Localitatea Pogara (judetul Caras-Severin) Resedinta: Cornereva.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Pogara, judetul Caras-Severin

Complexul megalitic Muntele Mic la 36,4 km
Complexul megalitic de langa complexul turistic Muntele Mic din Muntii Tarcu se afla in locul unde izvoreste paraul Valsan.
Tunelul Ad Orientem Teregova la 11,42 km
Calea ferata Timisoara - Caransebes - Orsova, denumita initial Orientbahn, a fost construita intre anii 1875-1879.
Punct panorama Dealu Golului Resita la 48,66 km
Pornind din parcarea Lidl, din sud-vestul orasului Resita, o poteca urca pe Dealul Golului.
Campusel la 43,77 km
Acces: DN66A Petrosani - Uricani - Campu lui Neag - Campusel, drum asfaltat. Capusel - Am plecat intr-o plimbare cu familia pe aceasta vale si a ajuns si pe aici.
Cascada Beusnita Cascada Beusnita este una dintre cele mai impresionante caderi de apa din Muntii Aninei. Cascada Beusnita - Cand am fost, debitul era foarte mic si vegetatia zvantata, de am reusit sa urc pe culmile cele mai inalte.
Varful Biliana Varful Biliana Muntii Cernei la 5,38 km
Este vorba despre un varf putin proeminent prin altitudinea sa (1361 m) si in comparatie cu cea a varfului din preajma (aproape 1500 m), dar mai ales cu forma si constitutia (calcaroasa) a acestuia (Zascolul Arjanei).
Tunelul Dragostei Tunelul Dragostei Obreja la 49,75 km
Tunelul Dragostei este un tunel format din vegetatie pe o cale ferata abandonata. Tunelul Dragostei - Am profitat de ziua frumoasa de toamna. Corectie coordonate - Multumesc pentru corectie, am modificat coordonatele ascunzisului.
Sequoiadendron Giganteum la 38,15 km
Arborele sequoia din Parcul National Semenic - Cheile Carasului are diametrul de 5,7 m si inaltimea de 45 m.
Crovurile Medved si al Porcului Crovurile Medved si al Porcului Muntii Mehedinti la 12,75 km
Crovurile aflate sub culmea Muntilor Mehedinti, intre cheile Tesnei si cele ale Beletinei, sunt microdepresiuni formate in urma dizolvarii calcarului din subsol, numite, stiintific, polii, numele de crov fiind, de fapt, un regionalism.
Fagul urias Fagul urias Crovul Medved Muntii Mehedinti la 13,44 km
Obiectivul in sine este mai putin important, locatia sa reprezentand insa un punct de reper pentru cei ce doresc sa realizeze un traseu lejer, de o zi, al marilor crovuri mehedintene.
Ansamblul de mori din Mehadica la 11,34 km
Ansamblul de mori din valea paraului Mehadica cuprinde Moara Orzasca, Moara Aurasca, Moara de la Piatra Surului, Moara Vegeasca, Moara Gherghineasa, Moara de la Stiubei, Moara Gaiceasca, Moara Chiceasca, Moara Mica, Moara din Salciile Late, Moara din Zacatoare, Moara din Anin, Moara Giurceasca.
La Blide Muntele Mic Muntii Tarcu la 39,02 km
La nord de complexul turistic Muntele Mic din Tarcu, la nord-vest de mai cunoscutele Pietrele lui Scorilo, in locul cunoscut sub numele La Blide, gasim o valoare naturala unica.
Cheile Armenisului Armenis la 21,38 km
Raul Timis si-a taiat drum in roca dura a Muntilor Semenic, in mai multe locuri.
Pestera Gura Plaiului Muntii Valcan la 43,61 km
Rezervatia Pestera Gura Plaiului, monument al naturii, este arie protejata, rezervatie naturala de tip speologic.
Sfinxul Banatean la 22,92 km
Sfinxul Banatean, sau Sfinxul de la Toplet.
Maru la 48,2 km
Moara de apa, si vaioaga sau valtoarea de la Maru
Locul fosilifer Apadia la 47,49 km
Locul fosilifer Apadia este situat pe o faneata, in zona colinara a dealurilor interioare, identificata pe ogasele Ursului si Tiganului, din bazinul hidrografic Pogonis.
Biserica de lemn Sfantul Nicolae la 29,39 km
Biserica de lemn cu hramul Sfantul Nicolae este un obiectiv turistic religios de marca din Ponoarele, declarat monument istoric.
Pasul Porta Orientalis Domasnea la 9,84 km
Pasul Porta Orientalis se afla la nord de satul Domasnea, pe cumpana apelor.
Morile de apa Morile de apa Eftimie Murgu la 31,42 km
Intr-o excursie pe Valea Rudariei, pe langa spectacolul fascinant al cascadelor imbinat cu zgomotul salbei de mori, locurile iti ofera surprize nebanuite. Intr-o zi cu ploaie continua - Nu am pornit intr-o excursie, dar am avut un drum prin zona.
Crucea de langa satul Inelet Crucea de langa satul Inelet Muntii Cernei la 11,37 km
Inelet este deja un destul de bine cunoscut sat de pe Valea Cernei, datorita scarilor de lemn montate pe geanturi (pereti de calcar) care faciliteaza accesul din vale pe dealul (Cracul Inelet) pe care se afla satul.
[ Sus ↑ ]
Pestera Salitrari - Muntii Cernei
Pestera Salitrari - Muntii Cernei la 10,16 km
Pestera Roland - Muntii Cernei
Pestera Roland - Muntii Cernei la 10,21 km
Casa Verde Sasca Montana la 56,64 km. Casa Verde este o casa construita din cob, pe malul Nerei, la Sasca Montana, de catre arhitecta timisoreana Ileana Mavrodin.
Lacul Portii Muntii Retezat la 50,07 km. Taul Portii
Taul dintre Brazi la 55,03 km. Taul dintre Brazi este situat la altitudinea de 1740 m, in plina padure de molid, aproape de limita sa superioara, lateral fata de firul paraului Gales.
Sistemul subteran de canalizare Oravita la 54,19 km. Bolta paraului Oravita si canalul aval de lacuri sunt declarate monument istoric.
Varful Papusa Varful Papusa la 53,26 km. Varful Papusa Am gasit geocutia - Campare la Bucura. Travel Bug-ul de pe Varful Papusa - Poti contacta pe com persoana care a plasat travel bug-ul in cutia de pe varful Papusa, sa logheze travel bug-ul in geocutia in care il vei pune tu. Pe Varful Papusa dinspre Portile Inchise - Dupa ce am gasit geocutia ascunsa pe varful Mare, am trecut prin Portile Inchise si am urcat pe varful Papusa.
Cascadele Pietrele Cascadele Pietrele la 54,52 km. Va propunem traseul cel mai des folosit, pentru a ajunge in Retezat din nord.
Pestera Veterani Dubova la 50,77 km. Pestera Veterani (Pestera Maovat, Pestera de sub Panza Curii, Piscabara, Peth) - Dubova.
Lacul Gales Muntii Retezat la 54,72 km. Lacul Gales este cel mai frumos lac din bazinul Galesul, asezat pe o treapta suspendata langa varful Valea Rea.
Dealul Danila se inalta deasupra platoului de marmura Poiana Danilii, la sud-vest de Ocna de Fier.
Taul fara fund Pesteana la 63,26 km. Rezervatia botanica Taul fara fund - Pesteana.
Pestera Ponicova Dubova la 51,35 km. Pestera Ponicova (Cuina Turcului, Pestera de la Curba Periculoasa) - Dubova.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.