Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici!
Manastirea Fagetel - Ghid turistic si baza de date atractii turistice - Suport - Login - Inregistrare
 

Pixel
Manastirea Fagetel

Manastirea Fagetel | Unde este acest loc?

Aflata sub Pasul Ghimes, aproape de izvoarele Trotusului, manastirea este un obiectiv turistic in sine. Interesant prin aspectul arhitectural si prin istoric, un loc de reculegere spirituala, dar si un punct de plecare-sosire pentru cateva trasee de drumetie prin Muntii Ciucului sau ai Hasmasului...

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - dupa autentificare.

***
Poze: Vedere de pe Muntele Rata Bisericuta Naosul Corpul chiliilor Pavilion Manastirea Intrarea 8383 8384 8386 Confirmare. * Pentru a vedea pozele, intra in contul tau de utilizator!

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Manastirea Fagetel! In prezent avem in total 12262 poze pe site.

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

Vizitati Manastirea Fagetel si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti! Merita sa fii inregistrat!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Cea mai apropiata localitate este Fagetel, se afla la 1.68 km distanta.
Cazare

Cazare Fagetel (Frumoasa, Harghita)


Vezi oferte de cazare langa Fagetel, simplu si usor!
Inainte de click alege tipul unitatii de cazare!

Album foto, cu obiective turistice din apropiere, la 2.42 km distanta: Pasul Ghimes - Muntele Paganilor (16 poze).
14714749401100
14714749411101
14714749421102
14714749431103
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Manastirea Fagetel?
Varful Colos. Interfluviul se desprinde din Capul Tubocos (1438 m) de pe culmea principala a Muntilor Ciucului si are, ca principale varfuri, Piricica (1292 m), Colos, Vf. Scuze si multumiri - Mulțumirile sunt pentru că ai reamenajat ascunzișul cu o cutie nouă. (obiectiv interesant cu geocutie)
Viaductul Mina. Valea Garbea, de la un ascunzis la altul - Fotografia ascunzișului, ca și indiciul oferit, sunt suficiente - inclusiv pentru satisfacția căutării și descoperirii -, pentru a găsi geocutia. (obiectiv interesant cu geocutie)
Viaductul Ladok Judetul Harghita. Opera de arta feroviara, este singurul viaduct ramas neafectat in urma primului razboi mondial. (obiectiv interesant cu geocutie)
Lunca de Sus. Cetatea Bufnitei - Cu ocazia zilei femeilor am vizitat inca o data Cetatea Bufnitei, care este un loc plin de istorie. (obiectiv turistic cu geocutie) Fagul cu o suta de brate. Din traseul turistic marcat cu cruce rosie, intre varful Colos si varful lui Alexandru, coboara o vale laterala abrupta spre valea larga a paraului Fenyovize.
Baile Barzava. Zona are o flora si fauna bogata. Barzava - a treia cutie, nu! - Cadrul natural al bailor este unul de un pitoresc aparte (a se vedea foto atasata).
Varful Viscolul. Multi considera Varful Viscolul, avand inaltimea de 1493 m, ca fiind cel mai inalt varf din Muntii Ciucului, dar Varful Ascutit din zona Ghimes, accesibil din Lunca de Jos, cu cei 1517 m este mai inalt. Umezeala mare pe Viscolul - Am reușit să găsesc geocutia în pofida indicației puțin derutantă.
Viaductul Caracau. Look for the cache under the grandiose silhouette of this concrete rainbow, the Caracau viaduct. Un loc usor de imaginat - Dar greu de inchipuit, pentru cei care au frica de inaltime.
Biserica romano-catolica din Nicolesti. Dupa ce am sarit gardul inutil - Fotografiind cladirea de langa biserica, am pornit in directia gresita, astfel incat la un moment dat a trebuit sa sar peste un gard, sa inconjor cladirea, pana sa ajung in interiorul curtii bisericii. Biserica catolica Sfantul Stefan. Prima biserica a localitatii Nadejdea, o capela romano-catolica, a fost construita in 1514, din donatia familiei Bernáld.
Viaductul feroviar Caracau. La 7.8 km. A fost dat in folosinta la 18 octombrie 1897.
Deasupra Tunelului Ciumani. Valea Garbea. Satul Valea Garbea apartine de comuna Lunca de Sus. La Capela Sf. Benedict - Un ascunziș bine .
Drumul Crucii. Calea durerii din Nadejdea a fost amenajata in anul 1933, si renovata in 2012.
Biserica catolica. La 8.1 km. Mihaileni este asezat pe traseul DJ 124, la 18 km nord de Miercurea-Ciuc, in valea paraului Racu. Ascunzisul de la biserica din Mihaileni - Acoperisului de scandura de la podul intrarii de la biserica a fost renovat.

Manastirea Fagetel in limba maghiara - magyarul: Ortodox kolostor Bükkloka

[ Sus ↑ ]
Obiective cultural-istorice - Judetul Harghita
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Posibilitatile utilizatorilor inregistrati

 • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
 • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
 • Ultimele comentarii si obiective gasite
 • Urmarire Manastirea Fagetel
 • Localizare pozitie pe harta
 • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
 • Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea, OpenStreetMap, OpenTopoMap
 • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
 • Navigare pe teren in timp real!

Ultimele comentarii

 • Manastirea Fagetel - Amplasamentul obiectivului il face usor accesibil vizitatorilor si credinciosilor...
 • Frumuseti de prin partile Ghimesului - ...
 • Un ascunzis drive-in - Am pornit intr-o excursie de doua zile...

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Manastirea Fagetel? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! Citeste si comentariile scrise de ceilalti utilizatori, in total 1428!

Obiective turistice din apropiere

Pasul Ghimes
Pasul Ghimes
Zona Ghimesului incepe de la Pasul Ghimes, de sub varful Viscol.
Biserica ortodoxa
Biserica ortodoxa
Fagetel este un sat al comunei Frumoasa, desi il desparte un munte de restul comunei, fiind situat de cealaltă parte a Pasului Ghimes, in Valea Trotușului, nu foarte departe de izvoarele acestuia.

Stii locuri de vizitat din judetul Harghita, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! Utilizatorii nostri au prezentat deja 3491 geoobiective turistice.

[ Sus ↑ ]
Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.