Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Ruinele cetatii Adrian

Atractii turistice <-- Autentificare/Inregistrare
 

Pixel

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Ruinele cetatii Adrian - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Zidul cetatii 2 cetatea Tartod Varsag
Zidul cetatii 2
Opera castorului Baile Harghita gura mina caolin halda steril
Opera castorului
Panou informativ Porumbenii Mari Fantana Printesei Indurerate izvor
Panou informativ
Lacul Andreoaie - detaliu-2 lac andreoaie pietricica
Lacul Andreoaie - detaliu-2

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Ruinele cetatii Adrian!

Ruinele cetatii Adrian, Salard... Vizitati Ruinele cetatii Adrian si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Cea mai apropiata localitate este Santimreu, se afla la 1,21 km distanta.
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Ruinele cetatii Adrian?
(detalii dupa autentificare)
Lacul Valea Popii Sisterea la la 6,3 km. Lacul Valea Viteilor Cetariu la la 6,9 km. Lacul Fegernic la la 7,8 km.
Strand termal Sannicolau de Munte la la 8,5 km.
In urma acestei descoperiri a fost construita strandul termal de la Sannicolau de Munte.
Cetatea de pamant Biharia la la 11,9 km.
Cetatea ei uriasa de pamant, a devenit cel mai impozant monument de aceasta natura a tarii noastre.
Lacul Olosig la la 14,8 km. Lacul Cicos la la 15,2 km. Lacul Paleu la la 15,6 km.
Ferma de lavanda Oradea Santaul Mic la la 18,4 km.
In anul 2023, Lavender Farm Oradea din Santaul Mic organizeaza Festivalul Lavandei pe data de 24-25 iunie.
Lacul Santaul Mic la la 19,3 km. Acumularea Crestur la la 20,4 km. CET Oradea la la 20,8 km.
Podul pietonal Garasos hid la la 21,9 km. Intr-o plimbare nostalgica la Oradea, am gasit geocutia. Am gasit cutia dupa o cautare mai indelungata. Oradea la la 22,1 km.
Pomi cu coroana cubica Oradea la la 22,2 km.
Inaltimea copacilor este de 3,3 m, circumferinta trunchiului 25-35 cm.
Biserica reformata Marghita la la 25,5 km.
La transformarile si reparatiile bisericii a contribuit si sotia principelui Transilvaniei, Gheorghe Rákóczi I, Zsuzsanna Lórántffy.
Biserica romano-catolica Abram la la 27,1 km.
Azi apartine bisericii reformate.
Lacul Simian la la 27,6 km.
Observator Betfia Dealul Somleu Betfia la la 28,4 km.
Observator Betfia, locul fosilifer de pe dealul Somleu, avenul Betfia.
Simian la la 28,7 km. Parcul Central Valea lui Mihai la la 32,4 km. Lacul Livada Livada de Bihor la la 32,6 km.
Statuia Isus Mantuitorul Borumlaca la la 33 km.
Copia celei mai mari statui ale lui Isus Cristos din lume, avand dimensiunile unui om, a fost realizata de catre invatatorul Rudolf Docolonansky in anul 1938.
Lacul Apateu la la 33,9 km. Lacurile din Alesd la la 34,6 km. Lacul Les la la 35,4 km.
Tumul Pir la la 36,4 km.
Are inaltimea de aproximativ 10 m, denumirea locului pe harta, Pir Nord.
Lacul Gepiu la la 39,1 km.

Ruinele cetatii Adrian in limba maghiara - magyarul: Adorján vára Szalárd

Obiective cultural-istorice - Judetul Bihor
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Ruinele cetatii Adrian
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

