Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe harta in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic!
Capul Fagului - Ghid turistic si baza de date atractii turistice - Suport - Login - Inregistrare
 

Pixel
Capul Fagului

Capul Fagului | Unde este acest loc?

Capul Fagului..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe harta in timp real - dupa autentificare.

***
Poze: Varful Capul Fagului Flori de camp Jurnalul Noua troita de la Capul Fagului. * Pentru a vedea pozele, intra in contul tau de utilizator!

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Capul Fagului! In prezent avem in total 12256 poze pe site.

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

>>> Vizitati Capul Fagului si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti! Merita sa fii inregistrat!

Cea mai apropiata localitate este Misentea, se afla la 1.21 km distanta.
Cazare

Cazare Misentea (Leliceni, Harghita)


Vezi oferte de cazare langa Misentea, simplu si usor!
Inainte de click alege tipul unitatii de cazare!

Album foto, cu obiective turistice din apropiere, la 8.5 km distanta: Ruinele cetatii Harom de langa Baile Jigodin (10 poze).
14714790861100
14714790871101
14714790901102
14714790951103
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Capul Fagului?
Monumentul Pictura Sangeroasa. Pictura Sangeroasa - schimbare la fata - Dupa cum se poate constata din fotografia atasata, Pictura Sangeroasa a fost reconditionata, nu doar la fata - acum, mult mai sangerie - ci si la corp, fiindu-i construit un nou piedestal. (punct de interes turistic cu geocutie) Sancraieni. Vatra satului se afla in lunca Oltului si pe prima terasa a acestuia, pe traseul DN 12 si DJ 123A, la 8 km sud de Miercurea-Ciuc. (obiectiv interesant cu geocutie)
Baile Arinul Rotund. Baile Arinul Rotund, desi se gasesc la mica distanta de Miercurea Ciuc, sunt mai putin cunoscute si vizitate. (geoascunzis)
Izvorul Andras Pista. (punct de interes turistic cu geocutie) Izvorul Fabricii de Tigle. Sancraieni este localitatea Ciucului de Jos cu cele mai multe izvoare de apa minerala.
Poarta Ako Judetul Harghita. Localnici foloseau acest nume pentru locul unde se intersecteaza drumul european E578 cu valea raului Fisag. Usor de gasit - Desi aici nu apare nimeni, jurnalul contine inca 8 gasiri.
Valea paraului Oroci. Soimeni se afla la est de Pauleni si Cioboteni, localitate tipic subalpina de la poalele muntilor Ciucului.
Borsaros. Are o lungime de 1 km si o latime de 50-200 m. Geocutie noua la Baile Borsaros - Am reusit sa gasesc un nou loc, pentru o noua geocutie.
Capela romano-catolica Potiond. Aflata pe un bot de deal in marginea de nord a satului, capela a fost construita la sfarsitul secolului XIX. Ambele geocutii sunt la locul lor - Reveneam din valea paraului Fenyovize, unde am identificat un fag interesant cu circumferinta de 3,2 m, azi geoobiectiv.
Turn belvedere. Loc de pelerinaj al secuilor, al ceangailor din Moldova si al romano-catolicilor in general, Sumuleu Ciuc este un cartier al orasului Miercurea Ciuc, in partea de nord-est a acestuia. Sumuleul asediat de lacramioare - Am facut un circuit pe Sumulee la o saptamana dupa pelerinajul de Rusaliile catolice, gasindu-le destul de curate, avand in vedere imensa populatie care a poposit atunci pe pantele lor.
Biserica catolica fortificata. La 5.5 km. O noua cutie in locul celei disparute - Administrativ vorbind, implicit și istoric, și așa cum apare ea în catalogul monumentelor istorice din județul Harghita, biserica fortificat„ aparține satului Ciucsângiorgiu. Biserica catolica. 12, langa drumul judetean nr. Obiectiv de nota 10 - Am avut norocul sa ne vada la poarta bisericii cel care tine cheia (are casa langa biserica) si care, foarte amabil, ne-a deschis toate usile, astfel ca am putut vedea si interiorul, impresionandu-ne cu deosebire, pictura tavanului casetat, dar si resturile picturii vechi de pe pereti.
Lacul Suta. In prezent lacul Suta I a fost secat din cauza unor lucrari de amenajare. La Lacul Suta, un ascunzis la ... inaltime - Dupa ce ne-am invartit mult si bine prin Miercurea-Ciuc pentru a putea iesi din oras spre lacul Suta, Leliceni, Misentea etc.
Coasta Pietroasa.

Capul Fagului in limba maghiara - magyarul: BŁkk feje CsŪkmindszent

[ Sus ↑ ]
Valori naturale - Judetul Harghita
* Detalii dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Posibilitatile utilizatorilor inregistrati

 • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
 • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
 • Ultimele comentarii si obiective gasite
 • Urmarire Capul Fagului
 • Localizare pozitie pe harta
 • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
 • Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea, OpenStreetMap, OpenTopoMap
 • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
 • Navigare pe harta in timp real!

Ultimele comentarii

 • Update la geoascunzis - Drumețind pe interfluviul Fișag-Fitod am trecut și pe lâng„ troița aflat„ pe interfluviului în capul drumului ce suie din Misentea și ajunge la antena GSM de pe Varful Capul Fagului, cu gândul de a verifica existența geocutiei de aici...
 • Intre cer si pamant, totusi, cerul! - Am urcat cu masina din Misentea (din fata bisericii) spre Hosasau, plecand pe ulita din dreapta ("beneficiind" de confirmarea unei batrane ca ajungem pe acolo la Hosasau)...
 • M-am uitat in jos, apoi spre cer - Am pornit in cautarea acestei geocutii, cu bicicleta...

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Capul Fagului? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! Citeste si comentariile scrise de ceilalti utilizatori, in total 1428!

Obiective turistice din apropiere

Izvorul de apa minerala Elisabeta
Izvorul de apa minerala Elisabeta
Apa minerala din Hosasau este o apa foarte bogata in bicarbonati, foarte buna pentru servit cu vin.
Biserica romano-catolica
Biserica romano-catolica
Hosasau este un catun montan aflat in valea paraului Hosasau, la 6,3 km de Fitod prin valea paraului pe drum forestier.

Stii locuri de vizitat din judetul Harghita, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! Utilizatorii nostri au prezentat deja 3489 geoobiective turistice.

[ Sus ↑ ]
Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.