Localitatea Stoenesti (judetul Valcea) Resedinta: Berislavesti.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Stoenesti, judetul Valcea

Mina parasita Mina parasita Piciorul Lespezilor la 36,37 km
In apropierea cabanei Piscu Negru, chiar langa traseul care urca pe Piciorul Lespezilor catre Varful Lespezi, se afla o mina parasita. Gura de mina - Desi am observat obiectivul la inceputul unei ture pe Lespezi, am cautat cutia la intoarcere.
Varful Cozia Varful Cozia la 10,69 km
Varful Cozia sau Ciuha Mare este cea mai mare inaltime a masivului Cozia.
Schitul Pahomie Schitul Pahomie Buila-Vanturarita la 23,84 km
Situat la poalele Masivului Buila-Vanturarita, schitul dateaza din anul 1520, desi este vehiculat, in acest sens, si anul 1509.
Varful Turtudanul Varful Turtudanul la 17,74 km
Varful Turtudanul, orasul Brezoi.
Dealul Verde Porumbacu de Sus la 49,01 km
Pensiunea Dealul Verde este o locatie unica, asezata in mijlocul padurii.
Turnul Spart Boita Turnul Spart Boita la 39,78 km
Turnul Spart, cum il numesc boicenii, ale carui ziduri se mai vad si astazi la 5 km sud de Boita, la varsarea raului Meghis in Olt, este a patra fortificatie medievala din complexul de aparare a Turnului Rosu. Am gasit cutia - Am gasit cutia. Turnul Spart Boita - Am gasit cutia in Turnul spart de la Boita.
Buila-Vanturarita Buila-Vanturarita la 25,64 km
Vanturarita Mare, 1885 m, este cel mai inalt varf al masivului Buila, aflat in judetul Valcea. Vanturarita Mare sau Vioreanu? - Am gasit cutia, putin ruginita, cu jurnalul putin umed, cu pixul, intr-adevar, nefunctional.
Piramidele de la Slatioara Piramidele de la Slatioara la 45,4 km
Martori ai eroziunii apei, temperaturii si vantului asupra unor strate relativ slab cimentate formate din pietrisuri si nisipuri, piramidele de la Slatioara, ca si cele de pe acelasi masiv deluros Magura Slatioarei, dar de la Stroiesti, sau celelalte de pe Maguricea Slatioarei, ofera un spectacol ce nu trebuie pierdut, eroziunea generatoare fiind activa si continua.
Schitul Patrunsa Schitul Patrunsa la 25,79 km
Schitul este una dintre multele ctitorii, aceasta din anul 1740, ale episcopului Climent al Ramnicului.
Poarta potecii Poarta potecii Valea Balea Muntii Fagaras la 43,32 km
De la Balea Cascada putem ajunge sus, la lacul Balea, in trei moduri.
Caderile de apa ale Caltunului Caderile de apa ale Caltunului la 38,3 km
De la cabana Piscu Negru, pe valea Caprioara, urmand marcajul triunghi albastru, putem ajunge la lacul Caltun.
Belvedere Cascada Balea Belvedere Cascada Balea Valea Balea Muntii Fagaras la 44,16 km
La cascada Balea se poate ajunge, pornind din parcarea de langa statia de jos a telecabinei, urmand poteca marcata cu punct rosu.
Troita de la confluenta Cheia-Comarnice Troita de la confluenta Cheia-Comarnice la 22,23 km
La Schitul Pahomie, de sub culmea Builei-Vanturarita, se ajunge, urmand, spre final, drumul forestier de pe valea Cheia, dar parasindu-l la confluenta acesteia cu paraul Comarnice, de unde se continua pe un brat al drumului precizat.
Schitul Ostrov Schitul Ostrov la 6,88 km
Primul asezamant de maici de pe teritoriul actualei Romanii, Schitul Ostrov, ctitorie din 1520-1521 a lui Neagoe Basarab, se afla pe o insulita a Oltului accesibila din centrul Calimanestiului. Schitul Ostrov - Am gasit-o usor. Schitul Ostrovului - In drum spre Bucuresti, am oprit in acest minunat oras si am intrat pe insula in cautarea cutiei. Se pare ca nu am cautat unde trebuia - Dupa nereusitele de la manastirea Turnu, respectiv castrul Arutela.
Ferma de cerbi Poiana Neamtului Avrig la 42,97 km
Ferma de cerbi Poiana Neamtului, Avrig
Casa Intoarsa Brambura Park Avrig la 47,7 km
Casa Intoarsa este atractia principala din cadrul Brambura Park de langa Avrig.
Cetatea Talmaciu Cetatea Talmaciu la 46,31 km
Construita in anul 1370, cetatea Talmaciu este situata la sudul localitatii, pe un deal ce domina trecerea spre defileul Oltului. Geocutie cu soareci - Am gasit cutia + 2 soareci. Dupa zgarieturi si urzicaturi - Am gasit cutia, dar dupa o cautare amanuntita si dupa cateva zgarieturi de spini si urzicaturi. La vanatoare fara pusca - Cand am ajuns sus la cetate am constatat ca ne lipseste gps-ul (uitat jos la masina).
Poarta de Piatra Poarta de Piatra la 10,83 km
Poarta de Piatra este un imens portal deschis in stanca, situat pe muchia ingusta ce se desprinde spre vest din Varful Portii de Piatra.
Lacul Balea Lacul Balea la 41,77 km
Rezervatia complexa Balea este situata pe creasta nordica a muntilorFagaras protejand o suprafata de 180 hectare. Panorama este de neuitat - Am gasit geocutia. Multumesc - Multumesc pt ascunzis.
Piramidele din valea Stancioiului Piramidele din valea Stancioiului la 15,39 km
Piramidele de pamant din valea Stancioiului reprezinta o rezervatie geologica spectaculoasa, situata in apropierea orasului Ramnicu Valcea, pe valea paraului Stancioi.
Culele de la Maldaresti Culele de la Maldaresti la 36,48 km
In satul Maldaresti, la 4 km sud de orasul Horezu, se afla o filiala a Muzeului Judetean Valcea, Complexul Muzeal Culele de la Maldaresti, organizata pe seama culelor Greceanu si Duca si aflata in incinta casei memoriale IG Duca.
Forest Cinema Porumbacu de Sus la 48,4 km
Forest Cinema, Porumbacu de Sus
Castelul de lut Valea Zanelor Castelul de lut Valea Zanelor la 49,54 km
Castelul de lut Valea Zanelor se afla pe teritoriul satului Porumbacu de Sus.
[ Sus ↑ ]
Circuit Cozia
Circuit Cozia la 10,69 km
Culmile muntoase care se ridica pe stanga Oltului, in dreptul statiunii balneoclimaterice Calimanesti, sunt cunoscute sub numele de Masivul Cozia. Asociere de culmi aproape radiare ce se desprind din varful Cozia si separate de vai adanci, aproape complet impadurite, pastreaza, datorita izolarii lor de muntii si de dealurile inconjuratoare, aspectul unui masiv unitar.
Melcii Doabrei - Brezoi
Melcii Doabrei - Brezoi la 18,42 km
Valea Doabrei - Rezervatia Padurea Calinesti-Brezoi - Valea Lotrului, Parcul National Cozia
Parcul Natural Dumbrava Sibiului Parcul Natural Dumbrava Sibiului la 61,46 km. Parcul Natural Dumbrava Sibiului este o arie protejatã de interes national, care se afla la limita sud-vestica a Sibiului. Parcul Natural Dumbrava noaptea - In drum spre Paltinis, noaptea.
Turnuletul cu Poarta Turnuletul cu Poarta la 69,8 km. Stanca Turnuletul cu Poarta se afla in apropiere de Malul Galben, la baza peretelui de stanca care porneste spre sud.
Baraj Oltet la 66,63 km. Baraj Oltet, Acumularea Vistea
Cibinburg Cibinburg la 67,17 km. Comuna Orlat se afla la 15 km vest de orasul Sibiu.
Hosman Hosman la 64,53 km. Hosman (in germana Holzmengen, in maghiara Holcmány), este o localitate din judetul Sibiu.
Cisnadie Cisnadie la 55,71 km. Orasul Cisnadie este asezat intr-o pitoreasca depresiune la poalele dealului Magura.
Turnul Zincarilor la 64,09 km. Fostul Turn al Zincarilor sau a Fierarilor a fost construit in secolul XVI si a facut parte din incinta a treia de fortificatii din jurul Sibiului. De doua ori la Turnul Zincarilor - Prima data nu am reusit sa gasesc geocutia.
Padurea colorata Baia de Fier la 52,96 km. Padurea colorata se afla la sud de Baia de Fier si la vest de Ciupercenii de Oltet, la intersectia drumului national DN67 si drumul comunal DC26.
Panoramic Dino Park Valea Avrigului la 51,15 km. Loc de joaca pentru copii in zona turistica Valea Avrigului, langa Avrig.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.