Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Crucea Osmanului

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (3066 atractii turistice, 13510 poze si 1447 comentarii)
 

Pixel

Crucea Osmanului..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Crucea Osmanului - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Spre nord Nadejdea capela Sfanta Elena
Spre nord
Turn de observatie Miercurea-Ciuc parc agrement
Turn de observatie
Dealul Cetatii Cetatea Viezurei
Dealul Cetatii
Valea paraului Ponor Fundatura Ponorului ponor belvedere
Valea paraului Ponor
Zidul cetatii Cetatea Mereni
Zidul cetatii
La coltul strazii Targu Mures turta dulce
La coltul strazii
Spre sud-est Cheile Dobrogei punct belvedere
Spre sud-est
Expozitia Fejer Akos 1 km Micfalau monument ciclisti
Expozitia Fejer Akos 1 km
Cimitir reformat Targu Mures Mureseni cimitirul reformat contele Lazar
Cimitir reformat
Dupa gard Harman biserica fortificata saseasca
Dupa gard
Broasca Lacul Nimanui Miercurea Ciuc
Broasca
Inradacinat Capeni ulm
Inradacinat

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Crucea Osmanului!

>>> Vizitati Crucea Osmanului si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Afla care sunt obiectivele turistice din Stinapari, cea mai apropiata localitate, care se afla la 2,38 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Stinapari: 1
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Cascada Susarei

Cascada Susarei la 2 km
Locurile sunt superbe si merita vazute.
Casa Verde Sasca Montana la 3,4 km
In anul 2014 casuta a ajuns pe primul loc in topul The Natural Homes, a celor mai frumoase casute de cob din lume. Casa Verde este o casa construita din cob, pe malul Nerei, la Sasca Montana, de catre arhitecta timisoreana Ileana Mavrodin.
Tunelurile Nerei

Tunelurile Nerei la 4,2 km
Traseul La Tunele din Cheile Nerei este superb, greu de descris in cuvinte. Dupa o serie de ascunzisuri negasite din cauza coordonatelor aiurea (Ochiul Beiului, Cascada Beusnitei, Cascada La Vaioaga), in sfarsit o geocutie de calitate.
Cheile Nerei

Cheile Nerei la 5,8 km
Ochiul Beului

Ochiul Beului la 9,1 km
In drumul spre cascada Beusnita, nu ai cum sa ratezi aceasta locatie superba, Ochiul Beului.
Cascada Beusnita

Cascada Beusnita la 9,7 km
Apa cazand de la o inaltime de aproximativ 15 m, intr-o poiana in mijlocul padurii, creeaza un peisaj pitoresc si unic. Cand am fost, debitul era foarte mic si vegetatia zvantata, de am reusit sa urc pe culmile cele mai inalte.
Stanca Babacaia Coronini

Stanca Babacaia Coronini la 21,9 km
Inaintea construirii Portilor de Fier avea 14-15 m. Stanca Babacaia - denumiri alternative Babacai, Baba Gaia, Baba Geea) - este un pinten de stanca din Dunare, langa localitatea Coronini, care se inalta cu 7 m deasupra nivelului apei.
Pestera Gaura cu Musca Coronini

Pestera Gaura cu Musca Coronini la 22,6 km
Cu prietenii mei i3senii din Iasi, intr-o excursie pe Clisura Dunarii, am oprit si in zona Pesterii Gaura cu Musca. In fata intrarii se afla un izvor cu apa de baut.
Cascada Bigar la 23,7 km
Fiind aproape de DN57B, a fost destul de usor de gasit.
Morile de apa Eftimie Murgu

Morile de apa Eftimie Murgu la 29,4 km
Nu am pornit intr-o excursie, dar am avut un drum prin zona. Intreaga zona este rupta parca din basme.
Podul turcesc Gradinari la 29,4 km
Initial a fost construita de catre turci in secolul VII-lea. Intre Gradinari si Greoni, un sat care apartine de comuna, peste raul Caras, putem vedea ramasitele unui vechi pod din piatra, cu trei deschideri.
Turnul de pe Dealul Cuca Gradinari la 30,3 km
La marginea localitatii Gradinari, pe dealul Cuca, un turn singuratic atrage privirile trecatorilor. Este ramasita fostei biserici de langa cimitirul satului.
Sequoiadendron Giganteum la 36,4 km
Are o varsta de aproximativ 150 de ani, se afla la 4,4 km de Pestera Comarnic. Arborele sequoia din Parcul National Semenic - Cheile Carasului are diametrul de 5,7 m si inaltimea de 45 m.
Cheile Carasului

Cheile Carasului la 39,9 km
Raul Caras traverseaza de la est la vest Muntii Aninei, in care a daltuit cu maiestrie si forta, pe o lungime de aproximativ 19 km, unul dintre cele mai frumoase sectoare de chei din tara.
Cheile Globului Globu Craiovei la 43,8 km
Cheile Globului sunt o arie protejata de interes national, pe teritoriul comunei Iablanita, satul Globu Craiovei. Este strabatuta de apele raului Globu, sau Craiova.
Valori naturale - Judetul Caras-Severin
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Crucea Osmanului
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Caras-Severin, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Biserica Neagra Brasov Cutiuta mica-mica. Am gasit nanocutia, si eu.
  • Stanca Soimilor - Baile Tusnad O noua cutie intr-un loc nou. Am ascuns o noua geocutie, intr-un loc nou. Dupa ce ascunzisul initial a fost devastat de 4 ori.
  • Stancile Lucaciu - Muntii Calimani Onestenii la putere. Varful Lucaciu este primul pe lunga culme secundara a Calimanilor, ce se ridica usor din Depresiunea Dornelor racordandu-se de culmea principala la coada Pietrosului. Pe varf apar spectaculoasele stanci vulcanice ce starnesc imaginatia prin diveristatea formelor pe care le etaleaza.
  • Biserica lui Stefan cel Mare - Feleac Excursie pe jos. Cu ocazia unei excursie pe jos, intr-o zi minunata, am gasit aceasta geocutie.
  • Palatul Cantacuzino Vizita la castel. De ceva vreme doream sa-l vizitez. Si uite ca, in miez de februarie, am reusit sa iesim din hibernare.
  • Stanca Bufnitei - Muntele Iavardi La Stanca Bufnitei, imbufnati. Dupa ce am ratat cutia de pe Varful Iavardi, speram sa o gasim macar pe cea de la Stanca Bufnitei. Aflata pe traseul al carui fotoreportaj l-am publicat pe Munte si Flori.
  • Lacul Suta La Lacul Suta, un ascunzis la inaltime. Dupa ce ne-am invartit mult si bine prin Miercurea-Ciuc pentru a putea iesi din oras spre lacul Suta, Leliceni, Misentea etc. Am intrat din soseaua cautata si gasita intr-un tarziu, spre lac, pe un drumeag ce ne-a dus mai departe de lac.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Crucea Osmanului? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 11 luni si 12 zile!