  • Chiurus: Usor de gasit - Destul de usor am gasit aceasta geocutie.
  • Carnetelul calatorului: Felicitari - Am fost la Bucuresti si cu aceasta ocazie am gasit aceasta geocutie. Raportat la circulatia de zi a Bucurestiului, un ascunzis foarte bun si bine gandit.
  • Craterul vulcanic de la Racos: Am gasit cutia - Am gasit geocutia.
  • Lacul de baraj Frumoasa: Am fost primul - Am fost primul care a gasit geocutia ascunsa langa lacul de acumulare de langa Frumoasa.
  • Podul si cazematele germane de langa Balta Salcuta: Dupa ce a plecat ciobanul cu turma de oi - Prima data am ajuns la capatul nordic al ramasitelor podului german. Vazand ciobanul si turma de oi care se odihneau chiar langa ascunzis, langa capatul sudic, am decis sa urc mai intai pe dealul Bugeac.
  • Ciuperca de piatra de pe Plaiul Henter: Ciuperca de piatra ascunsa - Multumim geotrekkingului, care ne-a condus la aceasta ciuperca de piatra ascunsa, caci, fiind cam departe de poteca marcata (punct galben) de pe plaiul Henterului si relativ ascunsa intr-o padurice tanara de fagi, este, de regula, neobservata de majoritatea turistilor care se multumesc cu Piatra Predicatorului (sau Piatra Egrici), aflata ceva mai jos, spre Malnas, chiar pe poteca marcata (de curand, si ea, geoobiectiv).
  • Dealul Melcilor: Excelenta locatie - Am gasit usor aceasta geocutie. Locul e asamanator cu Groapa Ruginoasa din Muntii Bihor.
  • Printre pini - Sanpetru: Deasupra localitatii Sanpetru - Ascunzisul a fost destul de usor de gasit. Ajungand in apropiere, am observat de la o oarecare distanta cutiuta de culoare alba.
  • Biserica catolica - Pauleni-Ciuc: La Pauleni-Ciuc publicitate nu mai e - De sus, de pe promontoriul pe care este cocotata cocheta biserica a Paulenilor, am urmarit joaca, din curtea scolii de jos, a doi sateni costumati in stravechi straie de luptatori mongoli, ce-i invatau pe copii sa traga cu arcul.Cat despre cutie, nu mai e, pentru ca panoul publicitar unde ar fi trebuit sa fie nu mai e (dovada in fotografia atasata).
  • Casuta de pe muntele Cucu: Cutie reconditionata - Am ajuns la cabana silvica numita de geodrumetul Meli Casuta de pe Muntele Cucu. Coborand de pe Varful Cucu spre Herculian pe un drum de tractor ce trece foarte aproape de poiana in care se afla cabana.
  • Cetatea Miko Miercurea Ciuc: O seara minunata - Sunt prima persoana, care am gasit aceasta geo-cutiuta :). Mi-a oferit o seara minunata, este un ascunzis usor accesibil pentru toti si totusi de cautat.
  • Fantana cu apa sarata - Corund: Provocare si satisfactie - Nu sunt adeptul ascunzisurilor de tip mistery. Unde trebuie sa rezolvi acasa cuvinte incrucisate, inainte sa afli coordonatele ascunzisului.
  • Sugas Bai: Am gasit cutia - Am pus un cercel inauntru. Multumim.
  • Cascada Scaricica - Comanesti: Cascada Scaricica - Comanesti - Am nimerit locatia mergand prin padure. Desi afara erau 15 grade Celsius, am avut surpriza sa gasesc cascada inghetata.
  • Sonda straveche de la Poieni - Targu Ocna: Usor de gasit, mai greu de scos - Am parcat pe marginea drumului, undeva intre sonda straveche si cimitirul eroilor, deplasandu-ma apoi pe jos pana la ambele ascunzisuri. Geocutia este foarte usor de gasit, mai greu de scos insa din ascunzis.
  • Sibiu: In trecere - Am gasit cutia in trecere prin Sibiu. Jurnalul original este plin.
  • Manastirea Carmelitana din Luncani: Carmelitani - La Iisus se ajunge pe o alee prin stanga. Se trece podul de lemn, se deschide poarta si se continua pe alee.
  • Cloasterf: Usor de gasit - Dupa o mica deviere de la soseaua nationala.
  • Fantana Rece - Valea Boros: Multumiri calduroase pentru cutia de la Fantana Rece - Cred ca am mai trecut pe la Fantana Rece dupa ce am ascuns prima cutie - cea, intre timp, disparuta. De ce oare n-am verificat ascunzisul?
  • Piatra Predicatorului - Muntii Bodoc: Tot ce se poate dori dupa revelion - Am pornit din satul Malnas, urmand drumul de-alungul paraului Malnas. Dupa zona locuita am urcat pe deal, si am trecut pe poteca turistica marcata cu cerc galben.
  • Cetatea Heret - Malnas: Cetatea Heret - Nu a fost foarte greu sa gasesc cutia. Am fost cu bicicleta, a fost fain.
  • Capela Sfantul Iosif - Barzava: A doua cutie, da! - Capela este la doi pasi de cealalta biserica a Barzavei. Am ajuns la capela odata cu femeia ce are in grija curatenia.
  • Piatra Galbena: Impreuna cu elevi - Am gasit geocutia, impreuna cu elevii, Tornabacsi.
  • Izvorul Ozunca: Loc de odihna degradat - Au trecut mai mult de 5 ani de la ultima gasire a geocutiei ascunse aici, ascunzisul se afla poate in locul cel mai frecventat al statiunii, astfel nu am venit cu prea multe sperante. Locul de odihna se afla in stare avansata de degradare.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Ruinele cetatii Adrian? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Bihor, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice.