Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Manastirea Fagetel

Atractii turistice <-- Autentificare/Inregistrare
 

Pixel

Ansamblul mânăstiresc este compus dintr-o biserică mică, tip navă, inițial din lemn, reconstruită din piatră și cărămidă, cu pridvor și turlă. În incintă se mai află un corp de chilii în care se găsește și arhondaricul ce poate găzdui circa 10 persoane. Clădirea, în formă de L, este prevăzută cu un cerdac larg, terminat cu un balcon la capătul laturii mai scurte, ai cărui pereți sunt pictați în întregime...

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Manastirea Fagetel - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Cruce veche Cheia Canionul Oratii
Cruce veche
Biserica pe deal Sabed biserica unitariana
Biserica pe deal
Cheile Dobrogei Cheile Dobrogei punct belvedere
Cheile Dobrogei
In Cheile Vaii Stanei - partea seaca - 2 ciucas chei valea stanei
In Cheile Vaii Stanei - partea seaca - 2

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Manastirea Fagetel!

Vizitati Manastirea Fagetel si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Aflata sub Pasul Ghimes, aproape de izvoarele Trotusului, manastirea este un obiectiv turistic in sine. Interesant prin aspectul arhitectural si prin istoric, un loc de reculegere spirituala, dar si un punct de plecare-sosire pentru cateva trasee de drumetie prin Muntii Ciucului sau ai Hasmasului. Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Cea mai apropiata localitate este Fagetel, se afla la 1,68 km distanta.
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Manastirea Fagetel?
(detalii dupa autentificare)
Biserica ortodoxa - Fagetel la la 1,8 km.
Mi-am propus azi sa ajung pana la izvoarele Trotusului, pornind din satul Fagetel. Cred ca e la baza piciorului, intre cele doua scanduri din care e format.
Muntele Paganul Judetul Harghita la la 2,4 km. Beneficiind de indicatiile - de ultima ora - ale trekkingklub.
Muntele Frumos la la 2,9 km. Am gasit usor cutia, aflata in buna stare.
Lacul de baraj Frumoasa la la 3,9 km. Cu ocazia unei plimbari din tabara am gasit geocutia. Am fost primul care a gasit geocutia ascunsa langa lacul de acumulare de langa Frumoasa.
Cetatea de pamant uitata la la 4,7 km. Se pare, asa cum ni s-a sugerat din partea Trekkingklub-ului, ca ceea ce ei numesc Cetatea de pamant uitata este Cetatea geto-dacica ce apare consemnata in lista oficiala a siturilor arheologice din Romania ca fiind localizata in punctul Var. Pentru ziua de azi, ne-am propus o mica tura in circuit, pornind din Frumoasa, urcand pe Drumul Muntelui pana pe Muntele Paganul, vizitand apoi Cetatea de pamant uitata, cu coborare la Baile Cibre si intoarcere in sat.
Muntele Mic Frumoasa la la 5,3 km. Am primit urmatoarea instiintare de pe com. Cutia era ravasita, probabil gasita de animale salbatice.
Troita cu palarie Drumul Muntelui Frumoasa la la 5,8 km.
In iunie 2013 am ascuns in acest loc o geocutie, ascunzisul fiind chiar in palaria troitei.
Baile Cibre Frumoasa la la 5,9 km.
Fotografia cu pricina arata ascunzisul vechi, cu toate ca in imagine se vede si ascunzisul nou. Fotografia de la Baile Cibre care arata ascunzisul nu mai corespunde intru-totul cu realitatea.
Poarta secuiasca veche Frumoasa la la 5,9 km.
Este poate a doua cea mai veche poarta secuiasca din judetul Harghita, si poate chiar din lume, care inca se afla la locul initial.
Izvorul geografic al Trotusului la la 5,9 km.
Azi a fost a doua oara, cand am incercat sa ajung (din nou) la izvoarele Trotusului. Multumesc pentru consolidarea ascunzisului.
Izvorul principal al Trotusului la la 5,9 km.
Biserica catolica Sfantul Ladislau Frumoasa la la 6,3 km.
In 1897 a fost binecuvantata de Arhiepiscopul din Ciucul de Sus, Muranyi Kalman.
Varful Colos Muntii Ciucului la la 6,4 km.
Multumirile sunt pentru ca ai reamenajat ascunzisul cu o cutie noua. Se pare ca e vorba despre o sponsorizare. Am pornit de langa Lacul de baraj Frumoasa, pe Drumul Fanului.
Casa Memoriala Armeneasca Frumoasa la la 6,5 km.
Obiectele, care prezinta activitatea armenilor stabiliti in zona, sunt expuse in casa memoriala infiintata de Fundatia Sfanta Treime a Armenilor de limba maghiara.
Centrul Memorial al Granicerilor Secui Frumoasa la la 6,6 km.
Centrul de expozitii prezinta trecutul militar al secuilor si rolul lor secular in apararea granitelor.
Biserica armeano-catolica Frumoasa la la 6,6 km.
Ansamblul bisericii armenilor stabiliti la Frumoasa este alcatuita din cladirea bisericii, zidul de incinta si capela acestuia.
Viaductul Mina la la 7,1 km.
Fotografia ascunzisului, ca si indiciul oferit, sunt suficiente.
Viaductul Ladok la la 7,4 km.
Opera de arta feroviara, este singurul viaduct ramas neafectat in urma primului razboi mondial.
Lunca de Sus la la 7,5 km. Cu ocazia zilei femeilor am vizitat inca o data Cetatea Bufnitei, care este un loc plin de istorie. Pentru gasirea geocutiei este necesara privirea cu atentie a fotografiei ascunzisului.
Fagul cu o suta de brate Potiond la la 7,5 km.
Din traseul turistic marcat cu cruce rosie, intre varful Colos si varful lui Alexandru, coboara o vale laterala abrupta spre valea larga a paraului Fenyovize.
Baile Barzava la la 7,6 km.
Cadrul natural al bailor este unul de un pitoresc aparte (a se vedea foto atasata).
Varful Viscolul Muntii Ciucului la la 7,6 km.
Am reusit sa gasesc geocutia in pofida indicatiei putin derutanta.
Fosta carciuma Balogh Anna Mihaileni la la 7,6 km.
Casa construita in anul 1889 este listata in registrul monumentelor istorice ale judetului Harghita, HR-II-m-B-12878.
Conacul Bialis Mihaileni la la 7,7 km.
Cladirea este declarata monument istoric conform registrului monumentelor judetului Harghita din 1992, HR-II-m-B-12877.
Viaductul Caracau Livez-Ciuc la la 7,7 km.
Dar greu de inchipuit, pentru cei care au frica de inaltime.
Biserica romano-catolica din Nicolesti Frumoasa la la 7,7 km.
Fotografiind cladirea de langa biserica, am pornit in directia gresita, astfel incat la un moment dat a trebuit sa sar peste un gard, sa inconjor cladirea, pana sa ajung in interiorul curtii bisericii. Un obiectiv impunator, bine intretinut, merita vizitat.
Biserica catolica Sfantul Stefan Nadejdea la la 7,8 km.
A fost reconstruita partial in 1846, cand s-a construit biserica noua in locul celui vechi.
Viaductul feroviar Caracau Livezi-Ciuc la la 7,8 km.
A fost dat in folosinta la 18 octombrie 1897.

