Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Lacul Albastru - Baia Sprie

Atractii turistice <-- Autentificare/Inregistrare
 

Pixel

Timp total de mers, putin mai mult decat o jumatate de ora...

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Lacul Albastru - Baia Sprie - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Accesul catre turn Vadu Crisului pestera Casa Zmeului
Accesul catre turn
Gradina de stanci Stancile Lucaciu Muntii Calimani
Gradina de stanci
Ruine pe Platoul Cetatii carsium
Ruine pe Platoul Cetatii
1134
1134

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Lacul Albastru Baia Sprie!

Vizitati Lacul Albastru - Baia Sprie si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

La Lacul Albastru se ajunge din orasul Baia Sprie, urmand strada care ne duce in directia nord, pana la padure. De aici urcam pe o poteca cu serpentine pana la lac. Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Cea mai apropiata localitate este Baia Sprie, se afla la 1,01 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Baia Sprie: 6
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Lacul Albastru Baia Sprie?
(detalii dupa autentificare)
Lacul Mogosa la la 5,4 km. Rezervatia fosilifera Chiuzbaia la la 5,8 km. Coloanele de la Limpedea la la 6,3 km. Pasul Gutai la la 6,7 km. Mlastinile Vlaschinescu la la 8,4 km. Izvoarele din Poiana Soarelui la la 9,1 km. Lacul Firiza la la 9,6 km. Creasta Cocosului la la 11,1 km. Lacul Morarenilor la la 13 km. Cheile Tatarului la la 15,2 km.
Pasul Cavnic la la 15,7 km.
Am gasit geocutia. Prima mea geocutie gasita in Romania.
Taul lui Dumitru la la 16,9 km. Mlastina Taul Negru la la 17,5 km.
Mlastina Iezerul Mare Muntii Ignis la la 17,8 km.
Mlastina Iezerul Mare, sau Tinovul Harnicestilor.
Castanii de langa Tautii-Magheraus la la 18,2 km. Mlastina Poiana Brazilor la la 18,7 km. Lacul Nistru la la 19,2 km. Gorunul secular Padurea Craiasa la la 22,2 km. Lacul Dobricel la la 22,5 km. Izvorul Stoiceni la la 22,8 km. Cetatea Chioarului la la 23,6 km. Lacul Satulung la la 24,8 km.
Rozeta de piatra Ilba la la 26,8 km.
Monument al naturii, este o arie protejata, rezervatie naturala de tip geologic, paleontologic si peisagistic.
Izvorul din Poiana Botizei la la 27,3 km. Lacul Lapus la la 28,3 km. Lacul Lighet Targu Lapus la la 28,9 km.

Lacul Albastru Baia Sprie in limba maghiara - magyarul: Kék-tó 2 Felsőbánya

Valori naturale - Judetul Maramures
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Lacul Albastru
  • Localizare pozitie pe harta Baia Sprie
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

  • Salistioara - Brad: Felicitari - Felicitari pentru prima geocutie ascunsa. O cutie imensa, plina cu cadouri, intr-o zona se pare foarte frumoasa.
  • Cascada Tamina: Canionul si cascada - Am coborat de pe Piatra Mare pe marcaj banda albastra. Accesul nu se remarca din drumul forestier.
  • Podul lui Stefan cel Mare: Cutie noua la Podul lui Stefan cel Mare - Locatia stabilita tine cont de o hotarare recenta a Consiliului Comunal Stefan cel Mare de a considera monumentul istoric obiectiv turistic (sic). Ceea ce permite alocarea unor fonduri pentru reabilitara sa.
  • Cindrel: Gasita - Am gasit cutia de pe virful Cindrel. Multumesc.
  • Schitul Ostrov: Se pare ca nu am cautat unde trebuia - Dupa nereusitele de la manastirea Turnu, respectiv castrul Arutela. M-am intors din drum, pentru a gasi macar geocutia ascunsa langa schitul Ostrov.
  • Varful Harghita Madaras: Frumos loc - Relativ frumoasa vreme, mersi.
  • Cetatea Brasov: Cutia de la cetate - Am gasit aceasta geocutie, si eu.
  • Izvorul de la Botul Farcului: Izvorul din carare - Urmand indicatiile d-lui profesor, am ajuns aici intr-o zi de toamna autentica. Un soare bland ne-a insotit cararea, istoria ne-a starnit jalea(transee si locasuri de artilerie).
  • Laguna Albastra - Aghiresu: Autentic peisaj selenar - Speram sa ne astepte Brooke Shields. N-a fost sa fie.
  • Cetatea Salgo - Sibiel: Unii pe jos, altii motorizati - M-am apropiat de locatie dinspre Sibiel. Pe un copac, indicatorul turistic arata inca 2-2,5 ore pe jos, pe un drum de caruta foarte abrupt.
  • Padurea Trivale: Am gasit comoara ieri duminica - Destul de bogata si bine ascunsa. A fost prima comoara si a fost super distractiv, pe deasupra cred ca am luat microbul asta definitiv.
  • Lacul de acumulare Sub Cetate: Piramida din Apa - Am gasit geocutia cu numele de Piramida din Apa, ascunsa pe varful peninsulei din lacul de acumulare Sub Cetate. Am urcat spre ascunzis, venind dinspre cealalta cutie a lacului.
  • Cabana Curmatura: O cutie mare, plina cu cadouri - Am gasit geocutia ascunsa in apropierea cabanei Curmatura, din Piatra Craiului. Continutul cutiei este in stare foarte buna.
  • Gara Mica - Sovata: Fizionomia locului, putin schimbata - Între timp, de la ascunderea geocutiei, s-au facut cateva schimbari in perimetru Garii Mici, precum montarea unui gard. Ocazie cu care a fost mutata piatra in spatele careia banuiam noi ca ar fi fost geocutia.
  • Capela Salvator - Sumuleul Mic: Cu bicicleta pe Sumuleul Mic - Era si timpul sa scot bicicleta, cu toate ca erau doar vreo 5 grade afara. Era si timpul sa caut aceasta geocutie, cea mai aproape si inca negasita de mine.
  • Cheile Banitei: Sunt curios - Intr-adevar, avem o geocutie ascunsa acolo, anul trecut in iulie, dar nu am apucat inca s-o public si aici. Pe versiunea in limba romana a terenului de joaca Geotrekking.
  • Piatra Secuilor Nord - Muntii Trascaului: De doua ori pe Piatra Secuilor - In acel sfarsit de saptamana, am urcat de doua ori pe Piatra Secuilor. Odata sambata, dinspre Pestera Studentilor.
  • Cetatea Deva: Ai dreptate - Sorry, ai dreptate, nu m-am gindit.
  • Izvorul Dorului: Gasita - Am gasit cutia in padure.
  • Santul cetatii - Moacsa: Semnele de intrebare se inmultesc - Multumim pentru raspuns. Am inteles astfel ca trebuie sa fie vorba despre o cu totul alta cetate decat cea despre care a dat informatii (orale) arheologul Zoltan Szekely, incluse in diversele liste ale repertoriului arheologic national.
  • Apa Imputita - Paraul Lupului: Un loc ascuns cu o atmosfera aparte - M-am apropiat de ascunzis dinspre intrarea in parcul cu animale salbatice, urmand paraul Lupului. Nu exista o poteca clar batuta, astfel incat a trebuit sa inaintez prin padure, respectiv pe malul paraului.
  • Dealul Melcilor: Pe timp de noapte - Am gasit cutia impreuna cu tretf si cu czechii, pe timp de noapte. A fost super.
  • Capela Sfanta Inima Gheorgheni: Multumesc pentru ascunzis - In fata bisericutei statea o pereche de indragostiti. Din aceasta cauza era dificil sa cauti prin zona, fara sa fi remarcat.
  • Muzeul National Secuiesc - Sfantu Gheorghe: Orarul muzeului la sfarsit de saptamana - Sambata si duminica, muzeul este deschis pana la ora 14. In gradina muzeului se afla o casa veche foarte bine pastrata, care a apartinut unor secui instariti si o mica gradina botanica, care merita vizitata.

Ai ajuns in Baia Sprie si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Lacul Albastru? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Maramures, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice.