Localitatea Cherelus (judetul Arad) Resedinta: Sicula. Denumire maghiara: Kerülős. Denumire germana: Kerelusch. Alta denumire: Karldorf.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Cherelus, judetul Arad

Colonia de pasari de la Padurea Radvani este o arie protejata de interes national, rezervatie naturala, tip zoologic, situata in vestul judetului Bihor, pe teritoriul comunei Cefa. Este inclusa in Parcul Natural Cefa, se intinde pe o suprafata de 3 hectare.
Moara Borzak Variasu Mare la 46,38 km
Moara Borzak cu instalatie originala intacta, azi muzeu de istorie industriala, se afla in satul Variasu Mare, la numarul 59-60. A fost construita in anul 1940, a functionat pana in anii 1950, dupa care a fost sechestrata de statul roman.
Zona de agrement Casoaia se afla la aproximativ 50 km de Arad. Este constituita dintr-o tabara veche din epoca comunista, un camping privat cu cabane si vile, si un parc de sculptura amplasat in padure.
Casa Pianului, in care se afla azi si un centru cultural, se afla pe strada Episcopiei (fosta Batthany) numarul 25 din Arad. Casa memoriala Jacques Faix, care include si celebrul Salon al Pianului, gazduieste azi evenimente culturale.
Iazul Zabrani Paulis la 43,49 km
Iazul sau Balta Zabrani - se afla pe teritoriul localitatii Paulis.
Parcul natural Cefa la 49,13 km
Parcul Natural Cefa a fost infiintat in anul 2006. Parcul se desfasoara pe o suprafata de peste 5 mii de hectare si aduna la un loc o diversitate mare de habitate: mlastini, helesteie, canale, balti, padure, saraturi, terenuri cultivate, pasuni si fanete umede.
Castelul Bohus Castelul Bohus a fost construit in prima jumatate din secolul al XIX-lea. Consta dintr-un singur corp de cladiri, care prezinta 30 de camere.
Plop negru Paulis la 40,95 km
Plopul negru se afla la sud-est de Paulis, intre raul Mures si calea ferata.
Poiana cu narcise Rovina la 15,93 km
Poiana cu narcise de la Rovina.
Lacul Ghioroc, numit si Litoralul de acasa sau Oceanul de la Ghioroc, se afla la 22 km distanta de Arad. A fost amenajat pe teritoriul unei foste cariere de nisip, in scopuri turistice.
Biserica reformata Biserica reformata Ginta la 42,91 km
Satul Ginta apartine de comuna Capalna, biserica sa reformata fiind construita in stil gotic, in 1865. Surpriza - Motivul? Prima geocutie virgina pe care am gasit-o de cand particip la acest interesant joc. Cu greu am ajuns la cutie - Lupta cu natura:-), plus ca trebuia sa ma grabesc sa nu ma prinda furtuna.
Cetatea Siria Cetatea Siria, azi in ruine, se afla pe Dealul Cetatii (496 m), deasupra satului Siria, dominand regiunea, mentionata documentar inca din secolul XIII-lea. Cetatea a fost intarita in secolul XV - rolul indeplinit de cetate era unul strategic, de aparare si economic avand arondate 110 sate.
Rozariul de la Mandruloc la 40,76 km
Gradina de trandafiri Rozariul de la Mandruloc.
Drumul Golgotei Drumul Golgotei Radna la 40,97 km
Lipova, a small town in Western Romania, was founded in the 15thcentury. Cutia Golgotei - Am gasit geocutia. Geocutia a fost recent inlocuita - Am gasit geocutia ascunsa langa Manastirea Maria Radna. It is situated in the beautiful winedistrict Podgoria at thefoot of the Zarand Mountains.
Moara veche de apa Ginta la 42,64 km
In urma cu peste o suta de ani, pe Crisul Negru, a fost construit un dig, pentru a dirija apa catre moara de apa a satului.
Poiana cu narcise de la Padurea Goroniste, Gurbediu.
Padurea de stejar pufos Carand la 26,86 km
Padurea de stejar pufos de la Carand
[ Sus ↑ ]
Valea Sighistel
Valea Sighistel la 65,6 km
Cheile Cutilor - Muntii Padurea Craiului
Cheile Cutilor - Muntii Padurea Craiului la 66,41 km
Castelul Mocioni Bulci la 59,84 km. Castelul Mocioni se afla la marginea satului Bulci, in mijlocul unui parc mare, aproape de malul Muresului. A trait apogeul sau in anii 1930, cand aici locuia Anton Mocioni, maestrul de vanatoare al regelui Carol al II-lea.
Lacul si fosta cariera de piatra Aciuta la 61,18 km. Lacul format pe locul fostei cariere de piatra se afla la sud-est de satul Aciuta, pe malul drept geografic al raului Crisul Alb. In apropierea satului se gasesc mai multe cariere de andezit, piatra a fost exploatata aici inca din secolul al XIX-lea.
Fantana Momac Fantana Momac Pecica la 59,57 km. Fantana Momac se afla in partea estica a orasului, in satul de odinioara Pecica Veche (Pecica Romana) locuita majoritar de romani. Numele fantanii provine de la Florin Momac, notar al satului pe vremea forarii.
Punctul de observatie se afla pe un bot de promontoriu proeminent, cu 25 m deasupra talvegului Paraului Valea Bosniacului, la 70 m vest de versantul stang. Obiectivul se afla la 2,5 km distanta, vest - sud-vest de biserica ortodoxa din Sistarovat, respectiv la 1,4 km vest de drumul judetean DJ572 Sistarovat-Cuvesdia.
Castrul roman Bulci la 60 km. Castrul roman de la Bulci se afla intre satele Bulci si Tela, ambele apartinand de comuna Bata din judetul Arad. Acest castru, din perioada romana, a apartinut de Legiunea a XIII-a Gemina.
Podul pietonal Garasos hid Podul pietonal Garasos hid la 67,53 km. Podul pietonal peste Cris, Oradea, este un pod pentru pietoni, care leaga malurile raului Crisul Repede chiar in inima orasului Dupa o cautare mai indelungata - Am gasit cutia dupa o cautare mai indelungata. Nostalgie - Intr-o plimbare nostalgica la Oradea, am gasit geocutia.
Fantana cu apa minerala Fantana cu apa minerala si vulcan noroios
Conacul Hollaki Aciuta la 60 km. Conacul Hollaki din Aciuta a fost construit in secolul al XVIII-lea. Dupa ce cladirea a fost asediata de tarani in 1784, a fost reconstruita in stil clasicist.
Ruinele abatiei benedictine Bulci la 59,24 km. Ruinele manastirii benedictine se afla la nord - nord-vest de satul Bulci, pe malul stang al raului Mures. Caramizile zidurilor de odinioara au fost folosite la construirea bisericii actuale din Bulci, azi locul este acoperit de vegetatie.
[ Sus ↑ ]
Atractii turistice Ilidia - Atractii turistice Sasca Montana Localitati apropiate: Sicula la 5,43 km, Tipar la 5,63 km.
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.