Localitatea Moglanesti (judetul Harghita) Resedinta: Toplita. Denumire maghiara: Moglán.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Moglanesti, judetul Harghita

Panteonul megalitilor Panteonul megalitilor Muntii Calimani la 34,07 km
Cu ceasta expresie, doar metaforica, descriem un numar imresionant de asa-zisi megaliti (de fapt, grupuri de stanci naturale din roca vulcanica) specifici Muntilor Calimani, insirati pe culmea Harlei, cea care tine traseul ce uneste stancile de la 12 Apostoli cu Gura Haitii.
Liceul Salamon Erno la 27,71 km
Liceul Salamon Erno, Gheorgheni
Izvorul Borcut Valea Borca Muntii Bistritei la 35,1 km
In jurul localitatii Borca abunda apele minerale, cea mai renumita fiind Borcut, care se afla la confluenta paraului Sabaseni cu Borca.
Cetatuia si Calugarii Cetatuia si Calugarii Masivul Ceahlau la 43,6 km
Cetatuia si Calugarii sunt denumirile date unor turnuri de stanca care se inalta la vest de Detunate, deasupra potecii marcate cu banda albastra.
Gradina Csiky Gheorgheni la 27,77 km
Gradina Csiky, Gheorgheni
Baia Traditionala Baia Traditionala Poiana Zanelor Borsec la 14,99 km
Baia traditionala Poiana Zanelor a fost amenajata in anul 2009.
Pasul Dracului Pasul Dracului Balan la 47,55 km
Cu 2,5 km inaintea localitatii Balan, pornind de la gura paraului Fantana lui Gal si urmand drumul judetean 127B, urmarand marcajul cruce rosie, prin Pasul Dracului putem ajunge pe creasta principala a Muntilor Noscolat, respectiv Hasmas.
Culmea Ghimilcinis Culmea Ghimilcinis la 40,72 km
Din drumul care duce dinspre statiunea Lacu Rosu spre Trei Fantani, din apropierea Cheilor Duruitoarei, un drum de pamant urca spre culme, trecand apoi inspre comuna Damuc.
Clopotnita de lemn de pe strada Clopotnitei Clopotnita de lemn de pe strada Clopotnitei Gheorgheni la 28,53 km
In municipiul Gheorgheni, pe strada Clopotnitei numarul 2, se afla o clopotnita de lemn a bisericii romano-catolice.
Stanca Minunata Stanca Minunata la 37,76 km
De pe Stanca Minunata (1529 m) avem o priveliste minunata asupra Muntiilor Giurgeu, Depresiunii Giurgeului si Hasmasu Mare. Stanca Minunata - Putin mai sus de stana care se afla pe poiana de sub Stanca Minunata, porneste marcajul turistic, in padure, care urca pana pe varf.
Punct belvedere Sacadatul se afla la aproximativ jumatatea distantei dintre Tarcau si Nascalatul lui Danfalau, la sud - sud-est de Saua Tarcau, la limita nordica a Muntilor Ciucului.
Caciula Dorobantului Caciula Dorobantului Masivul Ceahlau la 44,27 km
Monolitul din conglomerat, numit Caciula Dorobantului, domina o zona deschisa, Curmatura Piatra Lata. Dupa 6 ani de la amplasare - Vizitez destul de des Ceahlaul, am fost de cateva ori si aici, dar in ultimii ani nu am trecut prin zona Curmaturii Piatra Lata.
Turnul Ciuntit Turnul Ciuntit Tomesti la 49,71 km
Turnul Ciuntit este declarat monument conform registrului monumentelor judetului Harghita din 1992, este un interesant vestigiu arhitectonic al Ciucului de Sus. Totusi, chiar acolo e - N-o sa povestim cum am intrat in posesia cutiei, pentru a nu divulga despre ascunzis mai mult decat a vrut ascunzatorul.
Piatra Bardos Piatra Bardos Cheile Bicazului la 34,23 km
Piatra Bardos din Muntele Bardos este stanca care inalta deasupra Cheilor Laposului, vizavi de Piatra Cupas.
Casa rasturnata Casa rasturnata Praid la 45,68 km
S-a intors lumea cu susul in jos. De-a-ndoaselea - Am ajuns la Casa Rasturnata mai devreme decat trebuia, programul incepand cu o ora mai tarziu, asa ca am privit-o de dincoace de gard. La mintea cocosului, intr-o lume rasturnata - Iar eu am ajuns la Casa Rasturnata mai tarziu decat trebuia, programul s-a terminat deja, asa ca am privit-o si eu de dincoace de gard.
Pasul Liban Pasul Liban la 40,06 km
Pasul Liban este o trecatoare intre Varful Amza - Muntii Gurghiu si Fagul Rosu - Muntii Harghita, si leaga Depresiune Giurgeu de Depresiunea Odorhei. Spre varful Amza - Ce poti face altceva intr-o zi de luni, decat sa pornesti intr-o drumetie :-).
Varful Amiaza Varful Amiaza la 36,38 km
Varful Amza nu este foarte spectaculos, gasim insa aici cateva stanci interesante, si putin mai jos de varf un punct de belvedere cu o frumoasa priveliste.
Capela Sfanta Inima Gheorgheni la 28,93 km
Capela Sfanta Inima - Cetatea Both, Gheorgheni. Multumesc pentru ascunzis - In fata bisericutei statea o pereche de indragostiti.
Cariera de nisip Paraul de Jos Cariera de nisip Paraul de Jos la 37,23 km
Cariera de nisip Paraul de Jos, Campu Cetatii.
Barajul Rastolita la 29,07 km
Constructia barajului Rastolita, cu o inaltime proiectata de 105 m, a inceput in anul 1989 - lucrarea aflata la un stadiu de executie de 95 la suta, este inca neterminata.
Stancile Doisprezece Apostoli Stancile Doisprezece Apostoli Muntii Calimani la 36,15 km
Pe creasta ce formeaza cumpana apelor dintre bazinele paraielor Neagra Sarului si Poiana Negri. Ruga zadarnica celor 12 Apostoli - Am dedicat o zi speciala vizitarii celor 12 Apostoli si Pietrelor Lucaciului, din cele trei ale expeditiei noastre in Calimani.
Izvorul Maria Izvorul Maria Sovata la 42,96 km
Izvorul Maria a fost construit in anul 1910 pentru a solutiona problema apei potabile in statiunea Sovata.
Varful Bistriciorul la 33,98 km
Bistriciorul este cel mai inalt varf din partea vestica a Calimanului, de unde putem admira intreaga panorama a cupolei vulcanice, pana departe spre Rodna si Ceahlau. A fost o revelatie - Faptul ca am gasit aceasta geocutie, pentru ca am gasit-o intamplator in timp de adunam servetelele si alte gunoaie lasate de altii pe Varful Bistriciorul, la 1990 m. Felicitari - Acu multi ani si eu intamplator am gasit primul ascunzis pe Padis. Voi folosi gps-ul - Multumesc.
Cuptor de ars var Darmoxa la 31,74 km
Cuptor de ars var - Darmoxa, Brosteni, din anul 1924.
Hribul de piatra de pe Valea Jidanului Hribul de piatra de pe Valea Jidanului Muntii Calimani la 32,64 km
Coborand de pe Piciorul Harlei (venind de la 12 Apostoli) pe culmea nemarcata ce formeaza - in continuarea piciorului Harlei - versantul drept al Paraului Jidanului am obeservat pe versantul stang al paraului o alcatuire stancoasa ce semana de la distanta, prin forma dar si culoare, cu un hrib urias.
[ Sus ↑ ]
Cascada termala - Muntii Gurghiu
Cascada termala - Muntii Gurghiu la 2,51 km
Varful Baesul - Toplita
Varful Baesul - Toplita la 6,12 km
Fagul tunel Fagul tunel Satu Mare la 62,35 km. Aproape de capatul estic al comunei Satu Mare, se bifurca un drum asfaltat care ne duce paralel cu paraul Bradestii Mari, catre est, apoi spre nord-est.
Lacul Iapa Lacul Iapa la 69,06 km. Lacul Iapa este, daca nu cel, printre cele mai recente lacuri, cat de cat notabile, aparute in mod natural.
Ruinele criptei Rhedey de pe deal Ruinele criptei Rhedey de pe deal Sangeorgiu de Padure la 68,32 km. Cripta Rhedey, numita capela de constructor, a fost construita de Wesselenyi Kata pentru sotul ei.
Stanca Bufnitei Stanca Bufnitei Muntele Iavardi la 50,43 km. Pe muntele Iavardi fiecare stanca are o denumire: Piatra lui Herman, Stanca Bufnitei, Piatra lui Kota, Piatra Portelan. La Stanca Bufnitei, imbufnati - Dupa ce am ratat cutia de pe Varful Iavardi, speram sa o gasim macar pe cea de la Stanca Bufnitei. Cutie noua la Stanca Bufnitei - Am fost din nou la Stanca Bufnitei. Geocutia veche a disparut, cea noua asteapta cautatorii - Stanca Bufnitei a fost cel de al treilea obiectiv al turei noastre in circuit, in jurul muntelui Iavardi.
Baile Barzava Baile Barzava la 65,9 km. Baile Barzava se situeaza la est de satul Barzava, langa paraul cu acelasi nume. A treia cutie, nu! - Cadrul natural al bailor este unul de un pitoresc aparte (a se vedea foto atasata).
Baia Calugarilor Baia Calugarilor la 69,6 km. Pe locul unde are loc pelerinajul de sambata de Rusalii la care participa sute de mii de unguri catolici, in Sumuleu-Ciuc, pe teritoriul din spatele catedralei si manastirii se afla mai multe izvoare de ape minerale. Nici o problema - Cu prima ocazie voi verifica si schimba cutiuta. Cutie noua - Am pus azi o noua cutie in locul celei disparute. Am gasit cutia - Am gasit cutia, impreuna cu Zsolt, multumim.
Parcul portilor inchise Parcul portilor inchise Ernei la 66,62 km. Parcul Baron, parcul castelului Balintitt - Ernei.
Pavilioane Time Box Pavilioane Time Box Calugareni la 50,87 km. Pavilioanele Time Box din cadrul Parcului arheologic de la Calugareni se afla la sud-vest de localitate, langa castrul roman si parcul arheologic Calugareni.
Santul turcilor Rigmani la 60,06 km. Santul turcilor (Coasta trocilor) este o fortificatie de pamant, care se afla la nord de satul Rigmani, in zona obarsiei paraului Rigmani.
Pasul Hanu Pasul Hanu Muntii Tarcaului la 63,1 km. Putin sau deloc cunoscut, pasul Hanului face trecerea din valea Tarhausiului (bazinul Trotusului) in cea a Tarcutei (bazinul Bistritei).
Biserica reformata din piata Bocskai Biserica reformata din piata Bocskai Miercurea Nirajului la 62,16 km. Prima biserica din Miercurea Nirajului a fost construita in secolul al XV-lea, in stil gotic.
Valea Iavardi Valea Iavardi la 50,48 km. Paraul Iavardi este un afluent din dreapta al paraului Valea Rece.
Ciuperci de piatra Ciuperci de piatra Harghita Ciceu la 60,31 km. Pe partea vestica a platoului Harghita-Ciceu gasim niste formatiuni interesante de stanca, care sunt asemanatoare unor ciuperci uriase de piatra.
Lacul Cuiejdel Lacul Cuiejdel I la 64,26 km. Lacul Cuiejdel de langa comuna Garcina, este cel mai mare lac de baraj natural din tara. Lacul Cuejdel I - Am gasit foisorul presupunand ca este cel din coada lacului adica din extremitatea nordica a lui conform pozei Mam uitat sub el unde lipsea o scandura Iam dat ocol cautand la baza lui dar presupun ca a fost aruncata la gunoi odata cu ecologizarea/ curatenia ce sa facut la lac asta vara.
Manastirea Secu Vanatori-Neamt la 68,09 km. Manastirea Secu a fost ctitorita de domnitorul Petru Rares (1527-1546), si consolidata de tatal cronicarului Grigore Ureche.
Varful Tatalui Varful Tatalui Muntii Ciucului la 69,78 km. Precizat pe harti si cu numele Apahavas sau Ciughes, Varful Tatalui reprezinta unul dintre punctele de altitudine mai importante (1334 m) ale complexului de culmi din extremitatea nord-vestica a Muntilor Ciucului, oferind o deschidere de 360 de grade asupra imprejurului. Am ajuns aici prin Ciughes-Palanca, pe paraul Palistanenilor - Desi este iarna, am avut parte de un curcubeu. Iarna adevarata si geocutie noua pe Muntele Tatalui - In zilele precedente a nins. Deocamdata starnit - Disparitia celor doua cutii de pe Muntele Tatalui (varf si Fantana Rece) mai mult m-a starnit, sa mai trec sa verific ascunzisurile - mai ales cand, se intampla, ca aici, - sa fac cate un traseu prin zona.
Viaductul Mina Viaductul Mina la 61,37 km. Viaductul Mina a fost construit peste paraul Mina, pe linia de cale ferata 501 Miercurea Ciuc - Ghimes, langa satul Valea Garbea, apartinand comunei Lunca de Sus. De la un ascunzis la altul - Fotografia ascunzisului, ca si indiciul oferit, sunt suficiente.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.