Localitatea Garliciu (judetul Constanta) Resedinta: Garliciu.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Garliciu, judetul Constanta

Atoli pe malul Vaii Vistorna Atoli pe malul Vaii Vistorna Targusor la 45,77 km
Pe malul geografic stang al vaii Vistorna (Visterna pe unele harti), pe malul opus pesterii La Adam, gasim superbe colonii de atoli.
Ruinele asezarii urbane Ester Ruinele asezarii urbane Ester la 45,92 km
Vizavi de rezervatia Gura Dobrogei, pe dealul de pe malul stang al paraului Visterna sunt urmele unui oras feudal disparut, Ester.
Geamia sultanului Mahmut Geamia sultanului Mahmut Harsova la 15,76 km
Geamia sultanului Mahmut a fost construita in jurul anului 1812, in timpul sultanului Mahmut al II-lea.
Mosul Casienilor Mosul Casienilor se afla la est de Manastirea Pestera Sfantului Ioan Casian, la vest si in vecinatatea Banutilor Dobrogei.
Cismeaua din Cogealac Cismeaua din Cogealac la 44,11 km
Cogealac (in trecut Domnesti, in limba turca Kocalak) este satul de resedinta al comunei cu acelasi nume.
Troesmis Troesmis la 41,13 km
Cetatea Troesmis, una din cetatile principale ale getilor, se afla pe malul bratului Macin al Dunarii, in dreptul localitatii Turcoaia, la o distanta de 3 km de aceasta.
Casa cu papusi Casa cu papusi se afla la intrarea dinspre sud-vest a orasului Babadag, pe strada Republicii numarul 261.
Spinarea dinozaurului Formatiune stancoasa deosebit de spectaculoasa, Pietrele Mariei se aseamana, mai ales privite de pe creasta, cu spinarea unui dinozaur. Indicatii prea vagi - Desi am facut toate delusoarele Pietrelor Mariei si am vazut si creasta dinozaurului, indicatiile prea generale si pietrele din imagini prea multe si asemanatoare nu mi-au dezvaluit geoascunzisul.
Dealul Consul Este o aparitie insolitã in peisajul muntos al Dobrogei de Nord prin izolarea sa de dealurile Babadagului din imprejurimi si de care tine structural.
Pod feroviar din piatra Pod feroviar din piatra Mihai Viteazu la 47,58 km
Linia de cale ferata ocoleste satul prin vest, si trece peste paraul care strabate localitatea de la vest spre est, pe un pod realizat din piatra.
Canaraua La Porumbei Canaraua La Porumbei Harsova la 15,4 km
Canaraua La Porumbei se afla pe malul drept al Dunarii, la poalele dealului Celea Mare, la sud-est de orasul Harsova, si in amonte de stanca Mosu si Baba.
Moara de apa Stefan Nuca Valea Teilor la 45,53 km
Pe valea paraului Lozova, la doar 260 m distanta spre nord de la cismeaua din Valea Lozovei, se afla o cladire abandonata.
Cismeaua Cismeaua Mihai Viteazu la 48,73 km
Mihai Viteazu (in trecut Sariyurt) este satul de resedinta al comunei cu acelasi nume.
Izvorul vietii si Crucea Sfantul Ioan Casian La est de Manastirea Sfantul Ioan Casian, in Poiana Crucii, se afla un izvor cu o apa rece si limpede, Izvorul vietii. Completari la descriere - Izvorul nu se afla chiar in Poiana Crucii, ci doar langa, intr-o vale acoperita cu vegetatie deasa.
Pestera de la Stanca Dealul Consul are o alcatuire mai putin comuna, pe de o parte din roci vulcanice, pe de alta parte dintr-un soclu de calcare triasice, intr-o klippa de acest gen fiind cantonata si Pestera de la Stanca.
Valea Mahomencea Casimcea la 17,46 km
Rezervatia naturala Valea Mahomencea se afla pe teritoriul administrativ al comunei Casimcea, si are o suprafata de 1029 hectare.
Cetatea Carsium Cetatea Carsium Harsova la 15,69 km
Situl arheologic se afla pe malul Dunarii, la marginea sudica a orasului Harsova.
Canaraua Tiganeasca Canaraua Tiganeasca Harsova la 16,25 km
Geoobiectivul este centrat pe blocul de stanca, a carui parte inferioara se aseamana cu un urias craniu.
Manastirea Colilia Datand din anul 2006, manastirea a preluat, reconstruind-o in cea mai mare parte, o veche biserica evanghelica, ce a apartinut unei comunitati germane care a locuit, pana in anul 1942, in satul Colilia.
Camera patrata Canaraua Rosie Camera patrata Canaraua Rosie Harsova la 16,6 km
Pe malul drept al Dunarii, intre Harsova si Ghindaresti, pot fi delimitate cinci grupuri de faleze de stanca, denumite canarale.
Izvorul Cozluk Traseul Cozluk: Greci - Pasunea Crucele - Valea Cozluk - Valea Radului - Teiul Stramb - Baia de arama - Pietrele Lacului - Varful Conaciu - Valea Plopilor - Pietrele Mariei - Greci. Bujori in zona Cozluk - Nu mi-am propus parcurgerea intregului traseu turistic Cozluk, pe marcajul punct rosu. Indicatii prea vagi - Soarele mi-a zambit atat de pe piatra cat si de pe copac, harletul era la locul lui, frunzele erau asternute frumos, dar cutiuta a fost de negasit.
Dealul Allah Bair la 32,78 km
Dealul Allah Bair (dealul lui Allah) are inaltimea de 204 m, varful sau se afla la cea mai mare altitudine din judetul Constanta.
Baile termale Puturoasa Baile termale Puturoasa Harsova la 17,54 km
La aproximativ 2,5 km distanta spre nord-vest de orasul Harsova, pe malul Dunarii, se afla un zacamant de ape mezotermale sulfuroase.
Tavanul Daca cauti un loc sa te adapostesti de ploaie sau arsita soarelui, sub tavan este locul potrivit pentru tine.
Cismeaua din Mireasa Cismeaua din Mireasa la 37,92 km
Cismeaua otomana de la Mireasa, sau Cismeaua lui Mirza Bei, este o fantana foarte bine conservata.
Locuinta rupestra Dealul Baroi Locuinta rupestra Dealul Baroi Harsova la 16,06 km
La nord-vest de Harsova, intre Dunare si drumul national DN2A, pe dealul Baroi, se afla un sit arheologic rupestru. Incercare de localizare nereusita - Avand la dispozitie coordonatele precizate in Repertoriul Arheologic National, am incercat localizarea sitului arheologic rupestru.
Banutii Dobrogei Banutii Dobrogei Casian la 43,62 km
Banutii Dobrogei sunt mari atoli, formatiuni geologice circulare interesante, care au forma unor monede.
In fata cladirii primariei din Cernavoda sunt expuse replici de dimensiuni mari ale celor doua statuete celebre, Ganditorul de la Hamangia.
Bazin apa Bazin apa Targusor la 44,25 km
La est de localitatea Targusor, in apropierea statiei de cale ferata Targusor Dobrogea, putem vedea un interesant turn construit din caramida, deosebit de fotogenic.
Crucea de la Harsova Crucea de la Harsova Dealul Belciug la 16,24 km
Crucea comemorativa de la Harsova, care se afla pe dealul Belciug (Dealul Catedralei, Canaraua Tiganeasca), a fost ridicata in anul 1913.
Stanca Mosul si Baba Stanca Mosul si Baba Harsova la 14,86 km
Stanca Mosu si Baba se afla pe malul drept al Dunarii, chiar in apa, la poalele dealului Celea Mica, la sud-est de cariera de piatra de aici.
Izvor Izvorul Cheile Dobrogei se afla in capatul de nord-est a cheilor, la iesirea spre localitatea Cheia, la vest de drumul asfaltat DJ222.
Cetatea Capidava la 31,75 km
Capidava a fost o fortificatie geto-daca, apoi a devenit castru roman.
Piatra cu Capac Piatra cu Capac Harsova la 16,61 km
Piatra cu capac se afla pe malul drept al Dunarii, la poalele dealului Varos (Harsova), in apropierea si la vest-sudvest de Releul Harsova.
Movila Segarcea Movila Segarcea Pantelimon la 32,16 km
Movila Segarcea se afla la sudvest de localitatea Pantelimon, langa drumul judetean DJ226B.
Pestera din Canaraua Cetatii Pestera din Canaraua Cetatii Harsova la 15,71 km
La vest de Zidul Genovez, intre cele doua turnuri vecine, se afla intrarea aval in Pestera din Canaraua Cetatii.
Zidul Genovez Canaraua turceasca Zidul Genovez Canaraua turceasca Harsova la 15,66 km
O plimbare pe platoul promontoriului calcaros numit Canaraua Turceasca, merita a fi facuta, si pentru panoramele pitoresti, avand ca punct de interes orasul Harsova. Sit sub constructie - Dupa ce am vizitat Baile Puturoasa, Dealul Baroi, Canaraua Rosie, Camera patrata cu etaj, Piatra cu capac, Crucea comemorativa de pe Dealul Catedralei.
Cheile Chediului Chediul este un paraias, cel mai adesea sec (vara), ce curge prin marginea vestica a golfului Cazluc al Depresiunii Greci (5 km de Greci). Chei superbe cu bujori deasupra - Sunt un mare amator de chei, astfel mi-a facut placere sa pot parcurge niste chei adevarate si in muntii Macinului. Nu - Nu, in august, nu. Eu nu am fost atent - Ascunzisul a fost amenajat in august, si accesand muntesiflori.
Dealul cu bujori Dealul cu bujori - Atmagea, Ciucurova. Bujori fara petale - Sosind dinspre nord, am gresit intersectia. Bujori cu boboci - Am reusit destul de usor sa gasim poiana cu bujorii.
Cheile Dobrogei Rezervatie naturala complexa - geologica, botanica, avifaunistica - Cheile Dobrogei reprezinta rodul eroziunii. Bijuteria Dobrogei - Am facut o tura relaxanta in chei. Cheile fara comori - Am explorat Cheile Dobrogei de la nord spre sud.
Manastirea Sfantul Dionisie si Efrem Manastirea Sfantul Dionisie si Efrem Targusor la 46,25 km
Manastirea cu hramul Sfintilor Dionisie Exiguul si Efrem cel Nou se afla intre localitatile Targusor si Gura Dobrogei, pe malul drept al paraului Visterna.
Manastirea Sfantul Ioan Casian Manastirea Sfantul Ioan Casian a fost infiintata in anul 2003.
Izvorul Tamaduirii Izvorul Tamaduirii Alba la 46,33 km
Izvorul Tamaduirii se afla la 2 km de satul Alba, pe drumul catre Valea Teilor.
[ Sus ↑ ]
Culmea Pricopanului - Muntii Macin
Culmea Pricopanului - Muntii Macin la 53,51 km
Culmea Pricopanului este creasta secundara, dar impunatoare a Muntilor Macin, caracterizata prin uriase formatiuni granitice, stanci semete si panorame vaste de jur imprejur. Peisajul ca si relieful este de tip alpin si chiar daca inaltimea culmii pare aparent mica, efortul este usor sustinut la urcus.
Plaja Corbu
Plaja Corbu la 66,36 km
Ceasul public Braila la 55,53 km. Ceasul public - Piata Traian, Braila.
Biserica din Telita Biserica satului Telita - relativ de curand, declarata monument istoric - este renumita prin arhitectura specifica bisericilor slave si prin numarul de turnuri, 6 sau 7.
Valul mare de pamant de la Cochirleni la 56,13 km. Valul mare de pamant de la Cochirleni are o lungime de aproximativ 7 km.
Cismelele de pe Strada Bazilicii Prima cismea se afla la intersectia strazilor Bazilicii si Invatatorilor din Niculitel, aproape de strada Isaccei, drumul judetean DJ229.
Fortificatia Babadag la 53,03 km. Situl arheologic Fortificatia romana de la Babadag.
Muzeul de arta orientala Muzeul de arta orientala Babadag la 51,03 km. Muzeul de arta orientala din Babadag se afla pe strada Mihai Viteazul numarul 6.
Cetatea Enisala Cetatea Enisala la 59,52 km. Ruinele fortaretei medievale Yeni-Sale (Enisala, Heraclee sau Heraclia) se afla la 2 km de localitatea Enisala, pe un deal calcaros care domina zona lacurilor Razim si Babadag. Cetatea soarelui - Dupa descoperirea plajei de la Vadu cu minunatul ei cadou de bun venit.
Sfinxul Dobrogei Muntii Macinului la 53,43 km. Sfinxul Dobrogei - Saua Serparu.
Cismeaua din Padurea Trestenic Cismeaua din Padurea Trestenic la 50,41 km. Trestenic este unul dintre satele componente ale comunei Nalbant.
Biserica romano-catolica Mihail Kogalniceanu la 53,8 km. Biserica romano-catolica Sfantul Anton de Padova se afla in localitatea Mihail Kogalniceanu, pe strada Tudor Vladimirescu numarul 124.
Plaja Cherhana La Plage O plaja din Corbu, mai putin aglomerata, linistita.
Geamia Mahmud Yazici Geamia Mahmud Yazici se afla in Isaccea, pe strada 1 Decembrie numarul 19.
Castelul de apa Braila la 55,92 km. Castelul de apa - Strada Gradinii Publice, Gradina Mare, Braila.
Izvorul Carmazau Niculitel la 55,89 km. Izvorul Carmazau se afla la est de satul Niculitel, la aproximativ 3,3 km distanta, in linie dreapta.
Podul si cazematele germane de langa Balta Salcuta Pe DN 22E, ce pleaca din satul IC Bratianu, punctul de trecere cu bacul spre si dinspre Galati, spre interiorul Dobrogei, la 8 km de sat, dar pe teritoriul satului Garvan, se afla Balta Salcuta, amenajata si pentru pescuit de agrement. Podul ce n-a fost - Am vizitat podul ce n-a fost intr-o zi fierbinte de vara. Dupa ce a plecat ciobanul cu turma de oi - Prima data am ajuns la capatul nordic al ramasitelor podului german. Geocutia de la piciorul podului german - Desi am mai vizitat ruinele podului german, carora de altfel le-am admirat trainicia, nu stiam ca au si secrete.
Cazemata de pe Dealul Bugeac Dealurile Bugeacului reprezinta prelungirile extrem-nordice ale Muntilor Macin, relativ departate, izolate si mult mai joase decat corpul principal al acestor munti, de care sunt legate prin Pasul Garvan (58 m). Geocutia de la Dealurile Bugeacului - Am pornit in februarie, pe 21, intr-o duminica pe la pranz, sa facem Dealurile Bugeacului. Vara nu-i ca iarna - Am trecut Dunarea cu bacul, de la Galati la comuna IC Bratianu, unde am amenajat un geoascunzis. Felicitari pentru drumetie - Si pentru gasirea geocutiei.
Minaretul si geamia turceasca Minaretul si geamia turceasca Babadag la 50,94 km. Geamia turceasca din Babadag fost construita la inceputul secolului al XVII-lea de catre Ali Gazi Pasa.
Mormantul lui Sari Saltuk Baba Dede Mormantul lui Sari Saltuk Baba Dede Babadag la 50,81 km. Mausoleul lui Sari Saltuk Baba Dede se afla in orasul Babadag, pe strada Macin numarul 11.
Cetatea de calcar de pe Dealul Edirlen Cetatea de calcar de pe Dealul Edirlen la 52,27 km. Dealul Edirlen se afla la extremitatea nord-estica a Dealurilor Niculitelui, fiind declarat rezervatie naturala mixta, botanico-faunistica.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.