Manastirea Fagetel in limba maghiara - magyarul: Ortodox kolostor Bükkloka

Obiective cultural-istorice - Judetul Harghita
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Manastirea Fagetel
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

  • Un ascunzis drive-in - Am pornit intr-o excursie de doua zile. Acest ascunzis a fost primul pe care l-am cautat in acea zi, un ascunzis practic drive-in.
  • Frumuseti de prin partile Ghimesului - Superbe locuri, frumoasa manastire, invesmantata la timpul in care am gasit ascunzisul in mantie de iarna.
  • Manastirea Fagetel - Amplasamentul obiectivului il face usor accesibil vizitatorilor si credinciosilor. Banuiesc ca ei sunt singura sursa devenit a locasului de cult.
  • Cetatea Miko Miercurea Ciuc: O seara minunata - Sunt prima persoana, care am gasit aceasta geo-cutiuta :). Mi-a oferit o seara minunata, este un ascunzis usor accesibil pentru toti si totusi de cautat.
  • Canionul Sapte Scari - Muntii Piatra Mare: Verificare cutie Sapte Scari - Am verificat geocutia, care este in stare buna. Am pus in cutie Trekking GeoKret 2.
  • Dealul Perchiu - Onesti: Dealul Perchiu - Onesti - Pe canicula am preferat urcusul cu aer conditionat, 4x4 si muzica in surdina. Drum accesibil si dinspre Caraclau spre stalpii metalici de energie electrica.
  • Sugas Bai: Dimineata - Am gasit geocutia, impreuna cu prietenul meu Marci din Sfantu Gheorghe. Nu am fost niciodata la Sugas Bai, cu toate ca planuiam de mult timp sa vizitez statiunea.
  • Cheile Rametului: Fericiti in Cheile Rametului - Salut zbuciumel. Pentru zilele urmatoare mi-am propus concertul Roxette, ascunzisuri din Cluj - cat incape, apoi sfarsitul de saptamana in Trascau.
  • Biserica Sfanta Treime - Sibiel: Crucea, fantana, si cantarul - Mi-a placut crucea veche de la Pomana, datand din 1877. Daca eu ar fi trebuit sa ascund geocutia aici, probabil as fi ales acelasi ascunzis.
  • Cimitirul Eroilor de la Poieni - Targu Ocna: Cimitirul Eroilor de la Poieni - Targu Ocna - Am parcat pe ulita de langa monument, este loc suficient in spatele edificiului. Nu a fost necesar GPS.
  • Treptele Rakoczi - Targu Mures: Raspuns - Am gasit 10 cutiute in oras. Nu stiu cate sunt in total.
  • Muzeul locomotivelor - Resita: Muzeul locomotivelor - Resita - Ori de cate ori vin sau trec prin Resita, admir acest minunat muzeu in aer liber al locomotivelor, unic in tara. Astazi, m-am oprit sa caut cutia si cu parere de rau nu am gasit-o, dar in acelasi timp, gustul amar a fost mai pronuntat, stiind cum duduiau odinioara uzinele metalurgice si cum astazi sunt distruse iremediabil.
  • Piatra La Panda - Galaoaia: La panda pe varful stancii - Dupa ce mi-am lasat masina in poiana de langa pod, am pornit pe drumul de caruta, paralel cu raul Mures, pana in apropierea stancii. Aici trebuie sa trecem calea ferata, atentie la poteca batuta, si la tren.
  • Cetatea Tartod: Cutia nu mai este - Am gasit locul exact, dar cutia nu mai era. Ne-am obosit cu copiii, dar era foarte frumos si doar copiii erau suparati din cauza ca a disparut cutia.
  • Varful Oncesti - Muntii Cindrel: Oncesti - Dupa ce am urcat cu telescaunul, am continuat urcusul pana aici si am ramas impresionat de privelistea oferita din acest loc. O panorama de 360 grade.
  • Cetatea Cisnadioara: Poze cu pietrele rotunde - Felicitari pentru gasirea geocutiei. Daca vrei poti sa incarci pe pagina ascunzisului cateva fotografii din gramada de poze.
  • Biserica Sfantul Nicolae - Fantanele: In ultimul loc, ca de obicei - Era deja trecut de miezul noptii, cand am ajuns la Fantanele. Dupa concertele primei seri ale festivalului rock Artmania.
  • Varful Colos - Muntii Ciucului: Cu bicicletele - Am sosit cu masina, pornind de la Lacul de baraj Frumoasa, si am ajuns pana la capatul drumului asfaltat Drumul Fanului, cu bicicletele pe port-bicicleta. De aici ne-am continuat drumul pe doua roti.
  • Dealul Melcilor: Excelenta locatie - Am gasit usor aceasta geocutie. Locul e asamanator cu Groapa Ruginoasa din Muntii Bihor.
  • Cetatea Colt: Superba privelistea - Gasita in stare buna. M-am urzicat de vreo 5 ori.
  • Cheile Cetii: Usor de gasit - Excelent loc, multumim ca ati pus-o acolo pentru ca am avut parte de experiente surprinzatoare prin chei.
  • Cheile Intregalde - Muntii Trascau: Gasita azi de acaseni - Necesita ceva intretinere, capacul e spart.
  • Gradina Zanelor - Cheile Bicazului: Amfiteatru - Distanta mica intre obiective (Suhard-Gradina) m-a intrigat. Credeam ca le desparte o rapa.
  • Panorama Ciucului: Mareszka 2 GeoKret - Am pus in geocutie un GeoKret. Ajutati-l sa ajunga la Venetia.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Manastirea Fagetel? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Harghita, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice.