Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Rozeta de piatra - Ilba

Atractii turistice <-- Autentificare/Inregistrare
 

Pixel

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Rozeta de piatra - Ilba - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Intrarea (actuala) in cetate ulmetum
Intrarea (actuala) in cetate
Izvor alb si sarat munte sare Lopatari
Izvor alb si sarat
Trovanti 1 Trovanti Viisoara Berzunti
Trovanti 1
Drumul si calea ferata Sandominic
Drumul si calea ferata

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Rozeta de piatra Ilba!

>>> Vizitati Rozeta de piatra - Ilba si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Cea mai apropiata localitate este Ilba, se afla la 0,8 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Ilba: 1
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Lacul Salatig Creasta Cocosului Pestera Boiu Mare Coloanele de la Limpedea Rezervatia de stejar Bavna-Cogna Lucacesti
Cimitirul Vesel Sapanta
Cimitir cu epitafuri pictate de mana.
Mlastina Poiana Brazilor
Lacul Albastru Baia Sprie
De aici urcam pe o poteca cu serpentine pana la lac.
Lacul Lapus Lacul Turulung Lacul Dobricel
Plop negru Ciocmani
Se pare ca este cel mai gros plop in viata din Romania, respectiv al doilea arbore dupa grosime din tara, posibil si record international.
Mlastina Iezerul Mare Muntii Ignis
Mlastina Iezerul Mare, sau Tinovul Harnicestilor.
Rezervatia fosilifera Chiuzbaia Lacul Firiza
Cuta SocondCuta Socond
Am fost acolo dar nu am gasit cutia, poate din cauza zapezii, sau poate din cauza ca nu am citit atent toate detaliile de aici.
Balta Porumbesti Mlastina Taul Negru Izvorul Stoiceni Lacul Benesat Castanii de langa Tautii-Magheraus
Canionul cu trei vai Rus
Are abriuri supraetajate, sub care iarna se formeaza cascade de gheata.
Turnul Pompierilor Satu Mare Lacul Satulung Lacul Nistru Gorunul secular Padurea Craiasa Lacul Calinesti Cetatea Chioarului Lacul Morarenilor Dealul Comorii Batarci Lacul Campulung la Tisa Lacul lui Goe Adrian Lacul Damacuseni Mlastinile Vlaschinescu Cheile Tatarului Cheile Babei Lacul Dara
Satu MareSatu Mare
Am gasit azi cu usurinta, geocutia.
Lacul Odoreu Lacul Motis Lacurile Oar
Cetatea Ardud
Cetatea Ardud, construita in 1481 de viitorul voievod al Transilvaniei Bartolomeu Dragffy, de plan poligonal cu bastioane de colt, a fost una dintre cele mai puternice fortarete seniorale din nordul Transilvaniei.
Lacul Lighet Targu Lapus Taul lui Dumitru Balta Adrian Lacul Mogosa Izvoarele din Poiana Soarelui Catedrala romano-catolica Satu Mare
Gradina ZmeilorGradina Zmeilor
Am iesit la iarba verde la zmei si din intamplare in timp ce ne cataram din distractie pe stanci am dat din intamplare peste cutie. Este un loc splendid. Am gasit foarte usor cutia.
Pestera Valenii Somcutei Gradina Romei Satu Mare Izvorul din Poiana Botizei Pasul Gutai Biserica reformata Cu lanturi Satu Mare Lacul Vama
Valori naturale - Judetul Maramures
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Rozeta de piatra
  • Localizare pozitie pe harta Ilba
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

  • Groapa Ruginoasa: Groapa Ruginoasa - Cu ocazia unei excursii cu SCA am gasit aceasta geocutie. Este un loc de neuitat.
  • Cetatea Salgo - Sibiel: Unii pe jos, altii motorizati - M-am apropiat de locatie dinspre Sibiel. Pe un copac, indicatorul turistic arata inca 2-2,5 ore pe jos, pe un drum de caruta foarte abrupt.
  • Muzeul locomotivelor - Resita: Muzeul locomotivelor - Resita - Ori de cate ori vin sau trec prin Resita, admir acest minunat muzeu in aer liber al locomotivelor, unic in tara. Astazi, m-am oprit sa caut cutia si cu parere de rau nu am gasit-o, dar in acelasi timp, gustul amar a fost mai pronuntat, stiind cum duduiau odinioara uzinele metalurgice si cum astazi sunt distruse iremediabil.
  • Concretiuni de Feleac: Am vizitat zona - Primisem coordonatele de la un prieten, si in dupa-amiaza aceea tocmai plecam din oras si am zis sa fac un mic ocol :) Aveam doar coordonate, fara descriere, fara hint, fara poze, absolut nici o alta informatie. Semnalul de la GPS era slab, incat abia isi lua fix pe sub copaci.
  • Piatra Colibei: Eskimos Friend The Birdie - Am scos azi din geocutie TB Eskimo's Friend The Birdie.
  • Sirul Stancilor - Muntii Piatra Mare: Sirul Stancilor in aprilie - Daca pana acum nu stiam ce este o firida naturala din stanca, am aflat acum. Multumim pentru lectia de geologie.
  • Dealul cu bujori - Ciucurova: Bujori fara petale - Sosind dinspre nord, am gresit intersectia. Dar pana la urma am ajuns pe drumul de pamant care porneste din satul Atmagea si ne duce la geoascunzis.
  • Dealul Cetatii - Mera: Mera - Aveam in plan de mult timp sa vizitez aceasta cutie din apropierea Clujului.Abia acum mi-am facut timp si a meritat.
  • Stancile Lucaciu - Muntii Calimani: Onestenii la putere - Varful Lucaciu este primul pe lunga culme secundara a Calimanilor, ce se ridica usor din Depresiunea Dornelor racordandu-se de culmea principala la coada Pietrosului. Pe varf apar spectaculoasele stanci vulcanice ce starnesc imaginatia prin diveristatea formelor pe care le etaleaza.
  • La Lanturi - Muntii Ciucas: De vreme rea - Poate multi ar zice ca e un moft. Mai bine sa te intrebi asa, decat sa patesti ceva rau.
  • Teiul de 500 de ani din Leliceni: Cartitele calatoare Hargita 40 si 50 - Da, locul este unul deosebit. Mai ales daca este timp frumos.
  • Piatra Scrisa - Piatra Mare: Primul in caiet, piatra era deja scrisa - Am urcat pe creasta Pietrei Mari dinspre Valea Garcinului, pe traseul marcat cu triunghi albastru. Am ascuns o geocutie la Coada Pietrei Mari.
  • Izvorul Ozunca: Loc de odihna degradat - Au trecut mai mult de 5 ani de la ultima gasire a geocutiei ascunse aici, ascunzisul se afla poate in locul cel mai frecventat al statiunii, astfel nu am venit cu prea multe sperante. Locul de odihna se afla in stare avansata de degradare.
  • Cindrel: Gasita - Am gasit cutia de pe virful Cindrel. Multumesc.
  • Valea Uzului: La inganatul noptii cu dimineata - În drum spre La Oclos, de unde urma sa urcam pe Șoiu Mare, am trecut pe la capela catolica de la Valea Uzului, sperand sa gasim cutia, chiar daca era inca intuneric. Am gasit-o destul de repede, in buna stare - uscata -, doar creionul s-a cam dezmembrat, iar jurnalul este aproape plin.
  • Cetatea Racu: Revalorizare - Am ajuns la cetatea Racu pe un traseu neconventional ce porneste din Siculeni si trece pe la Piatra Tabulata. Am avut astfel posibilitatea sa remarcam peretele sudic (natural) al cetatii.
  • Bastionul Croitorilor - Cluj: Bastionul Croitorilor - Este un ascunzis foarte fain :)) Greu de ajuns daca nu esti inalt.I
  • Piatra Potcoavei: Piatra Potcoavei in noiembrie - Am urcat pe Piatra Potcoavei, ocoland stanca din partea dreapta. Aceasta varianta este mai scurta decat din partea cealalta.
  • Turnul Falkenhayn: Falkenhayn inainte de Artmania - Am ajuns in orasul Sibu, cu ocazia festivalului rock Artmania, la ora 18 seara. Deoarece concertele urmau sa inceapa la ora 19, aveam suficient timp pentru a gasi acest ascunzis.
  • Babele la Sfat - Muntii Ciucas: Sfatoasele bunicute - Locul atrage atentia calatorului, ca toate celelalte tentatii inconjuratoare. Le-am pozat din 2 laturi, sa inteleg daca se cearta sau chicotesc pe seama turistilor.
  • Panorama Sfantu Gheorghe: Deasupra orasului Sfantu Gheorghe - Daca iesiti din orasul Sfantu Gheorghe spre localitatea Valcele, merita sa va opriti pentru a va potoli setea la izvorul din apropiere. Apoi sa urcati pe deal, sa cautati aceasta geocutie si sa admirati privelistea ce se deschide spre oras.
  • Cascada Putnei: Prima cutie geotrekking gasita de noi - Am gasit cutia ieri impreuna cu fiul meu, Rares. :o) In drum spre Cheile Tisitei, unde ne propusesem sa plasam prima noastra cutie, ne-am oprit si la Cascada Putnei, pe care o vizitasem de mai multe ori in trecut, fara sa stiu de existenta jocurilor cu GPS.
  • Varful Pietros 2 - Muntii Calimani: Una prea plina, cealalta prea goala! - Am descris traseul care ne-a adus pe Varful Pietrosu in cadrul consemnarii gasirii celeilalte cutii de pe varf. Din pacate, ascunzisul descris aici, era, zicem noi, gol.
  • Lacul Mierlei - Sovata: Bomboane tictac cu gust de portocala - Exista o multitudine de alei si poteci, marcate si nemarcate, in padurea in care afla lacurile Sovatei. Am incercat sa leg noile geoascunzisuri intr-un circuit, cu pornirea de la lacul Tiroli-Tineretului, unde mi-am lasat masina intr-o parcare neamenajata si gratuita.
  • Strandul Banffy - Toplita: Inca o deziluzie - Dupa deziluzia de la Cascada Termala (al carei soclu de travertin s-a prabusit in ianuarie 2015) a urmat inca una. Aici, la Strandul Banffy.
  • Daia: Gasita - Am gasit cutiuta in copac.
  • Bisericuta veche din cimitirul Bogdanei: Bisericuta veche din cimitirul Bogdanei - Urcusul de la asfalt pana la platou este unul accentuat. O fi cimitirul ultimul drum, dar aici chiar ca e capatul lumii.
  • Varful Harghita Madaras: Apus de soare pe varf si o intalnire neasteptata - Excursia pe varful Harghita Madaras nu a fost una programata. Am pornit dupa pranz, destul de tarziu.
  • Canionul Sapte Scari - Muntii Piatra Mare: 9 din cele 7 scari - Desi am fost si vara, nu puteam rata peisajele unice de iarna. Am vizionat episodul emisiunii Pe poteci de pe net si am ramas nostalgic.
  • Limanu: O mica povestioara - Well, aseara stateam si ma uitam la renumitul film cu gc. Am ramas foarte placut impresionat de acest joc.

Ai ajuns in Ilba si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Rozeta de piatra? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Maramures, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice.