cu zozo si malna.
  • Copsa Mare: Greseala - Este vorba de biserica din Copsa Mare (nu Mica - cum apare din greseala in text). Multumesc.
  • Izvorul din paraul Pastravului - Ozunca-Bai: Paraul Pastravului in intuneric - Cand am ajuns in Ozunca Bai era deja intuneric. Deoarece cunosteam locul si am vazut deja si depunerea calcaroasa de langa izvor, m-am dus direct la geocutie.
  • Turnul Kendeffy - Muntele Orlea - Subcetate: Azi am gasit Turnul - Salut, dupa ce am urcat amandoi, 30 min, (Lore si Gigelush) pe acest munte am gasit Turnul care, pt noi a fost un mister. Am trecut de multe ori pe acolo, dar nu am reusit sa ajungem din diferite moive (si oricum nu stiam unde se afla.
  • Biserica reformata - Turia de Sus: S-a aruncat apa cu tot cu copil - Biserica-cetate a catolicilor reformati (calvini) din Turia a fost construita in secolul al XVI-lea si reconstruita in secolul al XIX-lea. Recent s-a inlocuit acoperisul de dranita de pe micuta tinda de la intrarea in incinta, sub care se afla ascunsa cutia.
  • Lacul Iezerul Calimanilor: Palarie in doua picioare - Gasirea cutiei de la Iezerul Calimanilor (numit si Retitis dupa varful sub care se afla) a incununat o zi fructuoasa din punct de vedere al geotrekkingului. O cutie pusa la Manastirea de la Gura Izvorului, alte doua cutii gasite (Domnul Lomasel si Cascada Lomasitei).
  • Cascada Bigar: Paralela 45 - Fiind aproape de DN57B, a fost destul de usor de gasit. Cascada este considerata una dintre cele mai frumoase din Europa.
  • Izvorul Bilascu - Padurea Faget: N-am reusit sa fiu primul nici macar astazi - Carnetelul era semnat, tot astazi, cu cateva ore inaintea mea. Felicitari antegasitorului meu si tuturor celor care iubesc padurea si acest joc.
  • Manastirea Fagetel: Un ascunzis drive-in - Am pornit intr-o excursie de doua zile. Acest ascunzis a fost primul pe care l-am cautat in acea zi, un ascunzis practic drive-in.
  • Mofeta din Baile Tusnad: Inaintea ultimului concert - Sambata seara, inaintea ultimului concert din cadrul Tusvanyos, cand am facut inca o plimbare la mofeta. Vineri seara (tarziu) n-am putut pentru ca pompierii pazeau drumul si nu lasau pe nimeni, un urs venise deja pana langa tabara.
  • Poiana Garcinului: Spre cabana Piatra Mare dinspre valea Garcinului - La intoarcerea din tura efectuata pe Piatra Mare, nu am ratat oportunitatea de a gasi primul geocutia ascunsa in Poiana Garcinului. Mi-am lasat masina in intersectie, si am urcat printre maracini pe varful dealului.
  • Mofeta - Santimbru-Bai: Gasita - Am gasit cutia.
  • Stanca Soimilor - Baile Tusnad: A doua vizita - Dupa un an de la prima. In sfarsit, am gasit-o.
  • Concretiuni de Feleac: Un loc fermecator - Aceste concretiuni le cunosc de mic copil, la fel si locul, dar niciodata nu am remarcat cat de multe sunt in aceasta zona si cat de frumoase sunt. Multumesc pentru o plimbare de sfarsit de noiembrie cu soare.
  • Varful Oncesti - Muntii Cindrel: Varfurile Oncesti, Batrana si Rozdesti - Am pornit spre varful Oncesti. Bineinteles, cu telescaun :-).
  • Gradina Zanelor - Cheile Bicazului: Amfiteatru - Distanta mica intre obiective (Suhard-Gradina) m-a intrigat. Credeam ca le desparte o rapa.
  • Biserica catolica Sibiu: Biserica Catolica - Sibiu - Aceasta este foarte bine ascunsa, trebuie sa fii foarte agil pentru a reusi in a extrage cutia.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Muntii Tarcu? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Caras-Severin, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice.