Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Ruinele cetatii Halmyris

Atractii turistice <-- Autentificare/Inregistrare
 

Pixel

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Ruinele cetatii Halmyris - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Lacul Ciucas turnul apor lacul Ciucas
Lacul Ciucas
Biserica evanghelica fortificata Mosna Mosna Meschen
Biserica evanghelica fortificata Mosna
Stanca cu brazi 3 Stanca cu brazi stogul de piatra
Stanca cu brazi 3
Drum pe malul Dunarii Coronini pestera gaura musca
Drum pe malul Dunarii

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Ruinele cetatii Halmyris!

Ruinele cetatii Halmyris.. Vizitati Ruinele cetatii Halmyris si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Cea mai apropiata localitate este Dunavatu de Sus, se afla la 2,36 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Dunavatu de Sus: 2
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Ruinele cetatii Halmyris?
(detalii dupa autentificare)
Cetatea Nufaru la la 25,9 km. Rezervatia geologica Agighiol la la 26,1 km.
Biserica catolica din Malcoci la la 27,4 km.
Satul Malcoci a fost infiintat in anul 1843 de 25 de familii germane, care purtau numele stramosilor lor originari din Alsacia, Valea Rinului, Baden, precum Weideman, Klein, Kress, Frank, fiind primul sat german catolic din Dobrogea.
Cetatea Enisala la la 32,5 km.
Dupa descoperirea plajei de la Vadu cu minunatul ei cadou de bun venit.
Cetatea Argamum la la 35,9 km.
Ruinele cetatii Argamum se afla in apropierea localitatii lipovene Jurilovca, pe Capul Dolosman, pe malul lacului Razim, la 20 de km sud-vest de bratul Sfantu Gheorghe si la aproximativ 40 km de Histria.
Fortificatia Babadag la la 38 km.
Situl arheologic Fortificatia romana de la Babadag.
Cismea cu apa nepotabila Babadag la la 39,1 km.
Conform afisului lipit pe zidul cismelei, apa nu este buna de baut.
Cimitirul viu Sulina la la 39,8 km.
Ortodocsi, lipoveni, musulmani, evrei, respectiv membri ai bisericilor europene occidentale.
Muzeul de arta orientala Babadag la la 40,2 km.
Este gazduit in Casa Panaghia, fosta scoala pentru copiii turcilor si tatarilor in prima parte a secolului XIX.
Mormantul lui Gazi Ali Pasa Babadag la la 40,2 km.
Este o cladire avand o forma hexagonala, ce dateaza din secolul al XVII-lea.
Cismeaua Kalaigi Babadag la la 40,2 km.
Apa izvorului este folosita de catre pelerinii musulmani pentru spalarea rituala.
Minaretul si geamia turceasca Babadag la la 40,3 km.
Cladirea este monument de arta musulmana, are un pridvor monumental cu arcade, iar langa se afla un minaret inalt de 21 m.
Gura Portitei la la 40,3 km.
Gura Portitei este un loc salbatic, locuit de lipoveni, unde este amenajat satul de vacanta Eden.
Mormantul lui Sari Saltuk Baba Dede Babadag la la 40,4 km.
Se pare ca are mormante si mausolee in mai multe locuri din lume, iar explicatia ar fi ca este un exemplu in ochii publicului de azi.
Manastirea Celic Dere la la 49,6 km.
Cetatea de calcar de pe Dealul Edirlen la la 50,4 km.
In plus, pe varf se afla si urmele unei cetati de refugiu de prin sec V-III ante Cr, foarte putin cercetata din punct de vedere arheologic.
Cismeaua din Padurea Trestenic la la 50,6 km.
Pe site-ul comunei, la capitolul obiective turistice este trecutã Cismeaua din Padurea Trestenic, dar fara nici o alta precizare.
Cetatea Ibida Slava Rusa la la 51,3 km.
Este singura cetate al carei spatiu fortificat este strabatut de un curs de apa, si prezinta lucrari de indiguire, canalizare, poduri.
Biserica din Telita Frecatei la la 51,6 km.
Biserica satului Telita - relativ de curand, declarata monument istoric - este renumita prin arhitectura specifica bisericilor slave si prin numarul de turnuri, 6 sau 7.
Dealul Consul la la 53,7 km.
Pentru masivitate, vigurozitate si zveltete, pentru salbaticia reliefului isi merita renumele de munte, chiar daca are doar 333 m.
Pestera de la Moara Dealul Consul la la 54,4 km.
Dealul Consul, preponderent alcatuit din roci vulcanice - porfire variat colorate - are la baza strate de calcar triasic, in care este cantonata si Pestera de la Moara.
Pestera de la Stanca Dealul Consul la la 55,5 km.
Dealul Consul are o alcatuire mai putin comuna, pe de o parte din roci vulcanice, pe de alta parte dintr-un soclu de calcare triasice, intr-o klippa de acest gen fiind cantonata si Pestera de la Stanca.
Izvorul Carmazau Niculitel la la 55,7 km.
Izvorul Carmazau se afla la est de satul Niculitel, la aproximativ 3,3 km distanta, in linie dreapta.
Rezervatia de liliac Fantana Mare la la 56,2 km.
Cismeaua din valea Lozova Valea Teilor la la 57,3 km.
Localitatea Valea Teilor este resedinta al comunei cu acelasi nume.
Dealul cu bujori Ciucurova la la 57,3 km.
Sosind dinspre nord, am gresit intersectia. Am reusit destul de usor sa gasim poiana cu bujorii.
Moara de apa Stefan Nuca Valea Teilor la la 57,4 km.
Este fosta moara de apa a lui Stefan Nuca, lasata in paragina.
Monumentul de pe Dealul Cerbului Niculitel la la 57,9 km.
Este vorba despre un  obelisc inalt de vreo 3 m, construit din piatra, dedicat eroilor din comuna Niculitel, cazuti in cele doua razboaie mondiale.
Fantana Zmeului Niculitel la la 58,5 km.
Din acest deal izvoreste o apa limpede si racoroasa, si care se scurge spre vatra satului.
Obiective cultural-istorice - Judetul Tulcea
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Ruinele cetatii Halmyris
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

  • Varful Harghita Madaras: Fara coordonatele ascunzisului - Am ajuns pe varf venind de la Cetatea Racu. Dupa ce am trecut pe la Piatra Tabulata, plecati fiind din Siculeni.
  • Varful Ciomatu Mare - Muntii Bodoc: Pe urmele ursilor - Avand atatea locuri frumoase de vizitat in tara, am cam neglijat locurile apropiate. Pe nemeritate, imprejurimile lacului Sfanta Ana sunt locuri de care nu poti sa te plictisesti.
  • Sibiu: Cine are mana mare - Am gasit cutia din Piata Albert Huet. Cine a scris Wacth out for the tree a avut dreptate, dar mai bine era Watch out for the hollow, deoarece cine are mana mare poate ramane blocat :)).
  • Lacul Filigeni - Obcina Laposului: Lacul Filigeni - Obcina Laposului - Pentru ca stiam zona, nu am dat atentie descrierii accesului la ascunzis. Am urmat GPS, care nu stie de mila.
  • Lacul Ilieni: Lumea inghetata - Parca toata lumea e inghetata. Iarna s-a intors si in Depresiunea Trei Scaune.
  • Rezervatia Valea Iadului - Turia: Gradina Herko de pe Valea Iadului - Pe harta zonei Balvanyos editata de Dimap - Budapesta, zona de concentratie maxima a izvoarelor minerale de pe Valea Iadului este denumita Herko Kert (Gradina Herko - ultimul cuvant poate de origine antroponimica? Denumirea am mai intalnit-o doar in descrierea unui traseu in trecere pe aici, descris in revista de turism Gyopar/Floarea de Colti).
  • Punct de belvedere - Muntele Cucu: O altfel de belvedere - cutia de pe Varful Cucu - Am ajuns pe Varful Cucu plecand din Herculian, trecand pe la Furnalul Bodvaj, si urcand apoi pe Dealul Negru. Am gasit, cu ajutorul cooordonatelor indicate, punctul de belvedere si, folosind indicatia si fotografia, ascunzisul.
  • Lacul Iezerul Calimanilor: Palarie in doua picioare - Gasirea cutiei de la Iezerul Calimanilor (numit si Retitis dupa varful sub care se afla) a incununat o zi fructuoasa din punct de vedere al geotrekkingului. O cutie pusa la Manastirea de la Gura Izvorului, alte doua cutii gasite (Domnul Lomasel si Cascada Lomasitei).
  • Padurea de pini Millennium - Sfantu Gheorghe: Pinus silvestris - Geocutia amplasata intr-un pinet, actual e cel mai interesant ascunzis din Sfantu Gheorghe. Pentru gasirea cutiei trebuie sa ai gps, plus un fel de experienta in cautarea geocutiilor.
  • Camera Patrata - Pietrele Detunate - Masivul Ceahlau: De ziua Micii Unirii - Desi am cautat-o de ziua Marii Uniri, 1 decembrie 2016, ceata si aparatul au fost impotriva. Intreband si eu, ca un turist constient de limitele umane, un fotograf ce cobora muntele, am aflat locul de intrare in traseu.
  • Capela Sfanta Inima Gheorgheni: Multumesc pentru ascunzis - In fata bisericutei statea o pereche de indragostiti. Din aceasta cauza era dificil sa cauti prin zona, fara sa fi remarcat.
  • Gurile vechilor mine de sare de la Targu Ocna: Surpriza din ascunzis - Dupa excursia de pe dealul Cosna, mi-a ramas doar putin timp pana la inserare. Pe drumul principal din Targu Ocna o tablita indicatoare ne arata directia spre salina.
  • La Rascruce - Muntii Ciucas: Ascunzisul sub ocupatia oilor - Am ajuns La Rascruce venind de la izvoarele Vaii Stanei la o ora de acalmie pentru intreaga natura. Pe culmicica unde ne-a condus GPS-ul zabovea o turma de oi si capre.
  • Podul Minciunilor: Am gasit cutiuta magnetica - Aam completat logul si am adaugat ceva in ea. In afara logului si a unui creion, nu mai era nimic.
  • Castelul nobiliar Sukosd-Bethlen - Racos: Atractiile Racosului - Am sosit la Racos pentru a arata atractiile locului prietenilor mei. Imediat cum am parcat langa castelul nobiliar, au sosit doua doamne in varsta, pentru a ne deschide poarta fortificatiei.
  • Izvoarele Apor si Mikes 1 - Baile Tusnad: Dimineata pe nemancate - Dimineata zilei de 22 05 2011, pe nemancate, am gasit aceasta geocutie. Un ascunzis bun.
  • Statuia generalului Suvorov - Dragosloveni: Istoria - Desi spusa cu jumatate de gura, se pare ca impartasim multe cu armata rusa. Aliati sau inamici avem multe in comun.
  • Coloanele de bazalt de la Racos: Am gasit cutia - Era in stare foarte buna. Prima mea cutie.
  • Sub Muntele Uroi: Era mai bine pe varf - Tu ai gasit geocutia ascunsa in parcul dendrologic din Simeria? Eu din pacate nu :-(.
  • Biserica reformata - Bezid: Supravegheat de un vecin - Poarta de intrare in curtea bisericii este ferecata doar cu o cuie, se poate intra. Nu stiu insa care este modalitatea de a vizita si interiorul bisericii.
  • Sibiu: Cred ca o sa merg mai departe - Am gasit locatia, fiind prima cutie pe care o caut. N-am fost pregatit nici macar cu un pix, noroc cu un bar din apropiere.
  • Fag sub varful Oituz-Izvor: Fag pazit strasnic de caini - L-am gasit la finele drumetiei noastre. In apropierea lui este o stana cu foarte, foarte multi caini, extrem de rai.
  • Monumentul Ecaterinei Teodoroiu - Straoane: Pietrele din monument - In drum spre Soveja ne-am oprit si la acest ascunzis foarte accesibil la prima vedere. Insa socoteala din targ nu se potriveste cu fanta obeliscului.
  • Cetatea Neagra: Pe Magura Codlei - Am gasit cutia in buna stare, fara dificultate. Chiar si in conditii de iarna, cu prilejul unei drumetii mai complexe pe Magura Codlei.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Ruinele cetatii Halmyris? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Tulcea, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice.