Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Varful Mamut

Atractii turistice <-- Autentificare/Inregistrare
 

Pixel

Partea de vest a orasului este strajuita de inaltimile impadurite ale Muntilor Metalici cu Varful Mamut (630 m). Si daca tot ajungeti pana aici ar fi pacat sa nu treceti si pe la Fantana Hotilor...

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Varful Mamut - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Piatra cu palarie Piatra Soimului Palarie Oituz
Piatra cu palarie
Acoperisuri Agnita Agnetheln
Acoperisuri
Bike first aid Sugas Bai
Bike first aid
Obrazul
Obrazul

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Varful Mamut!

Municipiul Alba Iulia este asezat in centrul podisului ardelean, intr-o zona de interferenta a dealurilor ce coboara din Muntii Trascaului cu sesurile din valea cursului mijlociu al Muresului. Vizitati Varful Mamut si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Cea mai apropiata localitate este Padurea, se afla la 1,95 km distanta.
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Varful Mamut?
(detalii dupa autentificare)
Calcarele de la Ampoita la la 4,2 km.
Jurnalul avea o singura pagina scrisa si continea injuraturi la adresa geocacherilor. Incercam protejarea geocutiilor prin restrictionarea accesului la informatii sensibile, in functie si de performanta si seriozitate.
Castrul roman Ighiu la la 5 km.
Santurile Cetatii la la 5,3 km.
Avand in vedere ca santurile cetatii au fost amenajate, mai mult ca sigur ca ascunzisul a fost distrus in timpul lucrarilor.
Catedrala romano-catolica din Alba Iulia la la 5,5 km.
Traseul celor 3 Fortificatii la la 5,7 km.
Prima data am incercat sa caut acest ascunzis anul trecut, in iulie.
Pictura murala Alba Iulia la la 6,1 km. Lacul Lancram la la 9,4 km.
Cheile Ampoitei la la 10,3 km.
Paraul Ampoitei izvoreste din Muntii Trascau, pe care ii strabate transversal pe directia nord-vest - sud-est pana mai jos de satul Lunca Ampoitei.
Lacul Ciugud la la 10,4 km. Piatra Grohotisului la la 10,6 km. Lacul Oarda la la 10,9 km. Piatra Bulzului Lunca Ampoitei la la 11,1 km.
Poiana Inimii Bucerdea Vinoasa la la 12,1 km.
La aproximativ 3 km distanta de la iesirea nord-vestica din localitatea Bucerdea Vinoasa, porneste o poteca spre stanga.
Rapa Rosie la la 12,9 km.
Felicitari pentru gasirea geocutiei. Am gasit cutia, multumesc.
Piatra Craivei Muntii Trascaului la la 14,1 km.
Dupa ce am ascuns o geocutie in punctul care ofera privelistea cea mai buna spre Poiana Inimii, si care se afla chiar pe poteca marcata cu triunghi rosu, am decis sa ne continuam aici drumul spre Piatra Craivei. Am cautat cutia de acolo, dar nu am gasit-o.
Pestera Sura de Piatra Muntii Trascau la la 14,6 km. Iezerul Ighiel la la 14,9 km.
Ruinele bisericii reformate Benic la la 16,1 km.
Dupa ce ne-am furisat prin gardul din livada, ne-am intepat prin urzici si salcami, am gasit-o in final intr-o locatie cum nu se putea mai potrivita. Am gasit-o relativ usor pe baza descrierii. Locatie frumoasa pentru o iesire cu copii mici.
Lacurile de pescuit Daia la la 16,3 km. Piatra Bulzului Poiana Galdei la la 16,8 km.
Piatra Bulbuci la la 16,9 km.
Piatra Bulbuci este o rezervatie geologica si geomorfologica, constituita dintr-un bloc masiv de calcar cu aspect de turn de cetate, inalt de 78 m.
Cheile Galzii Muntii Trascau la la 17,1 km.
Intr-un loc cheile sunt atat de stramti, incat ramane loc doar pentru o singura banda a drumului, langa parau.
Calcarele de la Valea Mica la la 17,4 km.
Calcarele de la Valea Mica sunt o rezervatie geologica constituita din doua blocuri calcaroase sub forma a doi piloni masivi, cu inaltimi de 30 m si 16 m, ce domina majestuos depozitele de flis intens erodate.
Pietrele Caprei Cheile Fenesului la la 18,3 km.
Pietrele Caprei, cele doua stanci inalte si subtiri, au o inaltime de 67 m, respectiv 75 m.
Cheile Cetii la la 18,8 km. Am ajuns aici pe o caldura torida, dar a meritat, multumim. Excelent loc, multumim ca ati pus-o acolo pentru ca am avut parte de experiente surprinzatoare prin chei.
La Pietri Cetea la la 18,8 km.
Cele 3 puncte distincte sunt Picuiata, Ierboasa, si Mariuta.
Belvedere Cheile Fenesului Muntii Trascau la la 19,1 km.
Punctul de belvedere situat deasupra Cheilor Fenesului se afla pe versantul estic al Dealului Dambau.
Cheile Intregalde Muntii Trascau la la 19,3 km. Necesita ceva intretinere, capacul e spart. Gasita la plezneala, avand in vedere ca GPS-ul arata aiurea.

Varful Mamut in limba maghiara - magyarul: Mammut-csúcs

Valori naturale - Judetul Alba
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Varful Mamut
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

  • Capela Sfanta Ana - Tomesti: Exact cum spune instructiunea - Am avut putin de lucru, pana am gasit geocutia ascunsa aici. Nu stiam daca trebuie sa caut in exteriorul sau interiorul zidului de incinta.
  • Varful Pietros - Muntii Calimani: La prima oră de dimineata - Am gasit cutia chiar la rasarit, dupa camparea chiar pe varf. Cutia e in conditie buna.
  • Manastirea Cerbu: Scorburi fara cutie, dar pline cu furnici - Cred ca am gasit copacul despre care se vorbeste in informatia ajutatoare, a se vedea poza atasata, dar toate scorburile erau goale. Scorbura de la baza copacului avea si o piatra langa, probabil folosita pentru camuflare.
  • Biserica romano-catolica din Nicolesti - Frumoasa: Biserica romano-catolica din Nicolesti - Frumoasa - Un obiectiv impunator, bine intretinut, merita vizitat. Geocutia prezenta urme de condens.
  • Fortareata de piatra - Piatra Soimului - Oituz: Am cucerit fortareata - Inca un obiectiv interesant de pe Piatra Soimului pe care il stiam de mult. Am dat surprinzator de repede peste ascunzis.
  • Piatra Corbului: Cireasa de pe tort - Din punctul meu de vedere, important este ca ati ajuns in locul respectiv. Geocutia este doar cireasa de pe tort, o valoare adaugata drumetiilor.
  • Biserica Neagra Brasov: Spor la cautat - Am avut ceva batai de cap dar am gasit-o. Era total in partea opusa a bisericii unde credeam eu ca ar putea fi.
  • Turnul Negru Brasov: Revenind din Piatra Craiului - Revenind dintr-o tura efectuata in Piatra Craiului, ne-am relaxat cu o plimbare in Brasov. Cu aceasta ocazie am trecut si pe langa Turnul Negru.
  • Manastirea Bogdana: Manastirea Bogdana - Manastirea este o bijuterie. Am vazut la ascultare multe maici- cu drujba, cu roaba, cu lopata.
  • Varful Piatra Mare: Multi jnepeni - Desi era spre inserat, multi turisti se bronzeaza la varf. Am pornit in cautarea comorii, dar am sasit doar o doza de bere.
  • Biserica catolica - Imeni: Am fost gasitorul numarul sase - Aceasta geocutie a mai fost gasita de alte 5 persoane inaintea mea, ascunzisul fiind preluat si pe interfata in limba maghiara a acestui site. Unii au avut probleme sa ajunga la inaltimea la care este geocutia, folosind fie o piatra, fie o bicicleta pentru a ajunge sus.
  • Varful Lacauti: Cutie cu geokrety - Varful Lacauti a fost unul din cele doua obiective principale (al doilea Varful Goru) ale unui traseu in circuit de o zi. Cu plecare din valea Bascei Mici (gura paraului Giurgiu), punct accesibil din Comandau, fiind la cca 12 km de acesta.
  • Calcarele de la Badila: Ii sta in gat nucului - Multa mizerie in jurul obiectivului - rezervatie naturala in custodia cuiva - nesemnalat si ca atare, fara nici o prezentare la locul cu pricina, desi este foarte interesant, macar prin insolit in peisaj.Am gasit repede ascunzisul, dar, din pacate, n-am putut scoate cutia, aceasta fiind intepenita (si deformata) in mica scorbura, din cauza ingrosarii tesutului vegetal.
  • Cetatea Cisnadioara: Poze cu pietrele rotunde - Felicitari pentru gasirea geocutiei. Daca vrei poti sa incarci pe pagina ascunzisului cateva fotografii din gramada de poze.
  • Cheile Tisitei: Raspuns - POI este abrevierea de la Point of Interest, adica Punct de Interes. In acest loc nu este inca ascunsa o geocutie, deci poti fi tu acela care ascunde una.
  • Rezervatia Gura Dobrogei: Remediere confuzie creata - Se pare ca coordonatele gps ale geoobiectivelor Pestera La Adam si (rezervatia) Gura Dobrogei au fost schimbate intre ele (anuntate gresit). Nu am fost atent la aprobarea noilor geoobiective la vremea respectiva, si astfel s-a creat o confuzie.
  • Laguna Albastra - Aghiresu: Aici merită să vii vara - Intr-o excursie cu bicicleta am gasit aceasta geocutie. Dupa cateva bai facute in lac, am pornit catre casa.
  • Capela Sfantul Petru si Pavel - Muntele Iavardi: Capela Sfantul Petru si Pavel - Muntele Iavardi - Am ajuns aici intr-o tura de iarna, cu fulguieli razlete. Accesul in lacas este la indemana celor doritori.
  • Cetatea Ciuchian din Lutoasa: Venind de sus, de pe munte - O privire atenta a fotografiei ascunzisului ajuta decisiv la gasirea sa. Am gasit cutia afectata de umezeala.
  • Chiurus: Usor de gasit - Destul de usor am gasit aceasta geocutie.
  • Baia Calugarilor: Am gasit cutia - Am gasit cutia, impreuna cu Zsolt, multumim.
  • Cascada Supanu: Cascada Supanu - Am ridicat manusa - Am raspuns provocarii. Am amplasat, in acelasi loc, o cutie spatioasa, inscriptionata, dotata si fotografiata.
  • Baltile Nemirei: Baltile Nemirei - Dupa un parcurs de 90 minute de la Varful Nemira Mare, pe la crucea metalica a lui Carpinis, pe Scari la vale, pe fostul drum forestier de exploatare in jos, apoi la stanga la intersectia cu drumul de la Balti spre Ciunget. Zona baltilor este propice buretilor de padure.
  • Piatra Colibei: Inlocuire cutie temporara la Piatra Colibei - Am vizitat astazi geocutia Piatra Colibei. Se pare ca geocutia initiala a disparut, deoarece cineva a schimbat geocutia cu una temporara.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Varful Mamut? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Alba, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice.