Localitatea Costesti (judetul Valcea) Resedinta: Costesti.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Costesti, judetul Valcea

Transalpina Transalpina la 38,66 km
Transalpina sau Drumul Regilor. Prima mea cutie gasita - Pe intuneric si fara sa stiu de existenta ei. Intr-o zi de duminica - Datorita noului drum, au devenit accesibile pentru omul de rand locuri, pentru care alta data trebuia sa mergi mult pe jos. Nu in weekend - Transalpina trebuie neaparat vizitata, dar nu in weekend.
Pasul Groapa Seaca la 47,36 km
La intoarecerea de pe Transalpina am facut un mic ocol.
Piatra Buha Sacelu la 41,19 km
Monument al naturii, rezervatia naturala de tip geologic si peisagistic Piatra Buha - Sacelu.
Varful Dengheru aronbv Varful Dengheru aronbv la 37,12 km
Dengheru peak in mountain Parang (Ranca-Transalpina). Geocutia din apropierea varfului Papusa - Am ajuns in statiunea Ranca intr-o zi de duminica, dupa masa. Placerea noastra - Placerea este de partea noastra, a celor care am ascuns-o. Loc spectaculos - Foarte spectaculos loc.
Lacurile Vidal-Pencu Muntii Parang la 41,66 km
Lacurile Vidal-Pencu se afla deasupra lacului Galcescu, in caldarea Galcescu, la peste 1987 m altitudine.
Poarta de Piatra Poarta de Piatra la 30,68 km
Poarta de Piatra este un imens portal deschis in stanca, situat pe muchia ingusta ce se desprinde spre vest din Varful Portii de Piatra.
Schitul Iezer Schitul Iezer la 10,88 km
Schitul Iezer, una dintre cele mai izolate sihastrii din nordul Olteniei, se afla la o distanta de 5 kilometri nord de satul Cheia, judetul Valcea.
Canionul Valea lui Stan Canionul Valea lui Stan la 48,57 km
Valea lui Stan se afla in masivul Fruntii, parte a Muntilor Fagarasi, la sud-vest de lacul Vidraru.
Saua Gemanarea Saua Gemanarea Muntii Parang la 47,89 km
Saua Gemanarea se afla intre varfurile Stoienita si Gemanarea, de la Stoienita spre sud.
Buila-Vanturarita Buila-Vanturarita la 11,67 km
Vanturarita Mare, 1885 m, este cel mai inalt varf al masivului Buila, aflat in judetul Valcea. Vanturarita Mare sau Vioreanu? - Am gasit cutia, putin ruginita, cu jurnalul putin umed, cu pixul, intr-adevar, nefunctional.
Lacul Verde Lacul Verde Muntii Parang la 47,48 km
Lacul Verde, cu o suprafata de 0,62 hectare, se afla la est - nord-est de varful Stoienita.
Lacul Mandra Lacul Mandra Muntii Parang la 45,87 km
Lacul Mandra se afla la est - nordest de varful Parangul Mare, are o suprafata de 1,12 hectare.
Lacul Carja Lacul Carja Muntii Parang la 48,16 km
Lacul Carja se afla la o altitudine de 2118 m, la est de varful omonim inalt de 2405 m.
Cheile Cheia Cheile Cheia la 14,61 km
Cheile Cheia, situate in Parcul National Buila-Vanturarita, Muntii Capatinii, sunt unele dintre cele mai inguste si salbatice sectoare de chei din tara.
Valea Ibanului Bobu la 44,79 km
Rezervatia naturala de tip paleontologic Valea Ibanului - Bobu, Scoarta.
Rapa Evantai la 19,1 km
Rezervatia Ocnele Mari se intinde pe o suprafata de 1,4 ha, se afla in apropierea orasului Ocnele Mari.
Schitul Pahomie Schitul Pahomie Buila-Vanturarita la 11,55 km
Situat la poalele Masivului Buila-Vanturarita, schitul dateaza din anul 1520, desi este vehiculat, in acest sens, si anul 1509.
Padurea colorata Baia de Fier la 23,05 km
Padurea colorata se afla la sud de Baia de Fier si la vest de Ciupercenii de Oltet, la intersectia drumului national DN67 si drumul comunal DC26.
Schitul Ostrov Schitul Ostrov la 24,39 km
Primul asezamant de maici de pe teritoriul actualei Romanii, Schitul Ostrov, ctitorie din 1520-1521 a lui Neagoe Basarab, se afla pe o insulita a Oltului accesibila din centrul Calimanestiului. Schitul Ostrov - Am gasit-o usor. Schitul Ostrovului - In drum spre Bucuresti, am oprit in acest minunat oras si am intrat pe insula in cautarea cutiei. Se pare ca nu am cautat unde trebuia - Dupa nereusitele de la manastirea Turnu, respectiv castrul Arutela.
Manastirea Turnu Manastirea Turnu la 24,67 km
Inceputul asezarii manastirii il fac calugarii sihastrii de la manastirea Cozia care se retrageau in acest loc pentru o viata duhovniceasca mai aspra, din secolul 16. Manastirea Turnu - Am gasit locatia, dar nu si cutia. Geoascunzis gol de peste 3 ani - Cunosteam deja locatia.
Piramidele de la Slatioara Piramidele de la Slatioara la 14,6 km
Martori ai eroziunii apei, temperaturii si vantului asupra unor strate relativ slab cimentate formate din pietrisuri si nisipuri, piramidele de la Slatioara, ca si cele de pe acelasi masiv deluros Magura Slatioarei, dar de la Stroiesti, sau celelalte de pe Maguricea Slatioarei, ofera un spectacol ce nu trebuie pierdut, eroziunea generatoare fiind activa si continua.
Manastirea Stanisoara Manastirea Stanisoara la 27,54 km
Manastirea Stanisoara, numita pana in secolul al 18.
Pasul Urdele Muntii Parang la 38,6 km
Pasul Urdele - Drumul Regilor.
Valea Sodomului Sacelu la 40,79 km
Rezervatia naturala de tip paleontologica Valea Sodomului - Sacelu.
[ Sus ↑ ]
Muzeul trovantilor - Costesti
Muzeul trovantilor - Costesti la 1,15 km
Brana Caprelor - Cheile Cheii
Brana Caprelor - Cheile Cheii la 14,61 km
Masa tacerii la 63,71 km. Masa tacerii, Targu Jiu
Turnul Spart Boita Turnul Spart Boita la 51,43 km. Turnul Spart, cum il numesc boicenii, ale carui ziduri se mai vad si astazi la 5 km sud de Boita, la varsarea raului Meghis in Olt, este a patra fortificatie medievala din complexul de aparare a Turnului Rosu. Am gasit cutia - Am gasit cutia. Turnul Spart Boita - Am gasit cutia in Turnul spart de la Boita.
Biserica Sfantul Nicolae Biserica Sfantul Nicolae Fantanele la 68,51 km. Fantanele, mai demult Cacova sau Cacova Sibiului, (Krippesseifn sau Krebsbach in germana, Szebenkákova in maghiara) este un sat situat la 20 km vest de Sibiu. In ultimul loc, ca de obicei - Era deja trecut de miezul noptii, cand am ajuns la Fantanele.
Cetatea Banita la 67,75 km. Datarea localitatii Banita este strans legata de cetatea dacica aflata pe inaltimea numita Dealul Cetatii sau Dealul Bolii, care are aproximativ 1000 m altitudine.
Casa Andrei Otetea Sibiel la 67,71 km. Casa de creatie si odihna Andrei Otetea, Sibiel
Rosen Garten Rosen Garten la 56,95 km. Padurea de langa refugiul Rosen Garten construit in 1979. Necesita intretinere - Am gasit cutia.
Cindrel la 52,14 km. Aflati in partea nord-estica a muntilor dintre Olt, Jiu si Strei, muntii Cindrel (varful Cindrel, 2244 m) sunt usor accesibili, neavind stancarii si abrupturi deosebite. Am gasit geocutia - Am luat o moneda de 10 coroane cehe si o bricheta. Bomboane si alte alimente - Felicitari pentru gasirea geocutiei. Gasita - Am gasit cutia de pe virful Cindrel.
Caderile de apa ale Caltunului Caderile de apa ale Caltunului la 63,11 km. De la cabana Piscu Negru, pe valea Caprioara, urmand marcajul triunghi albastru, putem ajunge la lacul Caltun.
Locul fosilifer Groserea Costesti Aninoasa la 66,67 km. Locul fosilifer Groserea este o arie protejata, in apropierea satului Costesti, pe teritoriul comuniei Aninoasa, in lunca unui parau afluent al raului Groserea.
Poarta potecii Poarta potecii Valea Balea Muntii Fagaras la 67,64 km. De la Balea Cascada putem ajunge sus, la lacul Balea, in trei moduri.
Cheile Banitei Cheile Banitei la 67,85 km. Cheile Banitei se afla la 8 km de Petrosani, in vecinatatea Pesterii Bolii. Mai bine mai tarziu, decat niciodata - Am vizitat Cheile Banitei de mai multe ori, de data asta am venit doar pentru geocutie. Sunt curios - Intr-adevar, avem o geocutie ascunsa acolo, anul trecut in iulie, dar nu am apucat inca s-o public si aici.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.