Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Valea Sodomului - Sacelu

Atractii turistice <-- Autentificare/Inregistrare
 

Pixel

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Valea Sodomului - Sacelu - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

4235 piatra stanca panda galaoaia
4235
Clubul tuturor varstelor Toplita strand Banffy
Clubul tuturor varstelor
Casele din apropierea lacului Taul Brazi Rosia Montana
Casele din apropierea lacului
Stanci in lac baraj Zetea Subcetate lac
Stanci in lac

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Valea Sodomului Sacelu!

>>> Vizitati Valea Sodomului - Sacelu si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Cea mai apropiata localitate este Sacelu, se afla la 1,43 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Sacelu: 3
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Cascada Moara Dracilor Lacul Valea Mare Motru Sec Hornul Lacurilor Muntii Parang Varful Lacului Muntii Retezat Ruinele castrului roman Jiguru Mare
Refugiul Carja Muntii ParangRefugiul Carja Muntii Parang
De aici poteca continua pe un teren abrupt, alunecos si pietros, pana pe varful Carja, la 2405 m.
Varful Gales Muntii Retezat
Piramidele de la SlatioaraPiramidele de la Slatioara
Martori ai eroziunii apei, temperaturii si vantului asupra unor strate relativ slab cimentate formate din pietrisuri si nisipuri, piramidele de la Slatioara, ca si cele de pe acelasi masiv deluros Magura Slatioarei, dar de la Stroiesti, sau celelalte de pe Maguricea Slatioarei, ofera un spectacol ce nu trebuie pierdut, eroziunea generatoare fiind activa si continua.
Piatra Buha - Sacelu
Monument al naturii, rezervatia naturala de tip geologic si peisagistic Piatra Buha - Sacelu.
Deasupra ponorului Fundatura PonoruluiDeasupra ponorului Fundatura Ponorului
Cele mai sugestive si frumoase poze pot fi realizate de pe punctul de belvedere, aflat pe stanca sub care dispar apele paraului.
Lacul Malaia
Troita de la confluenta Cheia-ComarniceTroita de la confluenta Cheia-Comarnice
Intersectia este marcata de prezenta unei troite.
Parangul MareParangul Mare
Cu ocazia unei excursii in muntii Parang-Capatina, intr-o vreme de iarna, am gasit aceasta geocutie. Starea ei este perfecta, e nevoie de ceva de scris, un pix, creion ceva.
Gura Bucurei Muntii Retezat Portalul Pesterii Laptelui Cornetul Pocruiei Varful Badea Muntii Parang Saua Custurii Muntii Retezat
Lacul Verde Muntii ParangLacul Verde Muntii Parang
Suprafata apei straluceste printre gramezile de stanci si digurile de morena, pe partea de nord a crestei de munte Slivei.
Lacul Ciomful Mare Muntii Retezat Varful Dengheru Muntii Parang Cascada Scorusu
Poarta sarutului
Poarta sarutului, Targu Jiu.
Pestera Laptelui Lacul Ascuns
Lacul Mandra Muntii ParangLacul Mandra Muntii Parang
Este lacul situat la cea mai mare altitudine din Parang, 2158 m.
Castrul roman de la Bumbesti-Jiu Locul fosilifer Garbovu Rezervatia Cristesti Lacul Pasari Dealul Gornacelu Lacul Mare Muntii Retezat
Buila-VanturaritaBuila-Vanturarita
Am gasit cutia, putin ruginita, cu jurnalul putin umed, cu pixul, intr-adevar, nefunctional.
Schitul IezerSchitul Iezer
Schitul Iezer, una dintre cele mai izolate sihastrii din nordul Olteniei, se afla la o distanta de 5 kilometri nord de satul Cheia, judetul Valcea.
Saua Gruiu Muntii Parang Cheile Crivadiei Varful Gemanarea Muntii Parang Lacul Violeta
Cheile ButiiCheile Butii
Cheile Butii se afla in apropierea cabanei Cheile Butii din muntii Retezat.
Varful CarjaVarful Carja
De pe varf avem o priveliste frumoasa, spre vest catre valea Jiului de Vest, si spre est catre varful Parangul Mare, respectiv mai multe lacuri glaciale.
Pestera BoliiPestera Bolii
Am ajuns la pestera, am vizitat-o dar cu parere de rau, nu am reusit sa gasesc cutia. Obisnuiesc sa verific fiecare comentariu.
Taul Custura Mica Muntii Retezat
Lacul Mic al Custurii, sau Taul Custura Mica.
Campusel
Am plecat intr-o plimbare cu familia pe aceasta vale si a ajuns si pe aici.
Cindrel
Am luat o moneda de 10 coroane cehe si o bricheta. Felicitari pentru gasirea geocutiei. Am gasit cutia de pe virful Cindrel.
Pestera Iedului Baia de Fier
Este o cavitate cu o adancime de 300 m.
Crucea lui Ursache
Traseul Ruinelor Vulcan
Trece pe langa Schitul Sfantul Nicolae din Poiana Muntelui.
Schitul PatrunsaSchitul Patrunsa
Aspectul ce ni s-a parut a fi cel mai interesant, dincolo de izolarea specifica unui asezamant monahal, dar mai putin intalnita in zilele noastre, este aspectul de satuc al comunitatii, chiliile calugarilor fiind casute imprastiate pe pantele Muntelui Patrunsa, existand si un nucleu concentrat in preajma bisericii.
Varful Valea Rea Muntii Retezat
Cheile CheiaCheile Cheia
Cheile Cheia, situate in Parcul National Buila-Vanturarita, Muntii Capatinii, sunt unele dintre cele mai inguste si salbatice sectoare de chei din tara.
Pestera Gura Plaiului Muntii Valcan
Se afla la nord de satul Topesti, pe teritoriul orasului Tismana, in abruptul calcaros al dealului Gura Plaiului.
Ruinele castrului roman Comarnicel
Varful Peleaga Prima data am incercat sa ajung pe varful Peleaga in data de 19 septembrie 2007. Da, cu adevarat Retezatul are peisaje spectaculoase, care depasesc cu mult celelalte grupe ale Carpatiilor. Varful Tapului Muntii Retezat Cariera Bolii Taul Tapului Muntii Retezat
Piatra Crinului Muntii ParangPiatra Crinului Muntii Parang
Aici se ajunge din Petrosani, cu masina pana la statia de telescaun Parang, apoi se urca cu telescaunul si de acolo se merge pe jos spre Varful Parangul Mic.
Pasul Groapa Seaca
Oare cum o fi drumul mai departe spre Petrosani? Pasul Groapa Seaca se afla la limita intre judetele Hunedoara si Valcea, altitudinea fiind de cca 1615 m.
Cascada Apa Spanzurata Poiana Pelegii Muntii Retezat Formatiunile eocene de la Sacelu
Valori naturale - Judetul Gorj
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Valea Sodomului
  • Localizare pozitie pe harta Sacelu
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

