Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Saraturile din Valea Ilenei

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (3066 atractii turistice, 13510 poze si 1447 comentarii)
 

Pixel

Saraturile din Valea Ilenei..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Saraturile din Valea Ilenei - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Cetatea Ika 2 Cetatea Ika
Cetatea Ika 2
Bisericuta ascunsa - 1 Pangarati bisericuta ascunsa
Bisericuta ascunsa - 1
Cruce veche din lemn Garciu Racu Lacul cu limba Spalatorul de pietre
Cruce veche din lemn
Crucifixul din piata bisericii Biserica catolica Sfantul Stefan Nadejdea
Crucifixul din piata bisericii
Biserica Largaseni - 4 Largaseni biserica
Biserica Largaseni - 4
Usa inclinata Rusi Reussen
Usa inclinata
Platforma arbitrilor Valea Stramba trambulina sarituri schi
Platforma arbitrilor
Pietrele Mariei - detaliu 2 pietrele mariei macin
Pietrele Mariei - detaliu 2
Portalul ascuns portal ascuns stanca pestera cerna
Portalul ascuns
Biserica Nicolesti
Biserica
Rapa Rosie 3 Sebes Rapa Rosie
Rapa Rosie 3
Vedere spre nord de pe punctul somital trei pietre nascalat
Vedere spre nord de pe punctul somital

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Saraturile din Valea Ilenei!

>>> Vizitati Saraturile din Valea Ilenei si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Afla care sunt obiectivele turistice din Banu, cea mai apropiata localitate, care se afla la 3,05 km distanta.
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Podul de piatra peste Bahlui Iasi la 16,4 km
Podul de piatra peste Bahlui, din Iasi, a fost construit la inceputul secolului al XIX-lea. Langa podul vechi, in a doua jumatate a secolului al XX-lea, a fost construit un pod nou din beton, cu trafic rutier, pietonal, si peste care circula si tramvaie.
Podul Trancu Iasi la 18,1 km
Actualul pod, lung de 40 m si lat de 6 m, este o pasarela din beton, care inlocuieste vechiul pod din lemn, folosit timp de 75 de ani. Podul Trancu se afla in Iasi, peste raul Bahlui, la jumatatea distantei dintre Podul din Tudor Vladimirescu si Podul Ros.
Tiki Village Iasi la 19 km
Tiki Beach este un amestec intre Delta Dunarii si o plaja de pe litoral. Tiki Village este un mic sat de vacanta la marginea Iasiului, situat in coltul sudic al lacului Venetia (Ciric 3).
Cetatea noua a Romanului Gadinti la 45,1 km
Cetatea noua a Romanului se afla pe raza comunei Gadinti, pe malul stang al raului Siret, la aproximativ 5 km de orasul Roman. A fost ridicata in 1466 pentru a face parte din cetatile de aparare a Moldovei.
Podul medieval Cantalaresti Stefan cel Mare la 56,4 km
Podul construit din zidarie de piatra se afla la iesirea dinspre nord a satului, pe DN15B. Monument de arhitectura medievala, podul de piatra din satul Cantalaresti, comuna Stefan cel Mare, a fost construit in secolul al XVII-lea, in anul 1636.
Manastirea Plopana

Manastirea Plopana la 59,4 km
Este o manastire noua, din anul 2000, de calugari, ridicata intr-o zona cu vechi traditii monahale.
Stanca cu chip de om de la Serbesti

Stanca cu chip de om de la Serbesti la 69,3 km
Stanca cu chip de om de la Serbesti este o rezervatie naturala geologica, declarata monument al naturii. Stanca Serbesti prezinta forme interesante, printre care putem aminti Chipul uriasului culcat, Mosul adormit si Fereastra din perete.
Biserica Faghieni Izvoru Berheciului

Biserica Faghieni Izvoru Berheciului la 76,3 km
Este o bisericuta de lemn documentata din 1930, probabil mai veche. Faghieni este un mic sat ce apartine comunei Izvoru Berheciului.
Muzeul de Istorie si Etnografie Targu Neamt la 76,9 km
In curtea Muzeului de Istorie si Etnografie din Targu Neamt sunt expuse mari instalatii populare, achizitionate cu 30 de ani in urma, ultimele aflate pe teritoriul judetului. O moara de apa, o piua de batut sumani si o steaza, un fierastrau de apa, un teasc masiv, si o instalatie de distilare.
Casa memoriala Ion Creanga Humulesti la 77,2 km
Construita in anul 1830 de bunicul dinspre tata a lui Ion Creangă, Petrea Ciubotariul, casa a devenit muzeu in anul 1951. Casa-muzeu din Humulesti a fost restaurata, pastrand particularitatile arhitecturii si vietii populare ale vremii de atunci.
Cetatea Neamt Targu Neamt

Cetatea Neamt Targu Neamt la 78 km
Este localizata pe stanca Timus de pe culmea Plesului, la o altitudine de 480 m si la o diferenta de 80 m fata de albia Neamtului. Cetatea Neamt este o cetate medievala din Moldova, amplasata la marginea de nord-vest a orasului Targul Neamt.
Picturi murale Bacau

Picturi murale Bacau la 80,4 km
In cadrul unui proiect de regenerare urbana prin arta stradala, au fost schimbate zidurile gri a zeci de cladiri din orasul Bacau. Picturile murale au fost realizate cu vopsea purificatoare de aer, astfel incat Bacaul este azi orasul cu cele mai multe picturi purificatoare din Europa.
Biserica de lemn Luncani

Biserica de lemn Luncani la 81,6 km
Cutia era un pic descoperita, dar in stare buna.
Trei Caldari

Trei Caldari la 82,1 km
Gasit mai greu geocutia. Se zice ca scoti apa si din piatra seaca. Anul 2016 a fost el insusi un an plin pentru ascunzis.
Biserica de lemn din Luminis

Biserica de lemn din Luminis la 82,2 km
Vechea biserica a satului Luminis - numele din 1965 al satului Iapa, comuna Piatra Soimului, a functionat pana in 1949. A fost ridicata in 1874 din barne de brad fixate pe talpi de stejar asezate pe temelie de piatra.
Valori naturale - Judetul Iasi
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Saraturile din Valea Ilenei
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Iasi, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Lacul Filigeni - Obcina Laposului Coordonatele reperelor. In cazul acestui geoascunzis, lacul Filigeni nu este un reper auxiliar, ci este chiar obiectivul turistic principal. Nu este foarte important publicarea coordonatelor unor puncte auxiliare, ca de ex.
  • Bastionul Croitorilor - Cluj Bastionul croitorilor. Este un privilegiu ca am mai prins acest turn in piciore dupa atata amar de vreme. Am admirat cu multa curiozitate turnul si incercam sa fac un exercitiu in minte de a-mi imagina cum se putea locui, trai, munci si apara acest turn in vremurile respective.
  • Podul si cazematele germane de langa Balta Salcuta Dupa ce a plecat ciobanul cu turma de oi. Prima data am ajuns la capatul nordic al ramasitelor podului german. Vazand ciobanul si turma de oi care se odihneau chiar langa ascunzis, langa capatul sudic, am decis sa urc mai intai pe dealul Bugeac.
  • Livada Postei Usor. Logbook ud, necesita intretinere.
  • Patru case Ascunzis de tranzit. Ascunzisul e localizat la marginea drumului judetean 121, Targu Secuiesc - Covasna. In stare excelenta, aflandu-se, astfel, in calea oricarui geocacher ce ataca zona Covasna.
  • Trophaeum Traiani - Adamclisi Dobrogea e cam saraca la acest capitol. Am gasit geo-cutiuta impreuna cu copiii. Prima data am trecut pe langa ea.
  • Cetatuia Cucuiata de la Grajdana Anuntare puncte auxiliare. Textul descrierii ascunzisului contine coordonatele mai multor puncte ajutatoare. Un lucru foarte bun, care ajuta la orientare.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Saraturile din Valea Ilenei? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 11 luni si 14 zile!