Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici!
Panorama Saciova - Atractii turistice <-- Acces complet
 

Pixel

Panorama Saciova, atractii turistice

Panorama Saciova..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - pentru cei cu acces complet.

***

Cateva poze din albumul foto Panorama Saciova:

Dupa gard
Dupa gard
Saciova 1
Saciova 1
Saciova 2
Saciova 2
Drive-in cache?
Drive-in cache?
Dar esti aproape
Dar esti aproape

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Panorama Saciova!

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

Vizitati Panorama Saciova si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Cea mai apropiata localitate este Saciova, se afla la 1,19 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Saciova: 6
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Panorama Saciova?
(detalii pentru cei cu acces complet)
Biserica Saciova la 1,2 km. Gasita in ziua ascunderii. Am gasit acest ascunzis in ziua ascunderii, pe baza coordonatelor primite de la cel care a ascuns geocutia. Fortareata Saciova Judetul Covasna la 2,6 km. Cetatea Viezurei la 2,7 km. Cetatea Viezurei (Bursucului) se afla pe un varf de deal, la marginea satului Borosneu Mic.
Fortareata Torokvar la 2,9 km. Cetatea Fergettyu Aninoasa la 3,8 km. Cetatea de odinioara Fergettyu - Aninoasa. Cetatea Vartej. Am fost primul gasitor a geocutiei. Plimbare de iarna. Dupa ce am gasit geocutia de la Reci, ne-am dus spre Fergettyuvar.
Dealul Lisnau la 3,8 km. Dealul Csere sau Lisnau (dupa localnici), cu altitudinea de 718 m, ofera o panorama extraordinara spre Muntii Pilisca (1222 M), Muntii Ciucas (1951 m), Muntii Piatra Mare (1848 m), Bucegi, Piatra Craiului.
Reci la 4,8 km. Geocutie expusa apei. Am gasit geocutia pe baza coordonatelor primite de la cel care a ascuns cutia cu o zi inainte. Lisnau la 5,4 km. Contrar legilor lui Murphy. In drum spre Saciova, unde ma asteptau prietenii cu bunatati traditionale, am nimerit la Lisnau. Lisnau este situat intr-una din vaile Muntilor Intorsurii, la marginea estica a Depresiunii Trei Scaune, in valea Paraului Lisnau.
Mestecanisul Reci la 6,7 km. Monstrul din padure. Acest ascunzis nu este pe teritoriul mestecanisului de la Reci, ci pe cealalta parte a drumului, printre brazi, in padurea vizavi de statuie. Ostasul impietrit. De atitea ori am trecut in fata ostasului sus amintit spre Covasna. Varful Pilistea Munceii Intorsurii la 7,9 km. Pilistea sau Pilisca, acelasi varf. Denumirea "Pilistea", pe care am adoptat-o pentru cel mai inalt varf al Munceilor Intorsurii, este cea folosita de localnici si poate fi gasita pe hartile vechi, de la inceputul sec. Unitatea montana numita Munceii Intorsurii cuprinde muntisorii aflati in interiorul curburii Carpatilor, prinsi intre arcul format de Muntii Siriu, Podu Calului, Penteleu si Depresiunea Brasov-Sfantu Gheorghe.
Varful Pilisca la 7,9 km. Castrul roman Comolau Reci la 8,6 km. Castrul roman de la Comolau, azi asimilat satului Reci, a reprezentat un punct militar strategic. A fost construit pentru a asigura paza drumului de granita catre castrul roman Angustia.
Dealul Cetatii Let la 9,3 km. Vechea cetate era ridicata pe movila, cu orientarea nord-sud, marginita de Paraul Negru. Dealul Cetatii este situat la sud de satul Let, care apartine de comuna Borosneu Mare.
Dealul Pivnitele Mari Moacsa la 10,4 km. Imbinand placutul cu distractia. Cu ocazia zilelor orasului Sfantu Gheorghe, eram in zona. Nici o armata nu face cat un gps. Am inscris locatia de aici ca punct important al unui traseu si asa bogat in obiective. Lacul Padureni la 12,9 km. A fost creat in anii 1980 prin diguirea apelor paraielor din Muntii Bodoc. Am gasit mama geocutiilor. Cu gps nu e o problema gasirea geocutiei, dar fara, ascunzisul e mai greu de observat; fata de situatia initiala vegetatia e mai luxurianta. Lacul Padureni este cel mai mare lac de acumulare din judetul Covasna.
Zagon la 13,4 km. Sarbatori pascale. Am gasit geocutia ascunsa in gradina Mikes din Zagon, cu ocazia sarbatorilor pascale. Lacul Ilieni la 13,6 km. Lumea inghetata. Parca toata lumea e inghetata. Biserica reformata fortificata Ilieni la 14,3 km. Este strabatuta de DJ 112, Sfantu Gheorghe - Brasov. Ca in povesti. O cetate taraneasca ca in povesti, parca suntem in tinuturi sasesti. Ilieni se afla situata pe valea paraului Ilieni, ce izvoraste din Muntii Baraolt, pe malul drept al raului Olt, la o altitudine de 530 m.
Lacul de la Gara Sfantu Gheorghe la 14,7 km. Padurea de pini Millennium Sfantu Gheorghe la 14,9 km. Incepand cu anul 1896, au fost plantati arbori memoriali, de obicei paduri de pini, pentru comemorarea Millennium. Pinus silvestris. Geocutia amplasata intr-un pinet, actual e cel mai interesant ascunzis din Sfantu Gheorghe. La Sfantu Gheorghe locul padurii memoriale a fost stabilit la nord de gara, in triunghiul care s-a format la ramificatia caii ferate Sfantu Gheorghe - Miercurea Ciuc, spre Targu Secuiesc.
Biserica ortodoxa de lemn Papauti la 15,3 km. Prima atestare documentare este tarzie, din anul 1567. Satul Papauti (comuna Zagon) este un sat, la origine format din locuitori romani, in care au fost adusi graniceri secui.
Muzeul National Secuiesc Sfantu Gheorghe la 16 km. Muzeul National Secuiesc, a fost construit dupa proiectele lui Kós Károly, intre 1911-1912. Geocutie inaccesibila la Muzeul National Secuiesc. Dupa verificarea tuturor locurilor posibile, potrivite pentru un ascunzis in jurul Muzeului National Secuiesc din Sfantu Gheorghe, am gasit in sfarsit ascunzisul. MNS - Sfantu Gheorghe. Am gasit cutia, chiar daca este amplasata intr-o zona cu foarte multi trecatori. Orarul muzeului la sfarsit de saptamana. Sâmbata și duminica, muzeul este deschis pâna la ora 14. Statuia arhitectului se afla in fata cladirii si a devenit simbolul orasului.
Izvor pe malul Oltului Sfantu Gheorghe la 16,1 km. Nu ma tem, adica da. Ajungand la fata locului, am constatat, ca de fapt izvorul este o captare de apa, zona fiind una de protectie cu regim sever. Valea Zimbrilor la 16,3 km. Valea Zimbrilor din satul Acris, comuna Vama Buzaului, judetul Brasov, este cea de-a patra rezervatie naturala de zimbri (Bison bonasus) din Romania, dupa cele existente in Neagra-Bucsani, Vanatori-Neamt si Hateg. Aceasta a fost inaugurata in noiembrie 2008, si se intinde pe o suprafata de 92 de hectare (80 de hectare de padure si 12 hectare de pasune), cu trei locuri de hranire a zimbrilor.
Biblioteca Judeteana Covasna la 16,3 km. Multumesc pentru ascunzis. Am reusit sa gasesc primul geocutia ascunsa la Biblioteca Judeteana Covasna. La inceputul secoului XIX, in spatiul public al orasului Sfantu Gheorghe apare o oferta inedita de divertisment: in sediul Primariei se deschide un Cazinou, prin care autoritatile incearca sa raspunda nevoilor oamenilor de petrecere a timpului liber.
Dalnic la 16,6 km. Dalnic este unicul sat al comunei omonime, din 2004, in urma unui referendum.
Podul vechi de piatra Sancraiu la 16,7 km. O adevarata bijuterie ascunsa. Am mai fost la Sancraiu, dar despre acest pod vechi de piatra nu am stiut. Panorama Sfantu Gheorghe la 16,8 km. Deasupra orasului Sfantu Gheorghe. Daca iesiti din orasul Sfantu Gheorghe spre localitatea Valcele, merita sa va opriti pentru a va potoli setea la izvorul din apropiere. Biserica reformata fortificata Sfantu Gheorghe la 16,8 km. Aici se ridica singurul monument ramas din evul mediu, biserica reformata cetate, construita la sfarsitul secolului al XV, respectiv la inceputul secolului al XVI in stil gotic. Multumesc pentru ascunzis. Am fost prima persoana care a gasit geocutia de la biserica reformata fortificata. Piata Kálvin, odinioara Ópiac, este un ansamblu monumental arhitectural.
Chiurus la 17 km. Cu ocazia sarbatorilor pascale. Cutia ascunsa in padure a necesitat putina rabdare, dar pana la urma am gasit-o. Usor de gasit. Destul de usor am gasit aceasta geocutie. Santul cetatii Moacsa la 17,2 km. Várhányásnak. Várhányásnak este o forma gramaticala a denumiriii de Várhányás. Cetatea Moacsa?. Este vorba sigur despre Cetatea (dacica) Moacsa? Am gasit informatii foarte firave despre ea si chiar am fi vrut sa vedem situl. Toponimia Santul cetatii. Din informatiile mele, este vorba de o fortificatie pagana veche. Semnele de intrebare se inmultesc. Multumim pentru raspuns. Dealul Kolcza Sfantu Gheorghe la 17,5 km. Groapa sau dealul Kolcza. Am gasit aceasta geocutie impreuna cu meli. Lacul Chiurus Covasna la 17,6 km. Buncarul de razboi la 18,5 km. Franzela neagra feliata si coenzima Q10. Cu ocazia Zilelor Sfantu Gheorghe m-am intalnit cu cel care a ascuns aceasta geocutie, respectiv cu primii gasitori. Castelul Szentkereszty Arcus la 18,7 km. Accesul de la drumul principal se face pe o alee, langa un sir de plopi. Castelul Szentkereszty se afla in capatul de sud-est al localitatii Arcus.
Balta Dracului la 18,8 km. Balta Dracului din orasul Covasna este un monument al naturii, ivire naturala de apa minerala si gaz mofetic, martor al activitatilor postvulcanice cu numeroase eruptii in trecut.
Locul fosilifer Purcareni la 18,9 km. Fantana cu paduchi la 19,2 km. De la izvorul de langa drum pana la fantana. Dupa ce cu ocazia minivacantei de 1 mai, am avut mai multe intalniri cu vipere, caini, capuse, am zis ca pot sa vina si niste paduchi. Izvorul Honved la 19,4 km. Pe teritoriul locului de odihna amenajat gasim trei izvoare, Honved, Csaba, si un al treilea chiar langa parau. Fantana Honved se afla langa drumul asfaltat Sfantu Gheorghe - Baile Sugas.
Santul din Poiana Berzete Muntii Bodoc la 19,6 km. Muntele pe care se afla este numit Budos, de sub el izvorand vai ce curg spre paraul Padureni si spre localitatea Dalnic. Poiana Berzete este una din cele mai mari pasuni de pe culmea versantului stang al vaii Padureni.
Cimitirul medieval de langa Zabala la 19,8 km. Ruinele Bisericii Veres la 21 km. Este o biserica gotica din secolul al XV. Intre Valea Crisului si Calnic. Asa numita Ruinele Bisericii Veres se afla in perimetrul satului Calnic, apartinand comunei Valea Crisului. Ruinele Bisericii Veres se afla pe un deal dintre Valea Crisului si Calnic.
Stanca Veczer la 21,2 km. Culmea Veczer, arie naturala protejata, se afla langa localitatea Ariusd. Crapatura din Stanca Veczer. Ajungand la fata locului, adevarata provocare a fost escaladarea crapaturii. Este cel mai sudic punct al Muntilor Baraolt si este delimitata la sud de raul Olt.