  • Cascada Lolaia: Cascada Lolaia noaptea - Cei mai multi care viziteaza Retezatul sosesc dinspre nord, venind pe valea Nucsoarei, pana la cabana Carnic, aici fiind limita drumului permis pentru autoturisme. Chiar daca s-a intunecat deja, se continua drumul catre cabana Pietrele sau Gentiana, punctele de pornire ale traseelor turistice din partea de nord a Retezatului.
  • Manastirea Fagetel: Frumuseti de prin partile Ghimesului - Superbe locuri, frumoasa manastire, invesmantata la timpul in care am gasit ascunzisul in mantie de iarna.
  • Lacul Tivoli - Sovata: Cred ca localizarea a fost incorecta - Din cate observ eu, poza atasata este facuta pe partea din sud-vest a lacului. Iar ascunzisul se afla pe partea din est, intr-o zona mai greu accesibila.
  • Zoo Targu Mures - Platoul Cornisa - Targu Mures: Un loc foarte bun - Am gasit cutia, un loc foarte bun. Frumoasa plimbarea prin padure.
  • Cetatea Talmaciu: Dupa zgarieturi si urzicaturi - Am gasit cutia, dar dupa o cautare amanuntita si dupa cateva zgarieturi de spini si urzicaturi. :)) Data viitoare o sa ne echipam corespunzator.
  • Piatra Potcoavei: Piatra Potcoavei in noiembrie - Am urcat pe Piatra Potcoavei, ocoland stanca din partea dreapta. Aceasta varianta este mai scurta decat din partea cealalta.
  • Dealul Melcilor: Foarte frumos loc - Destul de complicat. Grupul Mihai, Dana, Alex, Sebi.
  • Cetatea Neagra: Cetatea Neagra - Am gasit-o usor, pozele dau cam multe detalii. Nu este nevoie de GPS.
  • Rosen Garten: Necesita intretinere - Am gasit cutia.
  • Varful Cetatii II - Baile Tusnad: Cucerirea Varfului Cetatii - Am profitat de prima zi din weekend-ul de Paste la Tusnad ca sa cucerim Varful Cetatii, un traseu pe care nu am mai fost pana acum. Dupa ce ne-am documentat la baza cu privire la durata traseului si prezenta ursilor am purces la gasirea cutiilor.
  • Biserica de lemn din Bucea: Cruce - Am gasit cutiuta in drum spre Cluj. La drum e o biserica mai mare, pe linga care am parcat apoi am urcat la biserica mica.
  • Calcarele de la Ampoita: Acces restrictionat - Incercam protejarea geocutiilor prin restrictionarea accesului la informatii sensibile, in functie si de performanta si seriozitate. Cu toate acestea, dispar multe geocutii :-(Ele pot fi inlocuite si prin efortul comunitatii.
  • Varful Colos - Muntii Ciucului: Cu bicicletele - Am sosit cu masina, pornind de la Lacul de baraj Frumoasa, si am ajuns pana la capatul drumului asfaltat Drumul Fanului, cu bicicletele pe port-bicicleta. De aici ne-am continuat drumul pe doua roti.
  • Izvorul Recea: In ploaie - Dimineata am pornit in ploaie, dar intre timp s-a facut vreme frumoasa. La ora 12:09 am gasit geocutia.
  • Biserica catolica - Barzava: Barzava - prima cutie, da! - Fiind destul de dimineata, biserica era inchisa. Asa ca ne-am multumit sa o privim/admiram doar din exterior, pornind apoi sa cautam cutia.
  • Casuta de pe muntele Cucu: Cutie reconditionata - Am ajuns la cabana silvica numita de geodrumetul Meli Casuta de pe Muntele Cucu. Coborand de pe Varful Cucu spre Herculian pe un drum de tractor ce trece foarte aproape de poiana in care se afla cabana.
  • Poiana Alba: Poiana Alba in noiembrie - Chiar daca initial eu am fost cel care a incercat sa miste piatra care ascundea geocutia, din cauza ca aceasta nu s-a miscat, am inceput sa caut in alta parte. Pana la urma cutia a fost gasita in acest loc.
  • Biserica Neagra Brasov: Loc fain - Florin, Lumi si usmile. Nice place.
  • Babele Gurghiului: Un loc minunat - Un loc cu o frumoasa priveliste, care te lasa cu dorinta sa mai mergi pe acolo. Geocutia si-a gasit un loc demn aici, este atat de frumos tot ce vezi si tot ce poti simtii aici, incat este, fara egal.
  • Cetatea Balvanyos - Baile Balvanyos: Felicitari organizatorilor - Am gasit acest ascunzis din intamplare. Ne-am trecut in carnetel si am lasat in cutie o cruciulita sfintita de culoare violet.
  • Sicasau: Impreuna cu niste prieteni din Cluj - Ne-am plimbat pe la Stanca Minunilor, apoi am vizitat Liban, Sicasau si Izvoare. Multumim pentru ascunzis.
  • Apold: Gasita - Am gasit cutiuta.
  • Ruinele cetatii Reka: Cetatea Reka, reconstituire - Sub numele Cetatea Reka sunt cunoscute atat ruinele asa-numitului Turn de Vest (azi, reconstituit) al sistemului de fortificatii din padurea Rica/Rika (Dealul Boldi sau Heghes/Hegyes). Cat si ruinele Turnului de Est de pe varful dealului, interfluviu intre paraiele Rica si Nades/Nadasi.
  • Ciofronca: Ciofronca in noiembrie - Chiar daca eu am fost cel care a ajuns primul pe varf, nu eu am vazut primul geocutia. Insa eu am fost cel care s-a dus dupa cutie.
  • Craterul vulcanic de la Racos: Am gasit cutia - Am gasit geocutia.
  • Livada Postei: Am gasit-o - Am gasit-o si eu. ;) 0-in 0-out.
  • Baile Cisar - Baile Balvanyos: Ciocolata alba - Destinatia turei pentru ziua de azi a fost Piatra Zimbrului, cu pornire din Baile Balvanyos. Prima data am vizitat Baile Cisar, deoarece in ultimii ani au avut loc aici mai multe reamenajari.
  • Cascadele Ramnuta Mare: Pur si simplu nu l-am dibuit - GPS-ul ne-a invartit printre vreo doi fagi cu trunchiuri multiple. La care s-au mai adaugat si cativa aluni - prin natura lor cu trunchiuri multiple.
  • Curtea Domneasca - Targoviste: Gaina moarta din parc - Dupa ce am vizitat Curtea Domneasca (am platit 6 RON pentru intrare), am ocolit zidurile si am vizitat si parcul. Din pacate insa nu am gasit geocutia.
  • Memorialul Ginta: Surpriza - Motivul? Prima geocutie virgina pe care am gasit-o de cand particip la acest interesant joc.

Ai ajuns in Sacelu si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Valea Sodomului? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Gorj, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice.