Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Padurea Corhanei - Dobreni

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (3066 atractii turistice, 13510 poze si 1447 comentarii)
 

Pixel

Padurea Corhanei, Dobreni..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Padurea Corhanei - Dobreni - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Magar Histria
Magar
Paraul Bicajel paraul Bicajel
Paraul Bicajel
Stanca vazuta de la nivelul paraului mormant regina reka
Stanca vazuta de la nivelul paraului
Muncei Muncei
Muncei
2005-06-11
2005-06-11
Lacul Zaton 1 lapiezuri Ponoarele lacul Zaton
Lacul Zaton 1
Privire din fata Ceuasu de Campie Voiniceni casa pian
Privire din fata
Verde Mlastina Neajlovului
Verde
Turnul Kendeffy 3 Turnul Kendeffy muntele Orlea Subcetate
Turnul Kendeffy 3
Fantana Cozluk - 2 izvor fantana Cozluk
Fantana Cozluk - 2
Ceasul bisericii Agnita Agnetheln
Ceasul bisericii
Biserica Sansimion
Biserica

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Padurea Corhanei Dobreni!

>>> Vizitati Padurea Corhanei - Dobreni si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Afla care sunt obiectivele turistice din Casaria, cea mai apropiata localitate, care se afla la 0,95 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Casaria: 2
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Padurea Corhanei Dobreni?
(detalii dupa autentificare)
Manastirea Pestera Garcina la 5,8 km
Infiintata in anul 1993 ca schit de calugari si ridicata in anul 2002 la rang de manastire, asezamantul monahic de la Garcina este actualmente manastire de maici. Hramul este Intrarea Maicii Domnului in Biserica.

Gasim aici un micut parc zoologic, ce reuneste specii reprezentative din fauna locala, ursi, lupi, vulpi, caprioare, pasari. Acces usor de la Colibele Haiducilor sau Zoo. Cu ocazia parcurgerii unui traseu de toamna pe Cozla si pe dealul vecin, Carlomanu, alegand ca punct de intrare/iesire in/din traseu micul parc zoologic de sub deal, am socotit oportun sa amenajam un geoascunzis in zona. Parcul Cozla este amenajat pe versantul sudic al muntelui Cozla, Piatra Neamt.
Stanca cu chip de om de la Serbesti la 9,6 km
Stanca cu chip de om de la Serbesti este o rezervatie naturala geologica, declarata monument al naturii. Stanca Serbesti prezinta forme interesante, printre care putem aminti Chipul uriasului culcat, Mosul adormit si Fereastra din perete.
Schitul Lipovenilor la 12,6 km
Numindu-l si Bahrin, vorbim, acum, despre un schit reinfiintat dupa 1990 de lipovenii din Piatra Neamt. Biserica lor de aici dateaza, ca institutie, de la mijlocul secolului XIX, cladirea a ars in 2008.
Varful Simon Muntii Stanisoarei la 12,8 km
Aproape ca nu mi-a venit sa cred. Traseu frumos, zapada tare, pe alocuri portiuni fara. Muntele (Dealul) Simon se afla pe unul dintre interfluviile (Pangarati-Valea Mare) din sudul Muntilor Stanisoarei, avand 968 m.
Muntele lui Simon Muntii Stanisoarei la 12,8 km
Muntele lui Simon (974m) este un munte pitoresc in apropiere de Piatra Neamt, cu acces relativ usor de la Sanatoriul TBC, respectiv manastirea Bisericani. Foarte bine. Pestera Sf Chiriac este un obiectiv superb intradevar dar fiind pe terenul manastirii ar trebui vorbit cu staretul inainte.
Biserica de la fostul Schit al Lipovenilor la 13 km
Bahrin fiind o alta denumire a schitului. Schitul Lipovenilor se afla aproape de obarsia paraului Doamna, afluent al Bistritei, numita Bahrinu Mare.
Pestera Cuviosului Chiriac Bisericani la 13,4 km
Pestera Cuviosului Chiriac este un obiectiv superb, care se afla pe terenul manastirii Bisericani. Inainte de a ajunge la sanatoriu este manastirea noua Bisericani, ce are vizavi o bisericuta cu cioata bradului din legenda cu aparitia Maicii.
Lacul Cuiejdel I la 15,7 km
Lacul are suprafata de 12 ha, lungimea de 1 km, latimea medie de 102 m, adancimea medie de 7,4 m, adancimea maxima langa baraj de 16 m. Am gasit foisorul presupunand ca este cel din coada lacului adica din extremitatea nordica a lui conform pozei Mam uitat sub el unde lipsea o scandura Iam dat ocol cautand la baza lui dar presupun ca a fost aruncata la gunoi odata cu ecologizarea/ curatenia ce sa facut la lac asta vara. Lacul Cuiejdel de langa comuna Garcina, este cel mai mare lac de baraj natural din tara.
Lacul Cuejdel II la 15,7 km
Am gasit cutiuta relativ usor. Este un lac de data foarte recenta, aparand in urma unor alunecari masive produse in versantul stang al bazinulului inferior al paraului Cuejdel in anul 1978.
Biserica de lemn din Piatra Soimului la 16,9 km
Impresioneaza detaliile tehnice ale constructiei (imbinarile grinzilor, imbracamintea de scanduri batute in cuie forjate) cat si stilul amenajarilor interioare (tavanul naosului si catapeteasma). Monument istoric, biserica este ridicată in anul 1792, înlocuind o bisericuța ce aparținea unui vechi schit sarbesc-lipovenesc.

Promontoriul este situat in comuna care i-a imprumutat numele (anterior Calu-Iapa - Calu), la granita dintre satele Piatra Soimului-Calu si Poieni-Fundu Calului, pe stanga paraului Calu. Impresioneaza prin faleza din frunte, alcatuita din strate de gresie de grosimi diferite.
Bisericuta ascunsa de la Pangarati la 19,1 km
Este, spun localnicii, o sihastrie personala a episcopului de Neamt?! Urcand pe dealul Parul - la poalele căruia se afla Manastirea Pangarati - de pe primul loc cu belvedere spre valea Pangarati - se poate vedea pe dealul de vizavi, Botosanul, ascunsa in padure, o cladire ce pare a fi o bisericuta.
Biserica de lemn din Luminis la 19,4 km
A fost ridicata in 1874 din barne de brad fixate pe talpi de stejar asezate pe temelie de piatra. Vechea biserica a satului Luminis - numele din 1965 al satului Iapa, comuna Piatra Soimului, a functionat pana in 1949.
Lacul Veselaru la 20,4 km
Lacul are lungimea maxima de 50 m, latimea medie de  30 m si adancimea maxima de 12 m. A aparut in 1940 in urma unei alunecari de teren, fiind format pe  treapta superioara a acesteia.
Valori naturale - Judetul Neamt
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Padurea Corhanei
  • Localizare pozitie pe harta Dobreni
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Neamt, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • GR0720 - Gasit mai greu geocutia. Traseu frumos prin padure pe creasta.
  • Lacul Filigeni - Obcina Laposului Multumesc pentru coordonate. Folosind Geoplaner am verificat pozitia ascunzisului (A), respectiv a lacului Filigeni (B), pe baza coordonatelor primite. Lacul Filigeni se afla la 300 m vest de geocutie, si se vede foarte frumos pe imaginea de satelit (orientata cu nordul in sus).
  • Piatra ovala - Lacul Sfanta Ana In ploaie. Dar am gasit si aceasta geocutie. Este un ascunzis foarte bun.
  • Capela Sfantul Iosif - Barzava Traducerea binevoitorului :-). In Barzava, in cimitirul vechi de langa capela din piatra, se afla monumentul funerar al locotenentului major Balogh Ignác (1822-1890) . Detalii despre el sunt oferite de catre invatatoarea din Barzava.
  • Pasul Cavnic Prima mea cutie. Prima mea geocutie gasita in Romania. Am reusit la a doua incercare, la prima nu am fost destul de atent.
  • Cascada Varciorog Cascada Varciorog. Cascada Varciorog este situata in perimetrul comunei Arieseni in apropiere de localitatea Vanvucesti la o altitudine de 1090 m. Un drum forestier de circa 4 km ne conduce la cascada Varciorog de la drumul national DN75, unde exista si un indicator.
  • Izvorul Cozluk - Muntii Macinului Bujori in zona Cozluk. Nu mi-am propus parcurgerea intregului traseu turistic Cozluk, pe marcajul punct rosu. Ar fi fost prea lung, si scopul meu a fost vizitarea unor atractii turistice si gasirea unor geoascunzisuri.

Ai ajuns in Dobreni si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Padurea Corhanei? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 11 luni si 3 zile!