Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Zagon

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (3066 atractii turistice, 13510 poze si 1447 comentarii)
 

Pixel
Zagon

Zagon

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Zagon - dupa inregistrare.

***

Cateva poze din albumul foto Zagon:

Spre stanga
Spre stanga
Stejarii lui Mikes
Stejarii lui Mikes
Gradina Mikes
Gradina Mikes

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Zagon!

Vizitati Zagon si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Afla care sunt obiectivele turistice din Zagon, cea mai apropiata localitate, care se afla la 0,77 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Zagon: 4
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Chiurus

Chiurus la 6,4 km
Cutia ascunsa in padure a necesitat putina rabdare, dar pana la urma am gasit-o. Destul de usor am gasit aceasta geocutie.
Dealul Din Mijloc Muntii Vrancei

Dealul Din Mijloc Muntii Vrancei la 8,5 km
Marcajul banda rosie al culmii principale a Carpatilor nu merge pe ea, pentru ca evita Munceii Buzaului, preferand Siriul, Podu Calului si Penteleul. Culmea ce face, morfologic, legatura intre Munceii Intorsurii si Muntii Vrancei si, prin intermediul primillor, realizeaza integrarea culmii principale a celor din urma in cea a Carpatilor, este putin cunoscuta din punct de vedere turistic.
Balta Dracului

Balta Dracului la 9,1 km
Balta Dracului din orasul Covasna este un monument al naturii, ivire naturala de apa minerala si gaz mofetic, martor al activitatilor postvulcanice cu numeroase eruptii in trecut.
Cetatea Zanelor Covasna

Cetatea Zanelor Covasna la 9,9 km
Destul de greu de gasit cutia in noile conditii de mediu constatate.
Planul inclinat

Planul inclinat la 10,8 km
Un ascunzis simplu, dar care nu sare in ochi. Am participat la un traseu organizat prin site-ul Munte si Flori, prin imprejurimile statiunii Covasna.
Cetatea de pe Dambul Lacului Sarat Covasna

Cetatea de pe Dambul Lacului Sarat Covasna la 11,1 km
Se poate ajunge in apropierea geoobiectivului cu masina. Despre existenta cetatii marturisesc doar valurile de pamant.
Cetatea Vartej Aninoasa

Cetatea Vartej Aninoasa la 11,8 km
Conform dexonline prasnel inseamna sfarleaza sau titirez, o jucarie mica cu un varf ascutit si care se roteste pe o suprafata plana. Dupa ce am gasit geocutia de la Reci, ne-am dus spre Fergettyuvar. Din vechea cetate de pamant azi nu a mai ramas nici o urma.
Biserica reformata Pava

Biserica reformata Pava la 13 km
In cele doua-trei gauri, mai promitatoare, din zidul indicat de GPS, am gasit, in loc de cutie, dosite ambalaje de biscuiti si de napolitane.
Fortareata Saciova

Fortareata Saciova la 13,3 km
Cetatea Saciova a fost unul dintre obiectivele unui traseu in jurul vaii Lisnau.
Panorama Saciova

Panorama Saciova la 13,4 km
Reci

Reci la 15,6 km
Am gasit geocutia pe baza coordonatelor primite de la cel care a ascuns cutia cu o zi inainte.
Cetatea Turcului Lisnau-Vale

Cetatea Turcului Lisnau-Vale la 15,8 km
Pe langa micul promontoriu ce reprezinta Cetatea Turcului (Torokvar) trece un traseu marcat cu triunghi rosu, ce are ca obiectiv anuntat urmele acestei cetati.
Dealul Borzos Lisnau

Dealul Borzos Lisnau la 16,2 km
Doar ca Repertoriul Arhelogic al judetului Covasna precizeaza ca localizare a acestei legendare cetati valea Lisnaului. Intre paraul Borzos si paraul Santul Cetatii se afla Dealul Cetatii, iar pe culmea acestuia Cetatea Turcului.
Dealul Lisnau

Dealul Lisnau la 16,8 km
Dealul Csere sau Lisnau (dupa localnici), cu altitudinea de 718 m, ofera o panorama extraordinara spre Muntii Pilisca (1222 M), Muntii Ciucas (1951 m), Muntii Piatra Mare (1848 m), Bucegi, Piatra Craiului.
Dealul Pivnitele Mari Moacsa

Dealul Pivnitele Mari Moacsa la 17,1 km
Cu ocazia zilelor orasului Sfantu Gheorghe, eram in zona.
Obiective cultural-istorice - Judetul Covasna
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Zagon
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Covasna, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Am gasit geocutia ascunsa in gradina Mikes din Zagon, cu ocazia sarbatorilor pascale. Dupa ce treci de cateva porti, ascunzisul poate fi gasit foarte usor.
  • Biserica lutherana - Hetiur Langa sosea. Dupa o pauza de masa, am luat desertul. Am gasit cutia :-).
  • Cascadele Izvoras La cascadele Izvorasului. Daca prima parte a vaii, am recunoscut-o, pe afluentul din dreapta pana la prima cascada, poteca parca e alta. S-a mai rupt si sunt multe cazaturi, iar accesul pana in apropierea primei cascade este mai dificil.
  • Cheile Chediului - Muntii Macinului Eu nu am fost atent. Ascunzisul a fost amenajat in august, si accesand muntesiflori.ro prin linkul din descriere am vazut poze cu bujori.
  • Varful Cetatii II - Baile Tusnad Cucerirea Varfului Cetatii. Am profitat de prima zi din weekend-ul de Paste la Tusnad ca sa cucerim Varful Cetatii, un traseu pe care nu am mai fost pana acum. Dupa ce ne-am documentat la baza cu privire la durata traseului si prezenta ursilor am purces la gasirea cutiilor.
  • Panorama Sfantu Gheorghe Deasupra orasului Sfantu Gheorghe. Daca iesiti din orasul Sfantu Gheorghe spre localitatea Valcele, merita sa va opriti pentru a va potoli setea la izvorul din apropiere. Apoi sa urcati pe deal, sa cautati aceasta geocutie si sa admirati privelistea ce se deschide spre oras.
  • Cetatea Rabsonne Rabsonné vs. Rabsoné. Scriitorul Orbán Balázs, cel care a cutreierat fiecare localitate, ruina si raritate naturala din Secuime, foloseste forma Rabsonné. Deasemenea si poetul Áprily Lajos.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Zagon? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 11 luni si 9 zile!