Localitatea Hunedoara (judetul Hunedoara) Resedinta: Hunedoara. Denumire maghiara: Vajdahunyad. Denumire germana: Eisenmarkt. Alta denumire: Hunnedeng.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Hunedoara, judetul Hunedoara

Cetatea feudala Salasu de Sus Cetatea feudala Salasu de Sus la 27 km
Curtea nobiliara a fost ridicata in Evul Mediu tarziu. Cetate - Am ajuns in acest loc, am vizitat cetatea.
Taul Teliucului Teliucu Inferior la 3,66 km
Vechea cariera a minei de fier din Teliucu Inferior, inchisa in urma cu un deceniu, a fost inundata de apele izvorite din subteran, iar locul s-a transformat intr-un imens lac.
Moara Cracucenilor Moara Cracucenilor Ponoarele la 26,43 km
Moara Cracucenilor este o moara de lemn, care se gaseste pe Valea Morilor.
Gurasada Fun Park la 32,25 km
Gurasada Fun Park - Gothatea.
Deasupra ponorului Deasupra ponorului Fundatura Ponorului la 30,63 km
Paraul Ponor izvoreste din apropierea varfului Porumbelu Mare, si formeaza meandre pe aproximativ 9 km pe parcursul principal, avand si un afluent de 2 km lungime.
Piatra Bulbuci Piatra Bulbuci la 48,4 km
Piatra Bulbuci este o rezervatie geologica si geomorfologica, constituita dintr-un bloc masiv de calcar cu aspect de turn de cetate, inalt de 78 m.
Turnul rotund Crivadia la 40,21 km
Turnul rotund de la Crivadia este situat pe marginea stancoasa a Merisorului.
Cheile Banitei Cheile Banitei la 46,26 km
Cheile Banitei se afla la 8 km de Petrosani, in vecinatatea Pesterii Bolii. Mai bine mai tarziu, decat niciodata - Am vizitat Cheile Banitei de mai multe ori, de data asta am venit doar pentru geocutie. Sunt curios - Intr-adevar, avem o geocutie ascunsa acolo, anul trecut in iulie, dar nu am apucat inca s-o public si aici.
Treptele romane Ruda-Brad la 38,17 km
Celebra galerie cu trepte romane, monument istoric, se afla la est de satul Ruda (orasul Brad) si vest de localitatea Valea Arsului.
Cascadele Pietrele Cascadele Pietrele la 39,12 km
Va propunem traseul cel mai des folosit, pentru a ajunge in Retezat din nord.
Hornul Magura Dudasului Zlatna la 47,74 km
La nord-est de orasul Zlatna, pe dealul Magura Dudasului, se afla o interesanta ramasita a industriei comuniste din Romania, cea mai inalta constructie din judetul Alba.
Cetatea Blidaru la 22,34 km
Situl arheologic Costesti-Blidaru
Biserica veche din satul Ponoare Biserica veche din satul Ponoare la 26,22 km
Satul Ponoarele este acum centrul unui geoparc ce cuprinde, pe langa cunoscutele monumente naturale, podul natural, campul cu lapiezuri, lacurile Zatonul Mare si Mic, padurea de liliac, mai multe monumente istorice sau etnografice: biserica de lemn, Moara Cracucenilor, morile de pe Valea Morilor.
Pestera Prabusita Geoagiu la 26,63 km
Pestera Prabusita se afla in padurea dintre sanatoriul TBC Geoagiu si statiunea Geoagiu-Bai.
Grupul de case Rusesti Merisor la 43,19 km
Grupul de case Rusesti, apartinand satului Merisor, este dispersat de-a-lungul paraului Rusesti, afluent al paraului Rachita.
[ Sus ↑ ]
Pestera Ponorici-Cioclovina cu Apa - Muntii Sureanu
Pestera Ponorici-Cioclovina cu Apa - Muntii Sureanu la 28,22 km
Pestera Sura Mare - Muntii Sureanu
Pestera Sura Mare - Muntii Sureanu la 31,29 km
Biserica de lemn Ghioncani la 63,31 km. Biserica de lemn, monument istoric din Ghioncani, care apartine de comuna Intregalde, a fost construita in anul 1878.
Varful Carja Varful Carja la 64,79 km. Varful ascutit Carja, care se inalta deasupra statiunii de schi de langa Petrosani, este al patrulea cel mai inalt punct din Parang, avand o inaltime de 2405 m.
Traseul celor 3 Fortificatii Traseul celor 3 Fortificatii la 62,53 km. Traseul celor trei fortificatii ofera vizitatorilor posibilitatea de a calatori in timp de-a lungul a doua milenii, printre vestigiile a trei fortificatii, din trei epoci diferite. Geocutie lipsa la Traseul celor 3 Fortificatii - Prima data am incercat sa caut acest ascunzis anul trecut, in iulie.
Biserica ortodoxa Biserica ortodoxa Valea Barnii la 66,64 km. Biserica ortodoxa din Valea Barnii a fost construita in anul 1837, din piatra acoperita cu tigla (in prezent cu tabla) si turn acoperit cu tabla.
Muzeul Buciumanilor Muzeul Buciumanilor Poieni-Bucium la 59,77 km. Muzeul Buciumanilor din Poieni-Bucium cuprinde o expozitie etnografica, respectiv un punct de memorie colectiva.
Casa Ecaterina Varga Casa Ecaterina Varga Gura Izbitei la 58,42 km. Aici a fost casa in care a locuit intre 1840-1847, neinfricata luptatoare pentru drepturile buciumanilor, Ecaterina Varga (1802-1852).
Lacul si fosta cariera de piatra Aciuta la 67,99 km. Lacul format pe locul fostei cariere de piatra se afla la sud-est de satul Aciuta, pe malul drept geografic al raului Crisul Alb.
Izvor Limba la 62,8 km. Izvor care se afla la sud-est de satul Limba, cu o apa rece si proaspata, utilizata de localnici si trecatori.
Parangul Mare Parangul Mare la 67,61 km. Parangul Mare este cel mai inalt varf al Muntilor Parang. Prima cutie gasita de mine - Cu ocazia unei excursii in muntii Parang-Capatina, intr-o vreme de iarna, am gasit aceasta geocutie. Am gasit cutia rotunda sambata - Starea ei este perfecta, e nevoie de ceva de scris, un pix, creion ceva.
Castrul roman Bulci la 68,66 km. Castrul roman de la Bulci se afla intre satele Bulci si Tela, ambele apartinand de comuna Bata din judetul Arad.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.