Localitatea Patesti (judetul Valcea) Resedinta: Salatrucel.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Patesti, judetul Valcea

Cetatea Poienari Cetatea Poienari la 20,79 km
Rolul cetatii Poienari a fost de a asigura refugiu pentru domnitor si de a adaposti o mica garnizoana, compusa din 5-7 osteni - cetatea a fost construita in 2 etape.
Parcul terapeutic Vatra Nicolae Balcescu la 31 km
Prima alee terapeutica din Oltenia se afla in comuna Nicolae Balcescu, la poalele dealului Mangureni.
Lacul Balea Lacul Balea la 40,12 km
Rezervatia complexa Balea este situata pe creasta nordica a muntilorFagaras protejand o suprafata de 180 hectare. Panorama este de neuitat - Am gasit geocutia. Multumesc - Multumesc pt ascunzis.
Varful Turtudanul Varful Turtudanul la 13,58 km
Varful Turtudanul, orasul Brezoi.
Panoramic Dino Park Valea Avrigului la 48,16 km
Loc de joaca pentru copii in zona turistica Valea Avrigului, langa Avrig.
Rapa Evantai la 24,05 km
Rezervatia Ocnele Mari se intinde pe o suprafata de 1,4 ha, se afla in apropierea orasului Ocnele Mari.
Schitul Iezer Schitul Iezer la 18,8 km
Schitul Iezer, una dintre cele mai izolate sihastrii din nordul Olteniei, se afla la o distanta de 5 kilometri nord de satul Cheia, judetul Valcea.
Turnul Spart Boita Turnul Spart Boita la 35,94 km
Turnul Spart, cum il numesc boicenii, ale carui ziduri se mai vad si astazi la 5 km sud de Boita, la varsarea raului Meghis in Olt, este a patra fortificatie medievala din complexul de aparare a Turnului Rosu. Am gasit cutia - Am gasit cutia. Turnul Spart Boita - Am gasit cutia in Turnul spart de la Boita.
Barajul Vidraru Barajul Vidraru la 20,74 km
Lacul de acumulare Vidraru a fost creat de barajul Vidraru pe raul Arges, in 1966, pentru productia de energie electrica.
Castelul de lut Valea Zanelor Castelul de lut Valea Zanelor la 46,89 km
Castelul de lut Valea Zanelor se afla pe teritoriul satului Porumbacu de Sus.
Piramidele de la Slatioara Piramidele de la Slatioara la 43,96 km
Martori ai eroziunii apei, temperaturii si vantului asupra unor strate relativ slab cimentate formate din pietrisuri si nisipuri, piramidele de la Slatioara, ca si cele de pe acelasi masiv deluros Magura Slatioarei, dar de la Stroiesti, sau celelalte de pe Maguricea Slatioarei, ofera un spectacol ce nu trebuie pierdut, eroziunea generatoare fiind activa si continua.
Dealul Verde Porumbacu de Sus la 46,42 km
Pensiunea Dealul Verde este o locatie unica, asezata in mijlocul padurii.
Manastirea Stanisoara Manastirea Stanisoara la 4,86 km
Manastirea Stanisoara, numita pana in secolul al 18.
Casa Intoarsa Brambura Park Avrig la 44,81 km
Casa Intoarsa este atractia principala din cadrul Brambura Park de langa Avrig.
Troita de la confluenta Cheia-Comarnice Troita de la confluenta Cheia-Comarnice la 19,88 km
La Schitul Pahomie, de sub culmea Builei-Vanturarita, se ajunge, urmand, spre final, drumul forestier de pe valea Cheia, dar parasindu-l la confluenta acesteia cu paraul Comarnice, de unde se continua pe un brat al drumului precizat.
Ferma de cerbi Poiana Neamtului Avrig la 40,23 km
Ferma de cerbi Poiana Neamtului, Avrig
Varful Cozia Varful Cozia la 6,46 km
Varful Cozia sau Ciuha Mare este cea mai mare inaltime a masivului Cozia.
Cheile Cheia Cheile Cheia la 21,03 km
Cheile Cheia, situate in Parcul National Buila-Vanturarita, Muntii Capatinii, sunt unele dintre cele mai inguste si salbatice sectoare de chei din tara.
Forest Cinema Porumbacu de Sus la 45,83 km
Forest Cinema, Porumbacu de Sus
Piramidele din valea Stancioiului Piramidele din valea Stancioiului la 18,5 km
Piramidele de pamant din valea Stancioiului reprezinta o rezervatie geologica spectaculoasa, situata in apropierea orasului Ramnicu Valcea, pe valea paraului Stancioi.
[ Sus ↑ ]
Circuit Cozia
Circuit Cozia la 6,46 km
Culmile muntoase care se ridica pe stanga Oltului, in dreptul statiunii balneoclimaterice Calimanesti, sunt cunoscute sub numele de Masivul Cozia. Asociere de culmi aproape radiare ce se desprind din varful Cozia si separate de vai adanci, aproape complet impadurite, pastreaza, datorita izolarii lor de muntii si de dealurile inconjuratoare, aspectul unui masiv unitar.
Melcii Doabrei - Brezoi
Melcii Doabrei - Brezoi la 14,25 km
Valea Doabrei - Rezervatia Padurea Calinesti-Brezoi - Valea Lotrului, Parcul National Cozia
Turnul Olarilor Turnul Olarilor Sibiu la 60,19 km. Turnul Olarilor, construit in secolul XV din piatra, a fost consolidat un secol mai tarziu - turnul care a apartinut breslei olarilor, are plan dreptunghiular. Gasita - Am gasit cutiuta. Gasita - I found the small box, right like in the description. Bine fixata - Era bine fixata intre caramizi, are un log si un creion mic.
Pomi cu coroana cubica Sibiu la 60,06 km. In strada Otelarilor, cartierul Lazaret din Sibiu, coroanele a 40 de pomi vor fi prinse in structuri din bambus pentru a primi forma cubica.
Cetatea Salgo Cetatea Salgo Sibiel la 65,42 km. Cetatea Salgo se afla la sud-vest de satul Sibiel, pe Varful Zidului, la altitudinea de 1098 m. Unii pe jos, altii motorizati - M-am apropiat de locatie dinspre Sibiel.
Biserica din Grossau Biserica din Grossau Cristian la 62,94 km. Cetatea taraneasca este compusa din biserica fortificata si incinta de aparare, biserica este monument istoric si are hramul Sfantul Servatius. Gasita - Am gasit cutiuta.
Orasul lalelelor Pitesti la 59,93 km. Simfonia Lalelelor - expozitia anuala de flori din Pitesti, supranumit Orasul lalelelor sau Olanda Romaniei, este traditie de primavara a orasului.
Cisnadie Cisnadie la 51,76 km. Orasul Cisnadie este asezat intr-o pitoreasca depresiune la poalele dealului Magura.
Nou Nou Neudorf la 61,38 km. Nou (in germana Neudorf, in maghiara Szászújfalu) este o localitate din judetul Sibiu, care apartine de comuna Rosia. Gasita - Am gasit cutiuta.
Transalpina Transalpina la 57,81 km. Transalpina sau Drumul Regilor. Prima mea cutie gasita - Pe intuneric si fara sa stiu de existenta ei. Intr-o zi de duminica - Datorita noului drum, au devenit accesibile pentru omul de rand locuri, pentru care alta data trebuia sa mergi mult pe jos. Nu in weekend - Transalpina trebuie neaparat vizitata, dar nu in weekend.
Acul din Valea Urzicii Acul din Valea Urzicii Piatra Craiului la 67,31 km. Acul din Valea Urzicii, Piatra Craiului.
Casolt Casolt la 56,17 km. Casolt (in germana Kastenholz, in maghiara Hermány) este o localitate din judetul Sibiu, situata pe Valea Hartibaciului. Am gasit cutiuta - Am gasit cutiuta in geam.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.