Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Piatra Ciobanului - Muntii Hasmas

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (3066 atractii turistice, 13510 poze si 1447 comentarii)
 

Pixel
Piatra Ciobanului - Muntii Hasmas

Piatra Ciobanului..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Piatra Ciobanului - Muntii Hasmas - dupa inregistrare.

***

Cateva poze din albumul foto Piatra Ciobanului - Muntii Hasmas:

Muntele Ecem
Muntele Ecem
Traversare
Traversare
Odihna
Odihna
Piatra Singuratica
Piatra Singuratica

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Piatra Ciobanului Muntii Hasmas!

Vizitati Piatra Ciobanului - Muntii Hasmas si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Afla care sunt obiectivele turistice din Balan, cea mai apropiata localitate, care se afla la 3,75 km distanta.
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Stanca La Panda

Stanca La Panda la 1,2 km
Am abordat piatra prin atac direct, prin poiana de sub ea. Am gasit geocutia cu ajutorul unei alte echipe cu care m-am intalnit in varf.
Muntele Fratele

Muntele Fratele la 1,3 km
Pe toata durata excursiei in zona privirile mi-au fost atrase de aceasta piatra. Varful Fratele este una din cele mai frumoase locuri din judetul Harghita.
Pasul Dracului Balan

Pasul Dracului Balan la 4,7 km
Cu 2,5 km inaintea localitatii Balan, pornind de la gura paraului Fantana lui Gal si urmand drumul judetean 127B, urmarand marcajul cruce rosie, prin Pasul Dracului putem ajunge pe creasta principala a Muntilor Noscolat, respectiv Hasmas.
Poiana Alba

Poiana Alba la 5,3 km
Chiar daca initial eu am fost cel care a incercat sa miste piatra care ascundea geocutia, din cauza ca aceasta nu s-a miscat, am inceput sa caut in alta parte.
Stanca Capul de sarpe Paraul Tainic

Stanca Capul de sarpe Paraul Tainic la 5,5 km
Stanca Capul de sarpe se afla in apropiere de Varful Tainic, la 400 m distanta spre sud-vest, aproape de izvorul paraului Tainic, in albia paraului.
Punct belvedere Sacadatul

Punct belvedere Sacadatul la 5,8 km
Sacadatul se afla la aproximativ jumatatea distantei dintre Tarcau si Nascalatul lui Danfalau, la sud - sud-est de Saua Tarcau, la limita nordica a Muntilor Ciucului.
Valea Iavardi

Valea Iavardi la 7,3 km
Paraul Iavardi este un afluent din dreapta al paraului Valea Rece. Valea paraului Iavardi este cunoscuta prin formatiunile sale stancoase, compuse din calcare triasice.
Culmea Iavardi

Culmea Iavardi la 7,9 km
Am ajuns pe Varful Iavardi odata cu o ploaie marunta dar deasa.
Ciofronca

Ciofronca la 8 km
Chiar daca eu am fost cel care a ajuns primul pe varf, nu eu am vazut primul geocutia.
Capela Sfantul Petru si Pavel Muntele Iavardi

Capela Sfantul Petru si Pavel Muntele Iavardi la 8,3 km
Intr-adevar, cutia ascunsa in tinda capelei nu mai este, asa ca am ascuns alta noua (vezi foto) intr-un loc, poate, mai sigur. Am ajuns aici intr-o tura de iarna, cu fulguieli razlete.
La Bechet Valea Bicajelului

La Bechet Valea Bicajelului la 8,6 km
Dar acest obstacol e doar un prilej de bucurie pentru parau. La 8 km fata de statiunea Lacu Rosu, Bicajelul se apropie de peretii Ghilcosului si ai Bechetului, care spera sa opreasca inaintarea paraului.
Stanca cu turnulet Nascalat

Stanca cu turnulet Nascalat la 8,9 km
Am ales cel mai scurt drum pentru a ajunge la geoobiectiv.
Piatra Cherecului

Piatra Cherecului la 9,4 km
Cheile Duruitoarei Bicajel

Cheile Duruitoarei Bicajel la 9,5 km
Cheile Bicajelului se desfasoara in Masivul Hasmas de la confluenta cu Bicazul, in amonte pe parau, pe o distanta de 2,5 km, intre culmile Ucigasul si ale Bechetului. Paraul Bicajel este afluent pe dreapta al raului Bicaz in cadrul sectorului de chei al acestuia din urma.
Izvorul Oltului

Izvorul Oltului la 9,9 km

Piatra Ciobanului Muntii Hasmas in limba maghiara - magyarul: Pásztor-kő Hagymás-hegység

Valori naturale - Judetul Harghita
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Piatra Ciobanului
  • Localizare pozitie pe harta Muntii Hasmas
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Harghita, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Muntele Fratele Tabara SCA. Varful Fratele este una din cele mai frumoase locuri din judetul Harghita.
  • Lespezi Star Pe varful Lespezi de la Piscul Negru. Pentru a ajunge pe varful Lespezi am urcat pe piciorul Lespezilor. Pe un traseu turistic ce porneste de la Cantonul Piscul Negru.
  • Piatra Gaurita - Talisoara Gaura cu plin. La intoarcere din fructuoasa (si din punct de vedere geotrekking) drumetie de pe dealurile Varghisului (de fapt, in Muntii Persani). Am avut timp sa deviem trei sferturi de kilometru din soseaua Varghis-Talisoara.
  • Lacul Tivoli - Sovata Cred ca localizarea a fost incorecta. Din cate observ eu, poza atasata este facuta pe partea din sud-vest a lacului. Iar ascunzisul se afla pe partea din est, intr-o zona mai greu accesibila.
  • Cascada Vanatara Dimineata. Dupa o scurta cautare, am gasit geocutia.
  • Canionul Mihaileni Ascunzis devastat?. Poate nu am ales cea mai buna metoda de a ma apropia de canion. Ajungand in apropiere a trebuit sa traversez o mocirla.
  • Transalpina Intr-o zi de duminica. Datorita noului drum, au devenit accesibile pentru omul de rand locuri, pentru care alta data trebuia sa mergi mult pe jos. Eu am ajuns aici intr-o zi de duminca.

Ai ajuns in Muntii Hasmas si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Piatra Ciobanului? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 11 luni si 13 zile!