Biserica unitariana din Calnic la 21,2 km. Tavanul bisericii are casete pictate cu motive florale. Biserica unitariana versus reformata. Odata ajuns in sat, am inceput sa caut geocutia in clopotnita de la prima biserica. Clopotnita. Clopotnita din lemn din secolul VIII, realizari ale arhitecturii populare locale. Biserica unitariana din Calnic, construita in anul 1674, este considerata monument istoric.
Dealul Din Mijloc Muntii Vrancei la 21,3 km. Marcajul banda rosie al culmii principale a Carpatilor nu merge pe ea, pentru ca evita Munceii Buzaului, preferand Siriul, Podu Calului si Penteleul. Culmea ce face, morfologic, legatura intre Munceii Intorsurii si Muntii Vrancei si, prin intermediul primillor, realizeaza integrarea culmii principale a celor din urma in cea a Carpatilor, este putin cunoscuta din punct de vedere turistic.
Cetatea de pe Dambul Sarat la 21,4 km. Turbaria Ruginosu Zagon la 21,5 km. Ariusd la 21,5 km. Cutie noua pe Dealul Ciocas. Cu ocazia Zilelor Sfantu Gheorghe, m-am plimbat prin zona comunei Valcele, satul Ariusd. Ariusd este situata pe malul drept al raului Olt, in partea vestica a judetului Covasna, la limita cu judetul Brasov, pe valea paraului Ariusd.
Biserica reformata Pava la 21,6 km. Ambalaje in loc de cutie. In cele doua-trei gauri, mai promitatoare, din zidul indicat de GPS, am gasit, in loc de cutie, dosite ambalaje de biscuiti si de napolitane. Biserica fortificata saseasca Harman la 21,7 km. Biserica-cetate din Harman a fost construita in stil romanic in secolul al XII-lea. Geocutie probabil disparuta. Am sosit in Harman, la primele ore ale diminetii, sperand ca voi reusi sa caut, fara a fi deranjat. Zidul de incinta al cetatii are o forma ovala, asemanatoare cu cea de la biserica evanghelica din Prejmer, fiind inalt de 12 m si intarit cu 7 puternice turnuri de aparare, unele dotate cu orificii pentru turnarea de smoala topita asupra asediatorilor.
Balta Cismasu Harman la 21,8 km. Cetatea Zanelor Covasna la 21,9 km. Cetatea Zanelor se afla pe Dealul Cetatii, intre paraul Cetatii si paraul Misca, la sud-est de orasul Covasna. Pinochio redivivus. Destul de greu de gasit cutia in noile conditii de mediu constatate. Relocare ascunzis. Zona vechiului ascunziș a devenit imposibil de explorat, datorita vegetației arbustive ce s-a tot dezvoltat. Cetatea este formata dintr-o acropola si mai multe terase, toate inconjurate de ziduri de piatra.

Panorama Saciova in limba maghiara - magyarul: Szacsvai panoráma

Valori naturale - Judetul Covasna
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Cu acces complet

 • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
 • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
 • Ultimele comentarii si obiective gasite
 • Urmarire Panorama Saciova
 • Localizare pozitie pe harta
 • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
 • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
 • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

  Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Panorama Saciova? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

  Geoobiective

  Stii locuri de vizitat din judetul Covasna, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

  [ Sus ↑ ]
  Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice.