Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici!
Varful Zespezel - Ghid turistic si baza de date atractii turistice - Suport - Login - Inregistrare
 

Pixel

Varful Zespezel | Unde este acest loc?

Varful Zespezel se situeaza in Muntii Gurghiului si are 1279 m altitudine. Intr-un mediu anticiclonic exista o priveliste extraordinara spre valea Muresului si spre Muntii Calimani. Parcurgerea traseului va recomand pe marcajul punct albastru si triunghi galben pornind din satul Neagra...

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - dupa autentificare.

***

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Varful Zespezel! In prezent avem in total 12256 poze pe site.

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

Vizitati Varful Zespezel si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti! Merita sa fii inregistrat!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking Romania ascunsa aici!

Cea mai apropiata localitate este Lunca Bradului, se afla la 4.4 km distanta.
Cazare

Cazare Lunca Bradului (Mures)


Vezi oferte de cazare langa Lunca Bradului, simplu si usor!
Inainte de click alege tipul unitatii de cazare!

Album foto, cu obiective turistice din apropiere, la 9.1 km distanta: Casoaia lui Ladas si Pestera Zmeului Androneasa (24 poze).
14714760361100
14714760431101
14714760471102
14714760491103
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Varful Zespezel?
Babele Gurghiului. Un loc minunat - Un loc cu o frumoasa priveliste, care te lasa cu dorinta sa mai mergi pe acolo. (atractie turistica si geocutie) Poiana Rusu. Stanca xxx Calului. Chiar sub stanca este o parcare. (obiectiv interesant cu geocutie)
Stanca Ascutita. Strandul Urmanczy. (atractie turistica si geocutie) Cimitirul eroilor. Informatii despre Zencani-Toplita - Cimitirul Zencani, cartier al Toplitei care si-a luat numele de la dealul sub care se afla - are in cuprins o parcela unde sunt inmormantati pacientii spitalului de campanie nr. (obiectiv turistic cu geocutie) Varful Cica Mica Judetul Mures. La 14.6 km. Strandul Banffy. La 14.8 km. Strandul Banffy din Toplita se afla la 654 m deasupra nivelului marii la circa 2-3 metrii de raul Mures. Inca o deziluzie - Dup deziluzia de la Cascada Termala (al carei soclu de travertin s-a prabusit in ianuarie 2015) a urmat inca una, aici, la Strandul Banffy.
Cascada de apa termala. Apa termala de la Cascada Toplita s-a evaporat - Poate, dezamagiti de lipsa de apa - practic, lipsa cascadei, dar, mai ales, de mizeria din jur, n-am depus suficient interes pentru gasirea geocutiei. Cascada Lomasita. Cascada Lomasita este o cadere de apa spectaculoasa, pe mai multe trepte dreptunghiulare, din roca dura. La cascada Lomasitei, apa multa in cutie - Dupa ce am ascuns o cutie la Manastirea de la Gura Izvorului, am gsit-o pe cea a Domnului Lomșel, i-a venit randul celei de la Cascada Lomasitei.
Stanca Domnul Lomasel. Pe partea de sus a uneia dintre stanci, putem vedea o protuberanta, o parte din stanca care iese din relief, asemanatoare cu un cap de om. Jos palaria, Domnule Lomasel! - Un traseu deosebit de frumos, cel de pe valea Lomasitei la Stancile Lomasitei, cum apar  indicate prin ghiduri cele care-l au in pozitie centrala pe Domnul Lomasel.

Varful Zespezel in limba maghiara - magyarul: Zszps

[ Sus ↑ ]
Valori naturale - Judetul Mures
* Detalii dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Posibilitatile utilizatorilor inregistrati

 • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
 • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
 • Ultimele comentarii si obiective gasite
 • Urmarire Varful Zespezel
 • Localizare pozitie pe harta
 • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
 • Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea, OpenStreetMap, OpenTopoMap
 • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
 • Navigare pe teren in timp real!

Ultimele comentarii

  Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Varful Zespezel? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! Citeste si comentariile scrise de ceilalti utilizatori, in total 1428!

  Obiective turistice din apropiere

  Pestera Zmeului
  Pestera Zmeului la 8.75 km
  GR2674 Pestera Zmeului Androneasa
  Belvedere Casoaia
  Belvedere Casoaia la 9.06 km
  GR2673 Belvedere Casoaia Androneasa

  Stii locuri de vizitat din judetul Mures, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! Utilizatorii nostri au prezentat deja 3489 geoobiective turistice.

  [ Sus ↑ ]
  Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.