Localitatea Tarnava (judetul Sibiu) Resedinta: Tarnava. Denumire maghiara: Nagyekemező. Denumire germana: Grossprobtsdorf. Alta denumire: Griuspriustref.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Tarnava, judetul Sibiu

Izvorul Dorului. Izvorul Dorului La primele ore ale diminetii. Am pornit in cautarea acestui ascunzis la primele ore ale diminetii. Gasita. Am gasit cutia in padure.
Biserica fortificata Axente Sever. Biserica fortificata din Axente Sever
Biserica evanghelica fortificata Mosna. Cetatea taraneasca si biserica evanghelica fortificata din Mosna este unul dintre cele mai reprezentative monumente de acest gen din sudul Transilvaniei. Biserica. Am cautat de mai multe ori (degeaba) cutiuta de aici.
Brateiu. Este resedinta comunei Brateiu. Gasita. Locul e cam sus.
Moardas. Pana la Agnita si pana la Medias sunt circa 30 km, iar pana la Sibiu, 50 km.
Biertan. Biertan se afla intr-o zona deluroasa, la stanga raului Tarnava Mare. Gasita. Am gasit cutia.
Canionul Mihaileni. Canionul Mihaileni Ascunzis devastat?. Poate nu am ales cea mai buna metoda de a ma apropia de canion. Geocutie lipsa. Din pacate geocutia nu mai e la locul ei.
Copsa Mare. Este un sat in partea de nord a judetului Sibiu, in Podisul Tarnavelor, apartine de comuna Biertan. Greseala. Este vorba de biserica din Copsa Mare (nu Mica - cum apare din greseala in text).
Rusi. Biserica fortificata evanghelica din Rusi, una dintre cele 3 existente in localitate, este intr-o stare avansata de degradare. Gasita. Am gasit cutiuta.
Valchid. Situata in valea unui mic afluent al Tarnavei Mari, asezarea din Valchid isi datoreaza prima aparitie documentara unui incident nu prea onorabil: in 1345, taranii din Valchid au fost interogati in procesul pradarii greavilor sasi din Curciu si din alte sate apartinand micilor comune invecinate, Roandola si Noul Sasesc.
Lavanda di Maria Tarnaveni. Acces si poze gratuite.
Vurpar. Este resedinta comunei Vurpar. Gasita. Am gasit triunghiul si cutiuta.
Lacul Sancel. Lacul Sancel, Tarnava Seaca
Rezervatia de stepa Dealul Zackel. Accesul se face din DJ14 Sibiu - Slimnic, iar din Slimnic pe drum de tara si poteca inca 2 km.
Podul minciunilor Blaj. Podul face legatura intre zona centrala a Blajului si cartierul Hula, respectiv sase artere principale ale municipiului.
Stejarul lui Avram Iancu Blaj. Stejarul lui Avram Iancu Blaj
Biserica evanghelica Hundorf Viisoara. Biserica evanghelica-luterana este monument istoric, avand codul 120227 in repertoriul arheologic.
Biserica evanghelica Maldorf Viisoara. Unirea celor doua sate a fost realizata in anii 1970.
Castelul Bethlen Cris. Din pacate cladirea castelului nu este vizitabila, se pare ca castelul a fost retrocedat unuia dintre mostenitorii familiei Bethlen.
Agnita. Aici se afla una dintre cele mai vechi fortificatii taranesti din Transilvania. Biserica. Frumoasa biserica.
Danes. Danesul se situeaza in sectorul sudic, la granita cu judetul Sibiu. Gasita. Gasita.
Lacul Vrajitoarelor Ocna Sibiului. Lacul Vrajitoarelor Ocna Sibiului
Marpod. Se afla pe drumul judetean 105, la 32 km de municipiul Sibiu, la 29 km de orasul Agnita si la 41 de km de muntii Fagaras.
Lacul Matelor Ocna Sibiului. Salina pe locul careia se afla nu este atestata documentar, insa era exploatata in evul mediu tarziu, cu sistem clopot, la adancimea de peste 80 m, prin, doua puturi.
Lacul Inului Ocna Sibiului. Lacul Inului Ocna Sibiului
Lacul fara fund Ocna Sibiului. Lacul fara fund Ocna Sibiului
Lacurile Horea Closca Crisan Ocna Sibiului. Pe locul lor, in 1770, erau mentionate: Lacul Rosu Interior, Lacul Rosu Exterior, Lacul Verde Interior, Lacul Verde Exterior, Lacul Femeilor, Lacul Liber.
Ocna Pustie de la Ocna Sibiului. Ocna Pustie de la Ocna Sibiului
Biserica Reformata Ocna Sibiului. Biserica Reformata Ocna Sibiului Biserica Reformata - Ocna Sibiului. Biserica este foarte interesanta prin stilul constructiei sale.
Lacul Ocnita Ocna Sibiului. Lacul Ocnita Ocna Sibiului
Balta cu namol Ocna Sibiului. Balta cu namol Ocna Sibiului
Lacul Negru Ocna Sibiului. Suprafata sa este de 505 m2.
Lacul Randunica. Salina a fost exploatata intre anii 1722-1877, in sistem clopot, cu doua puturi pana la adancimea de 80 m.
Lacul Gura Minei Ocna Sibiului. Lacul Gura Minei Ocna Sibiului
Lacul Austel Ocna Sibiului. Supra­fata lacului este de 254 m2 si adancimea maxima de 2,50 m.
Biserica evanghelica fortificata Zagar. Cladirea bisericii este inconjurata de un zid de incinta fortificata cu turnuri.
Lacul Brancoveanu Ocna Sibiului. Lacul Brancoveanu Ocna Sibiului
Casa Prieteniei Zagar. Cu ajutorul mostenirii lui Johann Bretz, originar din Zagar, a fost construita Casa Prieteniei (Haus der Begegnung in limba germana).
Lacul Verde Ocna Sibiului. Originea lacului este prabusirea a doua saline apropiate, neatestate documentar, ce se exploatau concomitent si care au fost abandonate din cauza infiltratiilor de apa.
Castelul Kornis-Rakoczi-Bethlen din Iernut. Localitatea Iernut apare atestata documentar in anul 1257, sub numele de Ranoltu. Gasita. Gasita.
Nou Neudorf. Nou Neudorf Gasita. Am gasit cutiuta.
Cetatea Dealu Frumos. Cetatea Dealu Frumos Cutia din padure. Am gasit cutia in padure.
Hosman. Apartine de comuna Nocrich.
Chirpar. Chirpar Gasita. Am gasit cutiuta.
Castrul de pamant Podmoale Sighisoara. Este sit arheologic, cuprinde si asezarea romana de la Podmoale.
Cimitirul reformat Bogata. Un singur loc de veci este intr-o stare mai buna, aici se afla monumentele funerare ale familiei Ecken.
Belvedere cu cruce Hetiur. Este prevazut cu cruce, si ofera o panorama de 360 grade.
Turnul Falkenhayn. Pe dealul Gusteritei se afla Turnul Falkenhayn. Falkenhayn inainte de Artmania. Am ajuns in orasul Sibu, cu ocazia festivalului rock Artmania, la ora 18 seara.
Daia. Daia Gasita. Am gasit cutiuta in copac.
Biserica reformata Cuci. Locuitorii, catolici in evul mediu, devin si raman unitarieni pana la sfarsitul secolului al XVII-lea, cand trec la credinta reformata.
Padurea Breite Sighisoara. Padurea Breite Sighisoara
Biserica reformata Bogata. Se pare ca este vorba de o constructie timpurie, cand inca caramizile romane nu erau folosite la alte constructii.
Castelul Degenfeld Cuci. Din materialul acestui castel, la inceputul secolului al XIX-lea, contele Degenfeld Miksa Kristof incepe construirea unei noi cladiri.
Coloana Infinitului Bogata. Este copia statuii lui Brancusi, Coloana Infinita, cu un vultur pe varf.
Criptele din cimitirul reformat Tirimia. Unul este al contelui Bethlen Farkas, el a murit in anul 1763.
Biserica reformata Tirimia. Este filie a parohiei Satu Nou.
Cimitirul evreiesc Bogata. Pe teritoriul cimitirului a crescut iarba, unele dintre pietrele funerare cu inscriptie in ebraica sunt aplecate in fata sau in spate, una e cazuta deja la pamant.
Turnuletul La Chip Sighisoara. In acest loc se afla azi cimitirul evreiesc.
Pomi cu coroana cubica Sibiu. Dupa aplicarea noii tehnici sunt necesare 2-3 ani pana cand coroanele arborilor vor lua forma dorita.
Rapa Datesului Dataseni. Pe partea din sud-est se afla Rapa Datesului, sau Rapa Dataseni.
Podul Minciunilor. Legendele legate de numele podului spun ca acesta scartaie la fiecare minciuna spusa de cei care il trec, amenintand sa se rupa sub greutatea unei minciuni mai mari. Am gassit cutiuta. Am gassit cutiuta de linga Podul Minciunilor. Podul Minciunilor, care spune adevarul. Felicitari si la cat mai multe cutii gasite. Sibiu. Participand la eventul GeoFest Sibiu-2014, locul de intalnire fiind Kleine Cafe, a trebuit sa trec peste Podul Minciunilor, asa ca m-am oprit sa caut si aceasta cutie, nuai ca norocul nu a fost de partea mea in a gasi cutia, insa am admirat capodopera Sibiului cu atatea povesti si legende.
Scara acoperita Sighisoara. Scara acoperita a fost destinata pentru usurarea accesului elevilor la Scoala din Deal.
Biserica catolica Sibiu. A fost sfintita in 13 septembrie 1733 de catre episcopul Transilvaniei Gregor von Sorger. Biserica catolica Sibiu, la a doua incercare. Prima data am incercat gasirea acestei geocutii cu ocazia festivalului Artmania. Biserica Catolica - Sibiu. Aceasta este foarte bine ascunsa, trebuie sa fii foarte agil pentru a reusi in a extrage cutia.
Biserica din Deal Sighisoara. Este una dintre cele mai mari biserici in stil gotic tarziu din Transilvania. Efectul-oglinda. Urmand exact instructiunea ajutatoare initial am cautat geocutia pe partea stanga a pilonului zidului.
Turnul Cojocarilor Sighisoara. A fost distrus de incendiul din 1676, dar reconstruit ulterior.
Casa Fetter Sighisoara. MS-II-m-B-16031.
Biserica lutherana Hetiur. Iar numele de Erenberg, din 1417, indica populatia saseasca a localitatii. Langa sosea. Dupa o pauza de masa, am luat desertul: am gasit cutia.
Liceul Joseph Haltrich Sighisoara. In secolul al XIX-lea a fost o scoala de referinta, institutia scolara de frunte a sasilor.
Biserica leprosilor Sighisoara. Pe peretele bisericii a fost amplasat un amvon exterior, numit Pesthanzel, din care se predica leprosilor.
Turnul Croitorilor Sighisoara. Cu ocazia incendiului din 1676 s-a distrus partea superioara.
Casa Richter Sighisoara. MS-II-m-A-16010.
Ruinele primei biserici parohiale din Sighisoara. Ruinele se situeaza in gradina Parohiei Evanghelice, in imediata apropiere a Scarii Acoperite, la baza Dealului Scolii.
Casa Haraszty Sighisoara. Casa Haraszty Sighisoara
Casa Jakody Sighisoara. In cladire se afla muzeul Casa Armelor si Hartilor.
Casa Fronius Sighisoara. Casa Fronius Sighisoara
Turnul Cositorarilor Sighisoara. Are o pozitie defensiva, o forma frumoasa, si a fost reconstruit de mai multe ori.
Casa Joseph Bacon Sighisoara. Casa Joseph Bacon Sighisoara
Casa Virgil Marzea Sighisoara. MS-II-m-A-15983.
Piata Ratustelor Sighisoara. Pe piata se afla si cladirea consistoriului districtual evanghelic.
Casa Wonnerth Sighisoara. MS-II-m-A-15891.
[ Sus ↑ ]
Hotel Sighisoara. Aici a locuit Georg Paul Binder, episcop intre 1843-1867.
Casa Mild Sighisoara. La mijlocul secolului al XVII-lea el a construit Scara Scolarilor si Bastionul de langa Turnul Cizmarilor.
Turnul Tabacarilor Sighisoara. Este legat de Turnul Cositorarilor prin Galeria Arcasilor.
Prima scoala romaneasca Sighisoara. Prima scoala romaneasca Sighisoara
Casa Loris Sighisoara. Casa Loris Sighisoara
Casa cu cerb Sighisoara. Poate ar fi mai corecta denumirea de Casa cu coarne de cerb, deoarece denumirea germana este Haus mit dem Hirschgeweih.
Turnul Cizmarilor Sighisoara. Turnul Cizmarilor Sighisoara
Turnul Zincarilor. Turnul Zincarilor De doua ori la Turnul Zincarilor. Prima data nu am reusit sa gasesc geocutia.
Casa Albert Sighisoara. Casa Albert Sighisoara
Casa Paulinus Vlad Dracul Sighisoara. In prezent in cladirea aflata pe lista monumentelor istorice (MS-II-m-A-15933) functioneaza un restaurant.
Casa Michael von Melas Sighisoara. El s-a confruntat in anul 1800, la Marengo - Italia, cu Napoleon Bonaparte.
Casa Breslelor Sighisoara. Aici sunt expuse unelte, echipamente si masinarii utilizate de mestesugarii din oras si imprejurimi.
Casa Georgius Krauss Sighisoara. Casa Georgius Krauss Sighisoara
Turnul cu ceas Sighisoara. Aceste turnulete sunt simboluri, care indicau existenta unui tribunal care avea puterea de a aplica chiar si pedeapsa capitala. Un ascunzis si un loc deosebit. A trecut deja de ora 8 seara, cand am trecut prin Sighisoara.
Biserica Manastirii Sighisoara. Azi biserica evanghelica, aici a functionat manastirea calugarilor dominicani intre secolele XIII si XVI-lea.
Biserica catolica Sfantul Iosif Sighisoara. Catedrala a ars in anul 1983, si a fost reconstruita in 1984, in stil neo-clasic si eclectic.
Casa Kolping Sighisoara. Casa Medrea, strada Manastirii 10, MS-II-m-B-15915.
Turnul Fierarilor Sighisoara. A ars in anul 1676, apoi a fost reparat.
Primaria Sighisoara. Cu aceasta ocazie a fost demolat si Turnul dogarilor.
Turnul Olarilor Sibiu. De jur imprejur sunt amplasate cate cinci lacase de tragere pentru archebuze. Gasita. Am gasit cutiuta. Gasita. I found the small box, right like in the description. Bine fixata. Era bine fixata intre caramizi, are un log si un creion mic.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.