Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Chiojdu

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (3066 atractii turistice, 13510 poze si 1447 comentarii)
 

Pixel
Chiojdu

Chiojdu este o comuna formata din 6 sate, situata in judetul Buzau, la limita cu judetele Brasov, Covasna si Prahova. Localitatea nu este chiar o asezare de poveste, cum suna reclama, dar in jurul comunei putem descoperi cateva atractii turistice deosebite.

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Chiojdu - dupa inregistrare.

***

Cateva poze din albumul foto Chiojdu:

Padure inundata
Padure inundata
Tuica mortala de Chiojdu
Tuica mortala de Chiojdu
Pietrele Rotunde
Pietrele Rotunde
Piatra Lerei
Piatra Lerei
Pietriceaua
Pietriceaua

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Chiojdu!

>>> Vizitati Chiojdu si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Afla care sunt obiectivele turistice din Chiojdu, cea mai apropiata localitate, care se afla la 0,69 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Chiojdu: 2
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Pietrele Rotunde Chiojdu Judetul Buzau

Pietrele Rotunde Chiojdu Judetul Buzau la 1,5 km
Pe varful dealului care se ridica vest de satul Chiojdu, in apropierea antenei de telecomunicatii, gasim Pietrele Rotunde, care chiar daca nu sunt asa de cunoscute precum Babele din Bucegi, sunt mai spectaculoase decat faimoasele concretiuni de Feleac.
Cataractele de la Setu

Cataractele de la Setu la 9,7 km
Dintre numeroasele formatiuni stancoase - martori ai eroziunii raului Buzau care i-au rezistat cat de cat - formand repezisuri, praguri, cataracte, zdrumicandu-i cursul, cele mai spectaculoase par cele de la Setu.
Biserica din Stanila Nehoiu

Biserica din Stanila Nehoiu la 12,4 km
Satul e compus din case mai mult sau mai putin razlete, cele mai multe parasite (ar mai fi sub 20 de locuitori) si pare asezat in mijlocul unei livezi salbatice de pruni, ce acopera cea mai mare parte a dealurilor ce-l inconjoara. Satul Stanila este incorporat actualmente in orasul Nehoiu, nu cu multi ani in urma tinand de comuna Mlajet (acum si ea, sat component al Nehoiului).
Varful Malaia Muntii Siriu

Varful Malaia Muntii Siriu la 18,1 km
Varful Malaia (1662 m) este cel mai inalt al Muntilor Siriu - la baza culmii omonime se afla Lacul Sec si Lacul Vulturilor.
Lacul Vulturilor Muntii Siriului

Lacul Vulturilor Muntii Siriului la 18,3 km
Intr-o drumetie postata pe site-ul munte si flori, urmand traseul triunghi albastru pe apa Crasna Urlatoare din jud. Asa cum a mentionat si Sorin Iov, am cautat in zadar cutia, bazandu-ne doar pe coordonatele ascunzisului si pe precizia GPS-ului (neexistand o fotografie), care ne-a tinut langa gardul imprejmuitor al cabanei de langa lac, in apropierea portii.
Ansamblul schiturilor rupestre Bozioru la 19,6 km
Pestera lui Dionisie, Piatra lui Iosif, Bucataria, Schitul rupestru Piatra Soimului I, Schitul rupestru Piatra Soimului II, Schitul rupestru Agatonul Nou. Ansamblul schiturilor rupestre cuprinde Schitul rupestru Fundatura, Schitul rupestru Agatonul Vechi, Fundul Pesterii, Vagauna II, Vagauna I, Piatra Ingaurita.
Trovantii din Ulmet

Trovantii din Ulmet la 19,9 km
Am cautat ascunzisul indicat de coordonate cu multa asiduitate in ciuda tufelor de catina vie dimprejur dar impiedicat de o gramada de catina taiata in urma curatarii potecii si aruncata exact unde ar fi putut fi ascunzisul. Au forme ciudate, care se aseamana unor nave spatiale prabusite si pietrificate.
Cheile Paraului Alb Muntii Ciucas

Cheile Paraului Alb Muntii Ciucas la 21,9 km
In acest loc, paraul Alb prezinta o albie seaca. Cheile Paraului Alb sunt lungi de aproximativ 300 m, avand pereti verticali, inalti de 70-100 m, care ingusteaza valea pana la 7-8 m.
Poiana suspendata Paraul Sterp

Poiana suspendata Paraul Sterp la 22,3 km
Poiana suspendata de pe valea paraului Sterp.
Cheile Vaii Stanei Muntii Ciucas

Cheile Vaii Stanei Muntii Ciucas la 23 km
Valea Stanei este un afluent de obarsie al Telejenelului, tragandu-si apele de sub Muntele Gropsoarele.
Podul de Arama Muntii Ciucas

Podul de Arama Muntii Ciucas la 23,1 km
Podul de Arama este o stanca masiva, care se afla in saua de sub varful Zaganu. Este numit impropriu, din cauza lichenilor rosi care acopera peretele stancii.
La Lanturi Muntii Ciucas

La Lanturi Muntii Ciucas la 23,2 km
Poate multi ar zice ca e un moft. Titlul comentariului aduce un indiciu suplimentar pentru gasirea geocutiei asa ca nu-l mai comentam.
Podul catre Nicaieri Matita la 23,4 km
In localitatea prahoveana Matita, in anul 2008, a fost construit un pod, care a fost terminat doi ani mai tarziu fara rampele de acces finalizate. Pentru accesul catre celalalt mal localnicii foloseau un pod suspendat cu scanduri din lemn - probabil intre timp lucrarea de la pod a fost terminata.
Piatra Regelui Ladislau Cheile Buzaului la 23,5 km
Piatra Regelui Ladislau cel Sfant (in zona La Chei - Tabla Cheii, Varful Craiului) se inalta deasupra Cheilor Buzaului, la limita judetelor Covasna si Buzau. O parte din stancarie a fost distrusa cu ocazia lucrarilor de modernizare a drumului, construit initial in anii 1876-96.
Varful Gropsoarele Muntii Ciucas

Varful Gropsoarele Muntii Ciucas la 23,7 km
Tura din septembrie s-a nimerit sa fie intr-o sambata frumoasa, dupa prima fulguiala din an.
Obiective cultural-istorice - Judetul Buzau
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Chiojdu
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Buzau, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Varful Peleaga Peisaje spectaculoase. Da, cu adevarat Retezatul are peisaje spectaculoase, care depasesc cu mult celelalte grupe ale Carpatiilor. Am pus o geocutie si pe Varful Mare de pe care nu numai dupa parerea mea putem bucura de cea mai detailata priveliste asupra Retezatului.
  • Monumentul de pe Dealul Cosna - Plaiurile Nemirei Acces auto. La monument se poate ajunge si cu masina. Una care suporta drumurile de pamant, din satul Nicoresti sau Oituz.
  • Cetatea Mereni De la o cetate la alta. Cutia este ingenios ascunsa, dar nu greu de gasit. Pe Munte si Flori sugeram suntarea potecii marcate.
  • Sub Varful Lepsa GeoStana de sub Varful Lepsa. Desi am trecut de vreo trei ori cu bicicleta pe drumul ce trece pe sub varf, deabia iarna acesta am reusit, in sfarsit, sa caut geocutia. De doua sezoane ascunzisul a devenit locul preferat de stana al ciobanilor din zona (probabil privelistea-i de vina).
  • Lemnia O mai fi, n-o mai fi? Mai degraba, nu!. Am trecut de mai multe ori pe la baza dealului pe care se afla biserica. Amanand de fiecare data suisul pana la ea, pentru proxima ocazie.
  • Varful Cozluc - Muntii Macinului Am vrut sa impusc doi iepuri dintr-o singura impuscatura. Planul meu a fost ca dupa parcurgerea Cheilor Chediului sa ajung cumva si pe varful Cozluc, respectiv la geoascunzis. Am avut si timp destul de putin pana la inserare, a trebuit sa ma grabesc.
  • Lacul Spalatorul de pietre - Racu Locul se afla sub constructie. Geocutia poate fi gasita destul de usor. In prezent se lucreaza acolo, s-ar putea sa darame barajul.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Chiojdu? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 11 luni si 13 zile!