Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic!
Urma de picior a lui Hristos - Culmea Avas - Atractii turistice <-- Acces complet
 

Pixel

Urma de picior a lui Hristos - Culmea Avas, atractii turistice

Blocul de piatra pe care localnici presupun ca se afla urmele pasilor lui Isus, precum si urma magarului sau, se afla initial sub ruinele cetatii Mereni, in albia paraului Lemnia. Apoi a fost mutat la capatul satului Lemnia de Sus, pe malul paraului, langa drum...

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - pentru cei cu acces complet.

***

Cateva poze din albumul foto Urma de picior a lui Hristos - Culmea Avas:

Cruce pe varful Sfantul Mihai
Cruce pe varful Sfantul Mihai
Bloc de piatra
Bloc de piatra
Urmele de pe piatra
Urmele de pe piatra
Urma acoperita de iarba
Urma acoperita de iarba
Insecta
Insecta

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Urma de picior a lui Hristos Culmea Avas!

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

>>> Vizitati Urma de picior a lui Hristos - Culmea Avas si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Cea mai apropiata localitate este Mereni, se afla la 1,58 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Mereni: 3
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Urma de picior a lui Hristos Culmea Avas?
(detalii pentru cei cu acces complet)
Lemnia la 2,3 km. La nord de localitate trece culmea principala a Carpatilor Orientali. Un ascunzis aproape drive-in - Biserica din Lemnia. Biserica construita pe un loc bine ales, cu o priveliste deosebita. O mai fi, n-o mai fi? Mai degraba, nu!. Am trecut de mai multe ori pe la baza dealului pe care se afla biserica, amanand de fiecare data suisul pana la ea, pentru proxima ocazie. Nu sunt sigur. Comparand fotografia cu poza ascunzisului gasit de mine, seamana, dar totusi parca nu e. Localitatea Lemnia este situata in partea nordica a judetului Covasna.
Apa Imputita - Paraul Lupului la 2,4 km. Un loc ascuns cu o atmosfera aparte. M-am apropiat de ascunzis dinspre intrarea in parcul cu animale salbatice, urmand paraul Lupului. Crucea dintre Lutoasa si Estelnic la 3 km. Coif fara geocutie. Din pacate nu mai era nici o geocutie sub coif. Este vorba despre o cruce specifica spatiilor locuite de secui catolici: din lemn cu o caciula conica deasupra.
Cetatea Ciuchian din Lutoasa la 3,2 km. Cautand ruinele cetatii Ciuchian. M-am bucurat foarte mult, cand am aflat despre acest ascunzis. La cetatea Lutoasa venind de sus, de pe munte. O privire atenta a fotografiei ascunzișului ajuta decisiv la gasirea sa. Biserica romano-catolica Estelnic la 3,4 km. Primul ascunzis chiar ca a fost temporar. In drum spre casa, mi-a ramas timp sa mai caut geocutiile ascunse la bisericile catolice din Estelnic si Poian. Este o biserica tip cetate, fiind inconjurata cu un zid inalt de cca 2 m cu cornisa din tigla.
Cetatea Mereni la 4,2 km. De la o cetate la alta, de la o cutie la alta. Cutia este ingenios ascunsa, dar nu greu de gasit . Castrul roman Angustia Bretcu la 5,9 km. Printre polisurile Daciei, consemnate in celebra Geografie a lui Ptolemeu, este inscris si Angustia, identificat ca fiind castrul roman ale carui urmee au fost descoperite la Bretcu. Geocutie noua intr-o alta salcie. Nu am citit atent descrierea, si am ajuns la coltul de sud-vest al castrului pe un drum de pamant, care porneste de la iesirea localitatii.
Biserica romano-catolica din Poian la 7,3 km. Rapid ca fulgerul. Nu am crezut ca o sa fie chiar asa de usor si rapid. In centrul satului - resedinta de comuna - se afla o impunatoare biserica romano-catolica.
Biserica din Lunga la 7,5 km. Secuiesc - este lungit de-a lungul DN 11 cale de 2,5 km. Satul Lunga - tinand de Tg.
Varful Rachitis Muntii Nemirei la 7,7 km. Poian la 7,8 km. Poian este un sat in partea de nord-est a judetului Covasna, in Depresiunea Targu Secuiesc. Stanci si dealuri verzi. Am urcat la crucea care vegheaza deasupra localitatii, din Poian, pe langa un perete stancos foarte interesant, si pe niste dealuri verzi, care seamana cu niste ghetari. Localitatea este situata in partea nord-estica a judetului, la poalele Muntilor Bodoc, pe drumul judetean 114, Targu Secuiesc-Lemnia.
Cetatea Haiducilor Lemnia la 7,9 km. Cetatea Haiducilor reprezinta urmele unui vechi fort de granita, dintre Austro-Ungaria si Moldova, de pe Drumul Sarii, ce trecea din valea Oituzului (Poiana Sarata), pe langa Varful Ghepar de pe culmea principala a Nemirei, in valea Raului Negru (Lemnia). Fortul a fost ridicat la sfarsitul secolul XVII pentru contracararea contrabandei cu sare.
Pasul Carpinenii Estelnic la 8 km. Pasul, numit astfel, dupa catunul ce oficial nu mai exista, din el mai ramanand doar cateva locuinte de vara, separa Muntii Nemira de Muntii Ciucului.
Baile Martanus la 8,9 km. Un lac de un verde intens. Ajungand la fata locului, am cautat intai geocutia, apoi am vizitat baile. Reabilitare jurnal la Baile Martanus. Am gasit ascunzisul si cutia in el, dar a durat ceva extragerea ei din mica scorbura, careia i s-a ingustat "gatul" (reactia scoartei molidului de a-si vindeca rana produsa de ruperea crengii care a generat gaura). Stogul de Piatra Estelnic la 8,9 km. Cele doua bazine de obarsie ale Barzautei, afluent al Uzului, Apa Lina si Apa Rosie, sunt despartite de culmea Muntelui Barzauta, pe a carei treima sudica se afla un grup de stanci, cea mai mare fiind numita Stogul de Piatra.
Tinovul Apa Rosie la 9,7 km. Tinovul Apa Rosie este o arie protejata de interes comunitar, rezervatie naturala, tip botanic, situata in Muntii Nemira, pe teritoriul judetului Covasna.
Biserica romano-catolica Sanzieni la 9,9 km. Secuiesc. In sfarsit am gasit intrarea deschisa. Am trecut de mai multe ori prin zona, cautand diferite geoobiective, dar intotdeauna am gasit intrarea in curtea interioara, inchisa. Sanzieni este unul dintre cele mai mari si mai dezvoltate sate din Depresiunea Tg.
Capela Sfantul Stefan Dealul Perko la 9,9 km. Dealul Perko - in traducere romaneasca, Piatra Judecatii - are, probabil, o atare straveche semnificatie. Unde dai si unde crapa. Citind informatiile de pe site, inainte de a pleca pe teren, pentru a cauta cutia de pe Dealul Perko, am constatat cu oarecare surprindere ca era ultimul ascunzis publicat, desi citisem despre el ceva mai inainte. Capela de pe el are o vechime necunoscuta, cunoscandu-se doar anii unor reconstructructii sau adaosuri, secolul XVII, XVIII-lea.
Biserica catolica Sasausi la 10,3 km. Biserica romano-catolica, aflata in capatul sudic al satului, este tip cetate, cu un zid inalt de cca 2 m si dateaza din 1823. Geocutie noua in interiorul curtii bisericii. Azi fiind deosebit de cald, am decis sa pornesc intr-o excursie de cautare geoobiective in jurul orasului Targu Secuiesc. Satul Sasausi apartine comunei Lunga si se afla pe DN 11 la nici 3 km de Targu Secuiesc.
Ruinele castelului Tarnoczy Sanzieni la 10,4 km. Se vorbeste despre existenta unui castel la Sanzieni ca fiind datat din epoca feudala timpurie, mai precis, din prima jumatate a secolul XV.
Biserica catolica Valea Seaca Sanzieni la 10,5 km. Cu aspect de biserica fortificata, datorita gardului de zid, inalt insa de doar vreo 2 m, construita in 1798, a luat locul unei biserici mai vechi, amintita in documente in 1735 ca aproape ruinata, dar, se pare, existenta de prin 1660. Cautand o capela, am gasit un cavou. Era deja intuneric bezna cand am ajuns in Valea Seaca.
Valea Cetatea la 10,8 km. Monumentul imparatesei Sisi la 11,1 km. Mogos spre Bretcu se afla, pe partea dreapta a drumului, un impozant monument de piatra pe care este inscris cu litere mari, doar numele Sisi. In prima serpentina a drumului national ce coboara de pe Dl.
Cheile Caraslaului la 11,3 km. Cetatea Rakoczi Pasul Oituz la 11,4 km. Cetatea Rákóczy este o fortificatie in stare de ruina, monument istoric de importanta nationala, aflata in apropierea Pasului Oituz, intrarea dinspre Moldova. Geocutie noua intr-un ascunzis nou. Trecand prin zona, si stiind ca geocutia este deteriorata, am oprit sa verificam cutia. Pasul Oituz. Am gasit aceasta cutie pe 5. Cetatea Rakoczi de la Oituz/Bretcu. Zidul in care s-a amenajat ascunzișul l-am gasit darâmat parțial. Pasul Oituz. Am gasit cutia cu capacul fisurat si apa in ea. A fos punct de vama si control comercial, respectiv avea si rol de protectie militara.
Cascada Tulghes la 11,5 km. Paraul Tulghes este un afluent relativ important - de stanga - din bazinul superior al Oituzului, avand gura cu cca 1 km in aval de satul Oituz, Bretcu, judetul Covasna.
Piatra Soldatului Valea Oituzului la 11,5 km. Pe o serie de harti, de exemplu Muntii Nemira - Dimap, apare localizata pe malul stang al Oituzului, putin in amonte de confluenta cu paraul Caraslau, o formatiune stancoasa cu denumirea in maghiara, Honvéd-kő.
Piatra Ucigasul la 12 km. Piatra Ucigasul - Gyilkos, in maghiara - apare doar pe unele harti, nefiind cunoscuta in zona de prea multa lume, desi la baza dealului pe care se afla este un (alt geo)obiectiv turistic mai cunoscut, Cascada Caraslau. Cutie roasa de soareci. Gasirea cutiei nu a reprezentat o dificultate, caci cunosteam locatia. Dealul poarta numele paraului, reprezentand versantul sau drept; versantul stang este frumosul Munte Caraslau, plaiul sudic al Muntelui Mic din Muntii Nemira.
Cascada Caraslau la 12 km. Cascaduta, in doua trepte, avand in total vreo 5 m, reprezinta modul aparte in care paraul Caraslau se varsa in raul Oituz. Cautand fragi, pe care nu aveam cum sa-i gasesc. Eram in drum spre casa.
Biserica catolica Petriceni Sanzieni la 12,8 km. Atestata din 1825, a inlocuit biserica veche a satului, zice-se, din secolul XII, ale carei urme au fost gasite de Orban Balazs. Cautand la lumina frontalei. Eram in drum spre casa, nu mai aveam mult timp pana la inserare, dar nu puteam sa trec pe langa cele doua ascunzisuri noi de la Petriceni si Valea Seaca. Locul este azi marcat cu o cruce, de unde porneste pelerinajul anual al locuitorilor, prilejuit de ziua patronului bisericii actuale, Sfantul Laurentiu.
Cladirea primariei Targu Secuiesc la 12,9 km. Cladirea primariei se numara printre cele mai impozante cladiri din centrul orasului Targu Secuiesc. Cladirea cu doua etaje a fost construita in anul 1907 pentru a servi drept casa de economii.
Muzeul de istorie a breslelor Targu Secuiesc la 12,9 km. Cladirea muzeului a fost construita in anul 1857, in trecut a fost prima cladire a primariei. Targu Secuiesc este denumit orasul curtilor, dar si orasul breslelor, oglindit si de expozitiile de baza ale muzeului.
Zidul cu lacatele iubirii Targu Secuiesc la 13 km. Incepand cu 14 februarie 2014, si indragostitii din acest oras pot sa-si agate aici lacatele iubirii. La intrarea in Curtea 44 din Targu Secuiesc se afla agatata o grila, denumita de catre initiatori Zidul cu lacatele dragostei.
Muzeul farmaceutic Casa Finta Targu Secuiesc la 13 km. Muzeul farmaceutic se afla la etajul casei de lemn Finta, in Curtea 12 la numarul 1. Predecesorul cladirii a fost o casa cu pridvor rotund, construit in anul 1835, demolat ulterior in 1972.
Casa de cultura Vigado Targu Secuiesc la 13 km. Fatada impozanta a cladirii este impodobita cu stema orasului, pe care apare 1902, anul construirii cladirii. Pe latura nord-vestica a centrului istoric din oras, se afla Casa de Cultura Vigado, construita intre anii 1902-1904.
Iacobeni la 13 km. Strada Mamica Mica Targu Secuiesc la 13 km. Curtea 43 se numeste si azi strada Mamica Mica, in limba maghiara Kicsimama. Si-a dobandat buna reputatie de la o batranica, care traia aici intr-o casuta acoperita cu sindrila.
Hotelul Mileniu Targu Secuiesc la 13 km. A fost construit la comanda lui Aurel Sinkovits in anul 1895. Pe vremuri, aici a functionat cel mai scump restaurant al orasului.
Tinovul Plaiesii de Jos la 13 km. Fantana Vestita la 13,2 km. Este vorba despre un izvor amenajat sumar, dar ingrijit, cu apa slab mineralizata, aflat pe o culme secundara a Muntilor Bodoc, cea care domina dinspre nord satele comunei Sanzieni.
Liceul pedagogic Bod Peter Targu Secuiesc la 13,2 km. Se afla pe strada Ady Endre numarul 20. Liceul pedagogic Bod Peter din Targu Secuiesc a fost construit in anul 1896.
Baile Fortyogo la 13,3 km. Balegar langa ascunzis. Din pacate langa ascunzis este depozitat o gramada mare de balegar. Baile Fortyogo. La fel am gasit si eu in jurul ascunzisului, multa mizerie, ceea ce m-a facut sa trec odata pe langa locatie, dar revenind, in cele din urma am descoperit cutia. Ascunzisul curat, cutia curatata de continut. Noutatile de la fata locului, fata de cele semnalate de gasitorii anteriori sunt:In jurul ascunzisului nu mai erau gunoaie (cum se poate constata in fotografia anexata). Dealul Pilisca Ojdula la 13,3 km. Un deal plat pe care vom gasi o frumoasa poiana. Dealul Pilisca se afla la est de Ojdula, langa drumul national 2D care leaga Targu Secuiesc si Focsani.
Fagul uimitor Dealul Poienii la 13,3 km. Aici izvoreste paraul Poiana, care curge in Catrusa. Intre Iacobeni si Catrusa, la est de Piscul Mare, se afla Dealul Poienii.
Casa Nagy Jafet Targu Secuiesc la 13,3 km. Casa Nagy Jafet construita in anul 1829 se afla pe strada Garii numarul 21. Cladirea-monument istoric a fost donata parohiei reformate, in prezent sa afla in stare neglijata.
Casa Szocs Matyas Targu Secuiesc la 13,3 km. Casa Szocs Matyas cu poarta de zid a fost construita in anul 1836, azi este o cladire renovata. Cladirea-monument istoric se afla pe strada Garii 16.
Spitalul de neuropsihiatrie Targu Secuiesc la 13,4 km. Cladirea a fost construita in anul 1897. Fostul Azil de Batrani, azi Spitalul de neuropsihiatrie din Targu Secuiesc, se afla pe strada Garii la numarul 35.
Casa Wertan Targu Secuiesc la 13,4 km. Se afla pe strada Garii numarul 24. Casa Wertan din Targu Secuiesc a fost construita in anul 1902.
Parcul Jozsias Targu Secuiesc la 13,4 km. Parc din Targu Secuiesc, care a fost denumit dupa Molnár Józsiás, o personalitate importanta din viata politica, economica si sociala a orasului.
Judecatoria Targu Secuiesc la 13,5 km. Cladirea judecatoriei din Targu Secuiesc a fost construita la mijlocul secolului al XVIII-lea. Se afla pe strada Ady Endre numarul 5.
Parohia catolica Boldog Ozseb Targu Secuiesc la 13,5 km. Targu Secuiesc mai are o biserica catolica, Sfanta Treime, dar este departe de noul cartier de blocuri din partea vestica a orasului. Biserica Boldog Ozseb a fost construita in 1986, iar turnul in 2003.
Biserica evangelica-lutherana Targu Secuiesc la 13,7 km. Biserica evangelica-lutherana din Targu Secuiesc se afla pe strada Gheorghe Doja numarul 10.
Varful Sandru Mare Muntii Nemirei la 14,1 km. Mare, dar merita. Sandru Mare cu cei 1640 m este al 2-lea ca inaltime din Muntii Nemira ai Carpatilor orientali, fiind intrecut de Nemira Mare- 1649. Valea paraului Periculos la 14,2 km. Paraul Periculos curge intre Piscul Mare si Dealul Periculosului. Valea paraului este adanca, intunecata, nu este practicabila nici cu automobile de teren.

Urma de picior a lui Hristos Culmea Avas in limba maghiara - magyarul: Krisztus lábnyoma Avas-tető

Valori naturale - Judetul Covasna
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Cu acces complet

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Urma de picior a lui Hristos
  • Localizare pozitie pe harta Culmea Avas
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

  • Gocutie lipsa - Se poate ajunge la ascunzis, pe varful dealului, chiar si cu o masina cu garda nu prea joasa. Din pacate piatra care contine urma de picior a lui Hristos a fost pozitionata cu urmele in partea de jos...

Ai ajuns in Culmea Avas si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Urma de picior a lui Hristos? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Covasna, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice.