Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Chiojdu

Atractii turistice <-- Autentificare/Inregistrare
 

Pixel

Chiojdu poate fi punctul de pornire, daca doriti sa ajungeti la Lacul Vulturilor din Siriu, atingand in drum cascada La Sipot. Vest de satul Basca Chiojdului, dealungul paraului Basca fara Cale, gasim mai multe baraje si cateva portiuni de padure inundata. Aproape pe varful dealului care se ridica vest de satul Chiojdu, in apropierea antenei de telecomunicatii, gasim Pietrele Rotunde, care chiar daca nu sunt asa de cunoscute precum Babele din Bucegi, sunt mai spectaculoase decat faimoasele concretiuni de Feleac...

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Chiojdu - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Slimnic 2 Slimnic Stolzenburg cetate
Slimnic 2
Ciuperca de copac Gornesti
Ciuperca de copac
Cascada de sus Cascada Csorgoko Varsag
Cascada de sus
Sandominic Sandominic
Sandominic

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Chiojdu!

Chiojdu este o comuna formata din 6 sate, situata in judetul Buzau, la limita cu judetele Brasov, Covasna si Prahova. Localitatea nu este chiar o asezare de poveste, cum suna reclama, dar in jurul comunei putem descoperi cateva atractii turistice deosebite. Vizitati Chiojdu si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Cea mai apropiata localitate este Chiojdu, se afla la 0,69 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Chiojdu: 2
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Chiojdu?
(detalii dupa autentificare)
Pietrele Rotunde - Chiojdu la la 1,5 km.
Pe varful dealului care se ridica vest de satul Chiojdu, in apropierea antenei de telecomunicatii, gasim Pietrele Rotunde, care chiar daca nu sunt asa de cunoscute precum Babele din Bucegi, sunt mai spectaculoase decat faimoasele concretiuni de Feleac.
Padurea de tisa la la 6,6 km. Lacul Balbaitoarea la la 9,3 km.
Cataractele de la Setu la la 9,7 km.
Dintre numeroasele formatiuni stancoase - martori ai eroziunii raului Buzau care i-au rezistat cat de cat - formand repezisuri, praguri, cataracte, zdrumicandu-i cursul, cele mai spectaculoase par cele de la Setu.
Biserica din Stanila Nehoiu la la 12,4 km.
Satul e compus din case mai mult sau mai putin razlete, cele mai multe parasite (ar mai fi sub 20 de locuitori) si pare asezat in mijlocul unei livezi salbatice de pruni, ce acopera cea mai mare parte a dealurilor ce-l inconjoara.
Puntea suspendata de fier Zaharesti la la 13,8 km. Colectia muzeala Colti Muzeul Chihlimbarului la la 14,4 km. Rapa Rosie Maneciu la la 16,3 km.
Biserica rupestra Alunis la la 17,1 km.
Chilii, biserica rupestra - Alunis.
Lacul Maneciu la la 17,2 km.
Varful Malaia Muntii Siriu la la 18,1 km.
Varful Malaia (1662 m) este cel mai inalt al Muntilor Siriu - la baza culmii omonime se afla Lacul Sec si Lacul Vulturilor.
Lacul Vulturilor Muntii Siriului la la 18,3 km.
Asa cum a mentionat si Sorin Iov, am cautat in zadar cutia, bazandu-ne doar pe coordonatele ascunzisului si pe precizia GPS-ului (neexistand o fotografie), care ne-a tinut langa gardul imprejmuitor al cabanei de langa lac, in apropierea portii. Intr-o drumetie postata pe site-ul munte si flori, urmand traseul triunghi albastru pe apa Crasna Urlatoare din jud.
Piatra ingaurita la la 19,3 km. Chilia lui Dionisie Nucu la la 19,4 km.
Ansamblul schiturilor rupestre Bozioru la la 19,6 km.
Pestera lui Dionisie, Piatra lui Iosif, Bucataria, Schitul rupestru Piatra Soimului I, Schitul rupestru Piatra Soimului II, Schitul rupestru Agatonul Nou.
Scaunele lui Negru Voda Nucu la la 19,6 km.
Trovantii din Ulmet la la 19,9 km.
Am cautat ascunzisul indicat de coordonate cu multa asiduitate in ciuda tufelor de catina vie dimprejur dar impiedicat de o gramada de catina taiata in urma curatarii potecii si aruncata exact unde ar fi putut fi ascunzisul.
Cascada Casoca la la 20,5 km.
La aproximativ 6 km distanta, in mijlocul padurii descoperim micuta, dar frumoasa cascada Casoca, o cadere de apa de aproape zece metri.
Cheile Paraului Alb Muntii Ciucas la la 21,9 km.
In acest loc, paraul Alb prezinta o albie seaca.
Poiana suspendata Paraul Sterp la la 22,3 km.
Poiana suspendata de pe valea paraului Sterp.
Varful Podul Calului la la 22,6 km. Tablitele de la Ruginoasa la la 22,8 km. Culmea Ghiocei Ruginoasa la la 22,8 km.
Cheile Vaii Stanei Muntii Ciucas la la 23 km.
Valea Stanei este un afluent de obarsie al Telejenelului, tragandu-si apele de sub Muntele Gropsoarele.
Podul de Arama Muntii Ciucas la la 23,1 km.
Este numit impropriu, din cauza lichenilor rosi care acopera peretele stancii.
Grota Casoaia Valea Cerbului Braesti la la 23,2 km.
La Lanturi Muntii Ciucas la la 23,2 km.
Titlul comentariului aduce un indiciu suplimentar pentru gasirea geocutiei asa ca nu-l mai comentam. Poate multi ar zice ca e un moft.
Podul catre Nicaieri Matita la la 23,4 km.
Pentru accesul catre celalalt mal localnicii foloseau un pod suspendat cu scanduri din lemn - probabil intre timp lucrarea de la pod a fost terminata.
Piatra Regelui Ladislau Cheile Buzaului la la 23,5 km.
O parte din stancarie a fost distrusa cu ocazia lucrarilor de modernizare a drumului, construit initial in anii 1876-96.
Obiective cultural-istorice - Judetul Buzau
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Chiojdu
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

  • Cetatea Almasului: Cutia de la cetate - Am gasit aceasta geocutie.
  • Turnul Spart Boita: Am gasit cutia - Am gasit cutia.
  • Imeni: Informatii in plus - Eu personal nu am avut inca ocazia sa caut aceasta geocutie, asa ca poate nu ar trebui sa comentez. Din informatiile primite de la diverse persoane, am aflat insa urmatoarele.
  • Varful Gretes - Izvoru Muresului: Dezastrul de pe varf - Am urcat cu masina pe drumul privat pana aproape de culme. Oprind intr-un loc unde panta s-a redus aproape la orizontala, cu un spatiu larg pentru parcare.
  • Gradina botanica - Targu Mures: Cu o echipa formata din 3 generatii - Am pornit in cautarea acestei geocutii cu o echipa formata din persoane apartinand la trei generatii. Prima data vroiam sa cautam geocutia de la Universitatea de Medicina si Farmacie, dar gradinaresele, care erau tocmai intr-o pauza de tigara, erau asezate chiar langa ascunzis.
  • Manastirea Tiganesti: Observatii - Geocutia finala a disparut si am inlocuit-o. Coordonatele finale sunt aceleasi.
  • Cozmeni: Am gasit foarte usor copacul - Dar nu si cutia. Ascunzisul e simplu si evident, dar cutia lipseste.
  • Canionul Dofteana: Ascunzis cu nabadai - Nabadaile din titlu inseamna locul, in sine, al ascunzisului, a se miza pe GPS. Respectiv lipsa, cu desavarsire, a pietrelor sub care ar fi trebuit sa fie cutia.
  • Varful Biliboc - Muntii Tarcaului - Zona Ghimes: Varful Biliboc - Pe o vreme de toamna ca in basme, intr-un peisaj reconfortant, am ajuns la varful si monumentul Biliboc. Merita urcusul.
  • Varful Pietros 2 - Muntii Calimani: Una prea plina, cealalta prea goala! - Am descris traseul care ne-a adus pe Varful Pietrosu in cadrul consemnarii gasirii celeilalte cutii de pe varf. Din pacate, ascunzisul descris aici, era, zicem noi, gol.
  • Piatra ovala - Lacul Sfanta Ana: Lipsa semnal gsm - Sfat pentru cei care ajung, si vor sa gaseasca cutiutele. Salvati-va detaliile despre ascunzis, foto, etc.
  • Cheile Intregalde - Muntii Trascau: La plezneala - Gasita la plezneala, avand in vedere ca GPS-ul arata aiurea.
  • Trovantii din Ulmet: Oare catina? - Am cautat ascunzisul indicat de coordonate cu multa asiduitate in ciuda tufelor de catina vie dimprejur dar impiedicat de o gramada de catina taiata in urma curatarii potecii si aruncata exact unde ar fi putut fi ascunzisul. Obiectivul este unul, nu doar de nota 5, ci de cel putin 10.
  • Capela Sfantul Stefan - Dealul Perko: Unde dai si unde crapa - Citind informatiile de pe site, inainte de a pleca pe teren, pentru a cauta cutia de pe Dealul Perko, am constatat cu oarecare surprindere ca era ultimul ascunzis publicat. Desi citisem despre el ceva mai inainte.
  • Biserica din Grossau - Cristian: Gasita - Am gasit cutiuta.
  • Fag sub varful Oituz-Izvor: Fag pazit strasnic de caini - L-am gasit la finele drumetiei noastre. In apropierea lui este o stana cu foarte, foarte multi caini, extrem de rai.
  • Coloanele de bazalt de la Racos: Am gasit cutia - Era in stare foarte buna. Prima mea cutie.
  • Cetatea Feldioara: Multumim pentru cutie - Florin, Luminita, Flori si Petru.
  • Piatra Ucigasul: Cutie roasa de soareci - Gasirea cutiei nu a reprezentat o dificultate, caci cunosteam locatia. Semnul X l-am vazut dupa ce am dibuit cavitatea datorita usii din bolovani din fata intrarii.
  • Pasul Cavnic: Cutia din pas - Am gasit geocutia.
  • Lacul de acumulare Sub Cetate: Am gasit cutia - Am gasit geocutia.
  • Lacul Suta: La Lacul Suta, un ascunzis la inaltime - Dupa ce ne-am invartit mult si bine prin Miercurea-Ciuc pentru a putea iesi din oras spre lacul Suta, Leliceni, Misentea etc. Am intrat din soseaua cautata si gasita intr-un tarziu, spre lac, pe un drumeag ce ne-a dus mai departe de lac.
  • Piatra ovala - Lacul Sfanta Ana: Fara ursi in zona - De data asta nu erau ursii in zona. Am putut s-o cautam.
  • Stanca cu brazi - Stogul de piatra: E alta cutie - Cutia gasita de dvs a fost pusa de noi, in ideea marturisita in comentariul anterior, ca cea initiala, a Trekkinklubului, ar fi disparut. Cum ne-am revizuit presupunerea, acceptand ideea ca n-am gasit abriul corect, n-am comunicat pe site-ul jocului cutia pusa de noi.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Chiojdu? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Buzau, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice.