Localitatea Obarsia-Closani (judetul Mehedinti) Resedinta: Obarsia-Closani.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Obarsia-Closani, judetul Mehedinti

Coloana fara sfarsit Coloana fara sfarsit la 46,89 km
Coloana fara sfarsit, Targu Jiu.
Cheile Corcoaia Cheile Corcoaia la 12,43 km
Cheile Corcoaia, desi lungi de doar 150 m, sunt o adevarata bijuterie peisagistica, rezultata din felul apate, dar nu singular (a se vedea, de exemplu, Cheile Carasului).
Locul fosilifer Globu Craiovei la 32,44 km
Locul fosilifer de la Globu Craiovei, aflata pe teritoriul comunei Iablanita, este o arie protejata de interes national. Reprezinta o zona de deal cu vegetatie forestiera si pajisti, unde in roci de calcare, argile si nisipuri, se gasesc depozite cu fauna fosilifera, atribuite miocenului.
Podul lui Dumnezeu Podul lui Dumnezeu la 7,65 km
Podul lui Dumnezeu este cel mai cunoscut pod natural din tara, unicul pasaj rutier natural la nivel national. Caprele de sub capra podului - Ascunzisul si geocutia (simplu si bine mascata) se pot gasi usor si fara GPS. Peste acest pod trece soseaua ce leaga Baia de Arama cu municipiul Drobeta Turnu Severin.
Masa tacerii la 45,44 km
Masa tacerii, Targu Jiu
Lacul Portii Muntii Retezat la 40,12 km
Taul Portii
Varful Zascolul Arjanei Varful Zascolul Arjanei Muntii Cernei la 18,35 km
Confundat cu Varful Arjana (1513 m), Zascolul Arjanei (1499 m) este cel mai proeminant ca alura si totodata cel mai pitoresc. Este culminatia unei klippe de calcar a culmii Muntilor Cernei, prinsa in relieful inconjurator dominat de sisturi.
Lacul Rades Muntii Retezat la 38,66 km
Taurile Radesului
Cascada Roset la 21,11 km
Cascada Roset (Cociului)
Ansamblul de mori din Mehadica la 33,47 km
Ansamblul de mori din valea paraului Mehadica cuprinde Moara Orzasca, Moara Aurasca, Moara de la Piatra Surului, Moara Vegeasca, Moara Gherghineasa, Moara de la Stiubei, Moara Gaiceasca, Moara Chiceasca, Moara Mica, Moara din Salciile Late, Moara din Zacatoare, Moara din Anin, Moara Giurceasca.
Turnul medieval Ruieni Turnul medieval Ruieni la 49,29 km
Turn de observare din vremea romanilor, construit pe drumul roman de la Sarmizegetusa la Tibiscum. Minunata priveliste - Am gasit geocutia amplasata la acest foarte interesant turn de observatie.
Biserica din Inelet Biserica din Inelet Valea Cernei la 11,53 km
Satul Inelet are cele 6-8 case imprastiate pe Cracul Inelet, un picior al Culmii Muntilor Cernei indreptat spre valea Cernei.
Lacul Gales Muntii Retezat la 44,1 km
Lacul Gales este cel mai frumos lac din bazinul Galesul, asezat pe o treapta suspendata langa varful Valea Rea.
Castrul roman Teregova la 34,15 km
Castrul roman de la Teregova se afla la confluenta raurilor Rece si Timis, la aproximativ 2 km nord de sat, intre raul Rece si drumul european, pe malul stang al raului. Castrul a fost amplasat intre Mehadia si Tibiscum, de-a lungul drumului care marcheaza granita de sud-vest a Daciei.
Gara Baile Herculane Gara Baile Herculane la 29,55 km
Monument istoric, Gara Baile Herculane este considerata cea mai frumoasa gara din tara. Gara Baile Herculane - Este pentru a doua oara cand ajung in acest loc, dar fara succes in a gasi cutia. A fost construita intre 1878 si 1886, in stil baroc, dupa planurile arhitectului AD Serres.
Pestera cu tezaurul Serbiei Isverna la 11,47 km
Pestera cu tezaurul Serbiei, Isverna.
Varful Biliana Varful Biliana Muntii Cernei la 18,63 km
Este vorba despre un varf putin proeminent prin altitudinea sa (1361 m) si in comparatie cu cea a varfului din preajma (aproape 1500 m), dar mai ales cu forma si constitutia (calcaroasa) a acestuia (Zascolul Arjanei).
[ Sus ↑ ]
Campurile de lapiezuri, Lacul Zaton - Muntii Mehedinti
Campurile de lapiezuri, Lacul Zaton - Muntii Mehedinti la 7,64 km
Podul lui Dumnezeu - Ponoarele
Podul lui Dumnezeu - Ponoarele la 7,65 km
Locul fosilifer Apadia la 64,8 km. Locul fosilifer Apadia este situat pe o faneata, in zona colinara a dealurilor interioare, identificata pe ogasele Ursului si Tiganului, din bazinul hidrografic Pogonis.
Pestera Veterani Dubova la 57,76 km. Pestera Veterani (Pestera Maovat, Pestera de sub Panza Curii, Piscabara, Peth) - Dubova.
Cetatea Malaiesti Cetatea Malaiesti Salasu de Sus la 55,14 km. Cetatea construita pe pamantul cnezilor Saracin din Salasu de Sus, a fost o constructie mica, dar foarte ingenioasa. Inainte si dupa renovare - Am fost si inainte de renovare, cat si dupa renovare.
Cetatea Banita la 68,35 km. Datarea localitatii Banita este strans legata de cetatea dacica aflata pe inaltimea numita Dealul Cetatii sau Dealul Bolii, care are aproximativ 1000 m altitudine.
Taul fara fund Pesteana la 58,46 km. Rezervatia botanica Taul fara fund - Pesteana.
Podul roman Podul roman Ohaba de sub Piatra la 63,06 km. Ruinele podului roman de la Ohaba de sub Piatra.
Mina de bauxita Comarnic Mina de bauxita Comarnic la 67,6 km. Aproximativ la jumatatea drumului, din satul Federi spre Fundatura Ponorului, gasim mina parasita Comarnic, unde se exploata bauxita.
Turnul rotund Crivadia la 63,54 km. Turnul rotund de la Crivadia este situat pe marginea stancoasa a Merisorului.
Punct panorama Dealu Golului Resita la 69,15 km. Pornind din parcarea Lidl, din sud-vestul orasului Resita, o poteca urca pe Dealul Golului.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.