Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Varful Surean

Atractii turistice <-- Autentificare/Inregistrare
 

Pixel

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Varful Surean - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Cascada Beusnitei 2 Cascada Beusnitei Beusnita
Cascada Beusnitei 2
Cascada in octombrie Cascada Paraului Saritor
Cascada in octombrie
Turnul portii Hosman Holzmengen
Turnul portii
Detaliu Daia
Detaliu

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Varful Surean!

Varful Surean.. Vizitati Varful Surean si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Cea mai apropiata localitate este Rascoala, se afla la 12,62 km distanta.
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Varful Surean?
(detalii dupa autentificare)
Lacul Canciu la la 9,5 km. Lacul Oasa la la 9,6 km. Cheile Taia Petrila la la 13,9 km. Ruinele castrului roman Jiguru Mare la la 16,6 km. Sanctuarul Fetele Albe Muntii Sureanu la la 17,9 km. Lac Jiet la la 18,5 km. Cariera Bolii la la 19,8 km.
Pasul Groapa Seaca la la 19,9 km.
Oare cum o fi drumul mai departe spre Petrosani? Pasul Groapa Seaca se afla la limita intre judetele Hunedoara si Valcea, altitudinea fiind de cca 1615 m.
Pestera Bolii la la 19,9 km.
Am ajuns la pestera, am vizitat-o dar cu parere de rau, nu am reusit sa gasesc cutia. Obisnuiesc sa verific fiecare comentariu.
Cetatea Banita la la 20,4 km.
Aceasta cetate apara trecerea dinspre sud catre Valea Merisorului, si de acolo catre Sarmizegetusa.
Cheile Banitei la la 20,6 km.
Intr-adevar, avem o geocutie ascunsa acolo, anul trecut in iulie, dar nu am apucat inca s-o public si aici. Am vizitat Cheile Banitei de mai multe ori, de data asta am venit doar pentru geocutie.
Varful Parangul Mic Muntii Parang la la 21,3 km. Varful Badea Muntii Parang la la 21,6 km.
Piatra Crinului Muntii Parang la la 21,7 km.
Aici se ajunge din Petrosani, cu masina pana la statia de telescaun Parang, apoi se urca cu telescaunul si de acolo se merge pe jos spre Varful Parangul Mic.
Oul Arsitei la la 21,8 km.
Oul Arsitei este o rezervatie geologica care se afla in partea de nord-est a Muntilor Sureanu, pe versantul estic al dealului Arsitei si se intinde pe o suprafata de 0,20 ha.
Rezervatia Cristesti la la 23,2 km. Stanca Dintele Aninoasa la la 23,4 km. Iezeru Mare Muntii Cindrel la la 23,4 km.
Cindrel la la 23,5 km.
Felicitari pentru gasirea geocutiei. Am luat o moneda de 10 coroane cehe si o bricheta.
Podul natural Banita la la 23,7 km.
Nu poate fi vazut de la distanta, din apropiere, nici chiar stand pe pod.
Refugiul Carja Muntii Parang la la 23,8 km.
De aici poteca continua pe un teren abrupt, alunecos si pietros, pana pe varful Carja, la 2405 m.
Lacul Carja Muntii Parang la la 24,2 km.
Pitorescul lac are o suprafata de jumatate de hectar.
Varful Carja la la 24,2 km.
De pe varf avem o priveliste frumoasa, spre vest catre valea Jiului de Vest, si spre est catre varful Parangul Mare, respectiv mai multe lacuri glaciale.
Saua Stoinita Muntii Parang la la 24,4 km. Pintenii din Coasta Jinei la la 24,4 km.
Lacul Verde Muntii Parang la la 24,6 km.
Suprafata apei straluceste printre gramezile de stanci si digurile de morena, pe partea de nord a crestei de munte Slivei.

Varful Surean in limba maghiara - magyarul: Varful Surean

Valori naturale - Alte locuri
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Varful Surean
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

  • Gurile vechilor mine de sare de la Targu Ocna: Surpriza din ascunzis - Dupa excursia de pe dealul Cosna, mi-a ramas doar putin timp pana la inserare. Pe drumul principal din Targu Ocna o tablita indicatoare ne arata directia spre salina.
  • Liniste vesnica: Un loc parasit si linistit - Am sosit dinspre Bezid, pe un drum destul de rau, care pune la incercare masina. In apropierea casei parasite apare insa si o bucata de asfalt.
  • Universitatea Babes-Bolyai: Am gasit cutia - Dar a durat ceva pina am scos-o de la locul ei. Multumesc.
  • Cheile Rametului: Atat de putin ii trebuie unui om sa fie fericit - O vizita in Cheile Rametului. Nu ratati ocazia, mergeti in chei si fiti fericiti.
  • Baile Madicea - Carta: De Rusalii - Multa lume la incarcat sticle cu apa miraculoasa. Ar putea fi un loc superb, daca s-ar reface piscina macar la nivelul Bailor din Danesti.
  • Capela Sfanta Ana: Foarte vizitata - Cutia este un must pentru orice geocacher care trece prin zona. Locatia atractiva, ascuzisul perfect, accesibil in orice sezon, acestea sunt motivele pentru vizitele numeroase pe care le primeste.
  • Casa rasturnata - Praid: De-a-ndoaselea - Am ajuns la Casa Rasturnata mai devreme decat trebuia, programul incepand cu o ora mai tarziu, asa ca am privit-o de dincoace de gard. N-am avut succes nici cu ascunzisul, vita de pe gardul unde se afla geocutia fiind acum prea densa ca sa reusim sa gasim agatatoarea geocutiei.
  • Lacul de baraj Frumoasa: Am fost primul - Am fost primul care a gasit geocutia ascunsa langa lacul de acumulare de langa Frumoasa.
  • Capela Sfanta Ana: Iarna la capela - Cum pe cursul Oltului iernile sunt serioase, am gasit capela inconjurata de un strat de zapada de min. 50 cm.
  • Resturile cazematelor de pe Dealul Beleu: Fortificatia Casinu Nou - Multumita comentariului anterior am reusit sa adunam cateva informatii despre fortificatia de pe Dealul Beleu. In perioada 1940-1944 Ungaria a edificat Linia Arpad.
  • Scarita-Belioara 1: Am gasit cutia - Am scos o maimuta verde care ulterior a ajuns la Piatra Singuratica.
  • Turnul Negru Brasov: Revenind din Piatra Craiului - Revenind dintr-o tura efectuata in Piatra Craiului, ne-am relaxat cu o plimbare in Brasov. Cu aceasta ocazie am trecut si pe langa Turnul Negru.
  • Baile Martanus: Un lac de un verde intens - Ajungand la fata locului, am cautat intai geocutia, apoi am vizitat baile. Am gasit ascunzisul destul de repede, dar era gol.
  • Cetatea Rakoczi - Ghimes-Faget: Nota pentru dificultate - Felicitari. N-am avut intentia sa amenajez un ascunzis dificil.
  • Lacurile La amurii albi - Dumbraveni: Lacuri de pescuit intr-un peisaj mirific - Lacurile de pescuit La amurii albi se afla langa drumul judetean dintre Dumbraveni si Bahnea, intre dealuri, papura si stuf. Lacurile insumeaza 1,7 ha luciu de apa.
  • Baile Fantana Sarata: Baile Soskutfurdo - Probabil perioada de iarna a facut ca locatia sa arate neingrijit. Trebuie putina renovare.
  • Gurile vechilor mine de sare de la Targu Ocna: Sare versus frigider - Cum metodele de conservare au evoluat, sarea nu mai are mare cautare, decat pentru industrie sau iarna la drumuri. Deci si fondurile pentru lucrari de conservare sau ecologizare sunt sub semnul incertitudinii.
  • Varful Harghita Madaras: Apus de soare pe varf si o intalnire neasteptata - Excursia pe varful Harghita Madaras nu a fost una programata. Am pornit dupa pranz, destul de tarziu.
  • Cascada Bucias: Precizari suplimentare - Gasirea acestei geocutii este mai dificila fara un gps, fiind nevoie si de informatia altitudine. Pentru primele zece geocutii, recomand gasirea ascunzisurilor mai usoare.
  • Izvorul de leac pentru ochi - Izvoru Muresului: Toamna izvorul e mai greu de gasit - Planuiam demult gasirea acestui geoobiectiv, si chiar daca trec destul de des prin Izvoru Muresului, doar azi am reusit sa ajung si aici. La izvor se poate ajunge si cu masina, la o distanta de aproximativ o suta de m.
  • Cheile Baciului: Splendida zi de iarna - Cu ocazia unei plibari, intr-o splendida zi de iarna, am gasit geocutia. Felicitari pentru ascunzis.
  • Stanca Bufnitei - Muntele Iavardi: Cutie noua la Stanca Bufnitei - Am fost din nou la Stanca Bufnitei. Prilej cu care am cautat din nou cutia, dar tot fara succes.
  • Monumentul lui Gheorghe Donici - Stefan cel Mare: Nu era sa fie - Am vrut sa caut zece ascunzisuri in aceasta zi. Dar s-a inserat, si am ajuns doar la noua.
  • Dealul Crucii: Spre Dealul Crucii dinspre Capeni - M-am apropiat de ascunzis dinspre Capeni, unde am lasat masina la o distanta de 2,5 km de geocutie. Urmand un drum de caruta, am ajuns lejer pe platoul Dealul Crucii, care este cel mai inalt punct al creastei vestice a Muntilor Baraolt (821 m).

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Varful Surean? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din alte locuri, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice.