Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Rozeta de piatra - Ilba

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (3066 atractii turistice, 13510 poze si 1447 comentarii)
 

Pixel

Rozeta de piatra este denumirea data unei formatiuni de coloane andezitice, care se gasesc in cariera Ilba. Monument al naturii, este o arie protejata, rezervatie naturala de tip geologic, paleontologic si peisagistic.

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Rozeta de piatra - Ilba - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Fantana cu apa sarata fantana apa sarata Corund
Fantana cu apa sarata
Enisala 17 Enisala
Enisala 17
Cruci 2 Panorama Corund
Cruci 2
Căsute pentru pelerini Schitul Sfantul Alexie
Căsute pentru pelerini
Monumentul Victoriei de la Tisita-detaliu tisita moument oscar han
Monumentul Victoriei de la Tisita-detaliu
Turn cu paratraznet Poian biserica catolica
Turn cu paratraznet
1352 Stejeris
1352
Deasupra paraului Cheile Dofteana Dofteanei Nemira
Deasupra paraului
1657 Gornesti
1657
Babele Gurghiului Babele Gurghiului
Babele Gurghiului
7836 Stanca chip om Serbesti
7836
Ibida 6 Ibida
Ibida 6

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Rozeta de piatra Ilba!

>>> Vizitati Rozeta de piatra - Ilba si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Afla care sunt obiectivele turistice din Ilba, cea mai apropiata localitate, care se afla la 0,8 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Ilba: 1
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Rozeta de piatra Ilba?
(detalii dupa autentificare)
Cascadele vaii Valcele Firiza Baia Mare la 18,6 km
Este o destinatie pitoreasca, accesibila pe un drum asfaltat, dar ingust. Cascadele vaii Valcele, se afla in captaul strazii Valenilor, in cartierul Firiza din Baia Mare.
Lacul Albastru Baia Sprie la 26,8 km
De aici urcam pe o poteca cu serpentine pana la lac. La Lacul Albastru se ajunge din orasul Baia Sprie, urmand strada care ne duce in directia nord, pana la padure.
Cuta Socond la 32,7 km
Comuna Socond, satul Cuta. Traseul este: Satu Mare > spre aeroport > Madaras > Ardud > Ratesti > din Ratesti la stanga spre Socond > din Socond la stanga spre Hodisa si imediat dupa pod la dreapta pe langa padure spre Cuta. Am fost acolo dar nu am gasit cutia, poate din cauza zapezii, sau poate din cauza ca nu am citit atent toate detaliile de aici.
Satu Mare la 34,3 km
Municipiul Satu Mare se afla in judetul Satu Mare, in nord-vestul Romaniei, pe raul Somes, la 13 km de granita cu Ungaria si 27 km de granita cu Ucraina. Am gasit azi cu usurinta, geocutia.
Cascada Strungi Muntii Gutai la 36,9 km
Cascada Strungi se afla intre Varful Negru si Piatra Tisa. Apa cade peste un perete vertical de andezite, inalt de 12-15 m.
Cimitirul Vesel Sapanta la 38,3 km
Cimitirul Vesel de la Sapanta. Cimitir cu epitafuri pictate de mana.
Cetatea de pamant Cetateaua Sarasau la 42,2 km
Cetatea de pamant de la Sarasau se afla pe valea paraului Sarasau, pe varful dealului Cetateaua. Azi se pastreaza sub forma unui val de pamant, pe anumite portiuni inalt de 1,5 m, ramasite de locuinte nu sunt.
Pasul Cavnic la 42,5 km
Am gasit geocutia. Prima mea geocutie gasita in Romania. Aflat in nordul indepartat al tarii, intr-o veche zona miniera din Maramures, cu peisaje minunate si locuri unice.
Biserica Sfantii Arhangheli Mihail si Gavril Sarasau la 44,6 km
Biserica cu hramul Sfantii Arhangheli Mihail si Gavril din Sarasau a fost construita probabil in secolul 16. Biserica ortodoxa (fosta greco-catolica) este monument istoric, are codul MM-II-m-A-04624.
Plop negru Ciocmani la 47,4 km
Se pare ca este cel mai gros plop in viata din Romania, respectiv al doilea arbore dupa grosime din tara, posibil si record international. Plopul negru de langa Ciocmani, cu circumferinta de 10,7 m, se afla langa raul Somes.
Canionul cu trei vai Rus la 50,4 km
Canionul cu trei vai se afla la nord de Rus, catre Buzas, in aval, pe flancul stang al raului Somes. Are abriuri supraetajate, sub care iarna se formeaza cascade de gheata.
Gradina Zmeilor la 57,7 km
Am iesit la iarba verde la zmei si din intamplare in timp ce ne cataram din distractie pe stanci am dat din intamplare peste cutie. Este un loc splendid. Am gasit foarte usor cutia. Pe latura vestica a Podisului Somesan, langa localitatea Galgau Almasului, la numai 9 km sud de orasul Jibou, pe un afluent de stanga a Vaii Almasului, gasim o adevarata perla turistica: Gradina Zmeilor.
Biserica reformata Zalau la 63,6 km
Biserica reformata din Zalau este monument istoric, are codul SJ-II-a-B-05001. A fost construita la inceputul secolului al XX-lea, pe locul unei biserici romano-catolice medievale. Pentru a urca pe dealul pe care se afla biserica avem mai multe posibilitati.
Biserica catolica Zalau la 63,7 km
Am ajuns la fata locului, seara, dupa ora sapte.
Cladirea Transilvania Zalau la 63,8 km
Cladirea Transilvania, fostul teatru orasenesc (denumire anterioara Vigado) se afla pe Piata Iuliu Maniu la numarul 5-7. Construita intre anii 1895-1899 in stil eclectic, cladirea este monument istoric avand codul SJ-II-m-B-04992.

Rozeta de piatra Ilba in limba maghiara - magyarul: Rozeta Piatra Ilba

Valori naturale - Judetul Maramures
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Rozeta de piatra
  • Localizare pozitie pe harta Ilba
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Maramures, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Cheile Banitei Sunt curios. Intr-adevar, avem o geocutie ascunsa acolo, anul trecut in iulie, dar nu am apucat inca s-o public si aici. Pe versiunea in limba romana a terenului de joaca Geotrekking.
  • Stancile Pietrei Rosii Satisfactie dubla. Varful Pietrele Rosii a fost primul al culmii, imediat ce am ajuns pe ea. Suind din Gura Haitii cu gandul sa ajungem pe Pietrosul Calimanilor.
  • Cetatea Rakoczi - Ghimes-Faget Am prins o vreme superbă. Mai greu a fost sa gasesc ascunzisul ascunzisului. Nerecomandat pe ploaie.
  • Panorama Sfantu Gheorghe Deasupra orasului Sfantu Gheorghe. Daca iesiti din orasul Sfantu Gheorghe spre localitatea Valcele, merita sa va opriti pentru a va potoli setea la izvorul din apropiere. Apoi sa urcati pe deal, sa cautati aceasta geocutie si sa admirati privelistea ce se deschide spre oras.
  • Sicasau Felicitari pentru ascunzis. Intr-o dimineata cu soare, cu prietenul meu, am gasit aceasta geocutie.
  • Biserica lui Stefan cel Mare - Feleac In drum spre Oradea. Am oprit pentru scurt timp pe Feleac, autostrada ocolitoare a Clujului fost inchisa temporar, din cauza unui accident. Astfel a fost necesar sa trecem prin Cluj, ocazie perfecta pentru a gasi aceasta geocutie.
  • Capela-clopotnita din Buha - Ghimes-Faget Capela Fagetul de Sus. Clopotul provine de la o clopotnita a cultului greco-catolic, dupa dizolvarea acestuia. D-l Rusu Carol se ocupa de administrarea locasului.

Ai ajuns in Ilba si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Rozeta de piatra? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 11 luni si 1 zile!