Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici!
Turnu Rosu din Boita - Ghid turistic si baza de date atractii turistice - Suport - Login - Inregistrare
 

Pixel
Turnu Rosu din Boita

Turnu Rosu din Boita | Unde este acest loc?

Straja la poarta de intrare a Oltului in defileul care i-a imprumutat numele, Turnul Rosu a fost construit de colonistii sasi prin anii 1360-1370. Rolul a fost unul militar, dar defensiv...

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - dupa autentificare.

***
Poze: Unul dintre turnuri Cimitirul de Onoare Turnu Rosu Crucea . * Pentru a vedea pozele, intra in contul tau de utilizator!

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Turnu Rosu din Boita! In prezent avem in total 12262 poze pe site.

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

Vizitati Turnu Rosu din Boita si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti! Merita sa fii inregistrat!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Cea mai apropiata localitate este Boita, se afla la 0.73 km distanta.
Cazare

Cazare Boita (Sibiu)


Vezi oferte de cazare langa Boita, simplu si usor!
Inainte de click alege tipul unitatii de cazare!

Album foto, cu obiective turistice din apropiere, la 23.63 km distanta: Varful Negoiu - Muntii Fagaras (18 poze).
14714711931100
14714711941101
14714711961102
14714711971103
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Turnu Rosu din Boita?
Saua La Apa Cumpanita Judetul Valcea. Cisnadie. La Cisnade se ajunge pe un drum modernizat ce se desprinde din drumul E 81 la iesirea din Sibiu spre Talmaciu. (obiectiv interesant cu geocutie)
Cetatea Cisnadioara. Geocutia Cetatea Cisnadioara - Geocutia este/era in partea dreapta, cum stam fata in fata cu poarta. Rosen Garten. La 14.3 km. Casuta Rosen Garten nu este refugiu, deci nu se poate innopta acolo, decat cu cortul. Necesita intretinere - Am gasit cutia.
Biserica evanghelica. Ea a fost ridicata pe locul unei foste biserici in stil gotic datata in anul 1428, din care s-a pastrat doar turnul din partea vest. (obiectiv interesant cu geocutie)
Palatul Brukenthal. Palatul Brukenthal din Avrig a fost resedinta de vara a guvernatorului Transilvaniei Samuel von Brukenthal. Usor de gasit - Am gasit relativ repede cutia, mai ales ca aceasta se vedea de departe (motiv pentru care, dupa ce am pus-o la loc, ne-am permis sa-i adaugam un mic "capacel", fara a spori dificultatea cautarii). (geoobiectiv cu geocutie)
Varful Capul Surului. Calcarele cretacice de la Cisnadioara. Calcarele cretacice de la Cisnadioara sunt considerate monument al naturii cu valoare paleontologica. Incarcare poze - Trebuie sa redimensionezi pozele, astfel incat pozele sa aiba mai putin de 400 KB, iar latimea, respectiv inaltimea sa fie mai mica decat 1024 pixeli. (geoascunzis)
Casa Intoarsa. Dar gasim aici si un mini zoo, teren de joaca pentru copii, si un restaurant in aer liber.
Panoramic Dino Park. Trambulina, tobogan gonflabil, leagane, tras cu arcul.

Turnu Rosu din Boita in limba maghiara - magyarul: Vöröstorony Bojca

[ Sus ↑ ]
Obiective cultural-istorice - Judetul Sibiu
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Posibilitatile utilizatorilor inregistrati

 • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
 • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
 • Ultimele comentarii si obiective gasite
 • Urmarire Turnu Rosu din Boita
 • Localizare pozitie pe harta
 • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
 • Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea, OpenStreetMap, OpenTopoMap
 • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
 • Navigare pe teren in timp real!

Ultimele comentarii

 • Proximitate :) - Am gasit cutiuta ascunsa in zid de radupuscarciuc (10 august) la nici un metru de cutia ascunsa de mine (24 mai) :) Din cauza acestei proximitati cei mai multi cautatori (de pe ...
 • Cutiile de la Turnu Rosu - Culmea coincidentei, la 5 minute dupa ce am comunicat la geotrekking...
 • Felicitari pentru gasirea ascunzisului - Pe terenul nostru de joaca gasirea unei geocutii nu trebuie dovedita...
 • Turnu Rosu din Boita - Stiu bine ce am gasit...
 • Este vorba de o alta geocutie - Am publicat aceasta geocutie doar ieri, 6 septembrie 2014...
 • Turnu Rosu din Boita - In drum spre eventul de la Campulung Muscel am oprit si la Turnu Rosu unde am cautat si gasit cutia...

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Turnu Rosu din Boita? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! Citeste si comentariile scrise de ceilalti utilizatori, in total 1428!

Obiective turistice din apropiere

Cetatea Talmaciu
Cetatea Talmaciu
Construita in anul 1370, cetatea Talmaciu este situata la sudul localitatii, pe un deal ce domina trecerea spre defileul Oltului.
Turnul Spart Boita
Turnul Spart Boita
Turnul Spart, cum il numesc boicenii, ale carui ziduri se mai vad si astazi la 5 km sud de Boita, la varsarea raului Meghis in Olt, este a patra fortificatie medievala din complexul de aparare a Turnului Rosu.

Stii locuri de vizitat din judetul Sibiu, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! Utilizatorii nostri au prezentat deja 3491 geoobiective turistice.

[ Sus ↑ ]
Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.