Localitatea Moglanesti (judetul Harghita) Resedinta: Toplita. Denumire maghiara: Moglán.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Moglanesti, judetul Harghita

Alee terapeutica Sovata la 41,89 km
Aleea terapeutica se bazeaza pe o metoda de mentinere a sanatatii, dezvoltata de medicul naturist german, Sebastian Kneipp.
Stanca Dochiei Stanca Dochiei Masivul Ceahlau la 44,47 km
Stanca Dochiei este un cunoscut obiectiv turistic, despre care exista mai multe legende.
Izvorul Pierre Curie Izvorul Pierre Curie Borsec la 15,48 km
Izvorul Pierre Curie este situat pe poteca care duce spre Cetatea Bufnitelor, de la Izvorul Stravechi. Justificare gasire cu dovada foto - Am acceptat poza atasata comentariului.
Muntele de sare Muntele de sare Sovata la 41,94 km
In capatul potecii care suie de la Lacul Ursu pe langa lacurile Verde si Rosu se afla un versant abrupt cu strate de sare la zi.
Tinovul Mare Poiana Stampei la 46,12 km
Tinovul Mare este o arie protejata de interes national, care se afla pe teritoriul comunei Poiana Stampei.
Copacul singuratic Copacul singuratic Remetea la 16,12 km
In partea sudica a localitatii Remetea, in lunca plata dintre raul Mures si cimitirul catolic, putem observa un copac singuratic.
Fantana Cerbul Fantana Cerbul la 29,49 km
Fantana Cerbul a fost ridicata de catre Exploatarea de Gospodarie Comunala si Locativa Gheorgheni.
Capela Sfantul Barnaba Capela Sfantul Barnaba Pasul Bucin la 30,55 km
Capela construita in Pasul Bucin a fost ridicata in cinstea Sfantului Barnaba. O usoara plimbare - Dupa ce dimineata am gasit geocutia ascunsa langa mica bisericuta romano-catolica din Sovata, m-am dus sa verific geocutia de la cetatea Rabsonne. Panouri goale pe marginea drumului - In timp ce la Izvorul Doisprezece era inca cat de cat lumina, cand am ajuns in Pasul Bucsin, se facuse intuneric. Pe pamant, dar cu doua creioane - Dupa vizita mea anterioara, dupa o luna, am revenit.
Panteonul megalitilor Panteonul megalitilor Muntii Calimani la 34,07 km
Cu ceasta expresie, doar metaforica, descriem un numar imresionant de asa-zisi megaliti (de fapt, grupuri de stanci naturale din roca vulcanica) specifici Muntilor Calimani, insirati pe culmea Harlei, cea care tine traseul ce uneste stancile de la 12 Apostoli cu Gura Haitii.
Biserica ortodoxa veche Biserica ortodoxa veche Recea la 25,46 km
Despre o biserica in acest sat relativ departe de lume, nu se vorbeste nicaieri. Biserica veche de lemn a fost demolata - Dupa incercarea nereusita de la biserica noua, am pornit in cautarea bisericii de lemn veche.
Pasul Dracului Pasul Dracului Balan la 47,55 km
Cu 2,5 km inaintea localitatii Balan, pornind de la gura paraului Fantana lui Gal si urmand drumul judetean 127B, urmarand marcajul cruce rosie, prin Pasul Dracului putem ajunge pe creasta principala a Muntilor Noscolat, respectiv Hasmas.
Piatra Ghilcos Piatra Ghilcos Muntii Hasmas la 35,81 km
Piatra Ucigasul, Muntii Hasmas
Cariera de travertin Cariera de travertin Borsec la 14,84 km
Exploatarea travertinului de la Borsec a fost inceputa in anul 1819.
Poiana Rusu Varful Tibles Muntii Gurghiu la 30,86 km
Poiana Rusu - Varful Tibles
Izvorul Muresului Izvorul Muresului Arama Neagra la 37,71 km
Pornim de langa gara statiunii Izvoru Muresului si urmarim traseul marcat cu cruce rosie.
Pasul Ferto Pasul Ferto la 49,27 km
Din parcarea de langa izvor, portiunea mai lata a drumului potrivita pentru a lasa masina, intra in padure. Peste Pasul Ferto in luna iulie - Am gasit geocutia ascunsa langa Pasul Ferto, in timpul unei ture, cu ocazia caruia am trecut dinspre localitatea Madaras Ciuc spre Izvoare, dupa care am urcat pe varful Harghita Madaras.
Camera Patrata Camera Patrata Pietrele Detunate Masivul Ceahlau la 43,79 km
Camera Patrata se afla in Masivul Ceahlau, in apropierea potecii marcate cu banda albastra, in grupul stancos numit Detunatele. Usor de gasit - La vedere, privelistea superba. De ziua Micii Unirii - Desi am cautat-o de ziua Marii Uniri, 1 decembrie 2016, ceata si aparatul au fost impotriva.
Baile Sfanta Ana Baile Sfanta Ana Tomesti la 49,59 km
Baile Sfanta Ana sunt situate la marginea vestica a comunei Tomesti, langa Lacul Fara Fund si in apropiere de Turnul Ciuntit.
Mesteacanul pitic Mesteacanul pitic Borsec la 14,71 km
Mesteacanul pitic, Betula Humilis, este o planta ocrotita, deoarece este pe cale de disparitie.
Cheile Duruitoarei Cheile Duruitoarei Bicajel la 38,51 km
Cheile Bicajelului se desfasoara in Masivul Hasmas de la confluenta cu Bicazul, in amonte pe parau, pe o distanta de 2,5 km, intre culmile Ucigasul si ale Bechetului.
Capela Sfantul Gellert Tengheler Capela Sfantul Gellert Tengheler Ditrau la 17,54 km
Mica capela, situata langa drumul care leaga Ditrau de Tulghes, a fost sfintita in iulie 2004, cu ocazia unei slujbe traditionale de hram pentru sarbatorirea zilei Sfantei Ana. Ziduri pline cu cuiburi de pasari - La sfarsitul lui aprilie am trecut din nou peste Pasul Tengheler.
Varful Bistriciorul la 33,98 km
Bistriciorul este cel mai inalt varf din partea vestica a Calimanului, de unde putem admira intreaga panorama a cupolei vulcanice, pana departe spre Rodna si Ceahlau. A fost o revelatie - Faptul ca am gasit aceasta geocutie, pentru ca am gasit-o intamplator in timp de adunam servetelele si alte gunoaie lasate de altii pe Varful Bistriciorul, la 1990 m. Felicitari - Acu multi ani si eu intamplator am gasit primul ascunzis pe Padis. Voi folosi gps-ul - Multumesc.
Parc aventura Adrenalin Plus Parc aventura Adrenalin Plus Sovata la 41,43 km
Parcul de aventura Adrenalin Plus - Lacul Tivoli, Sovata Pastele Romano-Catolic II - Din pacate Parcul de Aventura linga lacul Tivoli era inca in repaus. Dupa exact o luna - Avand in vedere seria de geoascunzisuri noi, amenajate la Sovata, am decis sa le caut intr-o dupa-masa.
Piatra Ves Piatra Ves Muntele Becheci la 47,05 km
Piatra Ves, sau Piatra Pericol de pe Muntele Becheci. Geocutie recomandata pentru familii cu copii - Am urcat pe muntele Becheci din Silea Nirajului.
Biserica catolica Biserica catolica Sandominic la 49,15 km
Biserica baroca din Sandominic a fost construita intre anii 1787-1802, si are patronajul Sfantului Dominic.
Stancile Lucaciu Stancile Lucaciu Muntii Calimani la 36,44 km
Stancile Lucaci Onestenii la putere - Varful Lucaciu este primul pe lunga culme secundara a Calimanilor, ce se ridica usor din Depresiunea Dornelor racordandu-se de culmea principala la coada Pietrosului.
Drumul care coboara la parau Drumul care coboara la parau Gheorgheni la 28,15 km
Fosta strada Drumul care coboara la parau (la paraul Belcina), este numita din 1900 strada Orel Dezso (fost primar al orasului Gheorgheni intre 1914 si 1919).
Stancile Doisprezece Apostoli Stancile Doisprezece Apostoli Muntii Calimani la 36,15 km
Pe creasta ce formeaza cumpana apelor dintre bazinele paraielor Neagra Sarului si Poiana Negri. Ruga zadarnica celor 12 Apostoli - Am dedicat o zi speciala vizitarii celor 12 Apostoli si Pietrelor Lucaciului, din cele trei ale expeditiei noastre in Calimani.
Eremitu Eremitu la 44,55 km
Eremitu este o localitate in judetul Mures.
[ Sus ↑ ]
Cascada termala - Muntii Gurghiu
Cascada termala - Muntii Gurghiu la 2,51 km
Varful Baesul - Toplita
Varful Baesul - Toplita la 6,12 km
Cavitatile de langa Sansimion Cavitatile de langa Sansimion la 63,78 km. Cavitatile-pivnita de langa Sansimion sunt niste cavitati artificiale, sapate in pamant de catre localnici.
Biserica catolica Sfantul Apostol Toma Biserica catolica Sfantul Apostol Toma Tomesti la 50,68 km. In anul 1333 satul Tomesti are propria biserica parohiala, iar constructia actualei biserici in stil baroc a fost finalizata in jurul anului 1776.
Varful Biliboc Varful Biliboc Muntii Tarcaului Zona Ghimes la 68,22 km. Depresiunea Ghimes este prinsa intre Muntii Ciucului (sud) si cei ai Tarcaului (nord). Varful Biliboc - Pe o vreme de toamna ca in basme, intr-un peisaj reconfortant, am ajuns la varful si monumentul Biliboc.
Biserica reformata Santandrei Biserica reformata Santandrei Miercurea Nirajului la 60,72 km. Locuitorii catolici din evul mediu ai satului Santandrei, filiala Miercurea Nirajului, devin reformati in timpul reformei.
Clopotnita si biserica reformata Santana Nirajului la 62,37 km. Biserica reformata din Santana Nirajului se afla pe strada Santana la numarul 119, pe un varf de deal, deasupra satului.
Biserica catolica Biserica catolica Pauleni-Ciuc la 67,85 km. Pauleni-Ciuc se afla în estul depresiunii Ciucului de Mijloc, la nord de Sumuleu. La Pauleni-Ciuc publicitate nu mai e - De sus, de pe promontoriul pe care este cocotata cocheta biserica a Paulenilor, am urmarit o joaca.
Biserica reformata Biserica reformata Sangeorgiu de Padure la 68,7 km. Biserica reformata din Sangeorgiu de Padure a fost construita la inceputul secolului al XIV-lea.
Turn de observatie Turn de observatie Varful Aramei Cireseni la 69,02 km. Cel mai inalt punct al dealurilor dintre Feernic si Tarnava Mare este Varful Aramei, avand 932 m.
Conacul Lazar Conacul Lazar Toplita-Ciuc la 68,76 km. Conacul Lazar - Toplita-Ciuc, Miercurea Ciuc.
Culmea Iavardi Culmea Iavardi la 51,17 km. Culmea Iavardi se inalta deasupra vaii paraului Iavardi. La vanatoare, cu cartuse oarbe - Am ajuns pe Varful Iavardi odata cu o ploaie marunta dar deasa. Geocutie noua intr-un ascunzis nou - De data asta am ajuns aici cu ocazia unei ture in circuit in jurul muntelui Iavardi.
Drumul Talienilor Drumul Talienilor, Crucea Talienilor, Pasul Stanisoara.
Fantana Rece Fantana Rece Valea Boros la 68,81 km. Geografic vorbind, Fantana Rece (Hideg-kut) reprezintã izvorul paraului Boros  (afluent al Trotușului), de-a lungul sau intinzandu-se satul Valea Boros (comuna Lunca de Jos, judetul Harghita), de unde se realizeaza si cel mai facil acces la obiectiv, cale de 8,5 km. Geocutie noua la Fantana Rece - Ultima data am vizitat Fantana Rece si Muntele Tatalui in anul 2012, in luna mai. Multumiri calduroase pentru cutia de la Fantana Rece - Cred ca am mai trecut pe la Fantana Rece dupa ce am ascuns prima cutie - cea, intre timp, disparuta.
Muntele Mihai Muntele Mihai la 56,19 km. Pe versantul nordic al muntelui Mihai se afla o partie de schi, de categorie grea, dotata cu teleschi.
Biserica romano-catolica din Nicolesti Biserica romano-catolica din Nicolesti Frumoasa la 63,95 km. La 1,5 km de centrul Frumoasei, pe DN 12A dintre Onesti si Miercurea Ciuc, se afla centrul parohial Sfantul Nicolae din Nicolesti, cu casa parohiala din 1847 si biserica din secolul XIII-lea. Biserica romano-catolica din Nicolesti - Frumoasa - Un obiectiv impunator, bine intretinut, merita vizitat. Dupa ce am sarit gardul inutil - Fotografiind cladirea de langa biserica, am pornit in directia gresita, astfel incat la un moment dat a trebuit sa sar peste un gard, sa inconjor cladirea, pana sa ajung in interiorul curtii bisericii.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.