Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Lacul Galcescu - Muntii Parang

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (3066 atractii turistice, 13510 poze si 1447 comentarii)
 

Pixel

Lacul Galcescu..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Lacul Galcescu - Muntii Parang - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Biserica din Radeana - latura vestica radeana, biserica
Biserica din Radeana - latura vestica
Biserica reformata din Santandrei Miercurea Nirajului Santandrei biserica reformata
Biserica reformata din Santandrei
Telecabina Poarta potecii Valea Balea
Telecabina
8383 Manastirea Fagetel
8383
Jgheab - 3 La Jgheaburi Dealul Cosna
Jgheab - 3
Harghita Madaras 2 Muntele Ascutit Harghita Madaras
Harghita Madaras 2
Gradina stancilor Capalnita belvedere
Gradina stancilor
Drumul forestier
Drumul forestier
Capela Sfantei Familii Frumoasa biserica armeana catolica
Capela Sfantei Familii
Cascada Gardului Manastirea Stanisoara Cascada Gardului
Cascada Gardului
Supraveghere video Lacul Taul Bujorului Zau de Campie Bujor
Supraveghere video
Bazinul pentru copii Baile Sarate Jabenita
Bazinul pentru copii

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Lacul Galcescu Muntii Parang!

Vizitati Lacul Galcescu - Muntii Parang si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Afla care sunt obiectivele turistice din Jiet, cea mai apropiata localitate, care se afla la 16,79 km distanta.
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Transalpina

Transalpina la 3,6 km
Pe intuneric si fara sa stiu de existenta ei. Transalpina trebuie neaparat vizitata, dar nu in weekend.
Varful Dengheru aronbv

Varful Dengheru aronbv la 5 km
Am ajuns in statiunea Ranca intr-o zi de duminica, dupa masa. Placerea este de partea noastra, a celor care am ascuns-o. Foarte spectaculos loc.
Lacul Mandra Muntii Parang

Lacul Mandra Muntii Parang la 5,2 km
Este lacul situat la cea mai mare altitudine din Parang, 2158 m. Lacul Mandra se afla la est - nordest de varful Parangul Mare, are o suprafata de 1,12 hectare.
Parangul Mare

Parangul Mare la 5,8 km
Starea ei este perfecta, e nevoie de ceva de scris, un pix, creion ceva. Cu ocazia unei excursii in muntii Parang-Capatina, intr-o vreme de iarna, am gasit aceasta geocutie.
Lacul Verde Muntii Parang

Lacul Verde Muntii Parang la 6 km
Lacul Verde, cu o suprafata de 0,62 hectare, se afla la est - nord-est de varful Stoienita. Suprafata apei straluceste printre gramezile de stanci si digurile de morena, pe partea de nord a crestei de munte Slivei.
Lacul Carja Muntii Parang

Lacul Carja Muntii Parang la 6,6 km
Pitorescul lac are o suprafata de jumatate de hectar. Lacul Carja se afla la o altitudine de 2118 m, la est de varful omonim inalt de 2405 m.
Saua Gemanarea Muntii Parang

Saua Gemanarea Muntii Parang la 6,7 km
Saua Gemanarea se afla intre varfurile Stoienita si Gemanarea, de la Stoienita spre sud.
Pasul Groapa Seaca la 7,3 km
Oare cum o fi drumul mai departe spre Petrosani? Pasul Groapa Seaca se afla la limita intre judetele Hunedoara si Valcea, altitudinea fiind de cca 1615 m. La intoarecerea de pe Transalpina am facut un mic ocol.
Refugiul Carja Muntii Parang

Refugiul Carja Muntii Parang la 7,8 km
Refugiul Carja, sau Rudolfshütte, este un refugiu construit din pietre, care se afla in Saua Caprelor, la altitudinea de 2185 m. De aici poteca continua pe un teren abrupt, alunecos si pietros, pana pe varful Carja, la 2405 m.
Piatra Crinului Muntii Parang

Piatra Crinului Muntii Parang la 11 km
Aici se ajunge din Petrosani, cu masina pana la statia de telescaun Parang, apoi se urca cu telescaunul si de acolo se merge pe jos spre Varful Parangul Mic.
Lacul Vidra

Lacul Vidra la 14,5 km
Manastirea Lainici

Manastirea Lainici la 19,9 km
Traseul Ruinelor Vulcan la 23,1 km
Poteca tematica Traseul Ruinelor incepe din orasul Vulcan, si urmeaza drumul forestier din Valea Ungurului. Trece pe langa Schitul Sfantul Nicolae din Poiana Muntelui.

Lacul Galcescu Muntii Parang in limba maghiara - magyarul: Galcescu-tó Páring-hegység

Valori naturale - Judetul Valcea
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Lacul Galcescu
  • Localizare pozitie pe harta Muntii Parang
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Valcea, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Varful Harghita Madaras Varful Harghita Madaras. Varful Harghita Madaras este una dintre cele mai spectaculoase varfuri din cauza constructiilor religioase.I
  • Fortareata de piatra - Piatra Soimului - Oituz Am cucerit fortareata. Inca un obiectiv interesant de pe Piatra Soimului pe care il stiam de mult. Am dat surprinzator de repede peste ascunzis.
  • Vulcanii noroiosi - Paclele de la Beciu Cutie dezactivata. Momentan cutia este dezactivata.
  • Muzeul Trovantilor Costesti Misterul trovantilor de la Costesti inca nedezlegat. GPS-ul ne-a condus repede in albia vaiugii despre care, presupunem, ca este vorba in indiciu, dar, din pacate, n-am gasit trovantelul in/sub care este ascunsa cutia. Imaginea locatiei geoascunzisului fata de data crearii acestuia ca atare, arata la data cautarii noastre cu totul altfel, vaiuga fiind cucerita de o vegetatie extrem de bogata.
  • Izvorul Salus - Muntii Bodoc Un ascunzis fragil, dar rezistent. Am trecut pe la izvorul mineral Salus de la Baile Sutei, cu prilejul unei drumetii cu multe geoobiective, curiosi sa vedem amenajarea din 2011 realizata de asociatia ungara Ars Topia. Ei au mobilizat arhitecti, studenti, peisagisti veniti voluntar din Ungaria, dar si comunitatile locale, in speta Primaria Bodoc si mai multi localnici si ei voluntari, rezultatul fiind demn de toata lauda.
  • Casuta de pe muntele Cucu Coordonate intersectie. Iata coordonatele intersectiei despre care e vorba in comentariul anterior. Le-am trimis si sub forma unui punct auxiliar, dar poate n-au ajuns.
  • La Deget - Munceii Uture Bucuria descoperirii. Urmand indicatiile am avut bucuria sa descopar locatia. Cei 500 m fata de Piatra cu ceaun au fost hotaratori.

Ai ajuns in Muntii Parang si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Lacul Galcescu? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 11 luni si 2 zile!