Localitatea Costesti (judetul Valcea) Resedinta: Costesti.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Costesti, judetul Valcea

Piramidele de la Slatioara Piramidele de la Slatioara la 14,6 km
Martori ai eroziunii apei, temperaturii si vantului asupra unor strate relativ slab cimentate formate din pietrisuri si nisipuri, piramidele de la Slatioara, ca si cele de pe acelasi masiv deluros Magura Slatioarei, dar de la Stroiesti, sau celelalte de pe Maguricea Slatioarei, ofera un spectacol ce nu trebuie pierdut, eroziunea generatoare fiind activa si continua.
Pasul Urdele Muntii Parang la 38,6 km
Pasul Urdele - Drumul Regilor.
Manastirea Stanisoara Manastirea Stanisoara la 27,54 km
Manastirea Stanisoara, numita pana in secolul al 18.
Schitul Iezer Schitul Iezer la 10,88 km
Schitul Iezer, una dintre cele mai izolate sihastrii din nordul Olteniei, se afla la o distanta de 5 kilometri nord de satul Cheia, judetul Valcea.
Lacurile Vidal-Pencu Muntii Parang la 41,66 km
Lacurile Vidal-Pencu se afla deasupra lacului Galcescu, in caldarea Galcescu, la peste 1987 m altitudine.
Lacul Mandra Lacul Mandra Muntii Parang la 45,87 km
Lacul Mandra se afla la est - nordest de varful Parangul Mare, are o suprafata de 1,12 hectare.
Valea Ibanului Bobu la 44,79 km
Rezervatia naturala de tip paleontologic Valea Ibanului - Bobu, Scoarta.
Lacul Verde Lacul Verde Muntii Parang la 47,48 km
Lacul Verde, cu o suprafata de 0,62 hectare, se afla la est - nord-est de varful Stoienita.
Castrul Arutela Castrul Arutela la 24,16 km
Azi monument istoric, castrul a fost construit in ultimul an de domnie a imparatului Hadrian (117-138), facand parte din linia de aparare impotriva atacurilor barbarilor, Limes Alutanus. Cutie Arutela - Aam gasit-o, e acolo. Hotel pentru boschetari - Dupa nereusita de la manastirea Turnu, speram sa gasesc geocutia ascunsa aici.
Lacul Carja Lacul Carja Muntii Parang la 48,16 km
Lacul Carja se afla la o altitudine de 2118 m, la est de varful omonim inalt de 2405 m.
Parcul terapeutic Vatra Nicolae Balcescu la 34,45 km
Prima alee terapeutica din Oltenia se afla in comuna Nicolae Balcescu, la poalele dealului Mangureni.
Varful Carja Varful Carja la 48,79 km
Varful ascutit Carja, care se inalta deasupra statiunii de schi de langa Petrosani, este al patrulea cel mai inalt punct din Parang, avand o inaltime de 2405 m.
Saua Gemanarea Saua Gemanarea Muntii Parang la 47,89 km
Saua Gemanarea se afla intre varfurile Stoienita si Gemanarea, de la Stoienita spre sud.
Schitul Pahomie Schitul Pahomie Buila-Vanturarita la 11,55 km
Situat la poalele Masivului Buila-Vanturarita, schitul dateaza din anul 1520, desi este vehiculat, in acest sens, si anul 1509.
Schitul Ostrov Schitul Ostrov la 24,39 km
Primul asezamant de maici de pe teritoriul actualei Romanii, Schitul Ostrov, ctitorie din 1520-1521 a lui Neagoe Basarab, se afla pe o insulita a Oltului accesibila din centrul Calimanestiului. Schitul Ostrov - Am gasit-o usor. Schitul Ostrovului - In drum spre Bucuresti, am oprit in acest minunat oras si am intrat pe insula in cautarea cutiei. Se pare ca nu am cautat unde trebuia - Dupa nereusitele de la manastirea Turnu, respectiv castrul Arutela.
Culele de la Maldaresti Culele de la Maldaresti la 5,74 km
In satul Maldaresti, la 4 km sud de orasul Horezu, se afla o filiala a Muzeului Judetean Valcea, Complexul Muzeal Culele de la Maldaresti, organizata pe seama culelor Greceanu si Duca si aflata in incinta casei memoriale IG Duca.
Canionul Valea lui Stan Canionul Valea lui Stan la 48,57 km
Valea lui Stan se afla in masivul Fruntii, parte a Muntilor Fagarasi, la sud-vest de lacul Vidraru.
Cascadele Latoritei de Jos Muntii Parang la 39,86 km
Cascadele Latoritei de Jos sau Cascada Urdele.
Rapa Evantai la 19,1 km
Rezervatia Ocnele Mari se intinde pe o suprafata de 1,4 ha, se afla in apropierea orasului Ocnele Mari.
Poarta de Piatra Poarta de Piatra la 30,68 km
Poarta de Piatra este un imens portal deschis in stanca, situat pe muchia ingusta ce se desprinde spre vest din Varful Portii de Piatra.
Padurea colorata Baia de Fier la 23,05 km
Padurea colorata se afla la sud de Baia de Fier si la vest de Ciupercenii de Oltet, la intersectia drumului national DN67 si drumul comunal DC26.
[ Sus ↑ ]
Muzeul trovantilor - Costesti
Muzeul trovantilor - Costesti la 1,15 km
Brana Caprelor - Cheile Cheii
Brana Caprelor - Cheile Cheii la 14,61 km
Muzeul de icoane pe sticla din Sibiel Muzeul de icoane pe sticla din Sibiel la 69,79 km. Muzeul de icoane pe sticla Zosim Oancea se afla langa biserica din Sibiel, si cuprinde cea mai mare colectie de icoane pe sticla din Ardeal (secolul XVIII-XIX).
Cetatea Banita la 67,75 km. Datarea localitatii Banita este strans legata de cetatea dacica aflata pe inaltimea numita Dealul Cetatii sau Dealul Bolii, care are aproximativ 1000 m altitudine.
Piatra Crinului Piatra Crinului Muntii Parang la 52,72 km. Aici se ajunge din Petrosani, cu masina pana la statia de telescaun Parang, apoi se urca cu telescaunul si de acolo se merge pe jos spre Varful Parangul Mic.
Parcul Natural Dumbrava Sibiului Parcul Natural Dumbrava Sibiului la 68,4 km. Parcul Natural Dumbrava Sibiului este o arie protejatã de interes national, care se afla la limita sud-vestica a Sibiului. Parcul Natural Dumbrava noaptea - In drum spre Paltinis, noaptea.
Masa tacerii la 63,71 km. Masa tacerii, Targu Jiu
Poarta potecii Poarta potecii Valea Balea Muntii Fagaras la 67,64 km. De la Balea Cascada putem ajunge sus, la lacul Balea, in trei moduri.
Biserica fortificata Biserica fortificata Bradu la 66,91 km. Bradu (traditional, Brad) este actualmente in compunerea Avrigului. Sticluta - Am gasit geo-sticluta ascunsa in zid.
Biserica Sfanta Treime Biserica Sfanta Treime Sibiel la 69,84 km. Sibiel (Budenbach, Biddenbach in germana, Szibiel in maghiara) este o localitate la 20 km vest de Sibiu. Crucea, fantana, si cantarul - Mi-a placut crucea veche de la Pomana, datand din 1877.
Calcarele cretacice de la Cisnadioara Calcarele cretacice de la Cisnadioara la 61,47 km. Calcarele cretacice de la Cisnadioara sunt considerate monument al naturii cu valoare paleontologica. Gasita - Am gasit cutia ascunsa. Am gasit cutia - Am gasit cutia. Incarcare poze - Trebuie sa redimensionezi pozele, astfel incat pozele sa aiba mai putin de 400 KB.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.